20.03.2021 @ 14:25

De fleste ved, at hvis de skal have mest muligt ud af deres træning, er det vigtigt, at der er styr på kosten. Det gør sig gældende, hvad enten målet er at komme i bedre form, tabe sig eller opbygge muskelmasse. Det gælder også, hvis du træner en bestemt sportsgren.

 

Der er dog mange, der undervurderer, hvor vigtigt søvn er i denne forbindelse. Det er en skam, at der er mange, der tror, at det ikke har noget at sige, for det forholder sig faktisk stikmodsat. Derfor er det også vigtigt, at man ikke går på kompromis med sin søvn.

 

Der er op til flere grunde til, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn, hvis du vil have det maksimale ud af din træning. Det handler dog især om, at du ikke får fyldt dine energilagre, hvilket naturligvis får direkte indflydelse på din indsats, når du træner.

 

Har du hidtil troet, at det blot er kosten, der har indflydelse på dine træningsresultater, tager du fejl. Har søvn ikke før været en prioritet, er det derfor også vigtigt, at du begynder at prioritere det. I denne sammenhæng er det dog vigtigt at understrege, at det ikke blot er omfanget af søvnen, der er vigtig.

 

Kvaliteten af din søvn er vigtig

Der er mange, der tror, at det er nok, at de sørger for at sove otte timer hver nat, hvis de skal maksimere deres træningsudbytte. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet. Derimod skal dit fokus i lige så høj grad være på kvaliteten af din søvn, da det bestemt også er afgørende.

 

Hvad det vil sige er, at du skal sørge for, at du hver nat sover i en seng, der harmonerer med dine præferencer, så du får en god nattesøvn. Rigtig mange går dog på kompromis i denne forbindelse, hvilket ofte skyldes, at de ikke er villige til at investere en større sum penge i en god seng.

 

Det er en skam, at der er mange, der har det på denne måde, da investeringen i din søvn er en vigtig investering. Sover du ikke optimalt om natten, er der derfor en god chance for, at det er fordi, at du ikke har den bedste seng for dit vedkommende.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en ordentlig seng, skal du blot mærke efter, om du om morgenen er frisk og veludhvilet efter otte timers søvn. Er du ikke det, er der en god chance for, at du skal på jagt efter en ny seng - og denne gang skal det selvfølgelig være den helt rette løsning.

 

Søvn er vigtigt i forbindelse med alle former for træning

Der bør ingen tvivl herske om, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn. Hvis du ønsker at maksimere udbyttet af din træning, er det nemlig afgørende, at dine energilagre er fyldt. Og det bliver de kun, hvis du sørger for at sove godt - og at sove nok.

 

Ovenstående er selvfølgelig noget, der gør sig gældende i forbindelse med alle former for træning. Hvis dit fokus er styrketræning, er det vigtigt, men det er også vigtigt, hvis du løber eller spiller fodbold. Derfor anbefales det også, at du ikke tøver med at investere i god søvn.

 

Her bør det dog nævnes, at det slet ikke er sikkert, at du fx er nødt til at investere i en ny kontinentalseng. Der kan sagtens være andre årsager til, at du ikke sover optimalt om natten. Det kan være, at du er stresset, at du indtager koffein for sent på dagen m.m.

 

Hvis ikke man sover godt om natten, er der derfor ikke andet for, end at forsøge sig frem, indtil man finder en løsning. Føler du, at du har prøvet alt, men hjælper det ikke, er der gode chancer for, at du skal have fat i en ny seng.

 

Tøv ikke med at investere i en ordentlig kontinentalseng

Er du nået til den konklusion, at det er tid til, at du får købt en ny kontinentalseng? I så fald bør du ikke være i tvivl om, at du har et hav af muligheder. Det er dog kun en fordel, da det sikrer, at du også kan finde frem til en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Der er rigtig mange, der tror, at de blot skal finde en test af kontinentalsenge, som de kan vælge ud fra. Til trods for, at det kan virke som en god idé, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig kontinentalseng. I stedet skal du sørge for at få valget en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Eksempelvis kan det være, at du gerne vil have en høj model, når du køber dinkontinental seng - i så fald skal du ikke købe en lav model, fordi den har vundet en test. Fordelene ved en høj kontinentalseng er at du stiger ud af den, i stedet for op ad den. Det gør en stor forskel at din kontinentalseng er høj.

 

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x