12.04.2021 @ 16:14

Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.

På Ventouxs midterste sektion skal jeg virkelig grave dybt. Det er varmt, salt sved fra panden glider ned i øjnene, hvor det svier, og vandbeholdningen i min drikkedunk svinder mere og mere ind.

 

Efter de første syv kilometer med moderate stigninger øges stigningsprocenten næsten til det dobbelte de næste ni kilometer. Undervejs bliver jeg overhalet af et ældre ægtepar, der nynnende kører forbi på deres elcykler, og med jævne mellemrum kommer ryttere susende ned fra bjerget med blafrende vindjakker.

 

Der venter mere end 1.500 højdemeter, inden man når toppen

 

Et cykelmæssigt must

Jeg er i gang med at bestige Mont Ventoux og har valgt at køre fra Bedoin. Turen regnes for den hårdeste af de tre opkørsler, men dermed ikke sagt at de to andre opkørsler - fra Malaucene og Sault - er lette. Langtfra.

 

Men det er en oplevelse at køre på et af Tourens mest sagnomspundne bjerge, og for en cykel-aficionado er Ventoux et must. Det var her, Froome måtte løbe op under den kaotiske etape i 2016, og det var her, overmennesket Merckx mødte sin grænse, da han trillede i mål på toppen i 1970.

 

Artiklens fotograf - min kone - ved monumentet for Top Simpson, hvis liv endte på Ventoux på Tourens 13. etape i 1967

 

Nær toppen har en fotograf taget opstilling. Han tager en række hurtige billeder og propper sit visitkort i min baglomme, idet jeg kører forbi. Men jeg koncentrerer mig bare om den næste kilometer, og den næste igen, og efter godt et par timers kørsel når jeg toppen.

 

Jeg nærmest tømmer souvenirkioskens køleskab for kolde colaer, kører en plade chokolade ned og giver mig tid til at nyde den fantastiske udsigt over Provence.

 

Så langt øjet rækker, rager bjergtoppe op mellem rækker af vinstokke, oliventræer, cypresser samt store lilla lavendelmarker, og den vind, som Ventoux er så berygtet for, mærkes kun som en svalende brise. Inden nedkørslen tager jeg min vindjakke på, men når også at købe den obligatoriske gul-hvide kilometersten i kiosken.

 

De fleste sommeraftener er der dækket op udendørs

 

Rent cikadeland

Fra tidligt om morgenen til lidt efter solnedgang synger cikaderne.

 

Lyden, der er synonym med Provence, høres, mens man cykler på landevejene, og når man spiser picnic i det fri, men den høres også ved poolen, der hører til Hotel Domaine de Cabasse.

 

Her - i liggestole og med kølige drinks indenfor rækkevidde - slapper hotellets gæster af hver eftermiddag. Cabasses beliggenhed blot 18 kilometer fra opstigningen i Malaucene og 35 kilometer fra opkørslen i Bedoin gør hotellet til den ideelle base for en cykelferie ved Ventoux.

 

En stor del af gæsterne, hvoraf mange kommer fra Danmark, Belgien, Schweiz og USA, vælger Cabasse for at kombinere cykling med afslapning. Dagsrytmen siger som regel cykling om formiddagen og selvforkælelse om eftermiddagen - enten med en bog, et glas hvidvin eller på langs ved poolkanten.   

 

Efter Ventoux lokker poolen

 

En anden del af gæsterne kommer på grund af den gode vin, for på markerne rundt om hotellet venter hundredvis af vinstokke, der alle står i snorlige rækker, på at blive høstet.

 

Domaine de Cabasse er ikke bare hotel, også restaurant samt vinproduktion, og den bedste af vinene - en Gigondas - har Cru-appellation. Og hver aften er der prøvesmagning - degustation - inden middagen serveres.

 

Middag med gode vine

Mens de sidste cikader falder til ro, serveres forretten. På tallerkenen ligger et par skiver foie gras, og retten ledsages af husets egen sauterne-agtige hvidvin.

 

Ved flere af de andre borde sidder gæster, som også har brugt dagen på cyklen, og jeg falder i snak med et belgisk par, der som mig har været på Ventoux, dog i et lidt højere tempo.

 

Hovedretten består af rosastegt oksemørbrad med skalotteløg, og værten på Cabasse, Le Patron, hygger om gæsterne og sørger for, at alle har vin i glassene. Og kombinationen af Gigondas-vin og oksemørbrad er perfekt. Vi slutter med den franske klassiker créme brûlée og trimler bagefter i seng.

 

En af Frankrigs smukkeste landsbyer, Seguret, ligger blot få hundrede meter væk

 

Central beliggenhed

Cabasse er som nævnt godt placeret, hvis man har planer om en Ventoux-opstigning, men hotellet ligger også centralt i forhold til en række provencalske seværdigheder.

 

Cabasses vinmarker støder op til Seguret, der officielt er kåret som en af Frankrigs smukkeste landsbyer, og det tager under fem minutter at spadsere dertil. Ren idyl!

 

Ti kilometer væk ligger Vaison la Romaine, der er en malerisk middelalderlandsby med en spændende historie og gode shopping-muligheder, og udvider man sin køreradius lidt, ligger byer som Avignon og Orange tæt på.

 

Sommerpakker

Domaine de Cabasse har værelser i flere størrelser. Alle værelser er rummelige nok til, at man bor komfortabelt, mens de største har egen terrasse og boblebad.

 

Tjek de aktuelle priser på hjemmesiden, men regn med 250 € for en sommerpakke, der inkluderer ophold med halvpension for to personer. Uden for højsæsonen er det endnu billigere.

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet