24.11.2015 @ 09:00

Ny cykelcomputer der sætter standarden for GPS baserede cykelcomputere og tilbyder et væld af muligheder, deriblandt integreret Strava live segmenter.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Stillet til rådighed af: Garmin 


Fakta

2,3” optimeret farveskærm. 
Kompatibel med ANT+ sensorer. 
Smartphone tilslutning.
Strava Live segmenter.
Op til 15 timers batteritid.
Kompatibel med Varia Rearview cykelradar og Varia Smart cykellygte.

Vejl. Pris 2.399,- uden pulsbælte og 2.999 med pulsbælte.


Introduktion

Garmin, den amerikanske virksomhed der laver GPS udstyr, har efterhånden mange års erfaring i, at lave GPS-baserede cykelcomputere og sportsure. Nu kommer de med en helt ny cykelcomputermodel på markedet, Edge 520. Den har fået funktioner fra 510'eren samtidig med, at der er blevet tilføjet nogle helt nye. Som for eksempel nye muligheder med Strava. Det  kommer vi ind på senere i selve testen.  

 

Test

 

Æsken indeholder:

 

 - Garmin Edge 520.
 - Garmin ANT+ pulsbælte. 
 - USB - kabel.
 - Justerbart cykelbeslag.
 - Instruktionsvejledning til Edge 520.

 

Derudover blev der også testet kadence og fartsensor.

 

Funktioner

Det første man bider mærke i ved den nye Garmin 520 er, at den ikke er med touch-screen, ligesom både Edge 510 og Edge 1000 er. Her har Garmin valgt en simpel løsning med knapper, ligesom på den ældre Garmin 500. Dette fungerer godt og knapperne er nemme at  betjene, og man undgår de problemer som kunne opstå ved sved, vand og touch-screen.

 

Inden man tager Garmin Edge 520 i brug er det muligt, at personliggøre computeren, som man i øvrigt kender det fra Garmins tidligere modeller.

 

Menuerne i Edge 520 er lette at gå til. Man finder hurtigt ud af de mange funktioner også selvom man ikke er vant til, at bruge Garmins produkter er dette lige til.
 

Edge 520 er blevet testet sammen med Garmins fart og kadence sensor. Det nye ved disse produkter er, at der er to separate sensorer, i modsætningen til den ældre GSC-10 hvor det hele var i en enhed. Det betyder, at de to ikke hænger sammen og kan derved også købes hver for sig, hvis man er interesseret i dette.

 

Monteringen af de to enheder er relativt simpel. Kadencesensoren skal monteres på pedalarmen og fartsensoren i bagnavnet, via et gummibånd. Fartsensoren er selvkalibrerende. Det er altså slut med magneter, som man kender fra den tidligere model. Det er derved blevet lettere, at skifte dem fra cykel, til cykel.

 

Tilslutningen af pulsbælte, kadence og fartsensor er der ikke de store problemer i. I brug fungerer de to enheder rigtig godt, både hver for sig og sammen. Vejledende pris for et sæt med både kadence og fartsensor er 549 kroner.

Ligesom de øvrige modeller er det også her muligt, at oprette profiler hvor man kan vælge hvilke felter der skal være synlige på skærmen. Det er muligt, at se op til 10 felter på skærmen. Her kommer den nye optimerede farveskærm virkelig til sin ret, da tallene er meget synlige i alle lysforhold.


Enheden har siddet på en out-front-mount holder, dette giver et godt overblik over skærmen, og det har været nemt, at navigere rundt i menuerne uden som sådan, at fjerne hænderne fra styret. En montering på frempinden kunne også sagtens fungere i og med størrelsen er som den er, er det smag og behag, om det er det ene eller det andet.   

 

En af de nye funktioner i Edge 520'eren er den udvidede Indoor-menu. Den kan bruges om vinteren og muligvis gøre den del af træningen væsentlig sjovere. Enheden giver en række træningsfunktioner når enheden parres med en hometrainer der er ANT+ kompatibel.

 

Her er det muligt, at indstille en række parametre hvis man træner med watt, så som: FTP og watt/kg. Eller hvis man træner med pulsbælte viser den en Vo2 max estimering og restitutionsanbefaling efter endt tur.  

 

I forhold til kortfunktionen på Edge 520, så har den installeret et basiskort, som man kender det fra Edge 510.  Det er ikke et detaljeret kort som man kender det fra Edge 810 eller 1000, men det er dog et kort og betydelig bedre end på Edge 500'eren. Enheden har også en "tilbage til start funktion”. Denne fungerer dog ikke helt ligeså godt som nogle af konkurrenternes.

 

Integrerede Strava livesegmenter

For alle fans af Strava er det her gode nyheder. Edge 520'eren er den første cykelcomputer med Strava live segmenter. Det vil sige, at computeren synkroniseres med din Stravakonto hvor den tilføjer de segmenter du har valgt som dine favoritter til din enhed.

 

Det kræver, at man har en Strava konto. Har man ikke det, får man et tre måneders Strava Premium medlemskab, når man køber Edge 520'eren.

 

I praksis fungerer det sådan, at når man er i nærheden af et segment, vil computeren signalere det og der vil komme en skærm frem, hvor der står en tid på det pågældende segment og hvem der har bedste tid.

 

Denne funktion er virkelig en lækker detalje og kan gøre en simpel og måske kedelig træningstur til sjov og udforende. Det er også muligt, at få denne funktion på Edge 510, 810 og 1000 via en softwareopdatering af sin enhed.

 

Tilslutningsmuligheder

Med Edge 520 er det muligt, at overføre data via forskellige medier. Man kan på den almindelige måde overføre via et USB-kabel tilsluttet en computer. Til Garmin Connect. Eller man kan downloade Garmin Connect mobile til sin Smartphone og via Bluetooth overføre sine træningsdata, ligeså snart enheden kommer i nærheden af den tilkoblede Smartphone. Denne funktion kender vi fra nogle af den andre Garmin modeller. Det er nemt og det fungerer rigtig godt.   

 

Konklusion

Edge 520 er Garmins seneste bud på en cykelcomputer der med størrelsen helt sikkert vil tiltrække mange, da den er på størrelse med Edge 500, men har funktioner der rækker langt udover det. Det er en computer der henvender sig både til den professionelle rytter, der har brug for en lang række træningsdata, men også den almindelige motionist.

 

Edge 520'eren har med tilføjelsen af de nye funktioner, ikke mindst Strava funktionen, lavet tæt på den ideelle konkurrence og træningscomputer. Ser man det i forhold til prisen, så følger den de andre modeller i Edge-serien.

 

Et lille minus må være kortfunktionen, der dog er blevet bedre, men man kunne stadig ønske lidt mere på den front. Det trækker dog ikke meget ned, da det helt igennem er en professionel løsning, der har imponeret i test.  


Sådan har vi testet

Edge 520 enheden er testet i august og september måned. Den har været testet både udenfor og indendørs. Testturene har været fra 1,5 time til tre timer.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Billedgalleri

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet