30.11.2018 @ 14:00

Fusion ECT er verdens første kommercielle e-cyling hold. Holdet har tolv ryttere på kontrakt, og efter lanceringen for seks uger siden har interessen været så stor, at holdet nu etablerer et ”stagiare”-hold, som vil gå under navnet Fusion EVO. Hvis du er god nok, kan du blive en af dets ryttere.

Man skal nærmest have levet under en sten, hvis man ikke har opdaget, at e-sport buldrer frem. FIFA, CS-GO, Dota og Fortnite er bare nogle af de spil, der bliver konkurreret i. Med Zwift er cykelsporten i dén grad også kommet på banen, og her er det et dansk hold, der er pionerer.

 

Fusion ECT, eller Fusion Esport Cycling Team powered by SiS & Wahoo som er det fulde og meget mundrette navn, er det danske hold, der lige nu er frontløbere indenfor kommerciel e-cycling. 

 

Her er holdets Jesper Atterman på vej op ad Alpe D'Huez eller Alpe Du Zwift som bjerget hedder her.

 

Bag holdet står tøjproducenten Fusion, der blandt andet leverer tøj til det danske kontinentalhold coloQuick, og her sidder marketingsansvarlig Troels Vest Jensen med mere end én kasket. For ud over at være rytter og manager på holdet er han med kollegaen Nikolaj Laursen idémand bag projektet. 

 

”Ambitionen var at lave det som et rigtigt cykelhold med de erfaringer, vi har fra coloQuick. Det vil sige, at der skal være hjælpere rundt om holdet, der skal være sponsorer, leverandører og holdledere. Fuldstændigt som var det et rigtigt hold, men altså kun i den virtuelle verden,” forklarer Troels Vest Jensen. 

 

Holdet fandt selv de første ti ryttere, men lod to pladser være åbne. Efter et par løb havde to ryttere vist sig så godt frem, at de blev indlemmet i truppen, som altså nu rummer 12 ryttere. 

 

 

Omdrejningspunktet er Zwift og Facebook

Alle løb bliver kørt på den digitale platform Zwift, og i modsætning til eksempelvis FIFA-spillet, adskiller løbene i den digitale verden sig ikke voldsomt meget fra rigtige løb. Rytterne sidder på en hometrainer i deres egne hjem, og her skal der trædes watt akkurat som sad de på landevejene. 

 

På en skærm kan de så følge med i, hvor godt de klarer sig i løbet. Her kan de se deres watt-tal, puls, kadence og placering i feltet og det samme for både holdkammerater og konkurrenter. Men det er ikke kun rytterne selv, der kan følge med. 

 

”På vores facebookside kan folk, der er interesseret i vores hold følge med på en livestream, hvor de kan følge holdets ryttere og deres data. Til nogle løb har vi også åbnet for rytter-kanalen, så man kan høre, hvordan vores ryttere sidder og aftaler taktik,” fortæller Troels Vest Jensen.

 

 

Trods holdets relativt spæde start har projektet allerede fået godt med luft under vingerne, og en livestream af et løb blev set af over 5000 seere. Som en ekstra service har holdet endda tilknyttet en kommentator til de større løb, mens Zwift også selv har kommentatorer ansat, som dog kommenterer på engelsk.

 

Udviklingsteam på vej

Holdet har endnu ikke eksisteret i to måneder, men alligevel har interessen og lysten til at blive en del af holdet været så stor, at de nu etablerer endnu et hold. 

 

”Vi offentliggjorde i søndags, at vi lancerer et udviklingsteam. Et helt klassisk stagiaire-team, som kommer til at hedde Fusion EVO. Her finder vi 10-15 ryttere, som kan få lov at vise sig frem,” siger Troels Vest Jensen. 

 

EVO er en forkortelse for Evolution - altså udvikling, og holdet vil få tilknyttet sin helt egen holdleder, ligesom der er mulighed for at rytterne kan rykkes op, hvis de gør det godt nok.  

 

”Det er et udviklingsteam, så hvis der er åbne pladser, når vi skal i gang med kontraktforhandlinger til næste år, så har vi allerede nogle ryttere inde omkring kernen fra vores udviklingshold, som vi kan rykke op,” forklarer manageren. 

 

Folkene bag holdet er lige nu i gang med at udvælge de nye ryttere, der skal tegne det nye hold. De har allerede modtaget en række ansøgninger, men skulle man have mod på selv at blive en del af holdet, vil der være mulighed for at ansøge den næste uges tid, ved at kontakte holdet på deres facebookside. 

 

I udvælgelsessprocessen vil der blive kigge på både Zwift- og landevejserfaring, mens også watt-tal og andre faktorer spiller ind. 

 

Gæsteoptrædener fra både proffer og kendisser

Fusion ECT vil gerne være med til at bredde cykling som e-sport ud, og det regner de med blandt andet at kunne ved at få en række kendte til at stille op. I den forbindelse har de allerede haft besøg af coloQuicks Johan Price-Pejtersen, der i sommer blev nummer syv ved DM i enkeltstart.

 

Uanset ens eget niveau vil man derfor kunne få mulighed for at prøve sig af mod professionelle cykelryttere. Senest har Troels Vinther fra Riwal CeramicSpeed stillet op for det nye hold, og i et felt på over 1200 ryttere var han med til at køre den såkaldte Alpe du Zwift-etape, en etape, der er en tro kopi af Alpe D’Huez. Selv foretrækker han dog at køre på landevejene, men erkender at e-sporten kan noget. 

 

”Jeg synes det er et kanongodt alternativ, når der er dårligt vejr udenfor, at man så kan sætte sig ind og køre Zwift, det gør det meget sjovere, så på den måde er det et fantastisk program,” siger den kommende prokontinentalrytter til Feltet.dk. 

 

Her ses Fusion ECT's Morten Tillquist, som netop er blevet overhalet af holdkammerat Troels Vest Jensen op ad Alpe Du Zwift.

 

Troels Vinther, der til daglig fungerer som vejkaptajn hos Riwal CeramicSpeed, har ikke umiddelbart nogen planer om at skrotte karrieren som professionel landevejsrytter med karrieren som e-sports rytter, men glæder sig alligevel over, at timerne på hometraineren er blevet mere overskuelige. 

 

”Jeg har altid været den type, hvor sekunderne føltes som minutter på en hometrainer, og jeg har aldrig rigtig gidet at sidde der mere end en lille time ad gangen, men Zwift gør bare, at det der konkurrencegen kommer op i en, og jeg kan altså presse sig selv meget mere, end jeg ville kunne, hvis jeg bare lå og kørte på hometraineren,” siger Troels Vinther. 

 

Et af Alpe D'Huez', som her hedder Alpe Du Zwift, ikoniske hårnålesving set fra oven.

 

Hos Fusion ECT arbejder de løbende på at få nye gæsteoptrædener, men de kigger ikke kun mod de professionelle ryttere. Også kendisser, der ikke umiddelbart har noget med cykelsporten at gøre, er interessante. 

 

Fitnessdronningen Charlotte Bircow har allerede indgået et samarbejde med holdet gennem sin cremeserie Active By Charlotte, men det er dog ikke sikkert, at hun nøjes med at levere saddelfedt og lotion til holdet.

 

Aerobic ikonet har allerede vist interesse for en gæsteoptræden, fortæller manager Troels Vest Jensen, som også har et par tidligere cykelproffer i kikkerten. 

 

Udstyret er lønnen

Når holdets manager, Troels Vest Jensen, ikke omtaler holdet som professionelt, skyldes det, at ingen af rytterne får løn. De får derimod stillet udstyr til rådighed, og det skorter bestemt ikke på high-end motionsudstyr. 

 

Som tidligere nævnt er det tøjmærket Fusion, der står bag holdet. Det betyder selvfølgelig, at rytterne er udstyret med tøj fra Fusion, mens Charlotte Bircow altså også bidrager. 

 

Her er det Troels Vest Jensen og holdkammerat Martin Lind, der knokler på hometraineren.

 

Hometraineren, som måske er e-sportens vigtigste element, leveres af den amerikanske producent Wahoo. Selve cyklerne leveres af Factor Bikes, som også leverer cykler til det franske WorldTour-hold AG2r. Factor bikes ejes blandt andet af den tidligere Team Saxo Bank-sprinter Baden Cooke, og har blandt andet den tidligere danske pro, John Ebsen, i staben.

 

Yderligere har det danske hovedtelefonsfirma Miiego meldt sig på banen som leverandør af kommunikationsudstyr til brug i spillet, mens energiprodukter til rytterne leveres af britiske SiS, som også leverer produkter til Team Sky, det britiske landshold og fodboldklubben Manchester United.

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet