12.04.2021 @ 16:14

Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.

På Ventouxs midterste sektion skal jeg virkelig grave dybt. Det er varmt, salt sved fra panden glider ned i øjnene, hvor det svier, og vandbeholdningen i min drikkedunk svinder mere og mere ind.

 

Efter de første syv kilometer med moderate stigninger øges stigningsprocenten næsten til det dobbelte de næste ni kilometer. Undervejs bliver jeg overhalet af et ældre ægtepar, der nynnende kører forbi på deres elcykler, og med jævne mellemrum kommer ryttere susende ned fra bjerget med blafrende vindjakker.

 

Der venter mere end 1.500 højdemeter, inden man når toppen

 

Et cykelmæssigt must

Jeg er i gang med at bestige Mont Ventoux og har valgt at køre fra Bedoin. Turen regnes for den hårdeste af de tre opkørsler, men dermed ikke sagt at de to andre opkørsler - fra Malaucene og Sault - er lette. Langtfra.

 

Men det er en oplevelse at køre på et af Tourens mest sagnomspundne bjerge, og for en cykel-aficionado er Ventoux et must. Det var her, Froome måtte løbe op under den kaotiske etape i 2016, og det var her, overmennesket Merckx mødte sin grænse, da han trillede i mål på toppen i 1970.

 

Artiklens fotograf - min kone - ved monumentet for Top Simpson, hvis liv endte på Ventoux på Tourens 13. etape i 1967

 

Nær toppen har en fotograf taget opstilling. Han tager en række hurtige billeder og propper sit visitkort i min baglomme, idet jeg kører forbi. Men jeg koncentrerer mig bare om den næste kilometer, og den næste igen, og efter godt et par timers kørsel når jeg toppen.

 

Jeg nærmest tømmer souvenirkioskens køleskab for kolde colaer, kører en plade chokolade ned og giver mig tid til at nyde den fantastiske udsigt over Provence.

 

Så langt øjet rækker, rager bjergtoppe op mellem rækker af vinstokke, oliventræer, cypresser samt store lilla lavendelmarker, og den vind, som Ventoux er så berygtet for, mærkes kun som en svalende brise. Inden nedkørslen tager jeg min vindjakke på, men når også at købe den obligatoriske gul-hvide kilometersten i kiosken.

 

De fleste sommeraftener er der dækket op udendørs

 

Rent cikadeland

Fra tidligt om morgenen til lidt efter solnedgang synger cikaderne.

 

Lyden, der er synonym med Provence, høres, mens man cykler på landevejene, og når man spiser picnic i det fri, men den høres også ved poolen, der hører til Hotel Domaine de Cabasse.

 

Her - i liggestole og med kølige drinks indenfor rækkevidde - slapper hotellets gæster af hver eftermiddag. Cabasses beliggenhed blot 18 kilometer fra opstigningen i Malaucene og 35 kilometer fra opkørslen i Bedoin gør hotellet til den ideelle base for en cykelferie ved Ventoux.

 

En stor del af gæsterne, hvoraf mange kommer fra Danmark, Belgien, Schweiz og USA, vælger Cabasse for at kombinere cykling med afslapning. Dagsrytmen siger som regel cykling om formiddagen og selvforkælelse om eftermiddagen - enten med en bog, et glas hvidvin eller på langs ved poolkanten.   

 

Efter Ventoux lokker poolen

 

En anden del af gæsterne kommer på grund af den gode vin, for på markerne rundt om hotellet venter hundredvis af vinstokke, der alle står i snorlige rækker, på at blive høstet.

 

Domaine de Cabasse er ikke bare hotel, også restaurant samt vinproduktion, og den bedste af vinene - en Gigondas - har Cru-appellation. Og hver aften er der prøvesmagning - degustation - inden middagen serveres.

 

Middag med gode vine

Mens de sidste cikader falder til ro, serveres forretten. På tallerkenen ligger et par skiver foie gras, og retten ledsages af husets egen sauterne-agtige hvidvin.

 

Ved flere af de andre borde sidder gæster, som også har brugt dagen på cyklen, og jeg falder i snak med et belgisk par, der som mig har været på Ventoux, dog i et lidt højere tempo.

 

Hovedretten består af rosastegt oksemørbrad med skalotteløg, og værten på Cabasse, Le Patron, hygger om gæsterne og sørger for, at alle har vin i glassene. Og kombinationen af Gigondas-vin og oksemørbrad er perfekt. Vi slutter med den franske klassiker créme brûlée og trimler bagefter i seng.

 

En af Frankrigs smukkeste landsbyer, Seguret, ligger blot få hundrede meter væk

 

Central beliggenhed

Cabasse er som nævnt godt placeret, hvis man har planer om en Ventoux-opstigning, men hotellet ligger også centralt i forhold til en række provencalske seværdigheder.

 

Cabasses vinmarker støder op til Seguret, der officielt er kåret som en af Frankrigs smukkeste landsbyer, og det tager under fem minutter at spadsere dertil. Ren idyl!

 

Ti kilometer væk ligger Vaison la Romaine, der er en malerisk middelalderlandsby med en spændende historie og gode shopping-muligheder, og udvider man sin køreradius lidt, ligger byer som Avignon og Orange tæt på.

 

Sommerpakker

Domaine de Cabasse har værelser i flere størrelser. Alle værelser er rummelige nok til, at man bor komfortabelt, mens de største har egen terrasse og boblebad.

 

Tjek de aktuelle priser på hjemmesiden, men regn med 250 € for en sommerpakke, der inkluderer ophold med halvpension for to personer. Uden for højsæsonen er det endnu billigere.

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet