Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

05.04.2016 @ 14:02

Cykelklubber oplever medlemsboom i Danmark, det viser dagens offentliggørelse fra DGI. Ja, faktisk er cykling den sportsgren, som er gået allermest frem i 2015. Det er nu dokumentet. 

Et stigende antal danskere svinger sig i sadlen, når de skal have pulsen op. Cykelklubberne i DGI fik i 2015 over 5500 nye medlemmer, en stigning på godt 26 procent i forhold til end året før. Det viser DGI’s medlemstal, der offentliggøres den 5. april.

 

Det vrimler med stramtsiddende trøjer og hurtigt-trampende ben, som arbejder sig i en sirlig række op ad bakkerne og rundt i svingene på de danske landeveje. Og der ér faktisk blevet flere af dem: Motionscyklisterne. Både på landevejene og i skovene. Medlemstallene for cykling accelereret. Helt præcist har der i 2015 været en stigning på 5539 medlemmer i cykelklubberne i DGI, godt 26 % flere end året år.

 

At cykle i en klub motiverer

En af de nye ryttere er Bibi Berg, der i 2015 meldte sig ind i cykelklubben CK Aarhus, efter at have cyklet et år på egen hånd.
 

”Selvom det var fedt at cykle selv, så tænkte jeg ret hurtigt, at der manglede noget - eller nogen - til at motivere mig,” siger Bibi Berg. 
 

”Min længste tur alene var 50 kilometer - og så var jeg smadret. På min tredje tur i klubben cyklede vi over 60, og jeg var totalt ovenpå. Nu kan jeg cykle 150 kilometer,” fortæller den 32-årige fotograf fra Aarhus.

 

Det er sjovere og du får mere ud af træningen

Bibi Berg mærkede hurtigt en forskel i både ben og træningsglæde, da hun startede i CK Aarhus. Klubben har da også stort fokus på klæde nye ryttere rigtigt på fra start, forklarer træneren for klubbens begynderhold, der kaldes Akademiet.
 

”Folk får lidt af en ahaoplevelse, når de mærker forskellen på at cykle selv og i en klub. Det er meget sjovere og man får langt mere ud af træningen, når man trækker i flok,” siger træner Kim H. Mikkelsen.


Han er ikke i tvivl om, hvad der tænder de nye cykelmotionister. ”Ved at give den nye rytter en uddannelse i sikkerhed, signalgivning, færdselsregler og hvordan vi hjælper hinanden i et felt af ryttere, får de en positiv oplevelse. I modsætning til at komme med de erfarne ryttere, hvor de bliver sat af ved første bakkeopkørsel,” forklarer han.
 

Cykelklubben CK Aarhus har selv haft en medlemsvækst på over ti procent og kan derved tydeligt mærke, at cykling bliver mere og mere populært.


Bedre træning

Det stigende medlemstal i klubberne kommer i halen på en større satsning hos DGI Cykling. Siden 2014 har DGI i samarbejde med Nordea-fonden dels arbejdet målrettet med at tiltrække nye cykelmotionister gennem cykelskoler og træningsforløb, dels at få de selvorganiserede cyklister ind i foreningerne.
 

”En undersøgelse viste, at mange cyklister dyrker idrætten selv. Dem vil vi gerne gøre noget for og skabe et organiseret fællesskab. For det forpligter på en helt anden måde at dyrke idræt sammen, du kan præstere bedre og du udvikler dig,” forklarer Ulrich Gorm Albrechtsen, der er idrætskonsulent i DGI.
 

Satsningen har hjulpet cykelklubberne med at gøre sig attraktive og tiltrække nye medlemmer. Og ifølge Ulrich Gorm Albrechtsen er der mange gode grunde til at cykle i en klub:
 

”I DGI ved vi af erfaring, at du bliver bedre til en idræt, hvis du dyrker den sammen med andre. Og så er der et sikkerhedsaspekt i det: I en cykelklub lærer du at give signal, at køre efter færdselsreglerne og lægge dig sikkert i et felt med andre cyklister,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen.

Cyklingen med størst vækst

Medlemstal for 2015 for DGI, DIF og Dansk Firmaidrætsforbund er blevet offentliggjort i dag den 5. april 2016. DGI’s tal viser, at der i 2015 i alt var 1,52 mio. medlemmer i idrætsforeninger hos DGI. Mens store sportsgrene, som badminton, fodbold, gymnastik og håndbold alle går tilbage, så oplever cykelmotionen ifølge DGI's tal den største fremgang overhovedet. Hele 26,7 procents fremgang. 
 

Fakta om cykling

Antallet af medlemmer i cykelklubber hos DGI:

I 2015 var der 26.262 medlemmer

I 2014 var der 20.723 medlemmer

I 2013 var der 16.506 medlemmer


BLIV EN DEL AF TEAM MOTIONSFELTET.DK OG OPLEV ET UNIK FÆLLESSKAB

2. søndag i advent: Anden fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Ferien er ovre, og det er tid for de professionelle ryttere at starte den seriøse træning frem mod 2020-sæsonen. Efter de indledende teambuilding-øvelser ved de første holdsamlinger i november, er det som regel i december, at de første træningslejre organiseres, og den indledende sæsonplanlægning finder sted, og bare få uger senere er WorldTouren allerede i gang, når der igen bydes op til dans i Tour Down Under. I løbet af de kommende uger vil Feltet.dks cykelekspert Emil Axelgaard klæde dig på til den kommende sæson i en serie af analyser, hvor vi kaster et detaljeret blik på hvert af de 19 WorldTour-hold, og hvad vi kan forvente os af mandskabet i løbet af de kommende 12 måneder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/opvarmning_til_2020_hvad_kan_vi_forvente_af_groupama-fdj/Har et meget skævt forhjul pga påkørsel, og akut (i dag) brug for at købe et nyt. Er der nogen, der kan hjælpe med hvad jeg skal købe til en Trek 7.3 FX dame sportscykel? I spec stå, at det er "Alloy front hub" 32-hole alloy rim. Der er quick release. Kan jeg bare købe et "hvilket som helst 700C forhjul" eller noget, jeg skal være opmærksom på. Ja, jeg har lige købt en stak KMC x10 kæder til 69,- stykket. Spændende at se hvor længe de holder, men kunne egentlig godt tænke mig at prøve en 11s kæde på en 10s kassette. Om ikke andet så i håb om at det støjer lidt mindre.2020-sæsonen er lige rundt om hjørnet, og de mange WorldTour-hold er så småt ved at løfte sløret for deres holdtrøjers udseende i den kommende sæson. Feltet.dk giver dig her et overblik over holdtrøjerne på WorldTouren næste år. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/oversigt_worldtour-holdenes_holdtroejer_i_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet