TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Zell am See-Kaprun – en af Østrigs mest populære destinationer

 

Der er mange grunde til, at området ved Zell am See-Kaprun er en meget populær feriedestination – især for cykelgæster – for turene byder på alt fra bjerge og vandfald til hyggelige landsbyer og krystalklare søer. Området er så stort, at der kan opleves nyt hver dag, og samtidig lokker et par udfordrende VM-ruter.

 

Kør i verdensmestrenes hjulspor

I 2002 afviklede man VM i mountainbike i Kaprun, og flere af de forskellige ruter, der blev anlagt til XC, downhill, trial og four-cross, ligger der endnu. Især det originale XC-spor er populært, og alle er velkomne til at prøve kræfter med den syv kilometer lange rundstrækning, der byder på 325 højdemeter.

 

Mountainbikere har intet mindre end optimale forhold i Zell am See-Kaprun. Mens de krævende single-trails er anlagt oppe i terrænet, byder bjergsiderne på gode downhill-nedfarter, og har man lyst til ”blot” at cruise af sted i behersket tempo, finder man et par flotte spor i dalen.

 

Gode hotspots

Et godt udgangspunkt for mountainbike-ture er Hundstein-bjerget i Zell am See. Fra det godt to kilometer høje bjerg udgår et par flotte panoramaruter, blandt andet den 44 kilometer lange Hundstein-runde, som indeholder 1.500 højdemeter.

 

Andre hotspots er Maiskogel- og Kitzsteinhorn-bjergene, og er man til heftige nedkørsler, er det godt tre kilometer høje Kitzsteinhorn et absolut must. Hop i liften, der fører op til alpincenteret i 2.446 meters højde, og vælg en af de tre nedkørsler; Geissstein-, Wüstlau- eller Bachler-sporet. Alle spor byder på spring, klipper og drops, og er det ikke nok, venter endnu flere udfordringer i bike-parken ved Maiskogel. Her har man anlagt pumptracks og lavet spor med drops og hop, og hvor erfarne mountainbikere udfordrer hinanden på ”Pro-sporet”, kan begyndere øve sig på ”Blue Line”. Der tilbydes også teknikundervisning samt guidede ture i terrænet.

 

Foto: SalzburgerLand / David Schultheiss

 

Hårnålesving og lange nedkørsler på landevej

Også dem, der foretrækker racercyklen, har gode forhold. Cykelregion Zell am See-Kaprun lokker med 240 kilometer markerede landevejsruter, og området er koblet op på Hohe Tauerns 2.000 kilometer lange vejnet. Har man svaghed for stejle stigninger, snævre hårnålesving og lange nedkørsler, finder man det til overflod i Zell am See-Kapruns varierede terræn.

 

Det er nok de færreste, som vil give sig i kast med den ultimative udfordring – den 2.200 kilometer lange Østrig Rundt-rute – der følger Østrigs grænser mod nabolandene Schweiz, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Italien og Liechtenstein. Men mindre kan også gøre det, og omkring Zell am See-Kaprun kan man ”nøjes” med et par udsnit af den samlede strækning – fx ruten til Dientner Sattel eller turen op ad Grossglockner Hochalpenstrasse.

 

Også E-bikerne er der tænkt på, og der er etableret en lang række ladestationer langs cykelruterne. En særlig smuk og populær rute for E-bikere er den flade og overkommelige tur rundt om Zeller See.

 

Efter cyklingen kan der chilles på søen

Naturen omkring Zell am See-Kaprun er både smuk og varieret, og har man mulighed for en udflugt eller to mellem cykelturene, venter nogle spektakulære oplevelser.

 

Tag en sejltur på den smukke Zeller See, hvor der både arrangeres romantiske måneskinssejladser samt Grill & Chill-ture med fokus på god mad og vin. Nyd en kølig eftermiddagsdrink og hop i en af områdets badesøer eller besøg Tauern Spa, der byder på wellness, massage, boblebade og afslapning.

 

En flot oplevelse er også turen op til Kitzsteinhorn-gletsjeren, hvor man passerer flere forskellige klimazoner, inden toppen nås i tre kilometers højde. Tjek samtidig udsigten til Hohe Tauern Nationalpark samt til Østrigs højeste bjerg, det 3.798 meter høje Grossglockner.

 

Mulighederne er mange, og med et Zell am See-Kaprun Card i hånden, er der gratis adgang til et stort udvalg af områdets seværdigheder og attraktioner.

 

Læs mere om mulighederne i Zell am See-Kaprun

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Facts om rejseguiden - bliv en del af den!

Skandinaviens førende portal for cykelsport besøges dagligt af tusindvis af mænd, kvinder, drenge og piger – i alle aldre. Mange af disse er selv aktive ryttere og søger mod spændende udenlandsk cykelterræn, hvor de ønsker at overvinde sig selv, klargøre sig til den kommende sæson eller blot få sig en cykeloplevelse med hjem.

I 1. januar 2013 lancerede Motionsfeltet.dk en Rejseguide for at gøre denne voksende gruppe opmærksomme på de tilbud og muligheder, som findes. Frem for at søge i timevis kan man her danne sig et overblik over spændende og attraktive cykelrejser/udbyder. Rejseguiden er inspireret af den Skoleguide, som allerede findes på Motionsfeltet.dk.

Motionsfeltet.dk har gennemsnitligt ca. 33.000 daglige besøgende, hvoraf 60% er i alderen 30-60 år og dermed blandt de mest cykelrejselystne. De får på Rejseguiden en unik mulig for at finde og læse om cykelrejser og – muligheder – samlet på ét sted.

Ønsker du at blive et del af Motionsfeltet.dks rejseguide - så kontakt Bjarne fra Motionsfeltet.dk på Mail: bjarne@feltet.dk eller 22 25 89 66

Kæmpe graveloplevelse i Finland - Formel 1-kører stod bag!
Et nyt verdensklasse cykelløb så i weekenden dagens lys. På grusstierne udenfor Lahti i Finland blev der kørt gravelløb både for de professionelle herrer og damer. Feltet.dk var med før, under og efter løbet. Masser af billeder og video nederst i artiklen.
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet