22.02.2024 @ 19:00

Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 

UCI’s præsident David Lappartient gæstede onsdag Danmark, da han fik overrakt Danmarks bud på VM i cykling helt officielt af Danmarks Cykle Union, Sport Event Danmark, forsvarsministeren, Troels Lund Poulsen, erhvervsministeren, Morten Bødskov og kulturministeren, Jacob Engell-Schmidt. 

 

Feltet.dk har talt med kulturministeren, der tog temperaturen på den franske præsident ved sit møde med buddet på VM i landevejscykling i 2029. 

 

Og der er gode takter. 

 

”Nu har jeg mødt ham ad flere omgange. Og mit indtryk er, at udover at være en meget deltagende og høflig formand for Frankrigs Olympiske Komité og præsident for det Internationale Cykelforbund (UCI, red.), så har han også oplevet cykling i Danmark af flere omgange og ved, hvilken folkefest det har været de gange, der har været afholdt UCI-arrangement og Grand Depart (Tour-starten i Danmark, red.). Han har i dag kvitteret meget hjerteligt for den ansøgning, vi har overrakt,” fortæller ministeren eksklusivt til Feltet.dk. 

 

Faktisk er kulturministeren så positiv stemt, at han bruger cykelterminologi til at beskrive fornemmelsen. 

 

”Jeg vil sige, der er god luft i dækkene og gode ben, sådan rent politisk efter i dag. Jeg er meget optimistisk. Ja, den er jo ikke hjemme endnu, men jeg synes, at vi ligger i lunt i svinget,” fastslår ministeren. 

 

Lappartient havde fundet smilet frem, da buddet blev overrakt. Foto: Nanna Ferslev Andersen / Kulturministeriet

 

Kender ikke til kritik

Buddet lyder på et linjeløb, der slutter i København med start i henholdsvis Roskilde og Helsingør. Enkeltstarten afvikles i Aarhus, men der har ikke just været den største begejstring i cykelmijøet om en rute med afslutning i København. 

 

Flere af Feltet.dk’s læsere har blandt andet udtrykt frustration overfor et fladt løb i hovedstaden, men det billede kan Kulturministeren ikke genkende. 

 

Hvordan er det at levere noget, som nogle cykelfans egentlig ikke er superbegejstrede for rent sportsligt?

 

”Nu er jeg jo selv cykelfan og kommer fra Birkerød. Hvis man betegner det som København, så kender man ikke Sjælland godt nok. Jeg antager også, at folk der bor i Helsingør og Roskilde bliver arrige over at kalde det København. Særligt, hvis man bor i Aarhus, tror jeg heller ikke, man synes, man kommer fra København. Det er sagt med et kæmpe smil i mundvigen,” forklarer Engel-Schmidt og uddyber:

 

”Helt alvorligt sagt, hvis der var flere kommuner i Jylland, der havde sagt ja til at løfte en del af ansvaret, så var der også noget afholdt mere i Jylland. Det er sandheden.”

 

For eksempel Vejle har jo været med i processen?

 

”Ja, og jeg kan ikke være indiskret og fortælle, hvorfor der er kommuner, der ikke har været med,” slår ministeren fast med syvtommersøm. 

 

Sidst VM var i Danmark sluttede løbet også i København. Her endte det hele med en spurt, hvor Mark Cavendish kunne løfte armene i vejret som vinder i 2011. Dengang var budgettet på 25 millioner kroner fra statens side. I 2029 er det på 70 millioner. 

 

Ministeren selv har ikke fået noget i sin indbakke, og derfor er han også uforstående overfor kritikken. 

 

”Helt alvorligt talt, synes jeg, at det er en falsk præmis. Jeg har ikke hørt noget kritik endnu. Der i hvert fald ikke er nogen, der har skrevet et brev til mig om, at en rute, der ikke er offentliggjort endnu, eller som de færreste kender, er forkert,” pointerer han og fortsætter:

 

”Jeg synes, det er enormt flot, at staten bruger 70 millioner kroner på at holde cykel-VM i Danmark. At der er fire byer, der har forpligtet sig hårdt med ressourcer og økonomi på at være med, er jeg enormt glad for.”

 

Efterfølgende har UCI’s præsident kommenteret på ruten, som han til Ekstra Bladet beskriver som mindre udfordrende end andre verdensmesterskaber. Året før skal VM køres i Abu Dhabi, der alt andet lige heller ikke har de største bakker at byde på. 

 

Har ikke noget med ruten at gøre

Kulturministeren har været en aktiv del af Danmarks bud fra start af. Ruten er han dog ikke herre over. 

 

”Min rolle som landets kultur, og dermed også sportsminister, har jo været, sammen med kollegaerne, at stå i spidsen på processen. Jeg sørger for at skaffe finansiering. Staten bruger mere end 70 millioner kroner på det her,” forklarer han. 

  

Hvad vil det sige at stå i spidsen?

 

”Det vil sige at interessere forskellige kommuner i at deltage. Det er jo så endt med Aarhus, Roskilde, Helsingør og København, og samtidig sørge for at koordinere det store arbejde med at lave en ansøgning med Danmarks Cykelunion, Sport Event Danmark, de forskellige kommuner, Kulturministeriet og Erhvervsministeriet og sikre, at vi står så attraktive som overhovedet muligt i bestræbelserne på at vinde afholdelsen af VM i 2029.”

 

Ministeren slutter dog med at forsikre, at han ikke har noget med selve ruten at gøre. Det sportslige er ikke op til ham, men derimod Danmarks Cykle Union. 

 

Danmarks VM-bud er nu under behandling. Til VM i Zürich vil det blive offentliggjort, hvem der får værtskabet i 2029.

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet