Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

18.04.2015 @ 09:00

Det sker den 13. juni, hvor første udgave af Grand Prix Horsens afviklet.

Horsens og omegn lægger asfalt til Danmarks hårdeste cykelløb ved Grand Prix Horsens den 13. juni. Det bliver en cykelfest for hele familien med korte og behagelige ruter og et UCI-løb på 195 km med ikke mindre end 1900 højdemeter.

 

Der bliver cykelløb for alle - og noget at se på - når Horsens Amatør Cykleklub og Cycling Horsens den 13. juni er vært ved Grand Prix Horsens. Hele den hjemlige elite og 6-8 udenlandske UCI-hold samt CULT Energy Pro Cycling dukker op til Danmarks måske hårdeste endagsløb på 195 km med 1900 højdemeter.

 

Ruten har start og mål i Horsens, men er lagt nord for Horsens og går blandt andet. hen over Søhøjlandet med Danmarks højeste punkt ved Ejer Bavnehøj.

"Det er en meget krævende rute med mange af de lange bakker, som det her område er kendt for, og masser af smalle veje. Det eneste, som kommer i nærheden af den rute, er Vejle-etappen på Post Danmarks Rundt," fortæller løbsarrangør Søren Vig.

 

Desuden tilbyder GP Horsens open races i tre klasser - under 40 år, 40-49 år og 50+ , hvor deltagerne skal køre 100 km på den delvist lukkede UCI løbsrute.

 

Her er muligheden for den seriøse motionist, licensrytteren og andre med lyst til race for at komme til at køre rigtig væddeløb på samme rute som profferne. Der er også noget at kæmpe for, for præmierækkerne er meget større end til et almindeligt cykelløb, fortæller Søren Vig og henviser til den samlede præmiesum på 30.000 kr. der gives som gavekort til MaxBike.


Motionisterne er også velkomne

For motionisterne vil der være en 100 km-rute, som også er en del af UCI ruten. Dette løb ventes at tiltrække et stort antal deltagere.

 

"Det her er et løb, som mange motionister vælger. Forventningen er, at deltagerne her vil få en udfordring i det spændende terræn, vi har nord for Horsens," fortæller Søren Vig.

 

En familie- og skolerute på 22 km har til gengæld kun 208 højdemeter at byde på. Denne rute er ikke til racercyker og høj fart, da den blandt andet er lagt på skovstier langs Horsens Fjord, så tag mountainbiken eller den almindelige cykel med. Der er lavet undervisningsmateriale til skolerne i Horsens, så der ventes en del lokale skoleelever på denne rute.

 

Alle løbene har start og mål på Langmarksvej i Horsens, og der ventes et stort antal tilskuere til dagens opløb. Her vil også være telte med cykeludstyr, mad og drikkevarer. Der vil i øvrigt også være depoter på alle ruterne.

 

Tilmeldingen er i gang på: gphorsens.dk, og  hvis man melder sig til inden dagen, er man med i lodtrækningen om tre Tour de France-ure fra Festina.

 

MacAskill gør det igen: MTB-akrobaten i træningscenter
Januar står ofte på nytårsforsætter, og også den skotske MTB-rytter Danny MacAskill følte først i det nye år for at udfordre sig selv. Derfor meldte han sig ind i det lokale træningscenter. Det er der, ikke overraskende, kommet en ganske seværdig video ud af.
Næsten 25.000 kroner i puljen i Feltet.dk Tour - vokser hele tiden
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev omkring cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Garmin Tacx Neo 2T
High-end hometrainer der gør den sure vintertræning sjovere. Tacx Neo 2T gør det godt på de fleste parametre, dog er prisen også i den høje ende af skalaen.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Produktnyt: Canyon lancerer Grand Canyon:On
Canyon er på banen med en helt ny generation af deres populære e-mountainbikes. Det nye barn i klassen hedder "Grand Canyon:On".
På tur til World Cup cross i van der Poels baghave
Feltet.dk var i den sidste weekend af januar 2020 inviteret af Shimano til en weekend i cykelcrossen’s navn, nærmere bestemt World Cup finale i den hollandske by Hoogerheide. De ville gerne vise, hvordan deres Dura-Ace landevejsgruppe kan holde til de knubs, den får under et cykelcrossløb, samt vise os hvordan et crossløb på højeste niveau bliver afholdt.
GOOD VIBES ONLY - 2020 - Ny cykel - Nye mål
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Produktnyt: Specialized lancerer Turbo Levo SL
Specialized udvider i dag Levo-familien, så den nu består af en helt ny modelserie: Turbo Levo SL. 

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Det bliver svært at finde noget som ligner racere med deres højder. Jeg har selv været turen igennem med min datter, som her en del år ældre stadigvæk ikke hører til de største. Med en højde på 130 cm, så er du nede i en cykel med 22 eller 24 tommer hjul, og der er det svært at finde noget fornuftigt. Jeg fandt en Decathlon (i Frankrig) med 22 tommer hjul, og den vejede et halvt ton, men den lignede lidt og den kunne sagtens bruges til de 10-15 km ture min datter kørte på det tidspunkt. Med en højde på 145 cm er du i lidt af et dilemma. Det kan ikke lade sig gøre med 700c hjul, så du er nødt til at finde en cykel med 650c hjul (svarer til 26 tommer), og det kan stadigvæk være for meget afhængig af hendes bygning. Problemet her vil formentligt være at nå bremsegrebene selv med en meget kort frempind. En ting du nok vil finde ud af, det er at deres (små) fingre ikke kan nå skiftedelen af grebet, så du skal nok finde cykler med stelskiftere. kan man nok godt sige med den fordel at du kun løfter din egen vægt.Mikkel Honoré ser nogle ligheder mellem sig selv og Julian Alaphilippe. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/honor_jeg_minder_lidt_om_alaphilippe/Siden etableringen af Tour of Qatar i starten af dette århundrede er cykelsporten blomstret op i Mellemøsten, og listen af store, pengestærke løb er bare blevet længere og længere. Det var indlysende, at det blot var et spørgsmål om tid, inden det første af disse ville blive en del af WorldTouren, men ganske overraskende blev det det nyeste skud på stammen, Abu Dhabi Tour, der i 2017 og 2018 fik æren af som det første at blive indlemmet i det fine selskab. Sidste år tog de ambitiøse arrangører så et væsentligt yderligere skridt i jagten på at etablere et rigtigt storløb, da Dubai Tour og Abu Dhabi Tour fusionerede til UAE Tour, der efter en succesrig debut også i år over syv dage vil byde på det bedste af det, vi kender fra de to forgængere, og med sin stærke kapital i ryggen atter har tiltrukket en sand stjerneparade til det, der som WorldTourens andet etapeløb nu er Mellemøstens absolutte cykelstolthed. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_uae_tour_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet