22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!

Stortalentet Sofie Heby Pedersen vandt i dag sin første DM-titel for eliteryttere, da hun besejrede Caroline Bohé og Malene Degn. 

 

Nordjyden var helt ustyrlig på hjemmebanen i Kongshøjskoven i Aalborg. Allerede på første omgang viste Sofie Heby Pedersen, at hun ville være ny dansk mester i XCO. 

 

Talentet angreb nemlig fra start og efter første omgang havde hun allerede slået et hul til konkurrenterne med mere end et minut. Det blev senere øget til to minutter halvvejs i løbet og næsten fire minutter, da hun krydsede målstregen for sidste gang.

 

Caroline Bohé var nærmeste forfølger, men den nu forhenværende danske mester måtte sande, at det ikke blev til den tredje DM-titel i træk.

 

Sidste års sølvvinder byttede nemlig sølvet ud med guldet til hjemmebanepublikummets store fornøjelse. 

 


Sofie Heby i suveræn stil dansk mester / Foto: Feltet.dk

 

Caroline Bohe endte på andenpladsen og fik dermed sølv, mens Malene Degn snuppede bronzemedaljen.

 

"Jeg er bare super glad. Jeg vidste, at jeg var i god form og ruten passede mig godt, men jeg kører den hjem, det er noget andet," forklarer en stolt ny dansk mester til Feltet.dk. 

 

"Jeg vidste, at jeg skulle ligge pres på lige fra starten for at stresse dem lidt. Jeg vidste, at jeg var god i svingene. Så jeg vidste, at hvis jeg hver gang kunne få en meter til dem, så ville det koste i sidste ende for dem. Jeg kørte bare lige fra start!" 

 

Sofie Heby i mål - næsten fire minutter foran nummer to / Foto: Feltet.dk

 

"Det er altid en hårfin balance, men jeg timede den godt i dag. Det bliver super fedt at skulle køre i DM-trøjen!" 

 

Sofie Heby i DM-trøjen / Foto: Feltet.dk

 

"Det er ærgerligt!"

Sølvvinderen, Caroline Bohé, græd efter hun krydsede målstregen og mistede DM-trøjen.

 

"Jeg synes bare, at det er ærgerligt," konstaterede Caroline Bohé til Feltet.dk efter målstregen. 

 

Caroline har op til de danske mesterskaber døjet med en visdomstand. 

 

"Det er ikke sjovt at køre, når man ikke er på toppen. Jeg var egentligt bare ærgerlig over, at det var sådan noget, som skulle holde mig tilbage. Jeg vidste godt, at jeg skulle stå 100% skarp, hvis jeg skulle slå Sofie - og jeg stod bare ikke på 100% skarp i dag."

 

Caroline Bohé måtte nøjes med sølvmedaljen / Foto: Feltet.dk 

 

"Jeg tænkte ikke så meget på tanden, da jeg kørte, men jeg har ikke sovet så meget de seneste tre dage. Jeg tror, at min krop har brugt alt energi på noget andet end at blive klar til at køre cykelløb. Så der var bare tømt fra start. 

 

"Efter omstændighederne så synes jeg, at jeg fik det bedste ud af det. Jeg kunne køre et stabilt løb og jeg er stolt af at blive nummer to.

 

Hård duel om bronzemedalje

Der var ingen tvivl om Sofie Heby, Caroline Bohé og Malene Degn var store favoritter til at tage medaljerne i dag, men alligevel bød Line Mygdam profferne op til dans på mountainbikesporet. 

 

“Altså man vil jo altid gerne vinde. Men jo, jeg er tilfreds. Caroline og Sofie kører virkelig stærkt," forklarer Malene Degn efter løbet til Feltet.dk. 

 

"Sofie havde virkelig god fart på i dag. Så jo, det er okay.”

 

“Jeg tror, at jeg var lidt demoraliseret efter, at Sofie var kørt væk og jeg kunne ikke se Caroline.”

 

Malene Degn fulgtes med Line Mygdam i flere omgange, før hun trak fra til sidst og sikrede bronzemedaljen.

 

 

"Jeg følte, jeg var stærkere og tænkte ‘på sidste omgang rykker jeg væk’. Men hun kørte ret godt, især nedad. Jeg tror, det var der, hun fik et lille hul til mig.”

 

Malene Degn har heller ikke haft den bedste optakt, da hun har haft hjernerystelse om til løbet

 

“Målet har været at komme tilbage i form. Når man slår hovedet på den måde - jeg lå i sengen i et stykke tid - så mister man jo en masse form og alt muligt andet. Men vi har World Cup i Lenzerheide om to uger. Lenzerheide, Leogang, EM og Val di Sole, der ligger i fire weekender i streg. Så det er klart målet at forsøge at køre nogle gode cykelløb der.”

 

“Jeg ville gerne have kørt bedre i dag. Jeg havde da ønsket, at jeg kunne ligge og kæmpe med Caroline. Jeg er tættere på, end jeg var i Nove Mesto for to uger siden, så det er optur," slutter bronzevinderen.

 

U19-klassen piger: Freja Dissing, Julie Lillelund og Olympia Bianca / Foto: Feltet.dk

 

I juniorklassen vandt Julie Lillelund med næsten et minut ned til Freja Dissing Andreasen. Olympia Bianca Norrid Mortensen blev treer og får dermed bronze.

 

I morgen bliver endnu et dansk mesterskab afviklet, når rytterne skal køre Short Track-disciplinen i Aalborg. 

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x