16.09.2021 @ 07:00

 

Cykling er en sport fyldt med kontraster. Det er sporten, hvor vi ryttere gerne kører ud en vinterdag og træner i sne og slud og efterfølgende gerne fortæller vidt og bredt om, at vi er nogle hårde negle.


Men det er også sporten, som får selvsamme hårde negle til at gå hysterisk op i om farven på vores hjelm nu også matcher med lakeringen på vores nye ramme. Eller om vores sokker er hvide nok. Soldatermentalitet krydret med en god portion forfængelighed.

 

Vil man gerne have den helt rette kontrast til sit cykel-outfit, så er solbrillerne en af de genstande, som for alvor kan få lire-barometeret op at hyle.

 

Længes man efter at lire med brillerne, så er der især én butik her i landet, som har sat sig selv på landkortet: Bak Optics.

 

Oakley-drømmeland i København

Hvis man følger lidt med i den danske cykelscene på de sociale medier eller kommer ud til løb i primært det sjællandske, så har man formentligt stiftet bekendtskab med Bak Optics, som flittigt støtter sporten.

 

Selve butikken ligger i Hellerup ved København og er i bund og grund en almindelig optikerforretning, som har specialiseret sig i sportsbriller, med det velkendte, amerikanske mærke Oakley i skarpt fokus.

 

Bak Optics er ejet og drevet af Jesper Bak, som i øvrigt selv er hyppig gæst, når der skal trædes i pedalerne.

 

 

Hvad er der så specielt ved det, kan man så spørge? Faktisk en hel del!

 

Først og fremmest rangerer butikken blandt de allerstørste Oakley-forhandlere i Nordeuropa - det er imponerende af en fysisk butik! Men man forstår det godt, når man sætter sine ben i butikken.


Jesper har det største udvalg af Oakley-briller, jeg nogensinde har set. Der er over 300 par cykelbriller på lager og jeg har ved selvsyn oplevet, at det blev nødvendigt at installere et ekstra udstillingsskab imellem mine besøg, da de alle sammen var propfyldte!

 

Det betyder, at man kan finde mere eller mindre alle Oakleys sportsmodeller i butikken. Men - måske endnu federe - så betyder det også, at de udstillede modeller ikke begrænser sig til standardfarverne og de mere konservative farvevalg, som man eller oftest oplever.

 

Hos Bak Optics er der masser af Oakley-briller, der stikker af i farverne eller farvekombinationerne - lige noget for moderigtige cykelryttere og dem som gerne vil køre i et par briller, som man ikke lige ser på ethvert gadehjørne.

 

 

Oakley Custom

Når man står og savler over Oakley-kollektionen hos Bak Optics, så slår det hurtigt en, at der er rigtig mange farver og kombinationer, som man slet ikke har set tidligere. Hverken i butikkerne eller på nettet.

 

Det er der også en god grund til, for de er nemlig specialdesignet i Oakley’s Custom-program.


Bak Optics har adgang til Custom-modulet hos Oakley, hvor man frit kan sammensætte en række modeller, når det kommer til farver og linser. Så hvis man vil, så kan man gå derfra med et par briller, hvor kun fantasien sætter grænser.

 

Faktisk har butikken et dedikeret hjørne til Oakley Custom-delen, hvor man kan finde inspiration i en lang række eksempler på specielt sammensatte briller og selvfølgelig sammensætte sin egen brille på en dedikeret computerskærm.

 

Hvis man gerne vil nørde igennem i fred og ro, så er det også muligt at sidde med en iPad og lege med mulighederne.

 

Som en krølle på halen så kan man på flere af modellerne også få lov til at tilføje indgraveret tekst i bunden af linserne på flere af modellerne, når man handler ved Bak Optics. For mere information ring:32949299

 

Test af Oakley Custom - med styrke

Jeg har været så heldig at få lov til at prøve Oakley Custom-processen hos Bak Optics, for at få en fornemmelse af, hvordan det hele fungerer, når man skal sammensætte sin egen brille.


Ikke den værste tjans i verden!

 

Derfor havde jeg sat Jesper Bak i stævne i butikken til en præsentation af Oakley-kollektionen og mulighederne indenfor Custom-delen. Du kan se meget mere om udvalget og mulighederne i butikken i videoen i toppen af denne artikel.

 

Som de fleste, så kendte jeg allerede Oakleys program, men det var spændende at høre fra Jesper om de erfaringer, de har gjort sig med de forskellige modeller efter at have hjulpet hundredvis af kunder med at vælge de rigtige briller.

 

 

Som så mange andre, så var jeg fascineret af den moderigtige Sutro-model inden mit besøg.


Den ser fed ud og kan sammensættes på en lang række fede måder. Men på den anden side elsker jeg også de mere klassiske modeller fra amerikanerne, som er lidt mere nedtonede. Så det var fint at spare med Jesper om de forskellige modeller og muligheder.

 

Det er faktisk en smule svært at nå hele vejen til Custom-delen og processen på skærmen i Bak Optics. Og det er simpelthen fordi, at de 300 modeller i butikken frister så meget, at det er helt vildt nærliggende at vælge et par der!

 

Det var selvfølgelig ikke meningen med besøget, men Bak Optics skal have ros for at have skabt et univers af inspiration ved at tage nogle specielle farver hjem og også ved selv at sammensætte en række Custom-kombinationer, hvor man for alvor kan se mulighederne, hvad enten man er konservativt anlagt eller vil have fuld plade på farvepaletten.

 

Sportsbriller med styrke

Efter en grundig indledende samtale, var det næsten tid til at kaste os over at sammensætte et par briller. Men inden vi nåede dertil, så forslog Jesper, at vi lige tog et tjek af mit syn for at fastslå, om det var relevant at smide styrke i glasset.

 

15 minutter og en professionel synsprøve senere, var det klart at styrke absolut er relevant!


Bak Optics kan med sin status som optiker bestille glas med styrke til udvalgte Oakley-modeller, så man kan få sine drømmebriller, selv hvis synet halter lidt.

 

 

Det er dog ikke alle briller, som kan fås med styrke, så i mit tilfælde endte det med at gøre valget en smule lettere. Sutro’en blev valgt fra og i stedet valgte jeg at gå med det mere klassiske Radar Ev-stel. Til denne model kunne Jesper tilbyde valget mellem to linser: Path eller Pitch.

 

Path er den lidt mindre linse, mens Pitch er lidt større. Med min fascination for den lidt større Sutro-model in-mente, så kunne Jesper med det samme anbefale Pitch-linsen, da man så får et lidt mere moderne udtryk. Jeg er helt enig! Derfor faldt valget også ret let på sidstnævnte og derved synes jeg egentligt at jeg sammen med Jesper fandt frem til en model, som opfylder alle mine ønsker: Klassisk (i cykelforstand) men samtidig med et moderne touch.

 

Valg af farver

Med modellen på plads, kastede vi os over designet af selve brillen.

 

Når man sammensætter en brille i Oakley-systemet, så gennemgår man alle brillens dele og vælger de farver, som man ønsker. På Radar Ev-brillen betyder det selve rammen, Oakley-logoet og brillestængerne.

 

I forhold til rammen kan man lige nu vælge imellem 18 farver, det samme gør sig gældende for Oakley-ikonet, mens stængerne kan tage sig ud på 14 forskellige måder. Så der er mildt sagt god mulighed for at sammensætte tingene præcist, som man vil.

 

I mit tilfælde var der to overvejelser i spil: Skulle jeg gå den klassiske vej og spille den sikkert med et konservativt design eller skulle jeg give den en over nakken og lave noget mere i iøjnefaldende?


Ingen tvivl om, at mørkere, afdæmpede farver nok har længere levetid rent modemæssigt, men det kan også blive for kedeligt, når man nu har en masse sjove muligheder!

 

Det gode ved Custom-modulet er, at man kan prøve sig lidt frem. Skifter man farve på en del, så opdaterer systemet med det samme, så man kan gennemgå en række muligheder let og hurtigt.

 

Efter lidt improviseret designarbejde, så stod det dog hurtigt klart for mig, hvilken farve jeg ville gå med.


For en af farverne i systemet er den lidt specielle grønne ’Celeste’, som Oakley benyttede tilbage i 80’erne og som derfor er ret ikonisk for amerikanerne. Jeg har altid har et svagt punkt for netop denne farve og parret med brillestænger i en lidt atypisk grå, så syntes jeg, at brillerne blev både iøjnefaldende og underspillede, hvilket jeg sætter stor pris på.

 

Bestilling og afhentning

Med model, design og styrke på plads, kunne jeg lægge ordren hos Jesper efter en god times tid i butikken. Oplevelsen hos Bak Optics er yderst professionel og det er helt tydeligt, at Jesper ved hvad han snakker om - både som optiker men også som Oakley-ekspert.


Jeg sad i hvert fald med en oplevelse af, at få brugbare råd og vejledning, også når det kom til design og valg af model.

 

Når ordren er lagt, så er det bare at vente i 14 dage til tre uger, før det hele ankommer og er klar til afhentning i butikken. Det er måske den sværeste del af hele processen, for man vil rigtig gerne have fingrene i sine nye briller og se sine valg i levende live!

 

Derfor var det også fedt at hente brillerne og konstatere, at de tog sig nøjagtigt lige så lækkert ud, som jeg havde håbet.

 

Udleveringen er i øvrigt lige så professionel som resten af processen: Den forestås altid af en medarbejder, som tjekker at alt er som det skal være og kan hjælpe med indstillinger, hvis der er brug for det. Brillerne udleveres desuden med et fuldt kit til at passe og pleje brillerne, så linserne kan blive ved med at være knivskarpe.

 

 

En helstøbt oplevelse

Jeg forlod Bak Optics med et oprigtigt smil på læben over en rigtig god oplevelse, hvor alt bare spiller. Butikken er lækker med tonsvis af inspiration og Jesper Bak kan virkelig sit Oakley-pensum, så man har størst mulig chance for at ende med de rigtige briller. Der er stadig noget ved at opsøge en specialist og ikke mindst en fysisk butik, hvor man kan se og føle tingene på en hel anden måde.

 

Oakley Custom er en fed feature og det kan klart anbefales, hvis man vil have et par briller, som ikke alle har eller hvis man vil matche farverne, med hjelm, sko, cykel eller noget helt andet.

 

Test af briller følger

Vi tester lige nu brillerne, vi fik sammensat hos Bak Optics. Glæd dig til test, priser og alle detaljerne meget snart.

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.
Dansk talent bliver europamester
Den danske succes ved EM i mountainbike fortsætter.
Fyen Rundt 2024: Cykelfest i Middelfart
Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.
Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet