16.09.2021 @ 07:00

 

Cykling er en sport fyldt med kontraster. Det er sporten, hvor vi ryttere gerne kører ud en vinterdag og træner i sne og slud og efterfølgende gerne fortæller vidt og bredt om, at vi er nogle hårde negle.


Men det er også sporten, som får selvsamme hårde negle til at gå hysterisk op i om farven på vores hjelm nu også matcher med lakeringen på vores nye ramme. Eller om vores sokker er hvide nok. Soldatermentalitet krydret med en god portion forfængelighed.

 

Vil man gerne have den helt rette kontrast til sit cykel-outfit, så er solbrillerne en af de genstande, som for alvor kan få lire-barometeret op at hyle.

 

Længes man efter at lire med brillerne, så er der især én butik her i landet, som har sat sig selv på landkortet: Bak Optics.

 

Oakley-drømmeland i København

Hvis man følger lidt med i den danske cykelscene på de sociale medier eller kommer ud til løb i primært det sjællandske, så har man formentligt stiftet bekendtskab med Bak Optics, som flittigt støtter sporten.

 

Selve butikken ligger i Hellerup ved København og er i bund og grund en almindelig optikerforretning, som har specialiseret sig i sportsbriller, med det velkendte, amerikanske mærke Oakley i skarpt fokus.

 

Bak Optics er ejet og drevet af Jesper Bak, som i øvrigt selv er hyppig gæst, når der skal trædes i pedalerne.

 

 

Hvad er der så specielt ved det, kan man så spørge? Faktisk en hel del!

 

Først og fremmest rangerer butikken blandt de allerstørste Oakley-forhandlere i Nordeuropa - det er imponerende af en fysisk butik! Men man forstår det godt, når man sætter sine ben i butikken.


Jesper har det største udvalg af Oakley-briller, jeg nogensinde har set. Der er over 300 par cykelbriller på lager og jeg har ved selvsyn oplevet, at det blev nødvendigt at installere et ekstra udstillingsskab imellem mine besøg, da de alle sammen var propfyldte!

 

Det betyder, at man kan finde mere eller mindre alle Oakleys sportsmodeller i butikken. Men - måske endnu federe - så betyder det også, at de udstillede modeller ikke begrænser sig til standardfarverne og de mere konservative farvevalg, som man eller oftest oplever.

 

Hos Bak Optics er der masser af Oakley-briller, der stikker af i farverne eller farvekombinationerne - lige noget for moderigtige cykelryttere og dem som gerne vil køre i et par briller, som man ikke lige ser på ethvert gadehjørne.

 

 

Oakley Custom

Når man står og savler over Oakley-kollektionen hos Bak Optics, så slår det hurtigt en, at der er rigtig mange farver og kombinationer, som man slet ikke har set tidligere. Hverken i butikkerne eller på nettet.

 

Det er der også en god grund til, for de er nemlig specialdesignet i Oakley’s Custom-program.


Bak Optics har adgang til Custom-modulet hos Oakley, hvor man frit kan sammensætte en række modeller, når det kommer til farver og linser. Så hvis man vil, så kan man gå derfra med et par briller, hvor kun fantasien sætter grænser.

 

Faktisk har butikken et dedikeret hjørne til Oakley Custom-delen, hvor man kan finde inspiration i en lang række eksempler på specielt sammensatte briller og selvfølgelig sammensætte sin egen brille på en dedikeret computerskærm.

 

Hvis man gerne vil nørde igennem i fred og ro, så er det også muligt at sidde med en iPad og lege med mulighederne.

 

Som en krølle på halen så kan man på flere af modellerne også få lov til at tilføje indgraveret tekst i bunden af linserne på flere af modellerne, når man handler ved Bak Optics. For mere information ring:32949299

 

Test af Oakley Custom - med styrke

Jeg har været så heldig at få lov til at prøve Oakley Custom-processen hos Bak Optics, for at få en fornemmelse af, hvordan det hele fungerer, når man skal sammensætte sin egen brille.


Ikke den værste tjans i verden!

 

Derfor havde jeg sat Jesper Bak i stævne i butikken til en præsentation af Oakley-kollektionen og mulighederne indenfor Custom-delen. Du kan se meget mere om udvalget og mulighederne i butikken i videoen i toppen af denne artikel.

 

Som de fleste, så kendte jeg allerede Oakleys program, men det var spændende at høre fra Jesper om de erfaringer, de har gjort sig med de forskellige modeller efter at have hjulpet hundredvis af kunder med at vælge de rigtige briller.

 

 

Som så mange andre, så var jeg fascineret af den moderigtige Sutro-model inden mit besøg.


Den ser fed ud og kan sammensættes på en lang række fede måder. Men på den anden side elsker jeg også de mere klassiske modeller fra amerikanerne, som er lidt mere nedtonede. Så det var fint at spare med Jesper om de forskellige modeller og muligheder.

 

Det er faktisk en smule svært at nå hele vejen til Custom-delen og processen på skærmen i Bak Optics. Og det er simpelthen fordi, at de 300 modeller i butikken frister så meget, at det er helt vildt nærliggende at vælge et par der!

 

Det var selvfølgelig ikke meningen med besøget, men Bak Optics skal have ros for at have skabt et univers af inspiration ved at tage nogle specielle farver hjem og også ved selv at sammensætte en række Custom-kombinationer, hvor man for alvor kan se mulighederne, hvad enten man er konservativt anlagt eller vil have fuld plade på farvepaletten.

 

Sportsbriller med styrke

Efter en grundig indledende samtale, var det næsten tid til at kaste os over at sammensætte et par briller. Men inden vi nåede dertil, så forslog Jesper, at vi lige tog et tjek af mit syn for at fastslå, om det var relevant at smide styrke i glasset.

 

15 minutter og en professionel synsprøve senere, var det klart at styrke absolut er relevant!


Bak Optics kan med sin status som optiker bestille glas med styrke til udvalgte Oakley-modeller, så man kan få sine drømmebriller, selv hvis synet halter lidt.

 

 

Det er dog ikke alle briller, som kan fås med styrke, så i mit tilfælde endte det med at gøre valget en smule lettere. Sutro’en blev valgt fra og i stedet valgte jeg at gå med det mere klassiske Radar Ev-stel. Til denne model kunne Jesper tilbyde valget mellem to linser: Path eller Pitch.

 

Path er den lidt mindre linse, mens Pitch er lidt større. Med min fascination for den lidt større Sutro-model in-mente, så kunne Jesper med det samme anbefale Pitch-linsen, da man så får et lidt mere moderne udtryk. Jeg er helt enig! Derfor faldt valget også ret let på sidstnævnte og derved synes jeg egentligt at jeg sammen med Jesper fandt frem til en model, som opfylder alle mine ønsker: Klassisk (i cykelforstand) men samtidig med et moderne touch.

 

Valg af farver

Med modellen på plads, kastede vi os over designet af selve brillen.

 

Når man sammensætter en brille i Oakley-systemet, så gennemgår man alle brillens dele og vælger de farver, som man ønsker. På Radar Ev-brillen betyder det selve rammen, Oakley-logoet og brillestængerne.

 

I forhold til rammen kan man lige nu vælge imellem 18 farver, det samme gør sig gældende for Oakley-ikonet, mens stængerne kan tage sig ud på 14 forskellige måder. Så der er mildt sagt god mulighed for at sammensætte tingene præcist, som man vil.

 

I mit tilfælde var der to overvejelser i spil: Skulle jeg gå den klassiske vej og spille den sikkert med et konservativt design eller skulle jeg give den en over nakken og lave noget mere i iøjnefaldende?


Ingen tvivl om, at mørkere, afdæmpede farver nok har længere levetid rent modemæssigt, men det kan også blive for kedeligt, når man nu har en masse sjove muligheder!

 

Det gode ved Custom-modulet er, at man kan prøve sig lidt frem. Skifter man farve på en del, så opdaterer systemet med det samme, så man kan gennemgå en række muligheder let og hurtigt.

 

Efter lidt improviseret designarbejde, så stod det dog hurtigt klart for mig, hvilken farve jeg ville gå med.


For en af farverne i systemet er den lidt specielle grønne ’Celeste’, som Oakley benyttede tilbage i 80’erne og som derfor er ret ikonisk for amerikanerne. Jeg har altid har et svagt punkt for netop denne farve og parret med brillestænger i en lidt atypisk grå, så syntes jeg, at brillerne blev både iøjnefaldende og underspillede, hvilket jeg sætter stor pris på.

 

Bestilling og afhentning

Med model, design og styrke på plads, kunne jeg lægge ordren hos Jesper efter en god times tid i butikken. Oplevelsen hos Bak Optics er yderst professionel og det er helt tydeligt, at Jesper ved hvad han snakker om - både som optiker men også som Oakley-ekspert.


Jeg sad i hvert fald med en oplevelse af, at få brugbare råd og vejledning, også når det kom til design og valg af model.

 

Når ordren er lagt, så er det bare at vente i 14 dage til tre uger, før det hele ankommer og er klar til afhentning i butikken. Det er måske den sværeste del af hele processen, for man vil rigtig gerne have fingrene i sine nye briller og se sine valg i levende live!

 

Derfor var det også fedt at hente brillerne og konstatere, at de tog sig nøjagtigt lige så lækkert ud, som jeg havde håbet.

 

Udleveringen er i øvrigt lige så professionel som resten af processen: Den forestås altid af en medarbejder, som tjekker at alt er som det skal være og kan hjælpe med indstillinger, hvis der er brug for det. Brillerne udleveres desuden med et fuldt kit til at passe og pleje brillerne, så linserne kan blive ved med at være knivskarpe.

 

 

En helstøbt oplevelse

Jeg forlod Bak Optics med et oprigtigt smil på læben over en rigtig god oplevelse, hvor alt bare spiller. Butikken er lækker med tonsvis af inspiration og Jesper Bak kan virkelig sit Oakley-pensum, så man har størst mulig chance for at ende med de rigtige briller. Der er stadig noget ved at opsøge en specialist og ikke mindst en fysisk butik, hvor man kan se og føle tingene på en hel anden måde.

 

Oakley Custom er en fed feature og det kan klart anbefales, hvis man vil have et par briller, som ikke alle har eller hvis man vil matche farverne, med hjelm, sko, cykel eller noget helt andet.

 

Test af briller følger

Vi tester lige nu brillerne, vi fik sammensat hos Bak Optics. Glæd dig til test, priser og alle detaljerne meget snart.

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x