22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!

Stortalentet Sofie Heby Pedersen vandt i dag sin første DM-titel for eliteryttere, da hun besejrede Caroline Bohé og Malene Degn. 

 

Nordjyden var helt ustyrlig på hjemmebanen i Kongshøjskoven i Aalborg. Allerede på første omgang viste Sofie Heby Pedersen, at hun ville være ny dansk mester i XCO. 

 

Talentet angreb nemlig fra start og efter første omgang havde hun allerede slået et hul til konkurrenterne med mere end et minut. Det blev senere øget til to minutter halvvejs i løbet og næsten fire minutter, da hun krydsede målstregen for sidste gang.

 

Caroline Bohé var nærmeste forfølger, men den nu forhenværende danske mester måtte sande, at det ikke blev til den tredje DM-titel i træk.

 

Sidste års sølvvinder byttede nemlig sølvet ud med guldet til hjemmebanepublikummets store fornøjelse. 

 


Sofie Heby i suveræn stil dansk mester / Foto: Feltet.dk

 

Caroline Bohe endte på andenpladsen og fik dermed sølv, mens Malene Degn snuppede bronzemedaljen.

 

"Jeg er bare super glad. Jeg vidste, at jeg var i god form og ruten passede mig godt, men jeg kører den hjem, det er noget andet," forklarer en stolt ny dansk mester til Feltet.dk. 

 

"Jeg vidste, at jeg skulle ligge pres på lige fra starten for at stresse dem lidt. Jeg vidste, at jeg var god i svingene. Så jeg vidste, at hvis jeg hver gang kunne få en meter til dem, så ville det koste i sidste ende for dem. Jeg kørte bare lige fra start!" 

 

Sofie Heby i mål - næsten fire minutter foran nummer to / Foto: Feltet.dk

 

"Det er altid en hårfin balance, men jeg timede den godt i dag. Det bliver super fedt at skulle køre i DM-trøjen!" 

 

Sofie Heby i DM-trøjen / Foto: Feltet.dk

 

"Det er ærgerligt!"

Sølvvinderen, Caroline Bohé, græd efter hun krydsede målstregen og mistede DM-trøjen.

 

"Jeg synes bare, at det er ærgerligt," konstaterede Caroline Bohé til Feltet.dk efter målstregen. 

 

Caroline har op til de danske mesterskaber døjet med en visdomstand. 

 

"Det er ikke sjovt at køre, når man ikke er på toppen. Jeg var egentligt bare ærgerlig over, at det var sådan noget, som skulle holde mig tilbage. Jeg vidste godt, at jeg skulle stå 100% skarp, hvis jeg skulle slå Sofie - og jeg stod bare ikke på 100% skarp i dag."

 

Caroline Bohé måtte nøjes med sølvmedaljen / Foto: Feltet.dk 

 

"Jeg tænkte ikke så meget på tanden, da jeg kørte, men jeg har ikke sovet så meget de seneste tre dage. Jeg tror, at min krop har brugt alt energi på noget andet end at blive klar til at køre cykelløb. Så der var bare tømt fra start. 

 

"Efter omstændighederne så synes jeg, at jeg fik det bedste ud af det. Jeg kunne køre et stabilt løb og jeg er stolt af at blive nummer to.

 

Hård duel om bronzemedalje

Der var ingen tvivl om Sofie Heby, Caroline Bohé og Malene Degn var store favoritter til at tage medaljerne i dag, men alligevel bød Line Mygdam profferne op til dans på mountainbikesporet. 

 

“Altså man vil jo altid gerne vinde. Men jo, jeg er tilfreds. Caroline og Sofie kører virkelig stærkt," forklarer Malene Degn efter løbet til Feltet.dk. 

 

"Sofie havde virkelig god fart på i dag. Så jo, det er okay.”

 

“Jeg tror, at jeg var lidt demoraliseret efter, at Sofie var kørt væk og jeg kunne ikke se Caroline.”

 

Malene Degn fulgtes med Line Mygdam i flere omgange, før hun trak fra til sidst og sikrede bronzemedaljen.

 

 

"Jeg følte, jeg var stærkere og tænkte ‘på sidste omgang rykker jeg væk’. Men hun kørte ret godt, især nedad. Jeg tror, det var der, hun fik et lille hul til mig.”

 

Malene Degn har heller ikke haft den bedste optakt, da hun har haft hjernerystelse om til løbet

 

“Målet har været at komme tilbage i form. Når man slår hovedet på den måde - jeg lå i sengen i et stykke tid - så mister man jo en masse form og alt muligt andet. Men vi har World Cup i Lenzerheide om to uger. Lenzerheide, Leogang, EM og Val di Sole, der ligger i fire weekender i streg. Så det er klart målet at forsøge at køre nogle gode cykelløb der.”

 

“Jeg ville gerne have kørt bedre i dag. Jeg havde da ønsket, at jeg kunne ligge og kæmpe med Caroline. Jeg er tættere på, end jeg var i Nove Mesto for to uger siden, så det er optur," slutter bronzevinderen.

 

U19-klassen piger: Freja Dissing, Julie Lillelund og Olympia Bianca / Foto: Feltet.dk

 

I juniorklassen vandt Julie Lillelund med næsten et minut ned til Freja Dissing Andreasen. Olympia Bianca Norrid Mortensen blev treer og får dermed bronze.

 

I morgen bliver endnu et dansk mesterskab afviklet, når rytterne skal køre Short Track-disciplinen i Aalborg. 

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.
Dansk talent bliver europamester
Den danske succes ved EM i mountainbike fortsætter.
Fyen Rundt 2024: Cykelfest i Middelfart
Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.
Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet