03.06.2024 @ 10:23

En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.

Fusion, det danske high performance sportsmærke, kendt for at udfordre grænserne for innovation, har i dag annonceret en banebrydende udvikling i sin stræben efter det ypperste.

 

I løbet af de seneste år har Fusion ihærdigt arbejdet på at etablere sin egen vindtunnel på sit hovedkvarter i Svenstrup lige syd for Aalborg, det kommer nu til at ske, skriver Fusion i en pressemeddelelse. 

 

"Denne topmoderne facilitet vil muliggøre, at vi dykker dybere ned i produkttestning og -udvikling end nogensinde før. Dermed accelereres innovationsprocessen kraftigt for vores kunder, atleter og partnere," skriver Fusion i pressemeddelelsen.

 

 

Traditionelt set har Fusion anvendt lejede vindtunnelfaciliteter rundt om i Europa til at teste og forfine produkterne, det skal være slut nu.

 

"Imidlertid giver en dedikeret vindtunnel på stedet, ved siden af vores systue, os mulighed for konstant at teste og eksperimentere med nye design. Denne direkte integration mellem testning og udvikling vil markant fremskynde vores produktinnovationscyklusser. Så vidt vi er bekendt, vil Fusion være det første sportstøj-mærke globalt, der bygger og finansierer en intern vindtunnel, hvilket gør den tilgængelig for daglig testning og metervare-udvikling."


For virkelig at bryde barrierer og ikke blot validere "sikre løsninger" kræves omfattende test. Dette betyder udførelse af mange flere runs end det er muligt, når man lejer en vindtunnel et par dage ad gangen.

 

 

Leje af eksterne vindtunneller begrænser typisk test til fem sikre prototype løsninger, efterfulgt af retur til tegnebrættet for rettelser. Den kommende interne vindtunnel eliminerer disse begrænsninger og muliggør kontinuerlig, dybdegående eksperimentering - hver eneste dag.

 

Disse vindtunneltests vil selvfølgelig blive udført i samarbejde med udendørs- og baneprøver for at sikre en omfattende produktvurdering under forskellige forhold. 

 

Historien bag vindtunnelen

Produktionen af vindtunnellen udføres af tyske Mario Batarow, den anerkendte ingeniør bag den velrenommerede vindtunnel ved Eindhoven University of Technology, blandt andet brugt af Visma Lease a Bike.

 

Produktionen af den fysiske vindtunnel har været i gang i Tyskland, og Fusion er glade for at meddele, at de første tre lastbiler er ankommet til vores hovedkvarter. Den massive "unboxing" er dermed i gang.

 

Her ses et billede af "Airflow"

 

Instrumenteringen vil blive leveret af Simon Smart. Partnerskabet med engelske Simon Smart om at levere testsektionen og analyseudstyret understreger yderligere Fusion's engagement i det ypperste. Efter en karriere i Formel 1 grundlagde Simon Smart sin virksomhed Drag2Zero, den første kommercielle vindtunneltestservice for cykelindustrien i 2007.

 

Siden da har Simon Smart brugt de sidste 17 år på at anvende vindtunneller til at udvikle produkter for mærker som ENVE, Scott, Giant, CeramicSpeed, Endura og Drag2Zero. Med en stor erfaring inden for vindtunnelteknik er han meget velvalgt som partner på den nye Fusion-vindtunnel og dermed også stå for at udvikle instrumenteringen og testsektionen.


"Alle mine tidligere projekter har krævet tilpasning af eksisterende vindtunneller til produktudvikling, hvilket uundgåeligt fører til nogle kompromiser. Der er sket meget inden for cykelaerodynamik de sidste 15 år, og mange produkter er begyndt at konvergere nu," forklarer Simon Smart om samarbejdet og tilføjer:

 

Her ankommer de første dele til vindtunnelen

 

"For at tage det til næste niveau vil mærker have brug for meget mere vindtunnel tid og muligheden for at udvikle deres egne interne værktøjer og testprotokoller."

 

"Det har været en fantastisk mulighed at starte med helt blankt papir og udvikle en vindtunnel specifikt til Fusion fra bunden. Når Mario er færdig med at installere airflowsdelen, er vi meget spændte på at starte kommissioneringsfasen og udvikle et værktøj, der kan tage aerodynamik til næste niveau og levere banebrydende produkter til Fusion."

 

Mario Batarow står for produktionen af vindtunnelen. "Det har været en helt unik og spændende udfordring at bygge en vindtunnel skræddersyet til Fusion's specifikke behov. Potentialet for daglig, intern testning vil revolutionere deres udviklingsproces og sætte nye standarder i branchen."

 

Hos Fusion er man både stolt og glæder sig til at udvikle nye produkter. 


"At have vores egne interne vindtunnel markerer et betydeligt skridt for Fusion. Det udtrykker vores dedikation til kontinuerlig forbedring og vores uendelige stræben efter de højeste præstationer. Det er en betydelig investering, men en der vil give enorme fordele for vores produktudvikling og vores atleter," forklarer medstifter af Fusion - Per Nissen.

 

3D tegning af byggeriet oppefra

 

Johannes Rom Dahl, produktudvikler med speciale i aerodynamisk hos Fusion, fremhæver fordelene for atleter:

 

"Denne vindtunnel giver os mulighed for at finjustere vores udstyr i realtid og sikre, at vores atleter har det absolut bedste udstyr. Indsamlingen af data fra hyppige, detaljerede test vil være uvurderlig og tillade os at presse ydelsesgrænserne og foretage data-drevne forbedringer med en hidtil uset præcision."

 

Troels Vest Jensen fra Fusion's marketingteam slutter af med at sige: "Denne udvikling vil markant øge interessen for vores brand på globalt plan. Vores slogan, 'Almost Unfair,' afspejler vores forpligtelse til at skabe så innovative produkter, at vores atleter starter med en 1-0 føring allerede fra startstregen. Den interne vindtunnel inkarnerer denne ethos."

 

Christian Moberg: Uvurderlig
Fusion er ikke kun anerkendt for sin innovative tilgang, men også for sin imponerende track-record inden for konkurrencesport. Med speciale i triatlon, cykling og løb har mærket været en del af rejsen med verdensmestre, indehaver talrige rekorder og opnår konsekvent de hurtigste bike-splits.

 

Fusion er også den officielle leverandør af performance-tøj til det danske talentudviklingsteam, Coloquick Cycling, hvor Jonas Vingegaard var en del af, før han kom til Visma Lease a Bike og blev dobbelt Tour de France-vinder.

 

ColoQuick i Fusion-tøjet / Foto: Toke Hage
 

"FUSIONs investering i deres egen vindtunnel er en gamechanger for udviklingen af unge talenter. Den kæmpe viden, vores ryttere opnår ved at blive inddraget i vindtunneltests allerede tidligt i deres karriere, er uvurderlig," forklarer sportsdirektør hos Coloquick, Christian Moberg. 

 

"Det giver dem en dybere forståelse af aerodynamik og præstationsoptimering, som normalt kun er tilgængelig for de allerbedste i verden. For et hold som Coloquick betyder det, at vi på vores niveau får adgang til muligheder, der ellers kun er til stede i drømme.” 

 

Vindtunnelen vil blive et dagligt værktøj for Fusion's R&D-afdeling og vil være tilgængelig for Fusion atleter og partnerteams, hvilket giver dem kontinuerlige muligheder for præstationsforbedring og innovation. Fusion forventer de første reelle tests kan begynde at køre i starten af efteråret. 

 

 

Fotos: Fusion og Toke Hage.

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet