20.03.2021 @ 14:25

De fleste ved, at hvis de skal have mest muligt ud af deres træning, er det vigtigt, at der er styr på kosten. Det gør sig gældende, hvad enten målet er at komme i bedre form, tabe sig eller opbygge muskelmasse. Det gælder også, hvis du træner en bestemt sportsgren.

 

Der er dog mange, der undervurderer, hvor vigtigt søvn er i denne forbindelse. Det er en skam, at der er mange, der tror, at det ikke har noget at sige, for det forholder sig faktisk stikmodsat. Derfor er det også vigtigt, at man ikke går på kompromis med sin søvn.

 

Der er op til flere grunde til, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn, hvis du vil have det maksimale ud af din træning. Det handler dog især om, at du ikke får fyldt dine energilagre, hvilket naturligvis får direkte indflydelse på din indsats, når du træner.

 

Har du hidtil troet, at det blot er kosten, der har indflydelse på dine træningsresultater, tager du fejl. Har søvn ikke før været en prioritet, er det derfor også vigtigt, at du begynder at prioritere det. I denne sammenhæng er det dog vigtigt at understrege, at det ikke blot er omfanget af søvnen, der er vigtig.

 

Kvaliteten af din søvn er vigtig

Der er mange, der tror, at det er nok, at de sørger for at sove otte timer hver nat, hvis de skal maksimere deres træningsudbytte. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet. Derimod skal dit fokus i lige så høj grad være på kvaliteten af din søvn, da det bestemt også er afgørende.

 

Hvad det vil sige er, at du skal sørge for, at du hver nat sover i en seng, der harmonerer med dine præferencer, så du får en god nattesøvn. Rigtig mange går dog på kompromis i denne forbindelse, hvilket ofte skyldes, at de ikke er villige til at investere en større sum penge i en god seng.

 

Det er en skam, at der er mange, der har det på denne måde, da investeringen i din søvn er en vigtig investering. Sover du ikke optimalt om natten, er der derfor en god chance for, at det er fordi, at du ikke har den bedste seng for dit vedkommende.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har en ordentlig seng, skal du blot mærke efter, om du om morgenen er frisk og veludhvilet efter otte timers søvn. Er du ikke det, er der en god chance for, at du skal på jagt efter en ny seng - og denne gang skal det selvfølgelig være den helt rette løsning.

 

Søvn er vigtigt i forbindelse med alle former for træning

Der bør ingen tvivl herske om, at det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med din søvn. Hvis du ønsker at maksimere udbyttet af din træning, er det nemlig afgørende, at dine energilagre er fyldt. Og det bliver de kun, hvis du sørger for at sove godt - og at sove nok.

 

Ovenstående er selvfølgelig noget, der gør sig gældende i forbindelse med alle former for træning. Hvis dit fokus er styrketræning, er det vigtigt, men det er også vigtigt, hvis du løber eller spiller fodbold. Derfor anbefales det også, at du ikke tøver med at investere i god søvn.

 

Her bør det dog nævnes, at det slet ikke er sikkert, at du fx er nødt til at investere i en ny kontinentalseng. Der kan sagtens være andre årsager til, at du ikke sover optimalt om natten. Det kan være, at du er stresset, at du indtager koffein for sent på dagen m.m.

 

Hvis ikke man sover godt om natten, er der derfor ikke andet for, end at forsøge sig frem, indtil man finder en løsning. Føler du, at du har prøvet alt, men hjælper det ikke, er der gode chancer for, at du skal have fat i en ny seng.

 

Tøv ikke med at investere i en ordentlig kontinentalseng

Er du nået til den konklusion, at det er tid til, at du får købt en ny kontinentalseng? I så fald bør du ikke være i tvivl om, at du har et hav af muligheder. Det er dog kun en fordel, da det sikrer, at du også kan finde frem til en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Der er rigtig mange, der tror, at de blot skal finde en test af kontinentalsenge, som de kan vælge ud fra. Til trods for, at det kan virke som en god idé, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig kontinentalseng. I stedet skal du sørge for at få valget en kontinentalseng, der er som skabt til netop dig.

 

Eksempelvis kan det være, at du gerne vil have en høj model, når du køber dinkontinental seng - i så fald skal du ikke købe en lav model, fordi den har vundet en test. Fordelene ved en høj kontinentalseng er at du stiger ud af den, i stedet for op ad den. Det gør en stor forskel at din kontinentalseng er høj.

 

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet