21.06.2023 @ 16:00

Italiensk design og knowhow - kombineret med tysk grundighed skaber en banebrydende effektiv hjelm - ABUS Gamechanger 2.0.

ABUS har netop præsenteret sin nye 2023-kollektion, der byder på flere spændende nyheder - specielt er der store forventninger til Gamechanger 2.0. Præsentationen foregik i den skønne Veneto-region i Norditalien, hvor de fleste high end-cykelhjelme og cykler produceres og Feltet.dk var inviteret med.

 

ABUS har sit italienske hovedkvarter i netop Veneto-regionen, hvor Venedig er den mest berømte by. Regionen er fyldt med historie, smuk natur og charmerende byer - Gardasøen, berømte strande og Dolomitterne - danner rammen for en god ferie med eller uden cykel.

 

Veneto og resten af Norditalien er det økonomiske lokomotiv i Italien, kendetegnet som et hotspot for det bedste af italiensk design og produktion: Diesel, Benneton, Ferrari og Lamborghini er gode globale brands, der karakteriserer dynamikken i Norditalien.

 

Gastronomien er, som forventet helt fantastisk, den verdensberømte dessert Tiramisu stammer fra Veneto-regionen, ligesom mange lokale pasta- og risottoretter serveres til både middags- og aftensmåltider. Lokale rødvine som Valpolicella, Amarone og Ripasso er på alle vinkort til overkommelige priser.

 

Flere internationalt anerkendte cykel- og udstyrsproducenter blandt andet Pinarello og Campagnolo, har hovedkvarter og eller produktion i regionen. Italien er fortsat et kvalitetsstempel for alle os cykelentusiaster, og ABUS har ambitiøse planer om at udvide kapaciteten og forsætte produktion som ”Made in Italy”.

 

Spektakulært baggrundstæppe

ABUS valgte at arrangere præsentationen, mens Giro d'Italia 2023 gæstede regionen, som var pyntet i lyserødt på stort set alle bygninger og lygtepæle. ABUS sponsorer Movistar Teamet og har ligeledes indgået en samarbejdsaftale med 2008-verdensmesteren Alessandro Ballan, som fortsat er meget cykelaktiv og står knivskarp.

 

Alesasndro Ballan er fokuseret på detaljer og god til at give tilbagemeldinger fra prøvekørsler, som indgår i de talrige og kontinuerte test for at optimere de vigtigste features for hjelmene. 

 

Foto: Kæmpe oplevelse at møde Ballan til en god cykelsnak

 

Vi indbudte journalister mødtes i Marco Polo lufthavnen og blev transporteret til en autentisk frokost, med de bedste hjemmelavede lokale retter, med et godt glas lokal vin. Det overrasker mig, hver gang jeg er tilbage i Italien, at der kommer flere retter, end de fleste forventer - hver servering er lidt, men godt og meget lækkert.  

 

ABUS-præsentationen

Teamet fra ABUS, som kommer fra de fleste europæiske lande, er meget passionerede omkring cykling og alle har spændende historier at fortælle.

 

En af de gennemgående figurer er salgsdirektøren, hvis far har været tysk mester på landevej. Da vi ankommer til fabrikken Max Studio, hvor de første processer udføres, møder vi Daniel Bremicker, som er 5. generation af Bremicker familien, som grundlagde ABUS i 1924.

 

Daniel udstråler passion og viden om cykling og specielt hjelme og er en fantastisk rundviser. Det bliver hurtigt tydeligt, at de passionerede og kompetente italienere fra Max Studio, der har designet og produceret cykelhjelme siden 2000. De dygtige tyske producenter er en udbytterig kombination.

 

Design og teknologi går simpelthen op i en højere enhed. ABUS har et bredt produktprogram, der startede segmentet med cykelhjelme op i 2016, med Max Studios som underleverandør af high end-hjelme. Et samarbejde der har udviklet sig så positivt og succesfuldt, at ABUS købte Max Studio fabrikker i 2021 og siden har investeret massivt i udvikling og produktionsteknologi.

 

Foto: Det kræver store investeringer i maskiner og fixturer for at producere high performance - hjelme

 

ABUS har sat store ressourcer bag den systematiske udvikling af hjelme generelt - og i Italien specielt af high end-hjelme til konkurrence. Produktionen er meget specialiseret og kræver høj grad af knowhow for at producere high performance-hjelme i stort styktal og samtidig overholde strenge kvalitets- og tolerancekrav. 

 

Gamechanger 2.0

Præsentationen af ABUS Gamechanger 2.0, med fokus på udviklingsprocessen og de vigtigste optimeringer i forhold til Gamechanger 1.0, foregik meget passende i et arkitektonisk spektakulært auditorium hos et af de mest kendte Grappadestillerier i byen Bassano Del Grappa.

 

En spændende gennemgang, og specielt fornemmede vi, hvordan produktmanager Lukas har drevet processen i tæt dialog med de største stjerner fra Movistar Teamet.

 

Specielt Enric Mas har tålmodigt været i vindtunnel utallige gange, fordi han er kendt for at kunne holde kørepositionen konstant. Det betyder, at data fra test 1 til test 50 er bedre sammenlignelige og dermed giver det bedste input til optimeringsprocessen.

 

 

 

Her kan du høre Produkt Manager Lukáš Tamajka forklarer om processen og key-features for Gamechanger 2.0. 

 

Processen har været lang og meget systematisk, hvor alle delresultater og ændringer testes og testes, primært via computersimulationer og vindtunneltest. De mange tests skal sikre, at forbedringer på eksempelvis ventilation ikke skaber dårligere resultater på andre parametre, eksempelvis aerodynamik.

 

Presset på leverandører, også ABUS, fra de store teams, om konstante performanceforbedringer på alt fra hjelme, briller til tøj og cykler er enormt og vedholdende.

 

Alle teams fortager løbende benchmark-tests mellem de enkelte leverandørers produkter. Finder de bedre performance hos konkurrenternes produkter, kræves yderligere forbedringer, blot for at fastholde sponsorater. Reduktion af wattforbrug er den ultimative prioritet fra alle teams.

 

Mini Field test

Efter en hyggelig gourmetaften i Bassano Del Grappa ved floden Brenta og for foden af Dolomitterne, var der tidlig næste morgen afgang til en cykeltur i det billedskønne landskab.

 

Alessandro Ballan var sammen med en gruppe fra ”Monte Grappa Bikeday” guider på en godt 40 kilometer lang kuperet tur med Monte Grappa som største udfordring.

 

Inden afgang fik jeg god lejlighed til at snakke med Ballan, og han er en usædvanlig sympatisk og imødekommende person. Ballan har ligesom jeg været ude for episoder, hvor en god cykelhjelm har reduceret konsekvenserne af styrt.

 

Under cykelturen fortalte Ballan, at forbedret sikkerhed har motiveret ham til samarbejdet med ABUS, fordi han er inspireret af ABUS store commitment til udvikling på baggrund af tilbagemeldinger fra rytterne. 

 

Foto: Klar til mini test i skønne omgivelser og godt vejr

 

Alle deltagere benyttede ABUS Gamechanger 2.0, som udover lavere modstand, vægt og bedre sikkerhed også har forbedret ventilationen og komforten markant. Fik det bedst indtryk af en let og velventileret hjelm med høj grad af komfort, og når man ved at både vindmodstand og sikkerhed også er forbedret, synes jeg virkelig ABUS er kommet rigtigt godt i mål med Gamechanger 2.0

 

Opsummering

ABUS udviser stor passion for at udvikle de absolut bedste cykelhjelme: Gamechanger 2.0 er efter min mening det optimale kompromis.

 

Top performance i relation til aerodynamik, vægt, ventilation og komfort er kombineret med en opgraderet sikkerhed med MIPS, hvor hjelmens inderskal kan rotere og flytte sig i forhold til yderskallen. Alle parametre og features er dokumenteret via endeløse tests, hvorfor jeg mener Gamechanger 2.0 er det optimale kompromis med stort potentiale.

 

Herunder ses den nye hjelm i hvid og sort.

 

 

 

 

Hjemme igen ”testede” min kone Gamechanger 2.0. Jeg har ikke disponeret over hjelmen siden og har bestilt en ekstra...


Facts om Gamechanger 2.0

3 størrelser: S, M, L
Vægt: 260g / 265g / 275g
Mulighed for MIPS AIR NODE
Stropper Floating Pro 15 mm vs 12 mm stropper
System Zoom Pro
Polstring Floating Pro
Spænde Nexus + Fidlock (MIPS-version)
Certifikater CE | CPSC
QUIN Ready Crash Sensor Port

Basis version i 11 farver / MIPS version i fire farver

 

 

ABUS Gamechanger 2.0 hjelmene koster 2.349 kroner uden MIPS og 2.849 med MIPS. 

 

Se mere om ABUS på abus.com/dk

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x