20.11.2015 @ 19:00

Cykelholderen fra Atera er en meget god og velgennemtænkt cykelholder. Den er hurtig at montere og holder cyklerne sikkert fast. Et super produkt til en ok pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Vejl. pris: Kr. 3.976 kroner

Vægt opgivet: 16,5 kilo

Tilladt hastighed i Danmark: 130 km/t

Tilladt samlet vægt af cykler: 68 kilo

TÜV/GS certificeret og godkendt til kørsel i Tyskland

 

Stillet til rådighed af:
Tourgear

 

Sådan har vi testet
Cykelholderen er blevet testet med både landevejs-, cross- og MTB- cykler, samt hverdagscykler. Den er blevet udsat for hullede og bumpede veje i varieret tempo, herunder motorvejskørsel ved 130 km/t. Monteringen er sket i alt slags vejr, primært i regnvejr og holderen er anvendt på to forskellige bilmærker (Peugeot og Skoda).

 

Test
Vi har testet mellemstørrelsen af Strada modellen. Der findes også en model til to og en til fire cykler samt en model som giver lidt ekstra plads til ekstra brede el-cykler. Den testede model har plads til tre cykler og det er muligt, at købe en adapter til at udvide med en ekstra cykel.

 

Holderen har en tilladt lastkapacitet på 68 kilo og er godkendt til, at man må køre 130 km/t med den. Desuden er det et 13-polet stik, så bremselys, blinklys og tågelygter er alle integreret i holderen.

 

Produktet henvender sig til folk der har træk på bilen, og gerne vil have en sikker og nem transport af deres cykler, også de tungere typer som el-cykler, der ellers normalt kan være svære at transportere på grund af deres vægt.

 

Montering af cykelholderen
Atera cykelholderen kommer komplet samlet og tager cirka 15 sekunder at pakke ud og montere. Holderen skal bare klikkes på trækket, et håndtag skal skubbes ned og strømstikket skal klipses, i og så er den klar til at køre.

 

Holderen er ligeledes let at afmontere (når man har læst instruktionsvejledningen), her trykkes en sikring ind og håndtaget løftes. Her oplevede vi, at vi ikke kunne tage holderen af første gang vi forsøgte. Det er fordi, der sidder endnu en sikring (man skal løfte op i holderen før man kan tage den af), hvilket er en rigtig smart ekstra sikring, da man har hørt om folk der har glemt at låse holderen fast - hvilket ikke sker her.

 

På vejen er holderen meget stabil - den mest stabile holder vi har haft fingrene i. Selv ved høj fart eller på meget hullede veje sad holderen godt fast på bilen og der var ingen bevægelse i cyklerne. Man er med andre ord ikke bekymret for cyklerne under transporten, ligegyldigt underlaget.

 

Monteringen af cyklerne
Cyklerne sættes fast i en skinne, som har en kliklås til hver af hjulene. Samtidig er der et håndtag man spænder fast om stellet. Håndtaget har en rigtig smart klikfunktion, som klikker fra hvis man skulle komme til at spænde det for meget - og samtidig er der et fint gummigreb i håndtaget som beskytter cyklen mod ridser.

 

Også i regnvejr fungerer låsefunktionerne fint - og vigtigere: det er hurtigt at sætte cyklerne på holderen.

 

Afstanden mellem de enkelte cykler er rigtig fin, og der er også god plads, hvis man har tre MTB’er eller Cross cykler med bredt styr stående ved siden af hinanden.

 

Låsemuligheder

Cykelholderen kan låses fast til trækket og hver af de enkelte cykler kan låses fast til holderen i de arme, som holder dem på overrøret.

 

Dette er en god fordel, som gør, at man trygt kan forlade cyklerne, når man holder ind på rastepladser på vej sydpå. Og låsen er også fin nok til daglig brug, eller brug på en campingplads - vi vil dog ikke (som med alle andre af denne type låse) anbefale, at man lader cyklerne stå for længe i særligt udsatte områder uden at have ekstra låse monteret.

 

Konklusion:
Altera cykelholderen er et super godt produkt, og klart den bedste cykelholder til biler med træk, vi indtil nu har haft fingrene i. Produktet lever til fulde op til de forventninger, vi har til en cykelholder.

 

Prisen, vil nogen mene, ligger i den høje ende, men cykelholderen er i en super kvalitet som klart er prisen værd.

Den vil ikke ridse cyklerne, den er meget hurtig at montere og har en uovertruffen kvalitet. Vægten er deroppe af, men den er ikke så høj, at man skal være flere til at montere den, men høj nok til at den virker massiv og af god kvalitet.

 

Vi har haft problemer med at finde bare små skønhedsfejl, da det simpelthen bare er en gennemført cykelholder, hvilket også afspejler sig i karakteren.

 

Holderen får en klar anbefaling herfra.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Giro-arrangørerne har i årevis kæmpet en hård kamp mod særligt Tour de France i deres forsøg på at tiltrække sportens største navne, og efter sidste års store succes med Remco Evenepoel og Primoz Roglic er det igen i år lykkedes at tiltrække en af sportens giganter i form af Tadej Pogacar, der tegner sig som en historisk stor favorit. Mens det måske kvæler spændingen om sejren, er kampen om resten af podiet til gengæld pivåbent i et felt, der tæller både nogle af sportens veteraner og mest spændende unge navne. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en analyse af de 15 største favoritter og finder ud af, hvilke svagheder og styrker de hver især har på vejen mod at realisere drømmen om at skrive sig ind i historie som vinder nummer 107 af sportens næststørste løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/giro_ditalia_2024_vinderkandidaterne_/ 38 år, 83 kg/193cm. Træner 3 gange om ugen ca. pendler også 75km hver vej, og trætheden rammer tit når jeg kommer hjem. Spiser altid rugbrød til frokost. Fornemmelsen af “sukkerkold”, kommer også nogle gange omkring kl 17, når jeg ikke er på cyklen 🫣 Træningsdata kigges der nok mere på end løbsdata (vil jeg tro). Dertil skal nok lægges at SKA nok også er en selvtillidsrytter. Uden selvtillid kan du præstere nok så gode data ,men resultaterne vil udeblive, indtil der kommer hul på bylden. Rytter som SKA og Kamp er nok lidt som et skyd i tågen. Der bliver helt sikkert nationer til OL som får kikset deres taktik fuldstændig. Var det ikke Storbritannien som fejlede fuldstændigt i Rio. Hvor Fuglsang så pludselig endte i front. Jeg syntes, at Pogacar blev meget mere politisk korrekt, efter et løb i år udtalte, at løbet havde været meget let. Disse udskejelser er man nok færre og færre af. Selvom jeg personligt ikke kan se noget forkert i det sagte (jeg kan ikke huske den præcise ordlyd). Udskejelser giver jo interviews noget kant. Jeg kunne jo også lide dengang alle WM ruter var skræddersyet til Rolf Sørensen (ifølge ham selv).

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet