Er det muligt at vædde på cykling?
Foto: A.S.O. / Alex Broadway
05.05.2022 @ 12:17

Der er utroligt mange cykelfans i Danmark og resten af verden. Derfor er der naturligvis muligheder for at foretage sportsvæddemål på cykelløb. Sportsvæddemål på cykling er populært, og vi giver dig en introduktion til det nedenfor.

 

Færre betting markeder

 

Man kan sige, at der er færre betting markeder i cykling sammenlignet med andre sportsgrene. Det er helt naturligt i og med, at der er færre begivenheder i cykelløb sammenlignet med for eksempel fodbold.

 

Størst fokus på vinderspil

 

Den mest udbredte form for spil på cykling er vinderspil. Det vil sige, at du spiller på, hvem der vinder et løb. For eksempel kan det være, at du spiller på vinderen af Tour de France, Giro D’Italia, Vuelta de España eller mange af de andre tilgængelige løb. Du kan naturligvis også spille på mindre løb. Alene på UCI World Tour er der omkring 33 cykelløb hvert år, som du kan se på nettet eller i fjernsynet.

 

Succesrig betting på cykelløb

 

Hvis du overvejer at spille på cykelløb, er det en god idé at overveje stærke betting strategier. Det indebærer blandt andet at lægge et budget for dit spil, så du holder dig inden for de rammer, som du kan tillade dig. Desuden er det vigtigt at følge med i cykelverden. Det vil sige, at du kan læse artikler, ligesom du gør lige her, og på den måde blive klædt på med vigtig viden.

 

Den bedste unge rytter

 

Du kan mange gange spille på vinderen af et cykelløb, som vi har gennemgået ovenfor. Der er også løb netop som eksempelvis Giro d’Italia, hvor der også er andre vinderspil. Det kan blandt andet være de unge rytteres klassificeringer.

 

I skrivende stund er João Almeida en af verdens bedste unge talenter. Den portugisiske cykelrytter cykler for UAE Team Emirates. Han har hidtil ikke vundet et stort cykelløb. Til gengæld endte han på fjerdepladsen ved Giro D’Italia i 2020 og sjettepladsen året efter. Derfor er han ekstra dygtig til at cykle på de italienske landeveje.

 

Dette aspekt er meget vigtigt at analysere, hvis du vælger at spille på cykelløb. Ligesom med i tennis, kan visse cykelryttere have større sandsynligheder for at vinde visse løb sammenlignet med andre. Derfor anbefaler vi, at du tjekker deres resultater, før du spiller på vinderspil.

 

Det bedste hold

 

I nogle løb, som f.eks. med Giro d’Italia, kan du også spille på holdklassificering. Her spiller du på hvilket hold, der ender bedst. Ved Tour de France gives holdklassificering til det bedste hold. Her vinder det hold, som har flest ryttere med de bedste resultater i den generelle klassificering.

 

De bedste cykelryttere kommer fra hele verden

 

Det interessante med cykling er at de bedste cykelryttere kommer fra mange forskellige lande. I skrivende stund er den slovenske cykelrytter Tadej Pogacar, som cykler for UAE Team Emirates, en af verdens bedste.

 

Pogacar blev den yngste cykelrytter til at vinde et løb på UCI World Tour, da han vandt Tour of California i 2019. Dengang var han kun 20 år gammel. Han skrev mere historie i 2021, da han blev den første Tour de France-vinder til at vinde en OL-medalje i landevejscykling. Der vandt han bronze og beviste, at han har en imponerende udholdenhed. Det var også den anden gang i træk at Pogacar vandt Tour de France.

 

Mads Pedersen er blandt de bedste i Danmark

 

En af de bedste danske cykelryttere er lige nu Mads Pedersen. Han kører for Trek Segafredo. Den århusianske cykelrytter vandt Danmark Rundt i 2017. Pedersen har siden da vundet sølv ved Tour de Flanders i 2018. Det blev også til guld ved Gent-Wevelgem i 2020 og Kuurne-Brussels-Kuurne i 2021. Pedersen har dog lang vej op til de bedste cykelryttere. Han endte på 137. plads ved Tour de France i 2021.

 

Spil ansvarligt på cykling

 

Som svar på overskriften kan du altså vædde på cykling. Det er vigtigt at have det sjovt med at foretage sportsvæddemål på cykling, som blot skal være en ekstra fritidsaktivitet. Med andre ord er det vigtigt at spille ansvarligt. Du kan se det som en ekstra mulighed for at lære mere om cykling ved at læse mere om cykelrytterne, de forskellige løb, osv.

 

Husk ikke at spille med hjertet. Selv hvis du håber at Mads Pedersen eller andre danske ryttere klarer det godt, er det bedst at kigge med objektive briller på de individuelle løb. Er du især fan af dansk cykling, kan du overveje at spille på løb i Danmark. Der er Danmark Rundt hver august, og her er Jakob Fuglsang historisk set den spiller, som har vundet flest gange.

 

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x