Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 05.04.2016 @ 14:02

Cykelklubber oplever medlemsboom i Danmark, det viser dagens offentliggørelse fra DGI. Ja, faktisk er cykling den sportsgren, som er gået allermest frem i 2015. Det er nu dokumentet. 

Et stigende antal danskere svinger sig i sadlen, når de skal have pulsen op. Cykelklubberne i DGI fik i 2015 over 5500 nye medlemmer, en stigning på godt 26 procent i forhold til end året før. Det viser DGI’s medlemstal, der offentliggøres den 5. april.

 

Det vrimler med stramtsiddende trøjer og hurtigt-trampende ben, som arbejder sig i en sirlig række op ad bakkerne og rundt i svingene på de danske landeveje. Og der ér faktisk blevet flere af dem: Motionscyklisterne. Både på landevejene og i skovene. Medlemstallene for cykling accelereret. Helt præcist har der i 2015 været en stigning på 5539 medlemmer i cykelklubberne i DGI, godt 26 % flere end året år.

 

At cykle i en klub motiverer

En af de nye ryttere er Bibi Berg, der i 2015 meldte sig ind i cykelklubben CK Aarhus, efter at have cyklet et år på egen hånd.
 

”Selvom det var fedt at cykle selv, så tænkte jeg ret hurtigt, at der manglede noget - eller nogen - til at motivere mig,” siger Bibi Berg. 
 

”Min længste tur alene var 50 kilometer - og så var jeg smadret. På min tredje tur i klubben cyklede vi over 60, og jeg var totalt ovenpå. Nu kan jeg cykle 150 kilometer,” fortæller den 32-årige fotograf fra Aarhus.

 

Det er sjovere og du får mere ud af træningen

Bibi Berg mærkede hurtigt en forskel i både ben og træningsglæde, da hun startede i CK Aarhus. Klubben har da også stort fokus på klæde nye ryttere rigtigt på fra start, forklarer træneren for klubbens begynderhold, der kaldes Akademiet.
 

”Folk får lidt af en ahaoplevelse, når de mærker forskellen på at cykle selv og i en klub. Det er meget sjovere og man får langt mere ud af træningen, når man trækker i flok,” siger træner Kim H. Mikkelsen.


Han er ikke i tvivl om, hvad der tænder de nye cykelmotionister. ”Ved at give den nye rytter en uddannelse i sikkerhed, signalgivning, færdselsregler og hvordan vi hjælper hinanden i et felt af ryttere, får de en positiv oplevelse. I modsætning til at komme med de erfarne ryttere, hvor de bliver sat af ved første bakkeopkørsel,” forklarer han.
 

Cykelklubben CK Aarhus har selv haft en medlemsvækst på over ti procent og kan derved tydeligt mærke, at cykling bliver mere og mere populært.


Bedre træning

Det stigende medlemstal i klubberne kommer i halen på en større satsning hos DGI Cykling. Siden 2014 har DGI i samarbejde med Nordea-fonden dels arbejdet målrettet med at tiltrække nye cykelmotionister gennem cykelskoler og træningsforløb, dels at få de selvorganiserede cyklister ind i foreningerne.
 

”En undersøgelse viste, at mange cyklister dyrker idrætten selv. Dem vil vi gerne gøre noget for og skabe et organiseret fællesskab. For det forpligter på en helt anden måde at dyrke idræt sammen, du kan præstere bedre og du udvikler dig,” forklarer Ulrich Gorm Albrechtsen, der er idrætskonsulent i DGI.
 

Satsningen har hjulpet cykelklubberne med at gøre sig attraktive og tiltrække nye medlemmer. Og ifølge Ulrich Gorm Albrechtsen er der mange gode grunde til at cykle i en klub:
 

”I DGI ved vi af erfaring, at du bliver bedre til en idræt, hvis du dyrker den sammen med andre. Og så er der et sikkerhedsaspekt i det: I en cykelklub lærer du at give signal, at køre efter færdselsreglerne og lægge dig sikkert i et felt med andre cyklister,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen.

Cyklingen med størst vækst

Medlemstal for 2015 for DGI, DIF og Dansk Firmaidrætsforbund er blevet offentliggjort i dag den 5. april 2016. DGI’s tal viser, at der i 2015 i alt var 1,52 mio. medlemmer i idrætsforeninger hos DGI. Mens store sportsgrene, som badminton, fodbold, gymnastik og håndbold alle går tilbage, så oplever cykelmotionen ifølge DGI's tal den største fremgang overhovedet. Hele 26,7 procents fremgang. 
 

Fakta om cykling

Antallet af medlemmer i cykelklubber hos DGI:

I 2015 var der 26.262 medlemmer

I 2014 var der 20.723 medlemmer

I 2013 var der 16.506 medlemmer


BLIV EN DEL AF TEAM MOTIONSFELTET.DK OG OPLEV ET UNIK FÆLLESSKAB

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Jeg har kig på en Trek Madone 5.9 fra 2014 med nedenstående udstyr, men er i tvivl om det er et godt køb som en brugt cykel, der har kørt ca. 4.500 km. og til en pris på ca. 13-14.000 kr. Er der nogle der har erfaring med modellen og evt. har en holdning til hvad den skal koste? På forhånd tak :) - Shimano Ultegra 6800 gruppesæt med direct mounted bremser for og bag - 11 speed 11-28 Shimano Ultegra kassette - Campagnolo Bullet 50 Carbon Clincher hjulsæt med opgraderet keramisk lejre - 3T ARX-PRO frempind - 3T ERGOSUM PRO styr - Selle Italia Flite K Carbonio saddel med Carbon Rails - 2 x NewUltimate carbon flaskeholdere - Treks DuoTrap integreret kadence sensor (ANT+ Bluetooth inkluderet) -Garmin outfront mount> Lidt på samme måde har jeg det med Danmark rundt. Vinderen skal jo findes blandt dem der kører en god enkeltstart og kan placere sig nogenlunde i en spurt. Af dem der reelt har en chance for at vinde, er det lidt som at kaste en terning, jeg synes ofte det er tilfældigheder der afgør Danmark rundt. I betragtning af hvor fladt Danmark er, så synes jeg egentlig at det er nogle rigtig godt all-round ryttere der har vundet PNDR. Ja, man skal kunne køre en god enkeltstart, men også kunne køre godt på f.eks. Vejle-etapen, og i nogle år også kunne køre en solid omgang sidevindskørsel. Så tit er der noget klassikerpotentiale over dem der vinder PNDR. Generelt, så synes jeg løbet har været rigtigt godt i forhold til at præsentere danske eller udenlandske ryttere lige før de får deres international gennembrud. Mængden af cykelløb der kan ses i fjernsynes eller på nettet stiger jo ret voldsomt i disse år. Jeg kan godt forstå hvis man synes at der er en nedre grænse selvom det er et nationalt løb. Gad f.eks. ikke se Fyn rundt, men ser gerne GP Herning og PNDR. PNDR primært dog aftenprogrammet på DR og så måske lidt mere fra de afgørende etaper. Hvis man kan lide en lur til cykling i fjernsynet, så er Vueltaen altid garanti for nogle ekstremt kedelige første timer af en etape ;-) Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting for fuglsangs ambitioner, hvis ambitionen fortsat er top-3/5 i Touren. Men der er et par andre stærke der har forladt holdet, så spændende st se hvad de henter indAustralske Zak Dempster tog i dag karrierens femte sejr i det hollandske éndagsløb, Veenendaal-Veenendaal Classic efter et langt udbrud. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dempster_vinder_hollandsk_ndagsloeb/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat