Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Feltet.dk 03.05.2017 @ 08:00

John Myrup fra Team Motionsfeltet.dk har fået en udfordring. Vi har givet ham en startplads til Hærvejsløbet. Og det er en af de længere ture - ja faktisk 165 kilometer på mountainbike. 

"Ja hvorfor ikke...? Det skal da prøves. Den længste distance på mountainbike indtil i dag er 50 km i skovene ved Silkeborg," lyder det fra John Myrup. 

John Myrup er PREMIUM-medlem af Team Motionsfeltet.dk og har derfor adgang til en række motionscykelløb. En af dem er altså Hærvejsløbet. John Myrup var egentligt ikke tilmeldt den længeste distance, men arrangørerne bag cykelløbet, DGI, ville gerne give manden fra Skjern den fulde oplevelse.

"Vi synes, at han skal have lov til at køre hele distancen - og få hele udfordringen og turen med," forklarer Thomas Dohm fra Hærvejsløbet med et glimt i øjet. 

John Myrup er bosat i Skjern og har cyklet siden 2014, hvor han købte sin første mountainbike.

"Siden er en racer stødt til i garagen. I vintertiden ruller jeg på mountainbike, og i sommerperioden er det race på landevejen," forklarer John Myrup. 
 

Fysisk er Hr. Myrup en af de høje drenge - knap to meter høj - og vejer omkring de 94 kilo. "Der er god læ i mit baghjul, hvis du har brug for pace," griner John Myrup humoritisk. 

"For et lille års tid siden meldte jeg mig ind i Team Motionsfeltet.dk, som er et cykelfællesskab fordelt ud over hele landet. Fællesskabet gør, at jeg kan tilmelde mig forskellige motionsløb og have nogen at dele min passion for cykling med. Samtidig har vi mulighed for at få startnumre til udvalgte motionsløb. Jeg fik denne mulighed til Hærvejsløbet, og det glæder jeg mig virkelig til."


Bange eller nervøs? Næh...
Ved Hærvejsløbet er der fire distancer, som rytterne kan køre: 35, 60, 110 ... og så altså 165 kilometer. Sidtnævnte er altså udfordringen som venter John Myrup. 

"Distancen på 165 kilometer skræmmer mig som sådan ikke, det er mere, at vi selv skal finde vej og så tid i sadlen. Ruten er kun afmærket ved de singletracks, der er undervejs, resten af tiden skal jeg køre efter gps, og det har jeg ikke prøvet før," forklarer John Myrup.

"Så er der jo også lige tidsfaktoren. Jeg har ikke prøvet at sidde på min mountainbike så lang tid, hvordan vil min krop reagere? Jeg har erfaring fra landevejen med mange timer i sadlen, men det er jo markant anderledes på en mountainbike." 

Forberedelserne er gået i gang i Vestjylland. "Som forberedelse til min udflugt har jeg valgt at benytte mig af en watt-bike i det lokale fitnesscenter. Først fordi jeg sidder mere oprejst, og næst fordi jeg træner efter watt. Og ja - jeg er som så mange andre hoppet på watt-toget. Det har givet en markant anderledes træning end efter puls."
 

"Jeg startede tilbage i december 2016 med at køre små intervaller omkring min FTP ved kadence 70-85. Længde af intervaller er gradvist øget til 20 - 30 minutters varighed. I marts havde VO2-max prioritet og fra april skulle jeg gennem korte til lange intervaller igen - dog med kadence på over 90." 

Nu er det blevet bedre vejr, og det glæder John Myrup sig over. "Nu vil jeg ud på cyklen og få kørt nogle lange ture med gps. Vi ses måske derude??," lyder det spørgende fra Team Motionsfeltet.dk-rytteren. 

Hærsvejsløbet køres den 24. juni - se mere om løbet på: www.dgi.dk/haervejsloebet

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Der er masser af tilfredshed af spore hos Team Sunweb efter, at Søren Kragh Andersen i dag hoppede op på andenpladsen i Volta ao Algarve.     Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tilfredshed_hos_team_sunweb_efter_god_soeren_kragh-dag/Annika Langvad vandt i dag tredje etape af Afxentia Stage Race på Cypern og overtager dermed førertrøjen i løbet fra Anna van der Breggen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/annika_langvad_vinder_tredje_etape_paa_cypern/Hej Er der nogle af jer som har nogle gode smidighedsøvelser for at opnå en større fleksibilitet og mindre ondt i nakke/skuldre efter 3 timer i sadlen. Min cykel indstilling er opsat efter diverse guides på nettet, og efter tommelfingerregel med forhjulsnav er ikke synligt når jeg kigger ned men jeg sidder og holder på bremsegrebene. Men jeg synes jeg mangler nogle enkle øvelser sådan at jeg kan blive mere fleksibel, lige nu når jeg står oprejst med strekte ben, når min hænder mine skinneben, så jeg er lidt stiv i kroppen.. :o)Tillykke med cyklen:wink: Du bør straks gå til forhandleren og få sat en ny kæde på, da det tyder på, at den medleverede kæde er en mandagsmodel. Hvad angår sadel, er vinklen på denne en personlig sag. Nogen vil have negativ vinkel (peger nedad som din), mens andre foretrækker det modsatte. Den er en enkel operation at justere sadlens vinkel, så mit råd er at prøve dig frem med forskellige vinkler indtil, du finder din personlige præference.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat