21.04.2016 @ 10:20

Mallorca er bare en fantastisk ø at cykle på. Bjergene er typisk 5-6 kilometer lange, og stigningsprocenterne er de fleste steder på omkring fem procent. Træningsmæssigt giver det perfekte rammer, både for motionisten, supermotionisten og licensrytteren. Feltet.dk og Motionsfeltet.dk har netop afsluttet deres tur på den fantastiske ferieø.

For andet år i træk arrangerede Feltet.dk og Motionsfeltet.dk cykeltur til Mallorca i samarbejde med Bravo Tours. Årets tur var fra lørdag den 26. marts til den 2. april, og det var en tur med fokus på træning. Der skulle både køres kilometer ’i bogen’, deles cykelerfaringer og viden.

 

Den tidligere danske mester i landevejscykling, Allan Johansen, deltog på vores tur, hvor han stod for at være guide, foredragsholder, hjælpe med at bikefitte deltagerne samt give tips til træningsmetoder. Det blev også til flere sjove røverhistorier fra dengang, hvor han var professionel. Allan Johansen var ikke blot god til at øsle ud af alle sine erfaringer fra mere end ti år som professionel, han var også et godt socialt samlingspunkt.


Foto: Det 4-stjernede hotel havde en lækker udsigt ud over Middelhavet.

15 motionister deltog på turen, og det var en perfekt størrelse på gruppen, når der skulle trænes - og det blev der. I forhold til sidste års tur var hotellet blevet opgraderet til et bedre hotel, hvor værelserne og ikke mindst sengene var bedre. Maden havde et bredt udvalg og var varieret, hvilket er vigtigt, når der trænes mange kilometer dagligt.

 

Hotellet var placeret i udkanten af Palma - nærmere betegnet Caja Mayor. Hotellet bød på et skønt poolområde med lækker terrasse, hvor man kunne nyde den fantastiske panoramaudsigt ud over Middelhavet. Der var også mulighed for havudsigt fra hotelværelset. Hotellet havde egen strandbar på den offentlige strand, som ligger lige neden for hotellet.


Foto: Lækre værsler med gode senge.

Lørdag
Turen startde en lørdag og sluttede otte dage senere, og der var mulighed for at flyve både fra Billund og Kastrup. Deltagerne fra Billund skulle allerede møde i lufthavnen ved fem-tiden om morgenen, men desværre ventede der en overraskelse. Flyet var nemlig tre timer forsinket fra Mallorca, og dermed kom nogle af deltagerne lidt senere af sted end betegnet. Humøret blev dog holdt højt med udsigt til godt 20 graders varme. Efter ankomsten til hotellet blev det til en kort rulletur (inklusiv frokostpause) på cirka 40 kilometer i og omkring Palma. Sidst på dagen ankom deltagerne også fra Kastrup, og dermed var hele holdet samlet.

Hver aften blev der spist aftensmad sammen, hvilket gav et fantastisk sammenhold, og alle deltagerne bød ind med forskellige livshistorier og cykelerfaringer. Allan Johansen krydrede det med røverhistorier fra dengang, han selv var professionel. Lad os bare røbe, at det ikke altid rytterne var helt appelsinfri, og når det skete ... Nå, ja, nu stikker beretningen vist i en forkert retning.

Jeg, Jesper Johannesen, som er direktør for Feltet.dk og Motionsfeltet.dk, bød om aftenen velkommen, og der blev uddelt en række sponsorerede varer fra blandt andet Cannondale, som havde givet deltagerne verdens letteste flaskeholder inklusiv drikkedunke. Atnu havde sponsoreret flere smagsprøver af energiprodukter. Hver deltager fik desuden et lækkert armbånd fra Djuva, hvor der var indgraveret personlige data, hvis uheldet skulle være ude.


Foto: Cyklerne blev hurtigt fundet frem.

Søndag
Som arrangør af en cykelrejse er man altid spændt på, hvordan niveauet er hos deltagerne, da det er afgørende for turenes længde og hårdhed, og hvor mange grupper der skal trænes i. I år var niveauet dog rigtig godt, og folk havde trænet hjemmefra. Det gav en dynamisk gruppe, og derfor var der også fælles guidede ture hver dag.

Den tidligere danske mester på banen og nuværende cykeludlejer på Mallorca, Brian Dandanell, stod for den første fællestur. En flot guidet tur på næsten 100 km og 2.000 højdemeter. Pludselig skulle bjergbenene findes frem og med to caféstop undervejs, så var der plads til at få en puster efter de hårde stigninger. Sidst på turen måtte guiden Dandanell også sande, at niveauet var højt, og han måtte selv lave sin helt egen ”gruppetto”.

Foto: Den tidligere toprytter og tidligere cykeludlejer, Brian Dandanell, var guide på den første tur.
 

Efter aftensmaden holdt Allan Johansen et spændende foredag om sin karriere. Allan Johansen fortalte også om træningsmetoder, som underbyggede de træningsprogrammer, deltagerne havde modtaget hver måned op til turen.

Allan Johansen har selv taget lidt på efter sin aktive karriere, og som han selv udtrykte det: ”Hvis jeg tidligere var en bil med en V8-motor, så er jeg nu nærmere en Fiat Punto... bare med campingvogn bagefter.”


Foto: Allan Johansen holder foredrag om "Sund på den fede måde".

Mandag og tirsdag
Allan Johansen var guide resten af ugen og fandt hele tiden variation i ruterne, så træningsturene blev aldrig kedelige. Tværtimod. Hver dag var der noget nyt på programmet. Turen mandag skulle have været på 1.000 højdemeter, men endte på 1.800 højdemeter, og dermed blev turen også lidt ekstra hårdt.

 

En af deltagerne var dog vaks ved havelågen og opkrævede en øl per 100 ekstra højdemeter, som han kørte. Det kunne have været en dyr fornøjelse for Allan Johansen, men heldigvis var drikkevarer inkluderet ved måltiderne, så den tidligere danske mester var hurtig til at slå til på den aftale. Efter træningsturene blev der ofte indtaget et par kopper kaffe eller øl, for.


Foto: Kaffe-, nej, colastop.

Mandag aften blev en af deltagerne fejret, da han havde fødselsdag. Det foregik med kage og champagne, hvor personalet på hotellet også sang fødselsdagssang.

Tirsdag blev der igen kæmpet med bjergene, hvor en af de mere populære stigninger, Sollér, blev besejret. Igen en tur på omkring 100 km og cirka 2.000 højdemeter.


Foto: Dejligt træningsterræn.

Onsdag
Onsdag var en halv hviledag for de fleste. 40 kilometers rulletur inklusiv et kaffestop i udkanten af Palma. Fire deltagere valgte dog at køre omkring 90 kilometer i fladt terræn og dermed få lidt fart i benene. På hjemturen kom deltagerne forbi flere letpåklædte piger, som havde store silikonebryster, hvilket de ikke havde noget imod at vise frem. Der blev piftet, og pigerne uddelte klask i bagdelene på rytterne. En oplevelse, som blev nævnt flere gange efterfølgende på turen.


Foto: Der findes også fladt terræn på Mallorca. Perfekt til en halv hviledag.

På hviledagen brugte flere af deltagerne lejligheden til at se nærmere på stranden, shoppingcentret Porto Pi og få dyppet tæerne i strandkanten. Om aftenen var der igen foredrag med Allan Johansen, som fortalte om bikefit, og hvordan man kunne optimere sin position på cyklen, indstille gear og kontrollere nogle basale ting på cyklen. Allan Johansen kom også med tips til ernæringen, når man skulle ud at træne hårdt, hvilket deltagerne skulle dagen efter.  

Torsdag
Torsdag var den hårdeste dag på turen - ’Kongeetapen’ skulle køres. Sollér skulle besejres igen, men denne gang virkede den ikke så hård, som første gang vi kørte den. Måske var det også, fordi man vidste, hvad der ventede? Deltagerne skulle nemlig kort efter køre den længste stigning på Mallorca, Puig Major. 14 kilometer med cirka seks procent i gennemsnitlig stigningsprocent.

 

Herefter delte vi gruppen op. Nogen skulle også have stigningen Sa Colobara på CV’et. Alle kom fint igennem dagen - trods den store nervøsitet ved morgenbordet. Det var tydeligt, at deltagerne havde lyttet til Allan Johansens ernæringsråd. Et af tricksene var blandt andet at hælde halv cola og halv vand i drikkedunken, når der skulle køres i bjerge, så før Puig Major blev der indkøbt adskillige liter cola...


Foto: Vi kørte imellem 120 og 180 km og 2.000 og 3.000 højdemeter. Efterfølgende kunne man godt føle sig som supermand.

Fredag
Eneste dag med regnvejr, og de fleste valgte at blive på værelset og holde en afslappende dag og se noget af byen Cala Major. Om aftenen blev der hygget og evalueret på turen. Feltet.dk og Motionsfeltet.dk benyttede lejligheden til at fortælle lidt omkring de muligheder, der er på vores platforme og fortælle om vores eget motionscykelhold Team Motionsfeltet.dk. Deltagerne fik et godt tilbud på at komme med på det eksklusive cykelhold, som giver masser af fordele og rabatter.


Foto: Team Motionsfeltet.dk er et unikt motionshold med plads til alle.

Allan Johansen fortalte også om sine to nye motionscykelløb, Coast to Coast og Clausholm Velo Challenge.

Lørdag
Deltagerne fra Kastrup skulle flyve tidligt hjem, mens deltagerne fra Billund først skulle afsted om aftenen. Det gav mulighed for en træningstur, hvor de fleste kørte 80 kilometer og 1.400 højdemeter. Herefter blev der pakket cykler og badet. De sidste timer blev brugt på mad på den hyggelige strandcafé i forbindelse med hotellet og hygge før hjemrejsen.


Foto: De sidste timer nydes langs strandkanten før hjemrejsen.

Alle kom sikkert hjem og efterfølgende er der blevet oprettet en lukket gruppe for deltagerne, hvor der bliver delt billeder, videoer og andet.

Allerede nu er planlægningen til næste års tur gået i gang, og vi glæder os til 2017. Hvis du allerede nu kan mærke, at du skal være en del af sådan en tur næste år, så skriv til bjarne@feltet.dk - så ved vi, at interessen er der, og så sørger vi for at give dig besked, når turen kan bestilles.

 

TILMELD DIG TEAM MOTIONSFELTET.DK HER

 

Billedgalleri

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x