20.03.2021 @ 14:25

De fleste ved, at hvis de skal have mest muligt ud af deres træning, er det vigtigt, at der er styr på kosten. Det gør sig gældende, hvad enten målet er at komme i bedre form, tabe sig eller opbygge muskelmasse. Det gælder også, hvis du træner en bestemt sportsgren.

 

Der er dog mange, der undervurderer, hvor vigtigt søvn er i denne forbindelse. Det er en skam, at der er mange, der tror, at det ikke har noget at sige, for det forholder sig faktisk stikmodsat. Derfor er det også vigtigt, at man ikke går på kompromis med sin søvn.

 

Der er op til flere grunde til, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn, hvis du vil have det maksimale ud af din træning. Det handler dog især om, at du ikke får fyldt dine energilagre, hvilket naturligvis får direkte indflydelse på din indsats, når du træner.

 

Har du hidtil troet, at det blot er kosten, der har indflydelse på dine træningsresultater, tager du fejl. Har søvn ikke før været en prioritet, er det derfor også vigtigt, at du begynder at prioritere det. I denne sammenhæng er det dog vigtigt at understrege, at det ikke blot er omfanget af søvnen, der er vigtig.

 

Kvaliteten af din søvn er vigtig

Der er mange, der tror, at det er nok, at de sørger for at sove otte timer hver nat, hvis de skal maksimere deres træningsudbytte. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet. Derimod skal dit fokus i lige så høj grad være på kvaliteten af din søvn, da det bestemt også er afgørende.

 

Hvad det vil sige er, at du skal sørge for, at du hver nat sover i en seng, der harmonerer med dine præferencer, så du får en god nattesøvn. Rigtig mange går dog på kompromis i denne forbindelse, hvilket ofte skyldes, at de ikke er villige til at investere en større sum penge i en god seng.

 

Det er en skam, at der er mange, der har det på denne måde, da investeringen i din søvn er en vigtig investering. Sover du ikke optimalt om natten, er der derfor en god chance for, at det er fordi, at du ikke har den bedste seng for dit vedkommende.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en ordentlig seng, skal du blot mærke efter, om du om morgenen er frisk og veludhvilet efter otte timers søvn. Er du ikke det, er der en god chance for, at du skal på jagt efter en ny seng - og denne gang skal det selvfølgelig være den helt rette løsning.

 

Søvn er vigtigt i forbindelse med alle former for træning

Der bør ingen tvivl herske om, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn. Hvis du ønsker at maksimere udbyttet af din træning, er det nemlig afgørende, at dine energilagre er fyldt. Og det bliver de kun, hvis du sørger for at sove godt - og at sove nok.

 

Ovenstående er selvfølgelig noget, der gør sig gældende i forbindelse med alle former for træning. Hvis dit fokus er styrketræning, er det vigtigt, men det er også vigtigt, hvis du løber eller spiller fodbold. Derfor anbefales det også, at du ikke tøver med at investere i god søvn.

 

Her bør det dog nævnes, at det slet ikke er sikkert, at du fx er nødt til at investere i en ny kontinentalseng. Der kan sagtens være andre årsager til, at du ikke sover optimalt om natten. Det kan være, at du er stresset, at du indtager koffein for sent på dagen m.m.

 

Hvis ikke man sover godt om natten, er der derfor ikke andet for, end at forsøge sig frem, indtil man finder en løsning. Føler du, at du har prøvet alt, men hjælper det ikke, er der gode chancer for, at du skal have fat i en ny seng.

 

Tøv ikke med at investere i en ordentlig kontinentalseng

Er du nået til den konklusion, at det er tid til, at du får købt en ny kontinentalseng? I så fald bør du ikke være i tvivl om, at du har et hav af muligheder. Det er dog kun en fordel, da det sikrer, at du også kan finde frem til en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Der er rigtig mange, der tror, at de blot skal finde en test af kontinentalsenge, som de kan vælge ud fra. Til trods for, at det kan virke som en god idé, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig kontinentalseng. I stedet skal du sørge for at få valget en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Eksempelvis kan det være, at du gerne vil have en høj model, når du køber dinkontinental seng - i så fald skal du ikke købe en lav model, fordi den har vundet en test. Fordelene ved en høj kontinentalseng er at du stiger ud af den, i stedet for op ad den. Det gør en stor forskel at din kontinentalseng er høj.

 

Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x