16.07.2021 @ 19:48

Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 

Når de danske stjerner træder frem på den helt store arena, så skal den synlighed der skabes for dansk cykling udnyttes som den helt store løftestang til rekruttering og fastholdelse. Derfor vil Danmarks Cykle Union proaktivt udnytte ”Tour-effekten” og den popularitet de danske herre- og damerytter har internationalt.

 
I disse dage er især unge Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma) på alles læber. En ung dansk rytter på vej helt til tops i cykelsporten og en podieplads i Tour de France.

Jonas Vingegaard er udsprunget af det udviklingsarbejde, der sker i de danske landevejsklubber. Netop fokus på 
børn og unge er centralt for Danmark Cykle Unions arbejde, således at Unionen fremadrettet kan sikre opretholdelsen af Danmarks fornemme præstationer på elite niveau og i det hele taget i forhold til at udbrede sporten overfor ungdommen.
 
Den samlede medlemsudvikling i DCU medlemsklubber i alderen 0-18 år har siden 2012 været positiv, så set fra helikopter-perspektiv ser det fornuftigt ud, men hvis man dykker ned i tallene, så anes der et fald i netop landevejscykling, mens MTB-disciplinen er vokset kraftigt.
 
Medlemsudvikling 0-18 år:
                    2018             2019             2020
MTB            1478             1819             1896
Landevej     1264             1190             1011
BMX            1086             1104             1115
 
Uden en bred medlemsskare af børn og unge snævres talentmassen ind, hvilket på sigt kan resultere i en nedgang af antallet af udøvere på eliteplan. Årsagerne til nedgangen i medlemmerne i landevejsklubberne kan være mange, hvor generelle samfundstendenser med en øget mængde tilbud til børn og unge, kan være en vanskelig modstander, skriver Danmarks Cykle Union i en pressemeddelelse.

Hvorfor overhaler MTB landevejscykling i popularitet?
Alligevel ser Danmarks Cykle Union en vækst i antallet af MTB-medlemmer, hvilket til dels skyldes at flere MTB-foreninger er optaget, som klubber i DCU-regi, men samtidig vokser de etablerede klubber fortsat.

 Årsagerne er mange, men man kan ikke komme udenom, at MTB i sig selv indeholder flere tekniske og legende elementer end landevejssporten i traditionel forstand, hvilket kan gøre den mere attraktiv for nybegyndere.

Tilmed kører rigtig mange 
børn og unge på en MTB til hverdag, så udstyrsbarrieren er mindre end i landevejssporten. Sikkerhedsaspektet ved at sende sine børn til cykling i et lukket miljø i skoven fremfor ud i trafikken på landevejen, kan ligeledes spille ind i forhold til medlemsudviklingen.
 
Formanden glæder sig over Jonas Vingegaards succes
Danmarks Cykle Unions formand Henrik Jess Jensen sætter disse ord på udviklingen. 

”Det er igen i år et helt fantastisk Tour de France, som vi er vidne til, hvor Jonas Vingegaard med sin fantastiske præstation i udholdenhed og vilje viser hele verden styrken af dansk cykelsport. "

"Jeg vil altid anerkende alle dem - de frivillige - der har støttet Jonas i hans cykelopvækst lige fra de første tråd i Thy Cykle Ring til nu, hvor han er blevet helten på det professionelle team Jumbo-Visma," lyder det anerkendende fra formanden. 
Med alle disse forudsætninger taget i betragtning har Danmarks Cykle Union valgt at sætte et proaktivt fokus på det momentum, som landevejscykling på eliteplan har i tiden, især baseret på de flotte resultater de danske WorldTour-ryttere viser.

De danske herre- og dameryttere er fantastiske eksponenter og stærke rollemodeller for kommende ryttere. Næste år lander verdens største cykelløb i Danmark, når Tour de France starter i København. En gigantisk mulighed for at skabe endnu mere fokus på dansk cykling.

 
Derfor har Danmarks Cykle Union ved siden af forskellige understøttende tiltag målrettet klubberne netop lanceret BørneTour, der med et direkte afsæt i Tourens popularitet, skal sætte fokus på, hvor sjovt det at cykle på landevejen, og det vil Danmarks Cykle Union gerne have, at børn og unge får lov at opleve på egen krop.
 
Nu er dine børn muligheden med BørneTour 
BørneTour handler netop om at give børn og unge en god og sjov oplevelse med cykling.

Løbene køres på en sikker og 100% afspærret rute og de unge mennesker får en unik mulighed for at lege Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Jakob Fuglsang, Michael Mørkøv, Cecilie Uttrup Ludwig, Amalie Didriksen eller Emma Norsgaard for en dag sammen med deres venner og jævnaldrende. 

Meningen med det hele er et ønske om at mange 
børn og unge får lyst til at snuse lidt mere til cyklingen. Derfor har DCU sammen med den lokale landevejscykelklub sat et målrettet opstartsforløb op, som alle deltagere i et BørneTour-event bliver tilbudt at være en del af.


Her kan man snuse lidt mere til cykelsportens mange spændende elementer - både de fysiske, tekniske, social og ikke mindst sikkerhedsmæssige. De lokale cykelklubber står således klar med stærke og relevante tilbud til både børn og unge, og resultatet af BørneTour skal således være at rekruttere medlemmer til den lokale cykelklub.
 
Derfor afholder DCU ikke BørneTour uden den lokale cykelklub er med som samarbejdspartner og prioriterer at afvikle BørneTour i byer, hvor den lokale landevejscykelklub har en B&U afdeling. Alternativt at de har ønsket om at få en.
 
”Næste sommer rammes Danmark af ‘gul feber’, når Grand Depart Tour de France starter med tre spændende etaper i Danmark. Det fokus og den energi, der skabes ved at netop verdens største cykelløb har valgt vores danske landeveje, er en fantastisk chance for at vise cykelsporten frem," forklarer Henrik Jess Jensen. 

"Vi arbejder derfor målrettet på at tænde ilden hos endnu flere børn og unge til at tage del i cykelsporten - uanset hvilken cykel de elsker. Jeg vil opfordre alle, der har mulighed for at deltage i BørneTour om at tilmelde dig og mærke suset og møde energien fra den gule farve," lyder opfordringen. 

Forventningerne til de kommende års indsatser er således høje og Danmarks Cykel Union glæder sig til at byde en masse nye børn og unge velkomne i landets landevejsklubber.
 


Fakta:

- BørneTour afvikles i samarbejde mellem Danmarks Cykle Union, Grand Depart Copenhagen Denmark, Skoda Danmark, cykelklubber og kommuner landet over.

 

- I 2021 afvikles BørneTour 20 steder rundt om i landet og i 2022 forventes 25 events.

- BørneTour er begyndercykelløb for børn i alderen 7-15 år og henvender sig til børn, der ikke er aktive i en cykelklub.

- Formålet med BørneTour er at skabe gode oplevelser omkring cykling for deltagerne og derigennem rekruttering til den lokale cykelklub.

Se mere om BørneTour

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano
Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.
SIDSTE CHANCE: DCU præsenterer nyt OL-tøj - forudbestil kun i dag
Når de danske cykelryttere drager til OL om få uger, så bliver det i en nydesignet OL-kollektion.
Test: Flowgun Massagepistol
Kraftig massagepistol fra Flowlife, der udmærker sig med et flot design, god kvalitet og ikke mindst, så ælter den musklerne godt igennem.
Job: Shimano søger ny medarbejder
Shimano Nordic Denmark er på udkig efter en Technical Service Advisor til at blive medlem af det Danske team I København.
Bikepacking i Sverige
At sige, at jeg har glædet mig til at Sverige skulle åbne op igen, er en underdrivelse. Som helsingoraner er de svenske grusveje og klippefyldte skove kun en færgetur på 20 minutter væk og med kun to måneder til Unsupported Grinder, er det svenske terræn helt perfekt til lange træningsture.  
Job: Service Course søger Cykelmekanikere
Job som Cykelmekaniker hos Service Course
Ét år til den danske Tour-start: Det bliver så stort
I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.
Test: XLC Malediven solbriller
Cool brille, der kan det nødvendige, og som har en fornuftig pris.
Boost din indre Tour-rytter med Look pedaler og Fizik sko
LOOK pedaler og Fizik sko - det perfekte match, hvis du vil cykle som en ægte Tour-vinder.
Verdens største støtterklæring til Wout van Aert - 1689 m2!
Swapfiets og hollandsk YouTube-kanal står - bogstaveligt talt - bag verdens største støtteerklæring til Jonas Vingegaards holdkammerat hos Jumbo-Visma, Wout van Aert.
Team Jumbo-Visma stiller op i Tour de France med blå forhjul
Hører du til dem, der lagde mærke til - eller måske undrede dig over - at Team Jumbo Vismas cykler alle kørte med blå forhjul under Critérium du Dauphiné? I de kommende tre uger, hvor Touren skal køres, vil de blå forhjul komme endnu mere i fokus … men hvad er forklaringen?
3 timer til Tour-start! Er dit hold klar?
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Test: Flowpillow Heat fra Flowlife
Flowpillow Heat leverer gedigen massage, lækker varme, scorer helt i top på velværekontoen, og i vores familie er den kommet for at blive.
Produktnyt: Pro Stealth Curved
Ny Curved model, designet til dem der rokker fra højre til venstre side i sadlen, nedsat vægt og nyt look.
Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Normalt kører jeg ligesom mange andre i cykelklubben med 11-28 bagkrans og 50/34 foran (shimano). Nu har jeg blandet en 11-32 med en 11-28 og har nu: 12-14-15-16-17-18-20-22-25-28-32 Det bliver godt nok lidt anderledes tal at aflæse på min garmin. Jeg har flere carbon-racere, og den anden er med 11-23. Det er der vist ikke så mange der kører med, men det er: 11-12-13-14-15-16-17-18-19-21-23. Den almindelige 11-28 er med: 11-12-13-14-15-17-19-21-23-25-28 og der kan jeg savne 16. Når man har elektronisk gear, går det ret nemt med skifte :smile:For lidt over en uge siden blev det meldt ud, at Andreas Leknessund og flere andre ryttere, var på vej væk fra DSM-holdet. Nu melder nordmanden dog noget andet ud på Twitter. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/nordmand_maner_til_ro_efter_rygtet_konflikt/> Kvindernes løb fik jeg set. Det var ikke det vilde sus, for den førende schweizer førte jo næsten fra start til mål og sølv og bronze var også bare et kapløb mellem to schweizere. Lidt ensidigt. Nej, det var sandt for dyden ikke noget spændende løb. Men flot præstation af Jolanda Neff der er kommet tilbage efter alvorligt styrt. Det var ikke nogen ulempe for hende at OL blev udskudt. Jeg skulle også have mig frabedt at køre rundt på sådan en rute 😂 Nå, men... hvad siger vi om enkeltstart i morgen? Herrerne: Det er en virkelig hård rute så man skal både kunne køre på hårde bakker og være en god kraftfuld TT rytter. Jeg hælder til Wout van Aert. Tror at Ganna er lidt for tung på den rute, og han har også et andet fokus på banen. Asgreen i Top 10. Kvinderne: Chloe Dygert virker oplagt. Men de to hollændere Van der Breggen og Van Vleuten må være voldsomt opsatte på at hive guldet hjem til Holland efter al den polemik der har været omkring de hollandske cykelhold. Næppe nogen dansk top 10. Efter at OL har optaget fokus de seneste uger rettes blikket langsomt mod Vueltaen, og det sker fra torsdag til lørdag i et af de klassiske forberedelsesløb. Efter et par år som majløb er det bjergrige Tour de l’Ain, der afvikles i Jura-bjergene, tilbage på sin faste plads mellem Touren og Vueltaen, hvor det igen i år tilbyder flere Vuelta-ryttere - særligt de unge talenter - en chance for at finde benene to uger inden starten på den spanske grand tour. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_lain_2021/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x