Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

18.04.2015 @ 09:00

Det sker den 13. juni, hvor første udgave af Grand Prix Horsens afviklet.

Horsens og omegn lægger asfalt til Danmarks hårdeste cykelløb ved Grand Prix Horsens den 13. juni. Det bliver en cykelfest for hele familien med korte og behagelige ruter og et UCI-løb på 195 km med ikke mindre end 1900 højdemeter.

 

Der bliver cykelløb for alle - og noget at se på - når Horsens Amatør Cykleklub og Cycling Horsens den 13. juni er vært ved Grand Prix Horsens. Hele den hjemlige elite og 6-8 udenlandske UCI-hold samt CULT Energy Pro Cycling dukker op til Danmarks måske hårdeste endagsløb på 195 km med 1900 højdemeter.

 

Ruten har start og mål i Horsens, men er lagt nord for Horsens og går blandt andet. hen over Søhøjlandet med Danmarks højeste punkt ved Ejer Bavnehøj.

"Det er en meget krævende rute med mange af de lange bakker, som det her område er kendt for, og masser af smalle veje. Det eneste, som kommer i nærheden af den rute, er Vejle-etappen på Post Danmarks Rundt," fortæller løbsarrangør Søren Vig.

 

Desuden tilbyder GP Horsens open races i tre klasser - under 40 år, 40-49 år og 50+ , hvor deltagerne skal køre 100 km på den delvist lukkede UCI løbsrute.

 

Her er muligheden for den seriøse motionist, licensrytteren og andre med lyst til race for at komme til at køre rigtig væddeløb på samme rute som profferne. Der er også noget at kæmpe for, for præmierækkerne er meget større end til et almindeligt cykelløb, fortæller Søren Vig og henviser til den samlede præmiesum på 30.000 kr. der gives som gavekort til MaxBike.


Motionisterne er også velkomne

For motionisterne vil der være en 100 km-rute, som også er en del af UCI ruten. Dette løb ventes at tiltrække et stort antal deltagere.

 

"Det her er et løb, som mange motionister vælger. Forventningen er, at deltagerne her vil få en udfordring i det spændende terræn, vi har nord for Horsens," fortæller Søren Vig.

 

En familie- og skolerute på 22 km har til gengæld kun 208 højdemeter at byde på. Denne rute er ikke til racercyker og høj fart, da den blandt andet er lagt på skovstier langs Horsens Fjord, så tag mountainbiken eller den almindelige cykel med. Der er lavet undervisningsmateriale til skolerne i Horsens, så der ventes en del lokale skoleelever på denne rute.

 

Alle løbene har start og mål på Langmarksvej i Horsens, og der ventes et stort antal tilskuere til dagens opløb. Her vil også være telte med cykeludstyr, mad og drikkevarer. Der vil i øvrigt også være depoter på alle ruterne.

 

Tilmeldingen er i gang på: gphorsens.dk, og  hvis man melder sig til inden dagen, er man med i lodtrækningen om tre Tour de France-ure fra Festina.

 

Produktnyt: Campagnolo med 13-speed geargruppe
Campagnolo melder sig nu på banen med en geargruppe specifik til gravelcykling. En 13-speed geargruppe med en klinge foran, så du sparer en forskifter m.m.
Vinder Fuglsang Giroen? Sæt dit managerhold
Lørdag den 3. oktober starter årets Giro d'Italia, og det bliver med en dansker blandt favoritter. Jakob Fuglsang er nemlig til start.
Er gravelcykling noget for dig?
Hvad er "Gravel Cykling" - og hvorfor er det blevet så populært de seneste år?
Konkurrence: Vind Cervélo racercykel og rejsegavekort til Sunweb
Det har været en vanvittig Tour de France i år for Team Sunweb og specielt for deres danske rytter Søren Kragh Andersen.
Test: Trek Èmonda SL 6 P
Gammel kending i nye klæder. Treks nye Émonda landevejs-serie har fået et nyt flot aerodynamisk design, og er blevet kraftigt opgraderet på flere punkter.
Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Team Giv Håb cykler for børn og unge i sorg
Nu kan alle cykelglade motionister komme med på Team Giv Håb og cykle til fordel for børn og unge i sorg. Som deltager kan man sikre sig en oplevelse for livet, mens man samtidig er med til at sikre, at endnu flere børn og unge kan få gratis hjælp og støtte hos Børn, Unge & Sorg.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Emil Toudal fra PO Auto var tæt på at lave det helt store kup i finalen i Feltet.dk og DCUs VM-iagtagelsesløb i går, men danskersejren måtte dog afhændes til Fusions Simon Nielsen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/toudal_fedt_lige_at_snuse_til_sejren/ Det handler udelukkende om afstanden på “rillerne” i gevindet. Det er bare at spørge producenten hvilken type gevind det er. Et andet hjul vil ikke gøre nogen forskel i denne forbindelseDen 19-årige amerikaner blev i går suspenderet på ubestemt tid fra sit hold, Trek-Segafredo, efter udtalelser på Twitter ikke var forenelig med holdets skik og normer for diversitet og ligeværdighed blandt atleter. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/quinn_simmons_undskylder_for_kontroversielle_twitter-udtalelser/Mens Tourens første gule trøje nu om dage oftest gives til en sprinter, er det oftest en tidskørsel, der skyder de to øvrige grand tours i gang. Det er det også i denne meget specielle Giro, når der lægges ud med 15,1 km tempotons for de sande specialister, men på mange måder er det alligevel en særlig åbning på den 103. udgave af verdens næststørste løb. Distancen er nemlig længere end vanligt for en indledende enkeltstart, hvilket lægger op til større forskelle, men det vil til gengæld gå lynhurtigt på en helt særegen rute, der i alt væsentligt er faldende. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_giro_ditalia_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet