Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

20.03.2021 @ 14:25

De fleste ved, at hvis de skal have mest muligt ud af deres træning, er det vigtigt, at der er styr på kosten. Det gør sig gældende, hvad enten målet er at komme i bedre form, tabe sig eller opbygge muskelmasse. Det gælder også, hvis du træner en bestemt sportsgren.

 

Der er dog mange, der undervurderer, hvor vigtigt søvn er i denne forbindelse. Det er en skam, at der er mange, der tror, at det ikke har noget at sige, for det forholder sig faktisk stikmodsat. Derfor er det også vigtigt, at man ikke går på kompromis med sin søvn.

 

Der er op til flere grunde til, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn, hvis du vil have det maksimale ud af din træning. Det handler dog især om, at du ikke får fyldt dine energilagre, hvilket naturligvis får direkte indflydelse på din indsats, når du træner.

 

Har du hidtil troet, at det blot er kosten, der har indflydelse på dine træningsresultater, tager du fejl. Har søvn ikke før været en prioritet, er det derfor også vigtigt, at du begynder at prioritere det. I denne sammenhæng er det dog vigtigt at understrege, at det ikke blot er omfanget af søvnen, der er vigtig.

 

Kvaliteten af din søvn er vigtig

Der er mange, der tror, at det er nok, at de sørger for at sove otte timer hver nat, hvis de skal maksimere deres træningsudbytte. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet. Derimod skal dit fokus i lige så høj grad være på kvaliteten af din søvn, da det bestemt også er afgørende.

 

Hvad det vil sige er, at du skal sørge for, at du hver nat sover i en seng, der harmonerer med dine præferencer, så du får en god nattesøvn. Rigtig mange går dog på kompromis i denne forbindelse, hvilket ofte skyldes, at de ikke er villige til at investere en større sum penge i en god seng.

 

Det er en skam, at der er mange, der har det på denne måde, da investeringen i din søvn er en vigtig investering. Sover du ikke optimalt om natten, er der derfor en god chance for, at det er fordi, at du ikke har den bedste seng for dit vedkommende.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en ordentlig seng, skal du blot mærke efter, om du om morgenen er frisk og veludhvilet efter otte timers søvn. Er du ikke det, er der en god chance for, at du skal på jagt efter en ny seng - og denne gang skal det selvfølgelig være den helt rette løsning.

 

Søvn er vigtigt i forbindelse med alle former for træning

Der bør ingen tvivl herske om, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn. Hvis du ønsker at maksimere udbyttet af din træning, er det nemlig afgørende, at dine energilagre er fyldt. Og det bliver de kun, hvis du sørger for at sove godt - og at sove nok.

 

Ovenstående er selvfølgelig noget, der gør sig gældende i forbindelse med alle former for træning. Hvis dit fokus er styrketræning, er det vigtigt, men det er også vigtigt, hvis du løber eller spiller fodbold. Derfor anbefales det også, at du ikke tøver med at investere i god søvn.

 

Her bør det dog nævnes, at det slet ikke er sikkert, at du fx er nødt til at investere i en ny kontinentalseng. Der kan sagtens være andre årsager til, at du ikke sover optimalt om natten. Det kan være, at du er stresset, at du indtager koffein for sent på dagen m.m.

 

Hvis ikke man sover godt om natten, er der derfor ikke andet for, end at forsøge sig frem, indtil man finder en løsning. Føler du, at du har prøvet alt, men hjælper det ikke, er der gode chancer for, at du skal have fat i en ny seng.

 

Tøv ikke med at investere i en ordentlig kontinentalseng

Er du nået til den konklusion, at det er tid til, at du får købt en ny kontinentalseng? I så fald bør du ikke være i tvivl om, at du har et hav af muligheder. Det er dog kun en fordel, da det sikrer, at du også kan finde frem til en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Der er rigtig mange, der tror, at de blot skal finde en test af kontinentalsenge, som de kan vælge ud fra. Til trods for, at det kan virke som en god idé, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig kontinentalseng. I stedet skal du sørge for at få valget en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Eksempelvis kan det være, at du gerne vil have en høj model, når du køber dinkontinental seng - i så fald skal du ikke købe en lav model, fordi den har vundet en test. Fordelene ved en høj kontinentalseng er at du stiger ud af den, i stedet for op ad den. Det gør en stor forskel at din kontinentalseng er høj.

 

Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.
Produktnyt: Canyon lancerer ny gravelcykel
Canyon lancerer i dag en ny gravelcykel: Grizl. Feltet.dk kigger nærmere på cyklen og dens egenskaber.
Test: EKOI Premium 80 solbriller
Markant XL-design som bæres af mange proffer og som byder på en virkelig god linse til en fornuftig pris.
Bog-aktuelle Bastian Emil: "Cykelsporten svælger i sin historie"
Hans første bog udkommer i dag, og i den forbindelse inviterede Bastian Emil Goldschmidt Feltet.dk hjem i privaten til en snak om "Fremad", der behandler cykelsportens grundlæggende elementer gennem et levende sprog i kontakt med fortidens helte.
Se alle Giro-etaper uden reklamer
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Giro-spillet starter i dag kl. 14 - Præmier for over 50.000 kroner
Kan du vinde års Giro d'Italia managerspil? Så kan du vinde en lækker racercykel til næsten 20.000 kroner og samtidig modtager du over 8000 kroner kontant.
Ny distributør vil bygge Guerciotti brandet op igen i Norden
Guerciotti var stort i Danmark i 80, 90'erne, hvor blandt andet Brian Holm og verdensmesteren Henrik Djernis kørte på det italienske cykelmærke. Nu vil en ny distributør bygge Guerciotti brandet op igen i Norden.
Test: Smoove Lube kædevoks
Nyt smøremiddel til kæden, der overrasker i test med god holdbarhedsevne og nemt at bruge.
Rapha gør det igen - præsenterer vildt designet Giro-tøj
EF Education-NIPPO kommer igen i et specialt outfit til Giro d'Italia. Rapha har designet Euphoria kollektionen.

Instagram #motionsfeltet

Bastian Emil og Jørgen Leth varmer op til Giroen i ny programserie
Inden det italienske landskab bliver indtaget af et stjernebesat felt i Giro d’Italia, der sendes eksklusivt på discovery+ og Kanal 5, sørger Jørgen Leth og Bastian Emil Goldschmidt for at kridte banen op. I programserien ‘Bastian Emil & Jørgen Leth' taler de ind i deres helt store fælles passion - cykelsporten. Programserien har premiere i dag på discovery+.
Produktnyt: Movistar får nyt enkeltstartsvåben før Giroen
Klar til Giro’en: Canyon lancerer ny Speedmax CFR TT Disc enkeltstartscykel. I kampen mod uret inden for de største enkeltstartsløb tæller hvert enkelt millisekund, og enhver lille detalje kan have afgørende betydning for sejr eller fiasko.
Vind en Merida cykel til værdi af 40.000 kroner
Konkurrence tid - Vind en Merida Scultura til værdi af 40.000 kroner.
Gravel Ride: På tur med Bubber
I fem afsnit tager jeg sammen med Bubber på bikepacking ned ad Hærvejen. Følg med på Feltet.dk og DK4.
Test: Bontrager GR2 gravel-sko
Bontrager har lavet en gravelsko som virkelig er tænkt allround, og er en cykelsko som passer til de lange grusture, men også kan bruges når man ikke lige sidder og træder rundt. Hen over vinteren har jeg har fornøjelsen at teste Bontragers gravelsko kaldet G2.
Nyt motionscykelløb på heden
Nu får GP Herning et motionsløb, hvor alle kan deltage på de legendariske grusveje omkring Herning.
Vind et hjulsæt - værdi 19.998 kroner
Cadex Danmark udlodder et lækkert hjulsæt, Cadex 42 Disc, som kan blive dine. Deltag i konkurrencen!
SIDSTE CHANCE: Sæt dit hold til Romandiet Rundt
Sæt dit hold til Romandiet Rundt, der er kontanter og hæder på spil i managerspillet
Seks danskere til start i Romandiet
Tour de Romandie - også kaldet Romandiet Rundt - får seks danskere ryttere til start.
Gravel Ride: Ribe-Tønder-Ribe 2021
Feltet.dks gravelredaktør, Mads Christensen, har været til den første udgave af Ribe-Tønder-Ribe gravelløbet. Mærk stemningen og hør hvad løbsarrangør Per Hansen havde at sige efter den første udgave af løbet.
Se regnbuerne: Ny Tarmac SL7s til verdensmestrene
I Flèche Wallonne, som blev kørt i onsdags, vandt de to verdensmestre Anna van der Breggen og Julian Alaphilippe på Mur du Huy. Det vil Specialized fejrer med ny lakering af deres cykler.
Good Vibes Only - Take it to the Test
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Produktnyt: Nyt hjulsæt skal hjælpe Mads Pedersen til flere sejre
Bontragers helt nye Aeolus RSL-hjul er langt hurtigere end noget andet Bontrager-hjul.
Test: Cadex 42 Disc hjulsæt
Et vanvittigt lækkert hjulsæt, som excellerer med lav vægt og masser af stivhed.
Test: Assos Mille GT bibshorts GTS
Overlegen kvalitet med appel til de fleste ryttertyper grundet en alsidig pasform. Assos skuffer ikke, når det kommer til bibshorts.

Seneste indlæg i debatten

Denne gang lykkedes det. Gino Mäder (Bahrain-Victorious) sikrede sig en flot etapesejr i Giro d'Italia, men det smertelige minde om en glippet sejr i årets Paris-Nice sidder stadig fast i den schweiziske rytter.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/mder_holdt_hjem_alt_jeg_kunne_taenke_paa_var_paris-nice/Cecilie Uttrup Luwig sluttede som nummer otte, mens Annemiek van Vleuten sikrede Movistar endnu en sejr, da kvinderne i dag kørte det spanske endagsløb Emakumeen Nafarroako Women's Elite Classics. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/uttrup_med_ny_top_ti-placering_-_van_vleuten_sejrede/I disse dage køres Giro d'Italia, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 6. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/giro_ditalia-analyse_fri_for_slovenske_monstre/> Kan vi holde op med at tale om Yates ? Han døde før beregnet, men som forventet døde han. > > Det bliver Remco… Bernal bliver en fin nummer 2 eller 3 hvis ryggen holder Det var et skud for at undgå at fedtspille 😂 Fedt cykelløb indtil nu. Men bekymrende at at udfordrerne falder fra så hurtigt. Jeg er rigtig ærgerlig over både Landas og Dombrowskis skæbne i går (selvom de nok havde spillet biroller i forhold til den samlede sejr). Jeg synes altså stadig det virker nærmest naturstridigt hvis Remco skulle vinde vinde. Bernal virker til at have fundet sig selv. Så nu fedtspiller jeg og siger Bernal.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.
Produktnyt: Canyon lancerer ny gravelcykel
Canyon lancerer i dag en ny gravelcykel: Grizl. Feltet.dk kigger nærmere på cyklen og dens egenskaber.
Test: EKOI Premium 80 solbriller
Markant XL-design som bæres af mange proffer og som byder på en virkelig god linse til en fornuftig pris.
Bog-aktuelle Bastian Emil: "Cykelsporten svælger i sin historie"
Hans første bog udkommer i dag, og i den forbindelse inviterede Bastian Emil Goldschmidt Feltet.dk hjem i privaten til en snak om "Fremad", der behandler cykelsportens grundlæggende elementer gennem et levende sprog i kontakt med fortidens helte.
Se alle Giro-etaper uden reklamer
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Giro-spillet starter i dag kl. 14 - Præmier for over 50.000 kroner
Kan du vinde års Giro d'Italia managerspil? Så kan du vinde en lækker racercykel til næsten 20.000 kroner og samtidig modtager du over 8000 kroner kontant.
Ny distributør vil bygge Guerciotti brandet op igen i Norden
Guerciotti var stort i Danmark i 80, 90'erne, hvor blandt andet Brian Holm og verdensmesteren Henrik Djernis kørte på det italienske cykelmærke. Nu vil en ny distributør bygge Guerciotti brandet op igen i Norden.
Test: Smoove Lube kædevoks
Nyt smøremiddel til kæden, der overrasker i test med god holdbarhedsevne og nemt at bruge.
Rapha gør det igen - præsenterer vildt designet Giro-tøj
EF Education-NIPPO kommer igen i et specialt outfit til Giro d'Italia. Rapha har designet Euphoria kollektionen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet