TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Jeg vil gætte på, at de fleste danskere på et eller andet tidspunkt har stiftet bekendtskab med de underholdende molbohistorier, der omhandler de lokale beboeres dumheder samt deres sjove og mindre kvikke måder at løse problemer på. Men trods historierne fra folkedybet er der én ting, molboerne kan være stolte af - nemlig deres fantastiske cykelterræn.

 

Gode veje og smukke udsigter præger området i Mols Bjerge

 

Et bakket og varieret terræn

Lige i udkanten af Knebel kommer vi til Porskærvej, som vi drejer ind på. Med vores viden om vejens længde og stigningsprocent, bliver vi overraskede over, at vejen i første omgang går nedad.

 

Der går dog ikke længe, før den rolige start afløses af stejlhed og sved på panden. Vejen stiger jævnt over et par kilometer, hvor der indimellem kommer passager med tocifrede stigningsprocenter.

 

Porskærvej går op til Agri (udtales ”Awri” ifølge molboerne), som ligger på den vestlige Mols-halvø, og med sine 137 meter over havets overflade er vi på det højeste punkt i Mols Bjerge.

 

På landevejscykel kan man fortsætte fra Agri til byerne Vrinners eller Egens, hvor man ved sidstnævnte by forcerer godt 110 højdemeter over 3,5 kilometer og ender 116 meter over havets overflade.

                     

Der går da heller ikke længe fra, at vi har nået Agri, til vi kommer til nye stigninger, for når man cykler i Mols Herred, mærker man hurtigt, at der er langt imellem de helt flade strækninger.

 

Det går altid enten op eller ned, og kan man lide bakker og sjove nedkørsler, er området helt fantastisk. Især Femmøllerbakken, Grønfeldbakken, Kølbakken og Handrupbakken kan anbefales, og når de et taget, kan man passende gå løs på Helgenæs’ cykelterræn. I

 

kke overraskende arrangeres flere cykelløb i området, herunder Grandprix Mols Bjerge.

 

Monumentet i udkanten af Knebel indikerer starten på Porskærvej

 

Smukke udsigter og forhistoriske monumenter

På vej op ad Porskærvej ser vi pludselig en stor stensætning, som står i en cirkelrund formation, og vi er ikke i tvivl om, at der tale om et forhistorisk monument.

 

Mols Bakker (Mols Herred) har tidligere haft omkring 400 forhistoriske monumenter, heraf jættestuer, gravhøje samt flere lang- og runddysser. Nogle af dysserne er man heldig at kunne se på nært hold fra landevejen, og ofte har man god tid til at nærstudere dem, fordi de primært ligger på bakkerne. Ofte skal man dog lidt længere ind i terrænet for at se monumenterne, og her skal bruges mtb.

 

Området er et klassisk istidslandskab, og det fornemmes både på bakkerne, men også på alle de mange dødishuller og moser, som man kommer forbi.

 

En cykeltur giver rig mulighed for flotte udsigter, og på de mange bakketoppe får man et godt geografisk overblik over de forskellige bugter og vige.

 

Længst mod øst finder man Fuglsø Vig og Ebeltoft Vig, hvor man kan se Ebeltoft, mens man mod vest finder Begtrup Vig og Kalø Vig, og her er det Studstrupværket, som primært fanger ens blik.

 

Nede langs bugterne finder man områdets flade strækninger, og der er anlagt en god dobbeltsporet cykelsti, som fører gennem hyggelige landsbyer og forbi små lystbådehavne, sandstrande og et spejlblankt hav. Turen byder på en spændende veksling mellem gamle bindingsværkshuse og moderne arkitektur. 

 

Agri dyssen ses i baggrunden

 

En fuldendt oplevelse på Molskroen

Efter en god dag på landevejscyklen og en del højdemeter i benene triller vi ind på Molskroen. Med udsigt til Ebeltoft Vig, direkte adgang til en skøn badestrand og Mols Bjerge Nationalpark i baghaven ligger Molskroen lige i hjertet af et af Danmarks mest naturskønne områder, og det udgør et idyllisk åndehul.

 

Molskroens historie går helt tilbage til 1923, og bindingsværket står flottere end nogensinde. Straks man træder ind ad døren, emmer det af landlig idyl og afslappende atmosfære.

 

Værelserne er holdt i den klassiske, lyse og hyggelige stil, der får enhver til at føle sig velkommen, og fra kroens have er der direkte adgang til en nybygget badebro. Og har man som hotelgæst lyst til at starte dagen med en frisk dukkert i Ebeltoft Vigs klare vand, hopper man bare i en af de lækre frottébadekåber, der hænger på værelset.

 

Efter en tur i det salte havvand og et dejligt bad på vores værelse er vi klar til at spise - spændte på, hvad kroens gourmetrestaurant kan byde på.

 

Vejnavnet indikerer det ”bjergrige” område

 

Steffen Villadsen, der i januar 2016 overtog titlen som køkkenchef på Molskroen, har kvalitet i højsædet og gør en dyd ud af at udnytte de lokale råvarer, der dyrkes i kroens nærmiljø.

 

Landmændene Kaj og Helge leverer de friske grøntsager, spæde salater og krydderurter, og de venlige og høflige tjenere fortæller gerne herom.

 

Få og enkle råvarer udgør de forskellige retter; der er intet overflødigt fyld på tallerken, og det kan smages. Smagsindtrykkene får virkelig lov til at træde i karakter i stedet for at drukne i mængden.

 

Klar til endnu en dag på cyklen med gode højdemeter

 

Steffen Villadsen arbejder ud fra klassiske danske retter og tilfører disse et fornyet twist, så de når et gastronomisk højt niveau.

 

Vi bliver gennem aftenen overraket med nye smagsindtryk, da vi blandt andet præsenteres for stegt rokkevinge med hummerfrikassé, grillet lammemørbrad med smørdampede grønne asparges og sort trøffel, østers og en lækker rabarbertrifli.

 

Med udsigt til haven og havet bliver middagen således ren forkælelse for både smagsløgene og sjælen.

 

Molskroens smukke have nydes med en frokost og indbyder til hygge

 

Molskroen

Adresse: Hovedgaden 16, Femmøller Strand, 8400 Ebeltoft,

Telefon: +45 86 36 22 00

Molskroens hjemmeside

 

Cykling i Mols Bjerge

Mtb: Sdr. Plantage i Ebeltoft

Landevej: www.climbs.dk

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Kæmpe graveloplevelse i Finland - Formel 1-kører stod bag!
Et nyt verdensklasse cykelløb så i weekenden dagens lys. På grusstierne udenfor Lahti i Finland blev der kørt gravelløb både for de professionelle herrer og damer. Feltet.dk var med før, under og efter løbet. Masser af billeder og video nederst i artiklen.
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter en pause siden midten af april genoptages den prestigiøse Coupe de France-serie med to travle weekender i maj, hvor der skal køres i alt fire løb. Serien skydes i gang lørdag med det tidligere GP de Plumelec, der siden 2021 har gået under navnet Grand Prix du Morbihan, og som efter to år med alternative afslutninger i 2021 og 2022 for andet år i træk vender tilbage til det, vi kender løbet for, nemlig den herlige puncheurfinale på Cote de Cadoudal. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_grand_prix_du_morbihan_gp_de_plumelec_2024/Cian Uijtdebroeks lægger ikke skjul på, at ungdomstrøjen er en stor drøm, men belgieren er også ydmyg omkring sine egne præstationer  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/uijtdebroeks_droemmer_om_ungdomstroeje_gaar_efter_en_top-10_foerst/> For mig er disk nemmere... Det er ikke hokus-pokus at lufte bremserne ud en enkelt gang årligt, det svarer til at skifte bremsekablerne og jeg synes stadig det er nemmere, så vedligehold anser jeg ikke som værende kompliceret. Jeg har har også oplevet mindre vedligehold med skivebremser end fælgbremser. Men hvis man mest er solskinscyklist tænker jeg dog ikke at der er særlig stor forskel i vedligeholdelsesbyrden på de to typer af bremser. Kører man hele året og i dårligt vejr bliver forskellen større. Tror jeg har haft to problemer på de 5-6 år hvor jeg har kørt med (hydrauliske) skivebremser hvor jeg har måttet forbi en cykelsmed. Den ene gang havde jeg et problem hvor en lokal cykelhandler ikke kunne finde ud af at fikse det og mente at det hele skulle skiftes. Rule no. 4 i Charlottenlund fiksede det dog på under en time. Så når uheldet er ude, så kan det godt være mere kompliceret at servicere. Har nok luftet bremser ud et par gange samlet set på mine cykler med skivebremser de år jeg har kørt med skiver. Det er altså ikke noget man behøver gøre i tide og utide. For mig er fordelene med skivebremser mest bremseevnen i vådt og mudret føre, samt muligheden for bredere dæk med mere komfortabelt dæktryk og højere punkteringsresistens. Og selv om man da bestemt kan mærke at man lever når man kører rundt på hårdt pumpede 25 mm dæk og carbon-fælge i regnvejr, så er det på ingen måde noget jeg savner :grinning: Tadej Pogacar er fuldt klar over, at han er den store favorit, og at de andre ryttere vil rette deres strategi mod ham og UAE-holdet.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_inden_giro_ditalia-starten_vi_skal_kontrollere_fra_begyndelsen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet