17.03.2021 @ 12:20

Københavnske Vogel tilbyder skræddersyede gravel- og crosscykler, hvor forbrugeren selv sætter sin cykel sammen med de dele, som passer til den køreoplevelse, som rytteren søger. Vi har prøvekørt en af Vogels cykler og testet konceptet. 

Det er den danke cykelproducent Coh&Co Copenhagen som står bag det nye brand Vogel Bikes.

 

Konceptet er ret enkelt, men tilbyder alligevel en lang række muligheder for forbrugeren. Først og fremmest så kan Vogel Bikes kun handles online.

 

På hjemmesiden kan man nemt få et overblik over de forskellige modeller. Vi har haft fokus på cyklerne til gravel og cross, men som en fodnote så kan det nævnes, at Vogel også producerer foldecykler til et marked, hvor cyklen som transportmiddel stadig vokser støt. 

 

 

Gravel eller cykelcross? 

Vogel har to modeller til cykelrytteren med hang til offroad-kørsel:

 

GF-modellen er optimeret til gravel-kørsel og er en anelse mere afslappet og allround. Den kan i princippet bruges til det meste, hvilket jo giver god mening i og med, at ’gravel’-disciplinen på mange måder er lidt udefinerbar.

 

GF-cyklen udmærker sig især til daglange ture, adventure-kørsel og generelt til dem, som nyder skovstier og grusveje uden at væddeløb er i højsædet.

 

På den anden side står så Vogels CX-ramme, som er lidt mere kompromisløs og egnet til cykelcross-orienteret brug, hvor man typisk kører mere aggressivt og har brug for en hurtig og især adræt cykel i kampen mod konkurrenterne. Rammen er UCI-godkendt, så man kan bruge den til licensløb uden problemer.  

 

Begge modeller kommer i fem størrelser - fra 47 til 59, eller som Vogel kalder det: Fra Petit til Extra Large. På hjemmesiden kan man let få et overblik over geometri via et udførligt skema, men alle relevante mål tilgængelige. 

 

 

Standard eller custom? 

Selv om Vogels de to modeller kun kan handles online, så er der faktisk en række muligheder, når du skal sætte din cykel sammen. Og det er ret fedt, for det indkapsler tidens trend rigtig godt, hvor nogle foretrækker det simple og hurtige, mens andre foretrækker at nørde helt ned i detaljen.

 

Vogel opererer på den ene side med en række standardopsætninger for begge cykelserier. Her er der tre basisopsætninger at vælge imellem for begge modeller. ’Standard’ kan let komme til at have en negativ ladning, men det betyder i virkeligheden bare, at Vogel har sammensat de cykler, som 90 % af kunderne vil foretrække og derved gjort det let, hvis man ikke er typen, som vil bruge tid på at nørde opsætningen igennem fra top til bund.

De tre udstyrsvarianter for hver model adskiller sig - helt traditionelt - ved at give kunden mulighed for at vælge imellem en Shimano- eller SRAM-gruppe og om der skal være én eller to klinger foran på cyklen.

 

På overfladen synes Vogels set up altså ret basalt, men går man et spadestik dybere, så viser det sig faktisk, at selv Vogels ’standardcykler’ giver kunden en række ekstra muligheder.

 

For når man har valgt, hvilken geargruppe man ønsker, så er der stadig en række valg, som skal tages.

 

Måske den mest fascinerende af disse valg, er farven. Lakeringen spiller en stor rolle i cyklen identitet og normalt er man tvunget til at vælge mellem højst et par lakeringer, når man vælger sin cykel.


Men fordi Vogels rammer først fremstilles ved bestilling, så er der mulighed for at vælge mellem syv spændende farver som standard. Men måske endnu federe, så kan man også selv vælge pricæs den pantone-farve, som man ønsker. Her kan man konsultere den store pantone-hjemmeside, som præsenterer alverdens farver og så er det ellers bare med at vælge.

 

Det koster 488,- kroner ekstra, men det må siges at være absolut i den billige ende for at få en helt unik cykel. Det er virkelig en feature, som tiltaler os her på Feltet.dk!

 

Hernæst skal man vælge, om man ønsker at opgradere styr og hjul til carbon som det primære.

 

Vogel samler deres forsendelse af rammer hver sjette uge, men for cirka 1000,- kr. ekstra, kan man få den leveret hurtigere.  

 

 

Fuld custom

Har man nogle helt specifikke ønsker til opsætningen på cyklen og er man typen som har en holdning til hver eneste komponent, så er der mulighed for at gå amok i løsninger sammen med Vogels team.

 

Det foregår på den måde, at man på hjemmesiden gennemgår en række spørgsmål, som sladrer om ens præferencer og cykelvaner og dernæst bliver man kontaktet af en medarbejder fra Vogel, som ud fra oplysningerne, vil hjælpe med at sammensætte præcis den cykel, som matcher kundens ønsker.

 

Her kan man lade sig guide af Vogels kompetencer, men også komme med meget præcise ønsker og styre processen selv, hvis man ønsker. Vogel giver adgang til den mest gængse mærker, men også et sortiment af grej håndplukket fra små producenter rundt om i verdenen.

 

Hvis du vil gå custom-amok, kan du gøre det her.

 

At Vogel er dedikerede til custom-delen bliver også tydeligt ved, at de selv bygger de fleste af deres hjul. Det giver i sig selv giver mange muligheder. Feinschmeckeren med det store budget kan kombinere Vogels kulfiberfælge med et Chris King-nav, mens andre kan holde sig til en budgetvenlig alufælg, men stadig komme med ønsker til sit nav.

 

Der er altid mulighed for en god dialog omkring drømmecyklen.

 

Her på Feltet.dk tror vi på, at produkterne til gravel vil være en af de fronter, hvor industrien udvikler sig mest hen over de næste sæsoner. Her er man ikke bundet af så mange hensyn, som på landevejen.

 

Vogels håndopbygning af hjul åbner også døren for eksempelvis en indbygget dynamoløsning, som forsyner rytteren med mere end bare lys. Kombineret med lidt elektronik bygger holdet bag Vogel Bikes forhjul som kan holde din GPS kørende og din mobiltelefon opladt, når du er på langfart. Det tror vi, at vi kommer til at se meget mere af fremover.

 

 

Samles i Danmark 

Den endelige bestilling hos Vogel Bikes kommer ofte efter udveksling af et par e-mails, et besøg deres lokaler i Nordhavn eller sågar et videokald, hvor teamet pejler sig ind på dit behov.

 

Hvert stel har dit navn på fra produktionen starter til stel og grej samles i Nordhavn i København og sendes hjem til din adresse.  

 

First Ride - indtryk af Vogel GF-001 Horizon 

Vi har testet GF-001 fra Vogel - altså modellen som er lavet til gravel-kørsel.

 

Fakta:

Frame: Vogel GF001, Toray T800 carbon fiber (str. 56 - 1250 gram)  
Forgaffel: Full carbon Toray T800 (400 gram) 

Farve: Ruby Red 
Hjul: Disc 28″/700C Novatec Carbon road wheels med 12mm thru-axel 

Dæk: Schwalbe X-one folding tire 700X33C  

Gruppe: Shimano GRX - mekanisk 

Styr: 420mm X Ø31,8mm Carbon Dropbar 

Frempind: 90mm Carbon Stem 

Saddle: Bontrager Montrose 

Pedals: Shimano PD H500

 

 

Cyklen var bygget på forhånd, så vi havde ikke lejlighed til at gennemgå Vogels opsætning, men havde dog en del e-mail-kontakt på forhånd, hvor teamet forklarede i detaljer omkring komponenter og sammensætning, så det blev tydeligt for os, at de ved, hvad de taler om. Her kan man med sikkerhed hente rigtig solid rådgivning.

 

Den testede cykel er sat op til en rytter, som gerne vil køre lange ture på blandet underlag. Opsætningn giver en blanding imellem en gravel-racer og en gravel-touring cykel. Den henvender sig til dem, der gerne vil have en cykel, der kan det hele og viser således Vogels alsidighed ret fint.

 

Formålet med netop dette cykelbyg er i øvrigt beskrevet nærmere her.

 

Der er også mulighed for at montere rigtige skærme og bagagebærer til tasker samt top tube bag.

 

Rammen har en rigtig fed geometri og er et udmærket udgangspunkt for en god cykel.

 

Forhjulet sidder langt fremme, hvilket er rigtig lækkert når man skal styre rundt på grusveje. Den lidt afslappede geometri kommer til udtryk ved en god portion setback på rammen. Det giver mening, men man skal måske overveje at undlade en sadelpind med setback også, så det ikke bliver overgjort.

 

Rammen er ikke den mest kontante, men det ligger igen i tråd med fokusset på gravel-kørsel og derved komforten i højsædet, men der er fine køregenskaber generelt, hvor især den rolige styring gør, at man hurtigt tilvænner sig cyklen.

 

På komponentfronten er den mekaniske GXR-gruppe fra Shimano pålideligheden selv og et godt valg, når man begiver sig på ’touring’ langt væk hjemmefra og driftssikkerhed er et must.

 

Skulle vi selv have sat cyklen sammen, så havde vi også valgt et alu-styr af samme grund: Simpelthen for at sikre imod uheld, når man er ude på langtur. Det samme gælder eksempelvis navene i hjulene, men det illustrerer meget godt, hvordan præferencer kan være meget forskellige og hvordan Vogel giver individualiserede valg.

 

Køreoplevelse, æstetik og logik er jo ret subjektive størrelser, når det kommer til cykler, hvor der også er følelser involveret. Heldigvis for det!

 

 

Konklusion 

Vogel-cyklen er både gennemført og ret lækker, men vigtigst af alt, så danner den fine ramme et blankt kanvas for dit cykelprojekt, hvor du kan gå amok i egne valg eller lade Vogel guide dig, så du i sidste ende står med en cykel, som er 100% din egen.

 

Stillet til rådighed af: Vogel 

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x