Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Feltet.dk 03.05.2017 @ 08:00

John Myrup fra Team Motionsfeltet.dk har fået en udfordring. Vi har givet ham en startplads til Hærvejsløbet. Og det er en af de længere ture - ja faktisk 165 kilometer på mountainbike. 

"Ja hvorfor ikke...? Det skal da prøves. Den længste distance på mountainbike indtil i dag er 50 km i skovene ved Silkeborg," lyder det fra John Myrup. 

John Myrup er PREMIUM-medlem af Team Motionsfeltet.dk og har derfor adgang til en række motionscykelløb. En af dem er altså Hærvejsløbet. John Myrup var egentligt ikke tilmeldt den længeste distance, men arrangørerne bag cykelløbet, DGI, ville gerne give manden fra Skjern den fulde oplevelse.

"Vi synes, at han skal have lov til at køre hele distancen - og få hele udfordringen og turen med," forklarer Thomas Dohm fra Hærvejsløbet med et glimt i øjet. 

John Myrup er bosat i Skjern og har cyklet siden 2014, hvor han købte sin første mountainbike.

"Siden er en racer stødt til i garagen. I vintertiden ruller jeg på mountainbike, og i sommerperioden er det race på landevejen," forklarer John Myrup. 
 

Fysisk er Hr. Myrup en af de høje drenge - knap to meter høj - og vejer omkring de 94 kilo. "Der er god læ i mit baghjul, hvis du har brug for pace," griner John Myrup humoritisk. 

"For et lille års tid siden meldte jeg mig ind i Team Motionsfeltet.dk, som er et cykelfællesskab fordelt ud over hele landet. Fællesskabet gør, at jeg kan tilmelde mig forskellige motionsløb og have nogen at dele min passion for cykling med. Samtidig har vi mulighed for at få startnumre til udvalgte motionsløb. Jeg fik denne mulighed til Hærvejsløbet, og det glæder jeg mig virkelig til."


Bange eller nervøs? Næh...
Ved Hærvejsløbet er der fire distancer, som rytterne kan køre: 35, 60, 110 ... og så altså 165 kilometer. Sidtnævnte er altså udfordringen som venter John Myrup. 

"Distancen på 165 kilometer skræmmer mig som sådan ikke, det er mere, at vi selv skal finde vej og så tid i sadlen. Ruten er kun afmærket ved de singletracks, der er undervejs, resten af tiden skal jeg køre efter gps, og det har jeg ikke prøvet før," forklarer John Myrup.

"Så er der jo også lige tidsfaktoren. Jeg har ikke prøvet at sidde på min mountainbike så lang tid, hvordan vil min krop reagere? Jeg har erfaring fra landevejen med mange timer i sadlen, men det er jo markant anderledes på en mountainbike." 

Forberedelserne er gået i gang i Vestjylland. "Som forberedelse til min udflugt har jeg valgt at benytte mig af en watt-bike i det lokale fitnesscenter. Først fordi jeg sidder mere oprejst, og næst fordi jeg træner efter watt. Og ja - jeg er som så mange andre hoppet på watt-toget. Det har givet en markant anderledes træning end efter puls."
 

"Jeg startede tilbage i december 2016 med at køre små intervaller omkring min FTP ved kadence 70-85. Længde af intervaller er gradvist øget til 20 - 30 minutters varighed. I marts havde VO2-max prioritet og fra april skulle jeg gennem korte til lange intervaller igen - dog med kadence på over 90." 

Nu er det blevet bedre vejr, og det glæder John Myrup sig over. "Nu vil jeg ud på cyklen og få kørt nogle lange ture med gps. Vi ses måske derude??," lyder det spørgende fra Team Motionsfeltet.dk-rytteren. 

Hærsvejsløbet køres den 24. juni - se mere om løbet på: www.dgi.dk/haervejsloebet

WEEKENDTILBUD: Bliv medlem af fordelsklub
Bilv medlem af Danmarks største landbaseret fordelsklub. Bliv en del af et stort socialt fællesskab, hvor der er plads til alle. Lige fra nybegynderen til eliterytteren.
Produktfokus: Shimano XTR M9100-serien
Udvalgte medier fra hele verden var inviteret med til præsentation og prøvekørsel af den nye XTR-gruppe i Kranjska Gora, Slovenien. Motionsfeltet.dk var med på de snoede trails.
Test: ABUS Montrailer ACE MIPS
En fin hjelm til terrænkørsel med optimal sikkerhed og god pasform samt komfort.
Gadeløb i Aalborg indledes med Tour-foredrag
Det årlige gadeløb i Aalborg efter Tour de France får igen i år selskab af nogle af de danske profiler fra det franske løb, og i år varmes der op med et foredrag om eftermiddagen inden gadeløbet.
GOOD VIBES ONLY – På tur til Giro Rosa
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…
Test: Summer Kits – FIBR X-Logo Kit
Danske FIBR har efterhånden bidt sig fast på det danske marked for high-end cykeltøj.
På hjul af Rynkeby til Paris - Jeg har ikke råd til at lade være!
For fjerde gang har Team Rynkeby-rytteren Torsten Brix sendt sin dagbog til Motionsfeltet. Dette års tur bød på et møde med statsministeren, perfekt cykelvejr, diarre og et voldsomt styrt.
Disse 10 bøger skal du eje under Touren
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
Skagen har hele pakken
Med en unik natur, spændende museer og kilometervis af cykelruter er Skagen en oplagt weekenddestination for en ny og anderledes cykeloplevelse. Og indlogerer man sig på Ruths Hotel, venter ren forkælelse, når cyklen er sat i kælderen.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Umiddelbart har jeg ikke hørt noget negativt om Carbon-Rep, og de par gange jeg har snakket med dem på cykelmesser har den generelle holdning været at alt kan repareres. Ud fra billedet ligner det mest at der er kørt på groft underlag som er blevet trukket med rundt, samtidig med at der er for lidt plads mellem dæk og stel. Hvis der er skader på stellet vil jeg mene at 8000 km er inden for garanti. Jeg har godt nok kun nået omkring 5 på min carbon indtil nu, men min alu har da rundet de 20.000 uden skader, og jeg forventer minimum at carbon kan holde til det samme.Jeg mener ikke 6770 er kompatibelt med D-fly. Du skal som minimum have 6870 eller 9070. Håber at blive rettet hvis jeg ikke har ret. Tak for dit feedback, ja var godt nok inde og læse lidt om den gammel Trentino SL model men det er jo næste 4 år gammel som det var lidt svært at forholde sig til. :-) Jeg tror at jeg tager chancen med den. PRÆCIS ! Hvis positivitet og realisme kunne gå hånd i hånd........ Det er vidst mere hvordan læserne af "verdenspressen" vil opfatte budskabet der er problemet. Er man som læser "imod" personen , læses "om alt går op i en større enhed , så måske..." som "I am on the top of the world" , hvilket så blot er læserens egen forståelse af det skrevne. Jeg mener ikke at have læst en eneste dansk avis / tv station påstå at , Fuglsang som en selvfølge fløj på skamlen ...... Men jeg har læst /hørt flere nævne muligheden hvis alt gik op og heldet var med Jakob , så måske en podieplads var muligt .....Væsentlig forskel ! Og INGEN får foræret sejren i et løb som Dauphine eller en OL medalje . Wozniacki , tjah hun har Australien open , WTA finals og 69 uger som 1er på verdensranglisten . I begge tilfælde er det vist et tolkningsspørgsmål af den der læser , om det at være i verdenseliten er 1) At vinde stort set alt man deltager i uanset modstanden , eller 2) At man godt kan vinde på sine bedste dage .

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat