18.04.2015 @ 09:00

Det sker den 13. juni, hvor første udgave af Grand Prix Horsens afviklet.

Horsens og omegn lægger asfalt til Danmarks hårdeste cykelløb ved Grand Prix Horsens den 13. juni. Det bliver en cykelfest for hele familien med korte og behagelige ruter og et UCI-løb på 195 km med ikke mindre end 1900 højdemeter.

 

Der bliver cykelløb for alle - og noget at se på - når Horsens Amatør Cykleklub og Cycling Horsens den 13. juni er vært ved Grand Prix Horsens. Hele den hjemlige elite og 6-8 udenlandske UCI-hold samt CULT Energy Pro Cycling dukker op til Danmarks måske hårdeste endagsløb på 195 km med 1900 højdemeter.

 

Ruten har start og mål i Horsens, men er lagt nord for Horsens og går blandt andet. hen over Søhøjlandet med Danmarks højeste punkt ved Ejer Bavnehøj.

"Det er en meget krævende rute med mange af de lange bakker, som det her område er kendt for, og masser af smalle veje. Det eneste, som kommer i nærheden af den rute, er Vejle-etappen på Post Danmarks Rundt," fortæller løbsarrangør Søren Vig.

 

Desuden tilbyder GP Horsens open races i tre klasser - under 40 år, 40-49 år og 50+ , hvor deltagerne skal køre 100 km på den delvist lukkede UCI løbsrute.

 

Her er muligheden for den seriøse motionist, licensrytteren og andre med lyst til race for at komme til at køre rigtig væddeløb på samme rute som profferne. Der er også noget at kæmpe for, for præmierækkerne er meget større end til et almindeligt cykelløb, fortæller Søren Vig og henviser til den samlede præmiesum på 30.000 kr. der gives som gavekort til MaxBike.


Motionisterne er også velkomne

For motionisterne vil der være en 100 km-rute, som også er en del af UCI ruten. Dette løb ventes at tiltrække et stort antal deltagere.

 

"Det her er et løb, som mange motionister vælger. Forventningen er, at deltagerne her vil få en udfordring i det spændende terræn, vi har nord for Horsens," fortæller Søren Vig.

 

En familie- og skolerute på 22 km har til gengæld kun 208 højdemeter at byde på. Denne rute er ikke til racercyker og høj fart, da den blandt andet er lagt på skovstier langs Horsens Fjord, så tag mountainbiken eller den almindelige cykel med. Der er lavet undervisningsmateriale til skolerne i Horsens, så der ventes en del lokale skoleelever på denne rute.

 

Alle løbene har start og mål på Langmarksvej i Horsens, og der ventes et stort antal tilskuere til dagens opløb. Her vil også være telte med cykeludstyr, mad og drikkevarer. Der vil i øvrigt også være depoter på alle ruterne.

 

Tilmeldingen er i gang på: gphorsens.dk, og  hvis man melder sig til inden dagen, er man med i lodtrækningen om tre Tour de France-ure fra Festina.

 

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Frank van den Broek fortsatte DSMs helt ustoppelige succes med sejr på kongeetapen, og nu skal meget gå galt, hvis ikke også det hollandske hold skal vinde samlet. De kan endda fortsætte succesen lørdag, hvor der venter en af de to helt lette etaper, når der skal sluttes i sprinterbyen Izmir, hvor de rene sprintere kan se frem til deres første opgør siden 1. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_7_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Brandon McNulty rejste sig efter en skuffende start på løbet og tog en ganske suveræn sejr på den vigtige enkeltstart, der samtidig sendte Juan Ayuso i trøjen. Den store spanier har derfor nu kurs mod sin anden sejr i et WorldTour-etapeløb, men forinden skal han overleve den vigtigste bjergtest, når løbet lørdag fortsætter med sin kongeetape, der dog byder på en relativt blød målstigning og en del modvind i finalen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_tour_de_romandie_2024/Juan Ayuso kan stadig mærke, at kroppen ikke er helt på toppen efter oplevelsen i Fleche Wallonne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ayuso_er_stadig_maerket_af_kuldechok/I disse dage køres Tour de Romandie, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 3. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_de_romandie-analyse_da_det_arabiske_tempomirakel_fortsatte/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet