05.04.2016 @ 14:02

Cykelklubber oplever medlemsboom i Danmark, det viser dagens offentliggørelse fra DGI. Ja, faktisk er cykling den sportsgren, som er gået allermest frem i 2015. Det er nu dokumentet. 

Et stigende antal danskere svinger sig i sadlen, når de skal have pulsen op. Cykelklubberne i DGI fik i 2015 over 5500 nye medlemmer, en stigning på godt 26 procent i forhold til end året før. Det viser DGI’s medlemstal, der offentliggøres den 5. april.

 

Det vrimler med stramtsiddende trøjer og hurtigt-trampende ben, som arbejder sig i en sirlig række op ad bakkerne og rundt i svingene på de danske landeveje. Og der ér faktisk blevet flere af dem: Motionscyklisterne. Både på landevejene og i skovene. Medlemstallene for cykling accelereret. Helt præcist har der i 2015 været en stigning på 5539 medlemmer i cykelklubberne i DGI, godt 26 % flere end året år.

 

At cykle i en klub motiverer

En af de nye ryttere er Bibi Berg, der i 2015 meldte sig ind i cykelklubben CK Aarhus, efter at have cyklet et år på egen hånd.
 

”Selvom det var fedt at cykle selv, så tænkte jeg ret hurtigt, at der manglede noget - eller nogen - til at motivere mig,” siger Bibi Berg. 
 

”Min længste tur alene var 50 kilometer - og så var jeg smadret. På min tredje tur i klubben cyklede vi over 60, og jeg var totalt ovenpå. Nu kan jeg cykle 150 kilometer,” fortæller den 32-årige fotograf fra Aarhus.

 

Det er sjovere og du får mere ud af træningen

Bibi Berg mærkede hurtigt en forskel i både ben og træningsglæde, da hun startede i CK Aarhus. Klubben har da også stort fokus på klæde nye ryttere rigtigt på fra start, forklarer træneren for klubbens begynderhold, der kaldes Akademiet.
 

”Folk får lidt af en ahaoplevelse, når de mærker forskellen på at cykle selv og i en klub. Det er meget sjovere og man får langt mere ud af træningen, når man trækker i flok,” siger træner Kim H. Mikkelsen.


Han er ikke i tvivl om, hvad der tænder de nye cykelmotionister. ”Ved at give den nye rytter en uddannelse i sikkerhed, signalgivning, færdselsregler og hvordan vi hjælper hinanden i et felt af ryttere, får de en positiv oplevelse. I modsætning til at komme med de erfarne ryttere, hvor de bliver sat af ved første bakkeopkørsel,” forklarer han.
 

Cykelklubben CK Aarhus har selv haft en medlemsvækst på over ti procent og kan derved tydeligt mærke, at cykling bliver mere og mere populært.


Bedre træning

Det stigende medlemstal i klubberne kommer i halen på en større satsning hos DGI Cykling. Siden 2014 har DGI i samarbejde med Nordea-fonden dels arbejdet målrettet med at tiltrække nye cykelmotionister gennem cykelskoler og træningsforløb, dels at få de selvorganiserede cyklister ind i foreningerne.
 

”En undersøgelse viste, at mange cyklister dyrker idrætten selv. Dem vil vi gerne gøre noget for og skabe et organiseret fællesskab. For det forpligter på en helt anden måde at dyrke idræt sammen, du kan præstere bedre og du udvikler dig,” forklarer Ulrich Gorm Albrechtsen, der er idrætskonsulent i DGI.
 

Satsningen har hjulpet cykelklubberne med at gøre sig attraktive og tiltrække nye medlemmer. Og ifølge Ulrich Gorm Albrechtsen er der mange gode grunde til at cykle i en klub:
 

”I DGI ved vi af erfaring, at du bliver bedre til en idræt, hvis du dyrker den sammen med andre. Og så er der et sikkerhedsaspekt i det: I en cykelklub lærer du at give signal, at køre efter færdselsreglerne og lægge dig sikkert i et felt med andre cyklister,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen.

Cyklingen med størst vækst

Medlemstal for 2015 for DGI, DIF og Dansk Firmaidrætsforbund er blevet offentliggjort i dag den 5. april 2016. DGI’s tal viser, at der i 2015 i alt var 1,52 mio. medlemmer i idrætsforeninger hos DGI. Mens store sportsgrene, som badminton, fodbold, gymnastik og håndbold alle går tilbage, så oplever cykelmotionen ifølge DGI's tal den største fremgang overhovedet. Hele 26,7 procents fremgang. 
 

Fakta om cykling

Antallet af medlemmer i cykelklubber hos DGI:

I 2015 var der 26.262 medlemmer

I 2014 var der 20.723 medlemmer

I 2013 var der 16.506 medlemmer


BLIV EN DEL AF TEAM MOTIONSFELTET.DK OG OPLEV ET UNIK FÆLLESSKAB

Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Ja, så har du jo ikke noget nyt at tilføje den hypotetiske diskussion, da du allerede har fremsat dine synspunkter lige ovenfor, ovenikøbet tæt på ordret. Havde så ikke været bedre at holde igen, igen?Giro-arrangørerne har i årevis kæmpet en hård kamp mod særligt Tour de France i deres forsøg på at tiltrække sportens største navne, og efter sidste års store succes med Remco Evenepoel og Primoz Roglic er det igen i år lykkedes at tiltrække en af sportens giganter i form af Tadej Pogacar, der tegner sig som en historisk stor favorit. Mens det måske kvæler spændingen om sejren, er kampen om resten af podiet til gengæld pivåbent i et felt, der tæller både nogle af sportens veteraner og mest spændende unge navne. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en analyse af de 15 største favoritter og finder ud af, hvilke svagheder og styrker de hver især har på vejen mod at realisere drømmen om at skrive sig ind i historie som vinder nummer 107 af sportens næststørste løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/giro_ditalia_2024_holdanalyse/Giro-arrangørerne har i årevis kæmpet en hård kamp mod særligt Tour de France i deres forsøg på at tiltrække sportens største navne, og efter sidste års store succes med Remco Evenepoel og Primoz Roglic er det igen i år lykkedes at tiltrække en af sportens giganter i form af Tadej Pogacar, der tegner sig som en historisk stor favorit. Mens det måske kvæler spændingen om sejren, er kampen om resten af podiet til gengæld pivåbent i et felt, der tæller både nogle af sportens veteraner og mest spændende unge navne. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en analyse af de 15 største favoritter og finder ud af, hvilke svagheder og styrker de hver især har på vejen mod at realisere drømmen om at skrive sig ind i historie som vinder nummer 107 af sportens næststørste løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/giro_ditalia_2024_outsiderne_/> Måske der skal fyres mere på motoren fra morgenen? Indtaget af morgenmad har tæt på ingen betydning for hvor meget energi du har sidst på eftermiddagen. Det bedste er altid et måltid 1-2 timer før sport. Selv hvis du har spist nærmest ingenting i dagens første timer, kan du indhente det hele ved at spise inden motion. Og drikke ikke mindst. Banan eller müslibar kan fylde det sidste ud. Til gengæld skal man nok ikke spise en stor portion spaghetti bolognese og så tage ud og cykle lige bagefter.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet