10.06.2022 @ 13:30

Den tyske ø Sild, hvis nordspids ligger på højde med Rømøs sydspids, er den tyske pendant til Rivieraen. Øen er kendt som velhavernes mondæne hideaway, der frister med ferier i stråtækte huse, restaurantbesøg og aftenture på promenaden, men Tysklands fjerdestørste ø byder også på gode cykelmuligheder.

 

Det er tidligt på formiddagen, og vi triller ud af havnebyen List. De udendørs barer er for længst indtaget af dagens første gæster, som sidder med cappuccinoer eller kølige forfriskninger, og designbutikkerne har allerede inviteret morgenfriske kunder indenfor.

 

I klitterne rager et rød-hvidstribet fyrtårn op mellem de farverige strandstole, og langs kysten ligger enklaver med små stråtækte huse. Der er ingen tvivl om, at Sild, der på tysk hedder Sylt, tiltrækker gæster med store økonomiske muskler, men en række mindre hoteller vidner om, at der også er plads til et bredere publikum.

 

Picnic i en af de strandstole der er så typiske for Sild. Foto: Konny Christiansen

 

40 kilometer fra nord til syd
Ruteplanlægningen for dagens cykling er hurtigt overstået. Vi vil køre fra List på Silds nordlige del til øens sydligste punkt, Hörnum - i alt 80 kilometer tur/retur - og har vi energi til det, laver vi på hjemturen en afstikker østpå til Keitum. Uden for List fanger vi en flot anlagt cykelsti, der snor sig mellem de marehalms- og lyngklædte klitter, og her kan cyklister og vandrere færdes uden at blive forstyrret af motoriseret trafik.

 

Langs cykelstien ligger smukke stråtækte huse. Foto: Konny Christiansen

 

Til venstre for os har tidevandet trukket sig tilbage og efterladt en række brune revler, og på den anden side af vandet kan vi skimte Jyllands kyst, som blot ligger 15 kilometer væk.

 

Pludselig rammes vi af en række vindstød, der fører sand med sig, og vi kniber øjnene sammen. På Sild ligger flere vandreklitter, og den manglende beplantning betyder, at de bevæger sig tværs over øen med en hastighed på op til ti meter om året. Den livlige aktivitet - på Sild har man Europas største sammenhængende område med vandreklitter - betyder også, at den største af dem skyder 30 meter i vejret og dermed udgør øens højeste punkt.

 

Vi nærmer os det eksklusive badested Kampen, der traditionelt huser velhavere og prominente gæster. Her leder cykelstien effektivt uden om byen, men med det ry, som Kampen har, får vores nysgerrighed overtaget, så vi laver en afstikker og triller gennem et af byens mondæne villakvarterer.

 

Hvert eneste hus er en arkitektonisk perle, og græsplænerne rundt om minder mere om parker end om haver. Bilerne er store og dyre, og uden for et af palæerne holder en Rolls Royce cabriolet parkeret. Enkelte steder ligger huse, som i Danmark ville blive betegnet som almindelige og ordinære, men alligevel runder prisskiltene tocifrede millionbeløb i kroner.

 

 

Vi laver en afstikker til et af Kampens mondæne kvarterer. Foto: Konny Christiansnen
 

Efter Kampen skifter vi til den store klinge og sætter kursen sydpå. Hvad Sild ikke har i bakker og højdemeter, har øen til gengæld i sidevind. Ude fra Vesterhavet rammer vinden oftest land med pæn styrke, og alle træer samt buske bøjer tydeligt mod øst. Vi skiftes til at ligge i læ, holder en god fart, og snart dukker Silds sydspids ved Hörnum op. Her finder man gyldne strande, så langt øjet rækker, og det 50 meter høje fyrtårn advarer fremmede skibe mod overraskelser fra den store tidevandsforskel.

 

Desværre! 300 meter var det tætteste, fotografen kom på Silds nudistbadestrand. Foto: Konny Christiansen

 

Stor kontrast

Vi kan ikke komme længere mod syd, så vi vender cyklerne og kører nordpå. Vinden slipper vi ikke for, nu kommer den bare blæsende fra modsatte side, men vi har fint overskud til at nyde de mange små perler, vi kører igennem.

 

Forude dukker silhuetten af Silds hovedby, Westerland, op, og vi har aftalt et pitstop på en af caféerne. Men hvor Silds opland er præget af eksklusivitet og smuk arkitektur, ser billedet anderledes ud i Westerland. På plussiden tæller, at byen lokker med flere spændende butikker samt gode restauranter, og gågaderne er livlige, men på minussiden skal arkitekturen fremhæves. Store højhuse - de fleste bygget i grå betonelementer - skyder markant op, og det virker alt andet end forskønnende. Men Westerland summer af liv, så vi finder en lille café, parkerer vi cyklerne og bestiller en kold forfriskning.

 

Der resterer 20 kilometer hjem til hotellet i List, og for at se nyt vælger vi at køre så tæt på vesterhavskysten som muligt. Flere steder er stranden oversået med klynger af de ikoniske strandkurve, og der kræves betaling, hvis man vil besøge de bedste af strandene. Modsat vadehavskystens stille vand er her høje bølger, og det tiltrækker kitesurferne, der krydser frem og tilbage langs kysten med deres farverige skærme. Inde på land kæmper vi mod vinden på vore cykler, men til sidst dukker List op.

 

Selv øens busskure har stråtag. Foto: Konny Christiansen

 

Sild er synonymt med nydelse
Den livsnydelse, Sild er så kendt for, får vi et glimt af, da vi har parkeret cyklerne. Vores hotel - Easy Living i List - er komfortabelt og råder over wellnessafdeling og solterrasse samt sushi- og kødrestaurant, hvor hotellets egen sushikok står og tilbereder friske råvarer fra Vesterhavet. Alt er tjekket, men priserne er ikke stukket helt af, så kommer man uden for højsæsonen, kan et dobbeltværelse fås til omkring 1.000 kroner. 

 

Vi vælger en af Lists andre restauranter. Den har specialiseret sig i fisk og skaldyr, og midt i restauranten står et stort kar, hvori der blandt andet ligger hummere og friske østers. Et hurtigt tjek af vinkortet afgør sagen, så en lang, flot og vindfyldt cykeldag slutter med bobler og muslingepasta. 

 

 

Meget mere end luksus
Selv om Sild især tiltrækker velhavere, er der meget andet end de dyre hoteller og restauranter at komme efter. Naturen er barsk og uberørt, strandene er brede, og aktivitetsmulighederne rækker fra cykling og vandring til kitesurfing, golf og ridning. Som nævnt snor cykelstierne sig gennem det flotte landskab, og tager man turen fra Ellenbogen i nord til Hörnum i syd, venter en tur på 100 kilometer t/r. Så er man til aktivferie - herunder en cykelweekend i anderledes rammer - er Sild et frisk pust.

 

Hvordan kommer jeg til Sild?

Man kan komme til Sild på tre måder. Den nemmeste er at køre til Havneby på Rømø og herfra sejle til List på Sild. Det tager 40 minutter.

 

En anden mulighed er biltoget, der kører fra Nieböl på det tyske fastland til Westerland på Sild. Og endelig kan man flyve til øens lufthavn, der ligger lidt uden for Westerland. Det benytter flere velhavende gæster sig af, og mange af dem ankommer i private fly eller helikoptere.

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Test: Assos Löwenkralle jakke
En spændende opfindelse fra Assos, som giver mulighed for at lave en fleksibel og lækker jakke om til en styrtaske, så man kan have den med overalt. Som altid leverer Assos sublim kvalitet og løsninger.
Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Test: Trek Commuter Pro RT og Flare RT lygtesæt
Lygtesættet fra Trek bestående af Commuter Pro RT-forlygte og Flare RT-baglygte dækker rigeligt de behov, du har som cykelrytter eller cykel-pendler i vinterhalvåret. Lygtesættet gør dig synlig på god afstand, blænder ikke modkørende og kan forbindes med hinanden, så du kan styre begge lygter på én og samme tid.
En aften med Jens Voigt - The Shut Up Legs Tour
Unik aften med en af cykelsportens mest elskede karakterer, den tyske tempomaskine, speedsnakker og standupkomiker, tyske Jens Voigt. 
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

I gamle dage åbnedes det tidligere sprinterløb altid med en klassisk sprinteretape, men sådan er det ikke længere. For fjerde år i træk skal rytterne nemlig slutte med den korte bakke Cote de la Tour i Bellegarde, hvor sprinterne ganske vist stadig står stærkt, men hvor de mere holdbare typer har overhånden. Forinden er der dog lagt op til et gedigent sidevindsdrama, da mistralen vil blæse kraftigt - akkurat som den gjorde, da samme etape eksploderede til atomer i 2020 og 2022, hvor det i sidstnævnte tilfælde var en suveræn Mads Pedersen, der sejrede. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_etoile_de_besseges_2023/Jeg fik en tanke da jeg kørte forbi en nu lukket cykelhandler på vej hjem fra arbejde. Er cykelindustrien - og måske i endnu højere grad cykelbutikkerne - i krise? Hvis man følger diverse cykel-relaterede YouTube kanaler, så skorter der ikke på forudsigelser om at 2023 vil være et kriseår for cykelindustrien. https://www.youtube.com/results?search_query=bike+industry+crisis+2023 Hypotesen er at den store efterspørgsel efter cykler under coronaen kombineret med problemer med forsyningskæder har ført til meget store forudbestillinger af cykler og udstyr i alle led af forsyningskæderne. Med en lurende recession og faldende efterspørgsel er der alt for meget hel og halvfærdigt cykeludstyr på lager i alle led. Jeg tænker heller ikke at timingen i forhold til fokus på high-end udstyr som elektroniske gear kommer belejligt i en periode med en stigende prisfølsomhed. Nogle af de store producenter (f.eks. Specialized og Giant) er allerede begyndt at forberede sig i form af fyringer og længere betalingsfrister til deres underleverandører. Jeg har nok haft den tanke, at det blot ville være en naturlig korrektion til et overophedet marked og at det måske ville være en fordel for os forbrugere. Dels i form af lavere priser og dels fordi det kan blive nemmere at skaffe cykler og dele. Men er det kun godt for os forbrugere? Når jeg kigger lidt tilbage kan jeg konstatere, at den cykelforretning jeg havde 100 meter fra min hoveddør er lukket (det var en kædebutik og ikke der jeg handlede allermest). Den cykelhandler jeg købte min gravelcykel hos (og fik cykel serviceret hos) har jeg lige opdaget er lukket og under konkursbehandling. Og dertil den nævnte lukkede cykelhandler jeg kørte forbi på vej hjem. Det ligner lidt en trend. Retfærdigvis er der også åbnet cykelforretning i København inden for det seneste år (https://www.giantstore-andreas-lund.dk/dk). Interessant nok arbejder netop Giant på salg direkte til forbrugeren i nogle markeder - dog med mulighed for at cykelhandleren kommer og samler cyklen. https://www.bikeradar.com/news/giant-to-offer-consumer-direct-sales-in-the-uk/ Hvad er jeres oplevelse? Lukker cykelhandlerne omkring jer? Vil i alligevel hellere handle på nettet end hos en cykelhandler? Uno-X har netop påbegyndt sin sæson, og fra onsdag skal fem danskere i aktion, i tillæg til de to som allerede er det.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dansker-optakter_den_store_tour-chance_-_og_hvad_ellers/Sidevinden var tæt på at koste Santiago Buitrago alle chancer, men i sidste ende blev det hele reddet for Bahrain, der i stedet endte med en stor triumf med Jonathan Milan. Dermed er colombianeren fortsat i spil til den samlede sejr, når det onsdag går løs med den første lille klassementsetape, der byder på et gensyn med den eksplosive puncheurfinale i Abu Rakah, hvor selvsamme Buitrago sejrede for et år siden, men hvor man denne gang skal spurte op ad bakken fra en lettere side. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_3_etape_af_saudi_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x