20.03.2021 @ 14:25

De fleste ved, at hvis de skal have mest muligt ud af deres træning, er det vigtigt, at der er styr på kosten. Det gør sig gældende, hvad enten målet er at komme i bedre form, tabe sig eller opbygge muskelmasse. Det gælder også, hvis du træner en bestemt sportsgren.

 

Der er dog mange, der undervurderer, hvor vigtigt søvn er i denne forbindelse. Det er en skam, at der er mange, der tror, at det ikke har noget at sige, for det forholder sig faktisk stikmodsat. Derfor er det også vigtigt, at man ikke går på kompromis med sin søvn.

 

Der er op til flere grunde til, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn, hvis du vil have det maksimale ud af din træning. Det handler dog især om, at du ikke får fyldt dine energilagre, hvilket naturligvis får direkte indflydelse på din indsats, når du træner.

 

Har du hidtil troet, at det blot er kosten, der har indflydelse på dine træningsresultater, tager du fejl. Har søvn ikke før været en prioritet, er det derfor også vigtigt, at du begynder at prioritere det. I denne sammenhæng er det dog vigtigt at understrege, at det ikke blot er omfanget af søvnen, der er vigtig.

 

Kvaliteten af din søvn er vigtig

Der er mange, der tror, at det er nok, at de sørger for at sove otte timer hver nat, hvis de skal maksimere deres træningsudbytte. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet. Derimod skal dit fokus i lige så høj grad være på kvaliteten af din søvn, da det bestemt også er afgørende.

 

Hvad det vil sige er, at du skal sørge for, at du hver nat sover i en seng, der harmonerer med dine præferencer, så du får en god nattesøvn. Rigtig mange går dog på kompromis i denne forbindelse, hvilket ofte skyldes, at de ikke er villige til at investere en større sum penge i en god seng.

 

Det er en skam, at der er mange, der har det på denne måde, da investeringen i din søvn er en vigtig investering. Sover du ikke optimalt om natten, er der derfor en god chance for, at det er fordi, at du ikke har den bedste seng for dit vedkommende.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en ordentlig seng, skal du blot mærke efter, om du om morgenen er frisk og veludhvilet efter otte timers søvn. Er du ikke det, er der en god chance for, at du skal på jagt efter en ny seng - og denne gang skal det selvfølgelig være den helt rette løsning.

 

Søvn er vigtigt i forbindelse med alle former for træning

Der bør ingen tvivl herske om, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn. Hvis du ønsker at maksimere udbyttet af din træning, er det nemlig afgørende, at dine energilagre er fyldt. Og det bliver de kun, hvis du sørger for at sove godt - og at sove nok.

 

Ovenstående er selvfølgelig noget, der gør sig gældende i forbindelse med alle former for træning. Hvis dit fokus er styrketræning, er det vigtigt, men det er også vigtigt, hvis du løber eller spiller fodbold. Derfor anbefales det også, at du ikke tøver med at investere i god søvn.

 

Her bør det dog nævnes, at det slet ikke er sikkert, at du fx er nødt til at investere i en ny kontinentalseng. Der kan sagtens være andre årsager til, at du ikke sover optimalt om natten. Det kan være, at du er stresset, at du indtager koffein for sent på dagen m.m.

 

Hvis ikke man sover godt om natten, er der derfor ikke andet for, end at forsøge sig frem, indtil man finder en løsning. Føler du, at du har prøvet alt, men hjælper det ikke, er der gode chancer for, at du skal have fat i en ny seng.

 

Tøv ikke med at investere i en ordentlig kontinentalseng

Er du nået til den konklusion, at det er tid til, at du får købt en ny kontinentalseng? I så fald bør du ikke være i tvivl om, at du har et hav af muligheder. Det er dog kun en fordel, da det sikrer, at du også kan finde frem til en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Der er rigtig mange, der tror, at de blot skal finde en test af kontinentalsenge, som de kan vælge ud fra. Til trods for, at det kan virke som en god idé, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig kontinentalseng. I stedet skal du sørge for at få valget en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Eksempelvis kan det være, at du gerne vil have en høj model, når du køber dinkontinental seng - i så fald skal du ikke købe en lav model, fordi den har vundet en test. Fordelene ved en høj kontinentalseng er at du stiger ud af den, i stedet for op ad den. Det gør en stor forskel at din kontinentalseng er høj.

 

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sebastian Fini glæder sig til VM i Haderslev
Mens mange holder ferie landet over, var Sebastian Fini, Danmarks bedste mandlige mountainbiker, en tur rundt på VM-ruten i Haderslev tirsdag morgen. Han glæder sig til VM på dansk grund og bed mærke i, hvor smukke omgivelser ryttere og publikum skal nyde på ruten.
De 7 mest populære Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!
Danskerne starter i anden række
De danske MTB-ryttere fik en god start ved World Cup-afdelingen i Vallnord i Andorra. Alle tre startende ryttere kørte sig til placeringer i anden række i fredagens short track. 
Nyt dansk cykelmagasin - Få første eksemplar gratis
Bikemania Magazine er Danmarks nye og første e-magasin. Et cykelunivers med alt det vi elsker ved cykling.
Se VinDegaards triumf i billeder
Det har været et fantastisk Tour de France set med danske røde/hvide briller! Bjergtrøje, to danske etapesejre og nu den gule førertrøje...
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2022 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Historisk sejr: Dansker vinder World Cup-afdeling
I en hæsblæsende spurt vandt Sofie Heby Pedersen sin første World Cup-sejr, da hun slog til i Lenzerheide i Schweiz.
Kæmpe drama: Schurter styrtede kort før mål og missede rekorden på hjemmebane
Nino Schurter var i front af World Cuppen i Lenzerheide, men i et af de sidste sving styrtede schweizeren sammen med landsmanden Mathias Flückiger. Dermed missede Schurter den legendariske rekord for flest World Cup-sejre.
Fini med fremme i World Cup i schweizisk hjemmebanesejr
Sebastian Fini startede ud helt ved fronten, men måtte dog overlade scenen da fjerde afdeling af World Cuppen blev skudt i gang. Det blev til hjemmebanesejr til Filippo Colombo i Lenzerheide.
Bohé med stærk start i World Cup i svensk sejr
Caroline Bohé markerede sig i dagens Short Track i fjerde afdeling af World Cuppen. Ingen kunne dog indhente Jenny Rissveds, da hun var kørt væk i Lenzerheide.
Livestream: Se alle Tour-etaper uden afbrydelser - 64.50 KR
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Produktnyt: Scott Foil RC
Scott lancerer re-designet og opdateret version af deres populære flagskib; Foil RC.
Anmeldelse: Rolf Sørensen præsenterer Tour de France
Qua sin baggrund som en af 1990-ernes allerbedste cykelryttere har Rolf Sørensen en indsigt i cykleverdenen som få andre, og kombineret med gode talegaver og humor er han en ideel formidler, når han i bogform beretter om Tourens univers.
Lillelund bedste dansker ved MTB EM
U23-herrer kørte det sidste løb ved EM, og det blev ikke til nogle danske topplaceringer i denne omgang.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Kun sålænge din anden dunk er cocacola branded, eller også er en termokop. Og holder sig under 610ml :P Der er ikke noget i vejen med SCO’en, udover den er lidt ting. Men det giver ikke mening at give +1000 eller 2000 for en cykel der vejer et kg mindre. Med tilsvarende komponenter. Der kan være lidt med hjulene, men ellers ikke det store. Min pointe var egentlig bare, at med et billigt kinastel, kan du få en fin, relativt let cykel ud af SCO’en, hvis du ville opgradere. I fht. SCO, skal man kigge på både cyklen og prisen. Den citybike jeg købte, er jeg svært irriteret over. Men det handler primært om at den er ting og jeg blev nødt til selv at rette et bukket gear drop op. Men igen, fik udvendige gear (1x8) og skivebremser for 3000, skiftede så kassette, kæde og gearskifter, så det blev 1x9 med sora (bagskifteren var sora). Ulempen er primært at rammen er for tung. Kom fra en ombygget racer med 2x9 tiagra, der vejede 6 kg mindre (men blev stjålet), de 6 kg er den primære forskel. Og ja, jeg overvejer at skifte stel og hjul, så hvis der er nogen der har noget inside info omkring hvilken størrelse landevejscykel-stel, der kunne fungere som citybike, så tager jeg gerne imod info( en størrelse større eller mindre?)Vueltaen nærmer sig med hastige skridt, og den kommende uge giver således de sidste muligheder for at få løbskilometer i benene forud for den spanske grand tour. Det sker i det lille bjergløb Tour de l’Ain, der dog mere har karakter af talenternes udstillingsvindue end Vuelta-forberedelse, og det spektakulære Arctic Race of Norway, der er verdens nordligste cykelløb, men ugen byder også på et af årets store mesterskaber i form af et sprintervenligt EM, der endelig igen har danske deltagelse, samt det store belgiske endagsløb Circuit Franco-Belge, der for første gang køres som et sommerløb. Alle fire løb kan følges på Feltet.dk, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_skjelmose_og_kamp_paa_aabningsetapen_i_tour_de_lain/Tour de l’Ain er et bjergløb, men løbet er i sit nye tredagesformat altid startet med en relativt flad etape. Åbningsetapen er derfor det helt store mål for løbets få sprintere, men en ganske kuperet finale med flere mindre stigninger betyder, at det langt fra er så givet, at det i år er løbets enkelte tunge sprintere, der får det første ord. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_lain_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x