Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

05.04.2016 @ 14:02

Cykelklubber oplever medlemsboom i Danmark, det viser dagens offentliggørelse fra DGI. Ja, faktisk er cykling den sportsgren, som er gået allermest frem i 2015. Det er nu dokumentet. 

Et stigende antal danskere svinger sig i sadlen, når de skal have pulsen op. Cykelklubberne i DGI fik i 2015 over 5500 nye medlemmer, en stigning på godt 26 procent i forhold til end året før. Det viser DGI’s medlemstal, der offentliggøres den 5. april.

 

Det vrimler med stramtsiddende trøjer og hurtigt-trampende ben, som arbejder sig i en sirlig række op ad bakkerne og rundt i svingene på de danske landeveje. Og der ér faktisk blevet flere af dem: Motionscyklisterne. Både på landevejene og i skovene. Medlemstallene for cykling accelereret. Helt præcist har der i 2015 været en stigning på 5539 medlemmer i cykelklubberne i DGI, godt 26 % flere end året år.

 

At cykle i en klub motiverer

En af de nye ryttere er Bibi Berg, der i 2015 meldte sig ind i cykelklubben CK Aarhus, efter at have cyklet et år på egen hånd.
 

”Selvom det var fedt at cykle selv, så tænkte jeg ret hurtigt, at der manglede noget - eller nogen - til at motivere mig,” siger Bibi Berg. 
 

”Min længste tur alene var 50 kilometer - og så var jeg smadret. På min tredje tur i klubben cyklede vi over 60, og jeg var totalt ovenpå. Nu kan jeg cykle 150 kilometer,” fortæller den 32-årige fotograf fra Aarhus.

 

Det er sjovere og du får mere ud af træningen

Bibi Berg mærkede hurtigt en forskel i både ben og træningsglæde, da hun startede i CK Aarhus. Klubben har da også stort fokus på klæde nye ryttere rigtigt på fra start, forklarer træneren for klubbens begynderhold, der kaldes Akademiet.
 

”Folk får lidt af en ahaoplevelse, når de mærker forskellen på at cykle selv og i en klub. Det er meget sjovere og man får langt mere ud af træningen, når man trækker i flok,” siger træner Kim H. Mikkelsen.


Han er ikke i tvivl om, hvad der tænder de nye cykelmotionister. ”Ved at give den nye rytter en uddannelse i sikkerhed, signalgivning, færdselsregler og hvordan vi hjælper hinanden i et felt af ryttere, får de en positiv oplevelse. I modsætning til at komme med de erfarne ryttere, hvor de bliver sat af ved første bakkeopkørsel,” forklarer han.
 

Cykelklubben CK Aarhus har selv haft en medlemsvækst på over ti procent og kan derved tydeligt mærke, at cykling bliver mere og mere populært.


Bedre træning

Det stigende medlemstal i klubberne kommer i halen på en større satsning hos DGI Cykling. Siden 2014 har DGI i samarbejde med Nordea-fonden dels arbejdet målrettet med at tiltrække nye cykelmotionister gennem cykelskoler og træningsforløb, dels at få de selvorganiserede cyklister ind i foreningerne.
 

”En undersøgelse viste, at mange cyklister dyrker idrætten selv. Dem vil vi gerne gøre noget for og skabe et organiseret fællesskab. For det forpligter på en helt anden måde at dyrke idræt sammen, du kan præstere bedre og du udvikler dig,” forklarer Ulrich Gorm Albrechtsen, der er idrætskonsulent i DGI.
 

Satsningen har hjulpet cykelklubberne med at gøre sig attraktive og tiltrække nye medlemmer. Og ifølge Ulrich Gorm Albrechtsen er der mange gode grunde til at cykle i en klub:
 

”I DGI ved vi af erfaring, at du bliver bedre til en idræt, hvis du dyrker den sammen med andre. Og så er der et sikkerhedsaspekt i det: I en cykelklub lærer du at give signal, at køre efter færdselsreglerne og lægge dig sikkert i et felt med andre cyklister,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen.

Cyklingen med størst vækst

Medlemstal for 2015 for DGI, DIF og Dansk Firmaidrætsforbund er blevet offentliggjort i dag den 5. april 2016. DGI’s tal viser, at der i 2015 i alt var 1,52 mio. medlemmer i idrætsforeninger hos DGI. Mens store sportsgrene, som badminton, fodbold, gymnastik og håndbold alle går tilbage, så oplever cykelmotionen ifølge DGI's tal den største fremgang overhovedet. Hele 26,7 procents fremgang. 
 

Fakta om cykling

Antallet af medlemmer i cykelklubber hos DGI:

I 2015 var der 26.262 medlemmer

I 2014 var der 20.723 medlemmer

I 2013 var der 16.506 medlemmer


BLIV EN DEL AF TEAM MOTIONSFELTET.DK OG OPLEV ET UNIK FÆLLESSKAB

Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.
Test: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod
En vanvittig god køremaskine som ikke alene løfter arven fra en af verdens mest respekterede rammer, men formår at lægge yderligere på og derved katapultere Cannondale ind i fremtiden.
Konkurrence: Vind den nye Egde 530 eller Egde 830 fra Garmin
Garmin udlodder i samarbejde med Feltet.dk to modeller af deres nyeste cykelcomputere. Skal en af dem sidde på din cykel?

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet