11.06.2024 @ 13:00

Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.

Det var hans tredje XCO-danmarksmesterskab på stribe og hans ottende i alt, som Sebastian Fini kørte hjem i denne weekend i Roskilde.

 

Han havde på forhånd været skeptisk overfor DCU’s valg af rute, men han var ovenpå sejren og endnu et danmarksmesterskab til samlingen kommet i bedre humør.

 

"Jeg synes, det var et fint event og vi fik nogle fine cykelløb, men jeg mener stadig, at sporet ikke er et danmarksmesterskab værdigt, men i sidste ende tror jeg dog, at vi fik de rigtige vindere alligevel."

 

Med den anerkendelse af de mange hårdtarbejdende frivillige mennesker fra arrangørklubben, bevæger Fini og Feltet.dk's udsendte sig ned ad “Sletten” og forbi de tre store byggede hop på en af nedkørslerne.

 

Om OL: "Der har været en rytter, der har været bedre"

Det er ingen hemmelighed, at det kommende OL bliver uden den nykårede danmarksmester, men trods den store skuffelse er det en afklaret Sebastian Fini, der kigger tilbage på OL-kvalifikationen.

 

"Jeg ville da gerne have været til OL, det er klart, men der har været en rytter, der har været bedre, og når vi nu ikke fik de to pladser, som vi havde håbet på, så er det bare sådan, det er."


"Jeg føler, at jeg har en lille aktie i Simons plads, da det er mig, der har kørt de fleste point ind de sidste to år, men Simon er kommet stærkt her til sidst, så det er fuldt fortjent, at han får den." 

 •  

Sebastian Fini og Simon Andreassen på OL-ruten sidste år, hvor de testede sporet. Foto: Aymeric Lassak. 

 

Der har været spekuleret i, om Finis deltagelse i etapeløbet Cape Epic, der blev kørt over syv dage fra den 17. - 24. marts har kostet ham og Danmark OL-pladsen.

 

Fini og hans makker, den mangedobbelte schweiziske verdensmester Nino Schurter, sluttede som nummer to i det berømte etapeløb, der går for at være det hårdeste etapeløb indenfor XCO-MTB.

 

"Jeg fortryder overhovedet ikke min deltagelse i Cape Epic. Jeg havde en mega fed oplevelse sammen med Nino, og man bliver nødt til at tage nogle valg en gang i mellem." 

 

"Skal jeg være ærlig, så tror jeg ikke, vi havde fået de to OL-pladser, uanset om jeg havde kørt Cape Epic eller ej. Englænderne smadrede os jo i Nove Mesto med en første- og en fjerdeplads, så det er bare sindssygt flot af dem."

 

Interviewet fortsætter islentrende stil frem mod vores respektive biler og et dobbelt dansk mesterskab giver ham trods alt en tro på, at formen i den kommende tid bliver opadgående.

 

"Jeg føler helt klart, at min form er på vej tilbage til, hvor den var i efteråret og nu her, hvor det hele er faldet til ro efter Nove Mesto, og der er gået noget tid efter Cape Epic, føler jeg faktisk, at jeg er ved at finde formen. Jeg synes, de sidste par uger har været rigtig gode og selvom OL er en kæmpe begivenhed, kommer der altså også andre cykelløb, blandt andet tre World Cup-løb i den kommende tid."

 

 • DM-podiet i XCO 2024 / Foto: Feltet.dk

 •  

   

  Men når man nu ikke skal til OL, hvad skal man så lave, mens det hele løber af stablen i Paris? Kunne en kommentatortjans friste den 29-årige Danmarksmester?

   

  "Jeg er faktisk blevet spurgt, om det var noget, jeg ville, men jeg tror egentlig hellere, jeg vil ned og heppe. Jeg har faktisk allerede købt billet derned. Jeg vil sgu gerne derned og se det, derudover glæder jeg mig til at kunne holde lidt sommerferie. Det har jeg ikke gjort i 10 år, tror jeg."

   

  "Fandme høj klasse"

  Vi er nået frem til Sebastian Fini's hvide OL-stafferede Toyota, som altså desværre ikke skal føres af en OL-atlet i år. Men på trods af den nedslående erkendelse, slutter interviewet alligevel af med et godt grin med hele familien Fini.

   

  For lige foran Sebastian Fini's store Toyota holder en lille rød bil af mærket Morris Mini Mascot med en mountainbike placeret på taget, der muligvis er mere værd end bilen.

   

  "Jeg tror, det er Nymands," siger jeg med henvisning til juniorrytteren Emil Nymand Nielsen, der vandt DM-bronze.
   

Foto: Privat

 

“Er det Nymand?” udbryder Fini i et stort grin.

 

“Haha, det er fanme høj klasse! Hold kæft, hvor er den fed den der!”

 

En kikset OL-deltagelse er tydeligvis ikke noget, som den nyslåede danmarksmester lige lader sig slå ud af.

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet