Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

SKOLER & UDDANNELSER


Motionsfeltet.dk har her samlet en oversigt over de bedste skoler i Danmark, hvor du kan kombinere cykling, fritid og skole.

Liste over skole og uddannelsessteder (Arrangeret efter største postnummer)

Højskolen Hald Ege
Videbech Alle 137
8800 Viborg

Rydhave Slots Efterskole
Holstebrovej 38
7830 Vinderup

Vejle Idrætsefterskole
Ørnebjergvej 28
7100 Vejle

Sportsefterskole Sine
Idrætsvej 23
6240 Løgumkloster

Idrætsefterskolen Klintsøgaard
Klintvej 71
4500 Nykøbing Sjælland

EUX Cycling College
Ahorn Allé 3
5
4100 Ringsted

Højskoleophold på Hald Ege

 

20 Uger med start i januar og august, der byder på mountainbike, lifeskills, dannelse og Afrika.

 

 

Sport:

Mountainbike i ambitiøst sports- og højskolemiljø. Tidligere verdensmester i MTB. og bjergkongen fra Tour de France Michael Rasmussen er tilknyttet som træner og højskolelærer. Linjen tilbydes i samarbejde med MTB-holdet Racing Viborg.

 

På skolen er der to andre ambitiøse sportslinjer: Håndbold i samarbejde med Viborg HK og fodbold i samarbejde med Viborg FF. 

 

Mountainbike:

Målet med faget er, at du dygtiggør dig optimalt indenfor sporten og udvikler dine tekniske færdigheder. Således vil undervisningen primært varetages af cykelholdets trænere og ryttere.

 

Alle er velkomne på kurset, og du behøver således ikke at være mountainbikerytter på højt niveau ved start. Men med et perfekt terræn lige uden for døren i Hald Ege og Dollerup Bakker, har vi meget store forventninger til det udbytte, du får ved at træne intenst og målrettet. Ligeledes forventer vi, at du møder op med stort engagement og et drive for at dygtiggøre dig.

 

 

Undervisningen vil tage individuelt udgangspunkt i netop dine ambitioner og planer indenfor sporten. Herunder eksempelvis, om du mest vil udvikle dig inden for MTB eller cykelcross, eller begge dele.

 

Udover det helt fantastiske terræn i nærområdet, vil vi på linjen bestræbe os på at komme så meget rundt i landet som muligt. Dels for at du får mulighed for at dygtiggøre dig og træne i forskelligt terræn, men også for at deltage i løb, der skønnes relevante i forhold til dit niveau og dine ambitioner. Du vil som en del af undervisningen på linjen gennemgå en MTB-instruktøruddannelse. Også denne kan tilpasses dig.

 

Skolen har en række mountainbikes til rådighed. Du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe din egen MTB eller Cross-cykel. Undervejs vil du desuden lære at blive en bedre cykelmekaniker  - en ikke helt uvæsentlig del af sporten.

 

Ghana – en dannelsesrejse

Alle højskolens elever skal ligeledes på dannelsesrejse til Ghana i Vestafrika – inkluderet i prisen. Sikkert er det, at du rejser ud og kommer hjem forandret. Med et nyt perspektiv på dit eget liv og en hel uforglemmelig oplevelse rigere.

 

Lifeskills:

Derudover skal du have fagene:

- Film, kunst og bøger

- Sportspsykologi

- Humanitært iværksætteri

- Krop og sport – i et idehistorisk perspektiv

- Foredrag/sang/fortælling/morgensamling

 

Samværet og fællesskabet – ”at være sig sin betydning for andre bevidst”

Du vil opleve, at vi vil dig noget og at vi møder dig i øjenhøjde. Du skal opleve at vi har betydning for hinanden, og at vi holder noget af hinandens liv i vore hænder, netop da vi er sammen mere eller mindre hele tiden. Og du skal opleve, at der til dette samvær hører en etisk fordring (Løgstrup), om forpligtende at tage vare på hinanden og være sig sin betydning for andre bevidst.

 

Ligeledes ser vi højskolens geografiske placering; naturen, historien og mulighederne, dens arkitektoniske fremtræden og den begrænsede størrelse, som et ideelt grundlag for et kvalitativt og rigt fællesskab. Med h44 elever, der er bundet sammen af en lidenskab for sport kombineret med en lyst til udvikling og dannelse, er der gode muligheder til stede for et forholdsvis lille og intenst, stærkt fællesskab.

 

Hele højskolens værdi ligger i en erkendelse af, at det er sammen med andre, man virkelig rykker. Det er her, man bliver klogere på sig selv og livet, dygtiggører sig indenfor sit felt og oplever, at verden åbner sig og bliver større, ligesom talentudvikling handler om at få det bedste frem i hinanden.

 

Første elevhold til januar 2017.

 

Praktiske ting - sådan får du fat

Et ophold på højskolen Hald Ege koster 1500 kroner om ugen, der dækker samtlige dine udgifter – kost og logi mm. -  på skolen. Der tilbydes to lange kurser på 20 uger – et med start i januar og et med start i august. Ring på 86638255 / 21489279 for at høre nærmere og/eller benyt tilmeldingsformularen på hjemmesiden. Så inviterer vi dig til en møde, hvor vi fortæller om højskolen med henblik på afklaring og din eventuelle endelige optagelse på skolen.


Med venlig hilsen

Erik Junker

Forstander

Højskolen Hald Ege

Videbechs Alle 137

8800  Viborg


Email: erik.s.junker@gmail.com

 

Tjek os ud på www.hoejskolen.dk og find os på Facebook: Højskolen Hald Ege

GÅ TIL TOPPEN

Rydhave Cycling Project


Cykling på Rydhave Slots Efterskole – hvis du mener det alvorligt

 


Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole fra skoleåret 2017/18 tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på Sportslinien. Naturligvis skal du have mange dejligt afslappede og glade timer som bærende element i dit skoleforløb. Og der skal selvfølgelig være plads til, at du får masser af uforglemmelige oplevelser og knytter livslange venskaber.
 

Men på cykellinien går vi samtidig målrettet efter at give dig de bedste betingelser, du kan ønske dig som ung idrætsudøver. Vi vil hjælpe dig til at komme først over stregen og udvikle dit talent optimalt. Som cykelrytter – og som menneske. Det kan vi kun gøre ved at give dig førsteklasses rammer på et niveau, du ikke finder andre steder.

 

Cykelliniens leder

Ricky Enø Jørgensen er en af de stærkeste og mest ambitiøse lederskikkelser i dansk cykelsport overhovedet. Som aktiv blev han dansk U23 mester på landevej ved blandt andet at besejre den senere danske seniormester og vinder af Post Danmark Rundt, Christopher Juul-Jensen, som p.t. kører for Orica BikeExchange.


En kompliceret knæskade tvang Ricky Enø Jørgensen til at opgive en usædvanligt lovende karriere og siden har han været sportsdirektør for de danske top-teams Team coloQuick, Team Trefor og Team Virtu Pro – Véloconcept.

 

Cykelliniens samarbejdspartnere
Fra og med 2017 er Ricky Enø Jørgensen tilknyttet det stærke danske kontinentalhold, Riwal Platform Cycling Team, der har Chris Anker Sørensen som kaptajn. Den inspiration og erfaring, det holds ryttere kan bibringe, kommer naturligvis til at have en stor effekt på træningsforløbet på cykellinien på Rydhave Slots Efterskole. Læs pressenyheden her.
 

Desuden vil vi via Ricky Enø Jørgensens omfattende netværk udelukkende samarbejde med de bedste fagfolk på de specifikke områder, du modtager undervisning i.

De fleste vil naturligvis medbringe egen cykel og andet grej, men igennem ODEX vil det desuden være muligt at låne professionelt udstyr som eksempelvis top-professionelle ARGON 18 cykler.


Cykelliniens dagligdag
Når du ikke er travlt beskæftiget med at følge den obligatoriske undervisning på din årgang, sørger Rydhave Slots Efterskoles cykellinie for, at du kommer hele vejen rundt om, hvad det vil sige at leve som professionel cykelrytter.Vi begrænser antallet af elever på cykellinien, så alle får en klar fornemmelse af, hvad det vil sige at arbejde sammen og fungere som et stærkt team.


Træningen bliver tilpasset individuelt og den kommer til at bestå af fem til syv ugentlige pas. Du vil opleve morgentræning et par gange om ugen, cykel-relevant styrketræning og via www.trainingpeaks.com vil du hele tiden kunne følge med i, hvor stærkt din udvikling går. Desuden kommer du igennem grundige forløb omkring fysiologi, kost og ernæring, teambuilding, mentaltræning, cykelteori og værkstedlære, hvor du lærer at vedligeholde og optimere dit udstyr.

 

Cykelliniens tilbud
Rydhave Slots Efterskoles cykellinie henvender sig til alle, der ønsker at yde en indsats for at blive en bedre cykelrytter. Vi går ikke så højt op i, hvordan dit niveau er, når du starter. Fokus er på den udvikling, vi ønsker, du skal gennemgå undervejs. Det er heller ikke afgørende, om du kører MTB eller om du er decideret landevejsrytter – og så er det selvfølgelig helt underordnet, om du er en pige eller en dreng.

 

Vi tilbyder et enestående efterskoleophold i perfekte rammer midt i noget af den smukkeste natur i Danmark. Vi sørger for kørsel til og fra dine løb i weekenderne og arrangerer selv en lang række løb for dig. I foråret 2018 tager vi desuden på en udlandstur af 11 dages varighed.

 

Arrangmenter på skolen i 2017
- Optagelsesweekend den 28-29..januar 2017
- Træningslejr på Rydhave Slots Efterskole den 24-26. februar 2017

GÅ TIL TOPPEN

Vejle Idrætsefterskole

 

Har du lyst til at træne seriøst sammen med andre cykeltalenter? På Vejle Idrætsefterskole får du optimale træningsbetingelser med skemalagt træning syv gange om ugen. Hertil kommer individuel træning eller konkurrence i weekenden. Her bakkes fuldt ud op om din cykling og du vil aldrig komme i klemme mellem krav fra lærere og trænere.

 

 

Vejle Idrætsefterskole udvikler dig som cykelrytter

På skolen udarbejder vi en professionel træningsplan til dig, som varierer henover sæsonen. I løbet af året får du en masse redskaber, som forbedrer dine evner til selv at planlægge træning, restitution, kost mm. Du kører med skolens trænere, som enten selv er professionelle ryttere eller cykeltrænere, og du kan nå at rykke dig meget i løbet året i processen henimod at blive en helstøbt cykelrytter. 
 

Formål med cykling på Vejle Idrætsefterskole

Formålet med cykellinjen på Vejle Idrætsefterskole er at gøre dig til en bedre rytter, mens du er på efterskolen. Men også at give dig en bedre forståelse for, hvordan du bliver bedre til træning og konkurrence samt restitution, kost og ernæring.


Glæden for cykling er grundstenen og drivkraften for træningen, men vores mission er, at du udvikler dig og lærer konkrete redskaber til at få det optimale ud af dit talent og målrettede træning - også på lang sigt.  


Samarbejde med lokale klubber og cykelhold

Cykellinjens ryttere holder oftest fast i deres hjemlige klubber på enten U-17 eller U-19 hold, men Vejle Idrætsefterskole samarbejder med Vejle Cykelklub og Vejle Mountainbikeklub og det lokale juniorcykelhold Team Maskot Workwear, som skal være fødekæde til UCI kontinentalholdet Team Trefor-Bluewater. Det betyder, at der er mulighed for at deltage i fælles træning og opleve vilkårene på et juniorhold på tæt hold.


Cykeltræningens indhold

Vi træner efter en struktureret og målrettet træningsplan, som skal udvikle dig på såvel det fysiske og tekniske område som på det taktiske og mentale område. Du kan læse mere konkret om vores træning for at optimere dine præstationer på vies.dk/fag/cykling.


Vi træner både individuelt og med professionelle cykeltrænere/ryttere for at sikre specifik træning og læring i forhold til de krav, cykelsporten stiller til dig som rytter.


Den primære træning består af specifik landevejs- eller mountainbiketræning frem mod den kommende konkurrencesæson, så du har de bedste forudsætninger for at kunne præstere optimalt samt holde et højt fysisk niveau over en lang sæson.

Den sekundære træning består af funktionel træning, som skal give dig en sund og stærk krop, der kan holde til en stor trænings- og konkurrencebelastning uden at blive skadet. Træningen består bl.a. af stabilitetstræning, styrketræning og løb, som indlægges hensigtsmæssigt henover skoleåret i forhold til konkurrencesæsonen.

 

En del af undervisningen på cykellinjen er fælles for landevejsryttere og mountainbikere, men dele af træningen skræddersys specifikt til din disciplin. Læs mere om træningen for landevejsryttere og mountainbikere.


Stolte traditioner

Vejle Idrætsefterskole har haft fornøjelse af at udvikle mange store cykeltalenter og følger fortsat vores tidligere elevers karriere blandt andet.


- WorldTour-rytter Magnus Cort
- Prokontinental rytter Michael Carbel
- U19 MTB- og cykelcrossverdensmester Simon Andreassen
- Bundesliga XCO-race vinder og en af DK's mest talentfulde MTB'ere Anders Bregnhøj
- OL-guldvinder i enkeltstart Mathias Kriegbaum, samt flere andre


Ideelle omgivelser
Med en beliggenhed midt i Nørreskoven i Vejle er træningsbetingelserne ideelle til både mountainbike og landevejstræning, hvor bakkerne i og omkring Vejle leverer den perfekte kulisse til din træning.

  
Læs nærmere om skolen på www.vies.dk


 

GÅ TIL TOPPEN

Sportsefterskole SINE

 

SINE byder på træning på højt niveau, høj faglighed i undervisning og rejser til verdens storbyer. 

Er du bidt af fart og elsker du at cykle på højt niveau, så har du mulighed for optimal individuel udvikling på en af vores cykellinjer. Så hvad enten du er til landevejscykling, mountainbike eller en kombination (cykel cross), så har vi setup'et til dig. Vi deltager i cykelløb og konkurrencer i ind- og udland, og du kommer på flere udlandsrejser. Og hvis du ønsker det, kan du tage DIF og Danmarks Idrætsforbunds træneruddannelse. 
 

På Sportsefterskolen SINE har vi høj faglighed og forskellige sportslinjer. 
 

Drømmer du om et skoleår, hvor du:
• Får daglig træning i din favoritsport

• Deltager i løb i hele landet

• Rejser ud i verden og oplever New York, Beijing, Liverpool, Bangkok, Aspen eller Atlanta

• Lever tæt med andre unge i et unikt fællesskab

• Kommer på skirejse til Østrig

• Kan udforske dit fulde faglige potentiale i en Cambridge-klasse


Så er Sportsefterskolen SINE helt sikkert noget for dig.

 

For yderlige information: Sportsefterskolen Sine eller på Facebook.

GÅ TIL TOPPEN

Idrætsefterskolen Klintsøgaard

 

Ny linje - landevejscykling og Mountainbike 2018/2019. Tag med Michael Rasmussen til Gardasøen 2018/2019. 

 


 

Tidligere verdensmester i Mountainbike og Bjergkongen fra Tour de France, Michael Rasmussen, bliver din lærer på disse linjer. Målet er, at du dygtiggør dig optimalt indenfor sporten og udvikler dine tekniske færdigheder. Undervisningen vil primært varetages af Michael og af lokale trænere og ryttere.

 

I foråret tager Michael dig med en uge til Gardasøen for at cykle i et helt andet terræn og klima. Alle er velkomne på linjen, og du behøver således ikke at være cykelrytter på højt niveau ved start. Men med et perfekt terræn lige uden for døren i skovene og bakkerne (også brugt af Post Danmark) omkring Høve, Fårevejle og Nykøbing Sj, har vi meget store forventninger til det udbytte, du får ved at træne intenst og målrettet. Ligeledes forventer vi, at du møder op med stort engagement og et drive for at dygtiggøre dig.
 

Undervisningen vil tage individuelt udgangspunkt i netop dine ambitioner og planer indenfor sporten. Udover den specifikke cykeltræning er den fysiske træning i højsædet, og vi planlægger selvfølgelig træningen efter aldersrelateret træningskoncept (AKT) og Danmarks Cykel Unions træningsanbefalinger.

 

Du får også mulighed for at tage Danmarks Cykel Union og Danmarks Idrætsforbunds træneruddannelse.

 

Udover det helt fantastiske terræn i nærområdet, vil vi på linjerne bestræbe os på at komme meget rundt i landet og deltage i forskellige relevante løb. Skolen har også Body- bike cykler og fitnessfaciliteter.


Vi forventer, at du selv medbringer din egen cykel. Den opbevares selvfølgelig sikkert i aflåst rum. Vi laver et cykelværksted til dig, hvor du kan reparere din cykel. Undervejs vil du desuden lære at blive en bedre cykelmekaniker – en ikke helt uvæsentlig del af sporten.

 

Vi glæder os til at se dig på Idrætsefterskolen Klintsøgaard.

 

Se mere www.klintsoegaard.dk eller du kan henvende dig til skolens forstander Ib Kristensen på 23103378 og Ib@klintsoegaard.dk eller kontor for et eventuelt besøg og spørgsmål.

GÅ TIL TOPPEN

EUX Cycling College på ZBC

 

På EUX Cycling College i Ringsted får du en erhvervsfaglig studentereksamen, EUX, der åbner dørene for både job og yderligere uddannelse inden for kontor, handel og events. Samtidig kan du pleje din kærlighed til cykling i et professionelt miljø.

 

 

EUX Cycling College holder dig på sporet

Du får en helt formel erhvervsuddannelse - uden at du samtidig skal gå på kompromis med dine sportslige ambitioner. Træning og rådgivning sker i tæt samarbejde med erfarne cykelryttere og kapaciteter fra cykelmiljøet. Blandt andet fra teamet bag Team Giant-Castelli.

 

Vi står også klar med karriererådgivning, mental træning og vejledning i alt fra kost til vedligeholdelse af cykel og udstyr.

 

En EUX med muligheder

En erhvervsfaglig studentereksamen, EUX, giver allerede efter to år mulighed for at komme ud i erhvervslivet med en elevplads, ligesom du kan vælge at læse videre.

 

Fokus er på virkelighedsnær undervisning, hvor teori bruges i praksis, og erhvervsliv og cykelsport inddrages i undervisningen. Målet er at skabe et uddannelsesmiljø, der både er sjovt og relevant, samt holder dig på omgangshøjde med det erhvervsliv, der venter, når du står med studenterhuen.

 

På alle forløb er der individuelle læringsprocesser og mulighed for onlineundervisning. Du skal have fag som dansk, engelsk, samfundsfag, salg & service, organisation, it, matematik, erhvervsfag og kan vælge et af vores udbudte valgfag i samråd med skolen.

 

Cykeltræning, der gør en forskel

Vi ved, hvad det kræver for at få succes i cykelsporten, for både trænere, undervisere og rådgivere har selv været der. Det betyder, at du får optimale muligheder for at blive en endnu bedre cykelrytter.

 

Træningen bliver tilrettelagt med hjælp fra erfarne og nuværende cykelryttere på topplan. Der er faste træningspas, der er en kombination af styrketræning og landevejscykling eller spinning. Undervisning tilrettelægges, så træningen kan foregå på de optimale tidspunkter, så der cykles så vidt det muligt i dagslys.

 

Bliv del af noget større

ZBC er Danmarks største erhvervsskole. Vi udbyder mere end 30 forskellige erhvervsuddannelser samt en meget bred vifte af efter- og videreuddannelser. Vores størrelse er med til at sikre stærke netværk inden for alle brancher, hvilket sikrer et højt uddannelsesniveau, hvor der er både er lokal forankring og internationalt samarbejde.

 

Vi ved dog også, hvor vigtigt det er at være del af et stærkt lokalt team, så du kommer til at gå på et hold af maksimalt 25 elever, der alle deler din passion for cykelsporten. Oven i er der på skolen mulighed for at komme til at bo og leve sammen med holdkammeraterne.

 

Det koster det at være en del af EUX Cycling College

Der er mulighed for at vælge mellem to løsninger på EUX Cycling College:

 

- Den fulde pakke, hvor man bor på ZBC Ringsted med fuld kost og logi, inkl. træning, rådgivning og træningslejr, hvilket koster 7.300 kr. pr måned.

 

- Man kan også vælge at bo hjemme og følge undervisning, træning og andre aktiviteter på ZBC Ringsted. Det koster 3.000 kr. pr. måned.

 

Praktisk oplysninger

EUX Cykling College har opstart til august med ansøgning via optagelse.dk.

 

Adgangskravet er afsluttet 9. eller 10. klasse og mindst karakteren 2 i dansk og matematik i folkeskolens afgangsprøve.

 

Undervisningen finder sted på:

 

ZBC Ringsted

Ahorn Allé 3-5
4100 Ringsted

 

Det er også her vores skolehjem ligger.

 

Du kan stadig træne og køre løb sammen med din lokale klub eller team i weekenderne og på hverdage, hvor der ikke er træning eller aktiviteter i EUX Cycling College-regi.

 

Vi giver dig en lækker tøjpakke, men du skal selv medbringe racercykel, hjelm og øvrigt udstyr. Der vil være en sikker opbevaringsplads til din cykel, og du vil få adgang til værksted til rengøring og vedligeholdelse af cyklen.

 

Er du nysgerrig og vil gerne vide mere?

Alle spørgsmål vedrørende det uddannelsesmæssige og ZBC Ringsted kan stilles til:

 

Martin Lasse Sieben
Uddannelseschef

41 99 10 12

masi@zbc.dk

 

Alle spørgsmål vedrørende det sportslige, træning, rådgivning, træningslejr mm kan stilles til:

 

Brian Nygaard Vinjebo
Sportschef
23 41 41 91

brian@euxcyclingcollege.dk

 

Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/euxcyclingcollege/

 

GÅ TIL TOPPEN

Seks gode træningsbøger - slå til nu og spar 20%
Skal du i form til den kommende sæson? Så har Feltet.dk et par gode bøger til dig. 
Boganmeldelse: Cykelreparation
En meget fin, dog enkelte steder lidt overfladisk, gennemgang af de fleste vedligehold og reparationsopgaver på cykler. En god bog for folk, som før har haft værktøj i hånden.
Tour Down Under managerspillet om 11 timer
​Managersæsonen starter tidligt i år på Feltet.dk. Du har nemlig nu mulighed for at sætte dit eget managerhold til Tour Down Under. Men du skal være hurtig, da spillet allerede starter tirsdag klokken 2.00!
Tour Down Under-spillet starter om 11 timer
​Managersæsonen starter tidligt i år på Feltet.dk. Du har nemlig nu mulighed for at sætte dit eget managerhold til Tour Down Under. Men du skal være hurtig, da spillet allerede starter tirsdag klokken 2.00!
Test: Pirelli Velo 4S dæk
Pirelli er vendt tilbage til cykelsporten og imponerer i test med et nyt allround dæk til landevejscyklen.
Test: Assos Skin Foil – Early Winter
Vi har haft fingrene i den langærmede ’3.4 Skinfoil Early Winter’ og kørt den igennem vintermøllen og masser af kolde timer på landevejen.
Test: PRO Bike Bag
God kvalitet, let at pakke og nem at transportere er kodeordene for tasken fra Shimano-brandet PRO.
Elmgreens liv på landevej og bane: Et liv med to hjul
Elmgreen fortæller lystigt om sine bogovervejelser til "Et liv med to hjul", der er en samling af hans 64 bedste anekdoter om bane- og landevejscykling.
Test: Assos milleJacket_evo7
En gennemtænkt vinterjakke som er kraftig og robust, men alsidig og gennemtænkt, så den fungerer hen over hele vinteren. Skal du kun eje én vinterjakke til det hele, så er her et godt bud.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Til lidt under prisen kan du få en cannondale caad 12, med force gruppe, cannondales egne, og godt anmeldte carbon hjul, samt disc bremser (er det mon ikke fremtiden ;-) https://www.thebikeshop.de/Cannondale-CAAD12-Disc-Force-2-2017/en Jeg har lige set ramme ved min kammerat, og den er fed..... Jeg tænker ikke at den ramme er afgørende dårligere end carbon rammer (jeg er helt klar over at ikke alle deler det synspunkt) Muligvis var svaret ikke lige præcis det du eftersøgte, men din arrogante attitude pynter nu endnu mindre! Eller også har Brailsford inspireret Anders Samuelsen ;-) De er i hvert fald begge gode til at kravle op i et højt træ. Lidt mere hos Cycling Weekly http://www.cyclingweekly.com/news/racing/chris-froome-reportedly-set-to-argue-that-kidney-problem-caused-adverse-salbutamol-test-365861 [quote]Having discounted the dehydration hypothesis initially suggested as a possible cause for a spike in the salbutamol concentration and decided against a pharmacokinetic option that might have shown that external factors were the cause because of the difficulty of recreating the same conditions of that day, Froome’s team of experts are said to be focusing on this new hypothesis.[/quote] Man har altså droppet den farmakokinetiske undersøgelse. Teksten fra regelsættet er: [quote]The presence in urine of salbutamol in excess of 1000 ng/mL or formoterol in excess of 40 ng/mL is presumed not to be an intended therapeutic use of the substance and will be considered as an Adverse Analytical Finding (AAF) unless the Athlete proves, through a controlled pharmacokinetic study, that the abnormal result was the consequence of the use of the therapeutic dose (by inhalation) up to the maximum dose indicated above.[/quote] Det virker ærlig talt lidt op ad bakke når man ikke engang forsøger at anvende den kattelem som WADA / UCI selv angiver med den farmakokinetiske undersøgelse. Jeg kan godt frygte, at den eneste vinder i dette er nogle advokater der tjener penge på en håbløs sag.Kunne en anden mulighed ikke være kun at skifte den inderste ring fra 39 til 34 eller 36? De koster ikke alverden (det er den yderste der er dyr) og der er vel ikke så meget justering efterfølgende. Man mister vist lidt matchen mellem ringene som skulle give bedre skift, men der kan andre måske sige hvor slemt det bliver?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

ThomasKristensen.com