01.04.2022 @ 10:00

Med 15.000 deltagere på to forskellige distancer samt et efterfølgende World Tour-løb er Bemer Cyclassics i Hamborg Europas største cykelevent. Det hele løber af stablen den 21. august 2022, og allerede nu er der åbent for tilmeldinger.

I august 2022 er det 25 år siden, at man første gang kørte Cyclassics i Hamborg. Arrangementet er siden vokset og vokset og har for længst positioneret sig i den internationale cykelkalender. Deltagere kan se frem til en spektakulær rute i det nordtyske, et efterfølgende professionelt arrangement fra øverste hylde samt en masse sideevents.  

 

Flot, flad og varieret

BEMER Cyclassics starter i hjertet af Hamborg ved Kennedybrücke og Alstersøerne. Uden for byen fortsætter ruten mod Schenefeld i Pinneberg-området og videre ud i det grønne schleswig-holstenske landskab, hvor man passerer marskområder, diger, fyrtårne og små hyggelige landsbyer. 

 

På 60 kilometerruten kører man retur mod Hamborg via Holm, mens 100 kilometerruten går via Uetersen. Tilbage i Hamborg venter den sidste udfordring, Kösterberg, inden man via Reeperbahn slutter på Mönckebergstrasse - Hamborg berømte shoppinggade. Her står tusindvis af tilskuere og supportere klar til at tage imod de gennemførende ryttere. 

 

Den flotte rute er på løbsdagen lukket for al anden trafik - der er hverken med- eller modkørende biler, og der kommer ikke trafik fra tilstødende sideveje. Og generelt er ruten flad, hvilket giver to åbenlyse fordele. De deltagere, som gerne vil køre stærkt, har en oplagt chance for en høj gennemsnitsfart, mens begyndere og lidt tungere ryttere ikke bliver slået ud af for mange højdemeter.

 

 

 

 

For både motionister og World Tour-ryttere

Bemer Cyclassics rækker bredt ud. Om formiddagen afvikler konkurrence- og motionsrytterne deres løb, og deltagerne kan vælge mellem ruter på 60 og 100 kilometer. Hvor den korteste rute især henvender sig til motionister, er den lange rettet mod den seriøse rytter, der gerne vil prøve sig selv af i et hurtigt felt.

 

Når de sidste motionister er kommet i mål, tager nogle af verdens bedste cykelryttere over. De professionelles 200 kilometer lange udgave af Bemer Cyclassics har World Tour-status, hvilket betyder, at man efter sit eget løb kan opleve cykelløb på allerhøjeste niveau fra første parket. Og sejrslisten fra de seneste par år taler sit tydelige sprog. Navne som Elia Viviani, Caleb Ewan og Alexander Kristoff mere end antyder, at den flade rute favoriserer sprinterne.

 

Underholdende sideevents - også med støttehjul

Man kan vælge selv at deltage, eller man kan kigge på. Men uanset hvad, man vælger, er underholdningsværdien stor. På en 200 meter lang strækning mødes deltagerne ”mand mod mand” eller ”kvinde mod kvinde” i en battle, hvor reglerne er simple: Den, der kommer først over målstregen, går videre, og den, der kommer sidst, udgår. Disciplinen er kraft- og accelerationsbetonet, og den er yderst publikumsvenlig.

 

Foto: Cyclassics

 

Et andet sideevent er U17-løbet for talentfulde ungdomsryttere, og her er niveauet højt. Kigger man på tidligere arrangementers deltagerlister, dukker navne som Pascal Ackermann, Nils Politt og Jasper Stuyven op. Selv de yngste årgange er der tænkt på, så der er særlige løb for 2 - 4-årige, 5 - 7-årige, 8 - 10-årige samt 10 - 12-årige, og i den alleryngste kategori konkurreres på cykler med støttehjul. 

 

Turist i Tysklands næststørste by

Og når man nu besøger Europas ottendestørste by, er det oplagt at tage en forlænget weekend og nyde nogle af de mange spændende tilbud, Hamborg lokker med. Tag fx på havnerundfart, besøg den livlige bydel St. Pauli, eller oplev en musical. Hamborg er er netop kendt som en musical-by med et væld af store internationale opsætninger.

 

Rift om hoteller

Som nævnt er der allerede nu åbent for tilmeldinger. Med det store deltagerantal bliver der rift om hotellerne, men så længe der er plads, tilbyder arrangørerne fordelagtige priser på Cyclassics partnerhotel Scandic Hamburg Emporio, hvor man yder speciel service til løbets deltagere. Cyclassics hjemmeside henvises også til andre hoteller i nærheden af startområdet.

 

SE MERE OG TILMELD DIG MOTIONSCYKELLØBET

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x