De store etapeløb
Foto: Unipublic / Cxcling
02.05.2023 @ 10:45

Cykling er en populær sportsgren over hele verden. Der er stor prestige i at vinde mange af de store endagesløb, men der er bestemt også en stor plads i historiebøgerne til de ryttere, der vinder de helt store etapeløb.

 

Det bedste overblik

Mange danskere elsker cykelsport og nyder også muligheden for at spille på udfaldet af de enkelte etaper i de store etapeløb. De fleste bookmakere tilbyder spil på de fleste store internationale cykelløb, og hvis du vil kigge nærmere på nogle af de bedste bookmakere på markedet og se, hvad de tilbyder af odds på kan du med fordel kigger nærmere på https://betsidor.se, hvor du får et glimrende overblik over de bedste spilsites på markedet og de bonusser, der er tilgængelige lige nu.

 

Her får du en gennemgang af de fem største etapeløb i cykling:

 

Tour de France

 

Tour de France er det mest berømte og prestigefyldte etapeløb i cykelsporten. Det blev første gang afholdt i 1903 og er siden blevet en årlig begivenhed i juli måned. Løbet strækker sig over 21 dage og er opdelt i 21 etaper, der samlet set dækker omkring 3.500 kilometer. Tour de France er kendt for sine hårde bjergetaper og sin historiske betydning i cykelsporten. Set med danske øjne har Tour de France også været en stor succes, idet både Bjarne Riis - omend i dopet tilstand - og Jonas Vingegaard så sent som sidste år har præsteret at stå med den gule førertrøje i Paris.

 

Giro d'Italia

 

Giro d'Italia er et andet stort etapeløb i cykelsporten. Det blev første gang afholdt i 1909 og strækker sig typisk over tre uger i maj måned. Løbet er opdelt i 21 etaper, der tilsammen dækker omkring 3.500 kilometer. Giro d'Italia er kendt for sine udfordrende ruter og dramatiske bjergetaper. Ingen danskere har præsteret at vinde giroen - endnu.

 

Vuelta a España

 

Vuelta a España er et etapeløb, der afholdes i Spanien i august og september måned hvert år. Løbet blev første gang afholdt i 1935 og er opdelt i 21 etaper, der tilsammen dækker omkring 3.500 kilometer. Vuelta a España er kendt for sine dramatiske og udfordrende bjergetaper.

 

Tour de Suisse

 

Tour de Suisse - eller Schweiz Rundt - er et etapeløb, der afholdes i Schweiz i juni måned hvert år. Løbet blev første gang afholdt i 1933 og strækker sig over ni dage med i alt ni etaper. Ruten dækker typisk omkring 1.500 kilometer og er kendt for sine smukke og udfordrende bjerglandskaber.

 

Critérium du Dauphiné

 

Critérium du Dauphiné er et etapeløb, der afholdes i Frankrig i juni måned hvert år. Løbet blev første gang afholdt i 1947 og strækker sig typisk over en uge med i alt otte etaper. Ruten dækker omkring 1.200 kilometer og er kendt for sine udfordrende bjergetaper og hårde enkeltstarter.

 

Disse fem etapeløb er nogle af de mest prestigefyldte og spektakulære begivenheder i cykelsporten. De er kendt for deres dramatiske bjergetaper, udfordrende ruter og historiske betydning i cykelsporten. Hvert løb tiltrækker nogle af de bedste cykelryttere i verden og er en sand fest for cykelentusiaster, sportsfans og sportsbettere.

 

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/Dette års udgave af Criterium du Dauphine leder tankerne hen på Jonas Vingegaards magtdemonstration i Baskerlandet Rundt i foråret, og rivalerne er også imponeret over danskerens niveau. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/grand_tour-rival_om_vingegaard__han_er_imponerende/Dagens storfavorit kunne ikke leve op til favoritværdigheden i duellen på de belgiske grusveje, men det handlede mere om uheld end form, og hollænderen ser frem mod det altoverskyggende mål. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_der_poel_efter_dagens_skuffelse_det_store_maal_er_tour_de_france/Jonas Vingegaard leverede den forventede magtdemonstration og har lagt løbet i et jerngreb med en historisk stor føring. Alligevel skræmmer sporene, for stærkeste mand har før tabt løbet på den sidste bjergetape, der altid er pokkers svær at kontrollere, og derfor skal danskeren og ikke mindst hans hold være på tæerne, når løbet igen i år slutter med et brag af en bjergetape med mål på den stejle mur Le Bastille, hvor Bernard Hinault tog en af sine første store sejre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_8_etape_af_criterium_du_dauphin_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x