16.07.2021 @ 19:48

Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 

Når de danske stjerner træder frem på den helt store arena, så skal den synlighed der skabes for dansk cykling udnyttes som den helt store løftestang til rekruttering og fastholdelse. Derfor vil Danmarks Cykle Union proaktivt udnytte ”Tour-effekten” og den popularitet de danske herre- og damerytter har internationalt.

 
I disse dage er især unge Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma) på alles læber. En ung dansk rytter på vej helt til tops i cykelsporten og en podieplads i Tour de France.

Jonas Vingegaard er udsprunget af det udviklingsarbejde, der sker i de danske landevejsklubber. Netop fokus på 
børn og unge er centralt for Danmark Cykle Unions arbejde, således at Unionen fremadrettet kan sikre opretholdelsen af Danmarks fornemme præstationer på elite niveau og i det hele taget i forhold til at udbrede sporten overfor ungdommen.
 
Den samlede medlemsudvikling i DCU medlemsklubber i alderen 0-18 år har siden 2012 været positiv, så set fra helikopter-perspektiv ser det fornuftigt ud, men hvis man dykker ned i tallene, så anes der et fald i netop landevejscykling, mens MTB-disciplinen er vokset kraftigt.
 
Medlemsudvikling 0-18 år:
                    2018             2019             2020
MTB            1478             1819             1896
Landevej     1264             1190             1011
BMX            1086             1104             1115
 
Uden en bred medlemsskare af børn og unge snævres talentmassen ind, hvilket på sigt kan resultere i en nedgang af antallet af udøvere på eliteplan. Årsagerne til nedgangen i medlemmerne i landevejsklubberne kan være mange, hvor generelle samfundstendenser med en øget mængde tilbud til børn og unge, kan være en vanskelig modstander, skriver Danmarks Cykle Union i en pressemeddelelse.

Hvorfor overhaler MTB landevejscykling i popularitet?
Alligevel ser Danmarks Cykle Union en vækst i antallet af MTB-medlemmer, hvilket til dels skyldes at flere MTB-foreninger er optaget, som klubber i DCU-regi, men samtidig vokser de etablerede klubber fortsat.

 



Årsagerne er mange, men man kan ikke komme udenom, at MTB i sig selv indeholder flere tekniske og legende elementer end landevejssporten i traditionel forstand, hvilket kan gøre den mere attraktiv for nybegyndere.

Tilmed kører rigtig mange 
børn og unge på en MTB til hverdag, så udstyrsbarrieren er mindre end i landevejssporten. Sikkerhedsaspektet ved at sende sine børn til cykling i et lukket miljø i skoven fremfor ud i trafikken på landevejen, kan ligeledes spille ind i forhold til medlemsudviklingen.
 
Formanden glæder sig over Jonas Vingegaards succes
Danmarks Cykle Unions formand Henrik Jess Jensen sætter disse ord på udviklingen. 

”Det er igen i år et helt fantastisk Tour de France, som vi er vidne til, hvor Jonas Vingegaard med sin fantastiske præstation i udholdenhed og vilje viser hele verden styrken af dansk cykelsport. "

"Jeg vil altid anerkende alle dem - de frivillige - der har støttet Jonas i hans cykelopvækst lige fra de første tråd i Thy Cykle Ring til nu, hvor han er blevet helten på det professionelle team Jumbo-Visma," lyder det anerkendende fra formanden. 




Med alle disse forudsætninger taget i betragtning har Danmarks Cykle Union valgt at sætte et proaktivt fokus på det momentum, som landevejscykling på eliteplan har i tiden, især baseret på de flotte resultater de danske WorldTour-ryttere viser.

De danske herre- og dameryttere er fantastiske eksponenter og stærke rollemodeller for kommende ryttere. Næste år lander verdens største cykelløb i Danmark, når Tour de France starter i København. En gigantisk mulighed for at skabe endnu mere fokus på dansk cykling.

 
Derfor har Danmarks Cykle Union ved siden af forskellige understøttende tiltag målrettet klubberne netop lanceret BørneTour, der med et direkte afsæt i Tourens popularitet, skal sætte fokus på, hvor sjovt det at cykle på landevejen, og det vil Danmarks Cykle Union gerne have, at børn og unge får lov at opleve på egen krop.
 
Nu er dine børn muligheden med BørneTour 
BørneTour handler netop om at give børn og unge en god og sjov oplevelse med cykling.

Løbene køres på en sikker og 100% afspærret rute og de unge mennesker får en unik mulighed for at lege Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Jakob Fuglsang, Michael Mørkøv, Cecilie Uttrup Ludwig, Amalie Didriksen eller Emma Norsgaard for en dag sammen med deres venner og jævnaldrende. 

Meningen med det hele er et ønske om at mange 
børn og unge får lyst til at snuse lidt mere til cyklingen. Derfor har DCU sammen med den lokale landevejscykelklub sat et målrettet opstartsforløb op, som alle deltagere i et BørneTour-event bliver tilbudt at være en del af.


Her kan man snuse lidt mere til cykelsportens mange spændende elementer - både de fysiske, tekniske, social og ikke mindst sikkerhedsmæssige. De lokale cykelklubber står således klar med stærke og relevante tilbud til både børn og unge, og resultatet af BørneTour skal således være at rekruttere medlemmer til den lokale cykelklub.
 
Derfor afholder DCU ikke BørneTour uden den lokale cykelklub er med som samarbejdspartner og prioriterer at afvikle BørneTour i byer, hvor den lokale landevejscykelklub har en B&U afdeling. Alternativt at de har ønsket om at få en.
 
”Næste sommer rammes Danmark af ‘gul feber’, når Grand Depart Tour de France starter med tre spændende etaper i Danmark. Det fokus og den energi, der skabes ved at netop verdens største cykelløb har valgt vores danske landeveje, er en fantastisk chance for at vise cykelsporten frem," forklarer Henrik Jess Jensen. 

"Vi arbejder derfor målrettet på at tænde ilden hos endnu flere børn og unge til at tage del i cykelsporten - uanset hvilken cykel de elsker. Jeg vil opfordre alle, der har mulighed for at deltage i BørneTour om at tilmelde dig og mærke suset og møde energien fra den gule farve," lyder opfordringen. 

Forventningerne til de kommende års indsatser er således høje og Danmarks Cykel Union glæder sig til at byde en masse nye børn og unge velkomne i landets landevejsklubber.
 


Fakta:

- BørneTour afvikles i samarbejde mellem Danmarks Cykle Union, Grand Depart Copenhagen Denmark, Skoda Danmark, cykelklubber og kommuner landet over.

 

- I 2021 afvikles BørneTour 20 steder rundt om i landet og i 2022 forventes 25 events.

- BørneTour er begyndercykelløb for børn i alderen 7-15 år og henvender sig til børn, der ikke er aktive i en cykelklub.

- Formålet med BørneTour er at skabe gode oplevelser omkring cykling for deltagerne og derigennem rekruttering til den lokale cykelklub.

Se mere om BørneTour

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Frank van den Broek fortsatte DSMs helt ustoppelige succes med sejr på kongeetapen, og nu skal meget gå galt, hvis ikke også det hollandske hold skal vinde samlet. De kan endda fortsætte succesen lørdag, hvor der venter en af de to helt lette etaper, når der skal sluttes i sprinterbyen Izmir, hvor de rene sprintere kan se frem til deres første opgør siden 1. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_7_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Brandon McNulty rejste sig efter en skuffende start på løbet og tog en ganske suveræn sejr på den vigtige enkeltstart, der samtidig sendte Juan Ayuso i trøjen. Den store spanier har derfor nu kurs mod sin anden sejr i et WorldTour-etapeløb, men forinden skal han overleve den vigtigste bjergtest, når løbet lørdag fortsætter med sin kongeetape, der dog byder på en relativt blød målstigning og en del modvind i finalen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_tour_de_romandie_2024/Juan Ayuso kan stadig mærke, at kroppen ikke er helt på toppen efter oplevelsen i Fleche Wallonne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ayuso_er_stadig_maerket_af_kuldechok/I disse dage køres Tour de Romandie, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 3. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_de_romandie-analyse_da_det_arabiske_tempomirakel_fortsatte/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet