Løbsberetning: Race days i Kolding
Foto: Martin Paldan, GripGrab
27.08.2018 @ 12:50

Et nyt tiltag fra Kolding MTB, hvor man vil forsøge at skabe et stort MTB event hen over en hel weekend.

I Kolding har man i flere år arrangeret et liga løb i den såkaldte XCO disciplin. XCO er et typisk MTB løb, hvor man kører et antal runder.

 

Ofte ligger de enkelte runder på en distance omkring fem kilometer. Kolding vil gerne have dette liga løb op på UCI niveau og blive en del af world cuppen.

 

For at skabe noget liv omkring ligaløbet, har man i år derfor udvidet arrangementet til at omfatte en udvidet weekend, hvor der fredag blev løbet et trailrun og kørt et XCE stævne. XCE er et udskilningsløb efter cupsystemet, hvor der køres i heat.

 

De bedste fra hvert heat går videre. Lørdag havde man så indbudt til et Motionsmarathon, der skulle køres over omgange af cirka 33 kilometer. Her kunne man vælge om man ville køre en, to eller tre omgange. Jeg deltog i dette stævne og var tilmeldt til tre omgange.

 

Lørdag formiddag, inden motionsløbet, blev der kørt ligaløb i ungdomsklasserne. Da disse skulle være færdige, inden man kunne starte på motionsmaratonen, blev starten desværre udskud i 15 minutter.

 

Lørdag eftermiddag var der åbent for licensrytterne kunne træne på ruten, som de skulle køre på om søndagen, hvor der var ligaløb for voksen klasserne.

 

Motionsmarathon

Vel ankommet til pladsen, hvor der var fine parkeringsforhold, kunne jeg se, at der var en flot stævneplads med en masse telte. Det skal dog nævnes, at parkeringspladsen var ved at være fyldt, da jeg ankom.

 

Det gik rimeligt nemt at få udleveret sit startnummer, på trods af at der ikke var meget plads i teltet, hvor man fik nummeret.

 

Herefter kunne jeg konstatere, at alle de fine telte var salgs og reklameboder for forskellige cykelrelaterede produkter.

 

Starten skulle have gået klokken 11.00 men ungdomskassernes ligaløb skulle afsluttes, inden vi kunne starte, så starten blev udskudt til  klokken 11.15.

 

Der var lidt forvirring omkring starten. Lige ved startområdet var der et stykke græs, hvor vi kunne køre rundt og varme op - en virkelig god idé. Ifølge stævnespeakeren skulle vi sendes afsted således, at dem der skulle køre tre omgange skulle starte først og en omgang sidst.

 

Men samtidig stod der en ved indkørslen til startboksen og råbte, at en omgang skulle ind i startboksen først. Det viste sig, at planen var at dem der skulle køre en omgang, skulle afsted først og os der skulle køre tre omgange afsted sidst.

 

Vi blev sendt afsted med cirka et minuts mellemrum og starten blev foretaget på rigtig ligamaner, hvor der bliver sagt 15 sekunder hvor starten så går. Efter starten gik det hurtigt afsted på et rimeligt bredt spor.

 

Men efter et kort stykke tid, kom der nogle smalle passager, hvor der blev kø blandt andet på grund af et del langsomme ryttere på den korte distance. Det havde nok været bedst, at dem der skulle køre tre omgange var startet først.

 

Efter et kort stykke med nogle smalle passager, kom vi igen ud på en lang grusvej. Efter dette grus stykke var feltet spredt og det så ikke ud til at der skulle komme flere stykker med kø. Fra grusvejen blev vi ledt direkte over i en mindre sti, hvor der dog var plads til at overhale.

 

Efter denne sti kom vi ud på et længere asfaltstykke - kun afbrudt af et kort stykke singletrack.

 

Efter dette lange stykke asfalt, blev vi igen ledt ind på en grusvej, der skulle føre os op til Seest. I Seest var rutens eneste depot, der blot bestod af en trailer, hvorpå der var et par vanddunke. Ved siden af lå der nogle brusetabletter, som man kunne putte i sin drikkedunk, hvis man havde brug for dette.

 

Efter Seest kom der et længere stykke med blanding af grusvej og singletrack. Der var en del udfordrende stigninger på dette stykke. Stykket indeholdt også et længere stykke singletrack langs med en å. Her skulle det vise sig, at der på første omgang igen blev lidt kø på ruten.

 

Efter dette lange lækre stykke, endte vi nede ved fjorden, som vi fulgte ind til Kolding havn og videre rundt om havnen, for at komme op i gennem et villakvarter til den skov, der ligger lige bagved startområdet.

 

I denne skov er der bygget noget MTB-spor, som vi kørte på inden vi kom tilbage til målet. Efter at have passeret målet, og kører ud på anden og tredje omgang, blev vi ledt ind på et kort teknikstykke med berms og forhindringer bygget i træ, samt en konstrueret rockgarden.

 

Alt i alt en meget fin rute. Dog var der lidt meget asfalt og byveje. Men det var tydeligt, at arrangørerne er vant til at arrangere ligaløb, hvor der ikke skal tænkes i forplejning og lignende til deltagerne.

 

Men til et motionsløb bør der være minimum et, gerne flere depoter med frugt og væske. Når man kommer i mål burde der også være et måldepot, hvor man kan få noget frugt og noget at drikke. Endvidere er det en god idé, med et telt hvor deltagerne kan mødes efterfølgende og udveksle røverhistorier.

 

En lang tør sommer skal selvfølgelig sluttes af med en god gang regnvejr. Men jeg kan dog ikke helt forstå, hvorfor det så lige skulle være denne dag, at dette regnvejr skulle komme.

 

Men det gode ved regnen var, at jeg så fik mulighed for at afprøve den fine vaskestand, som Muc Off havde stillet til rådighed. Her var der mulighed for både at få skyllet cyklen og vasket den med nogle af Muc Offs produkter.

 

Alt i alt et fint arrangement med plads til forbedringer.

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Frank van den Broek fortsatte DSMs helt ustoppelige succes med sejr på kongeetapen, og nu skal meget gå galt, hvis ikke også det hollandske hold skal vinde samlet. De kan endda fortsætte succesen lørdag, hvor der venter en af de to helt lette etaper, når der skal sluttes i sprinterbyen Izmir, hvor de rene sprintere kan se frem til deres første opgør siden 1. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_7_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Brandon McNulty rejste sig efter en skuffende start på løbet og tog en ganske suveræn sejr på den vigtige enkeltstart, der samtidig sendte Juan Ayuso i trøjen. Den store spanier har derfor nu kurs mod sin anden sejr i et WorldTour-etapeløb, men forinden skal han overleve den vigtigste bjergtest, når løbet lørdag fortsætter med sin kongeetape, der dog byder på en relativt blød målstigning og en del modvind i finalen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_tour_de_romandie_2024/Juan Ayuso kan stadig mærke, at kroppen ikke er helt på toppen efter oplevelsen i Fleche Wallonne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ayuso_er_stadig_maerket_af_kuldechok/I disse dage køres Tour de Romandie, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 3. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_de_romandie-analyse_da_det_arabiske_tempomirakel_fortsatte/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet