Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Feltet.dk 03.05.2017 @ 08:00

John Myrup fra Team Motionsfeltet.dk har fået en udfordring. Vi har givet ham en startplads til Hærvejsløbet. Og det er en af de længere ture - ja faktisk 165 kilometer på mountainbike. 

"Ja hvorfor ikke...? Det skal da prøves. Den længste distance på mountainbike indtil i dag er 50 km i skovene ved Silkeborg," lyder det fra John Myrup. 

John Myrup er PREMIUM-medlem af Team Motionsfeltet.dk og har derfor adgang til en række motionscykelløb. En af dem er altså Hærvejsløbet. John Myrup var egentligt ikke tilmeldt den længeste distance, men arrangørerne bag cykelløbet, DGI, ville gerne give manden fra Skjern den fulde oplevelse.

"Vi synes, at han skal have lov til at køre hele distancen - og få hele udfordringen og turen med," forklarer Thomas Dohm fra Hærvejsløbet med et glimt i øjet. 

John Myrup er bosat i Skjern og har cyklet siden 2014, hvor han købte sin første mountainbike.

"Siden er en racer stødt til i garagen. I vintertiden ruller jeg på mountainbike, og i sommerperioden er det race på landevejen," forklarer John Myrup. 
 

Fysisk er Hr. Myrup en af de høje drenge - knap to meter høj - og vejer omkring de 94 kilo. "Der er god læ i mit baghjul, hvis du har brug for pace," griner John Myrup humoritisk. 

"For et lille års tid siden meldte jeg mig ind i Team Motionsfeltet.dk, som er et cykelfællesskab fordelt ud over hele landet. Fællesskabet gør, at jeg kan tilmelde mig forskellige motionsløb og have nogen at dele min passion for cykling med. Samtidig har vi mulighed for at få startnumre til udvalgte motionsløb. Jeg fik denne mulighed til Hærvejsløbet, og det glæder jeg mig virkelig til."


Bange eller nervøs? Næh...
Ved Hærvejsløbet er der fire distancer, som rytterne kan køre: 35, 60, 110 ... og så altså 165 kilometer. Sidtnævnte er altså udfordringen som venter John Myrup. 

"Distancen på 165 kilometer skræmmer mig som sådan ikke, det er mere, at vi selv skal finde vej og så tid i sadlen. Ruten er kun afmærket ved de singletracks, der er undervejs, resten af tiden skal jeg køre efter gps, og det har jeg ikke prøvet før," forklarer John Myrup.

"Så er der jo også lige tidsfaktoren. Jeg har ikke prøvet at sidde på min mountainbike så lang tid, hvordan vil min krop reagere? Jeg har erfaring fra landevejen med mange timer i sadlen, men det er jo markant anderledes på en mountainbike." 

Forberedelserne er gået i gang i Vestjylland. "Som forberedelse til min udflugt har jeg valgt at benytte mig af en watt-bike i det lokale fitnesscenter. Først fordi jeg sidder mere oprejst, og næst fordi jeg træner efter watt. Og ja - jeg er som så mange andre hoppet på watt-toget. Det har givet en markant anderledes træning end efter puls."
 

"Jeg startede tilbage i december 2016 med at køre små intervaller omkring min FTP ved kadence 70-85. Længde af intervaller er gradvist øget til 20 - 30 minutters varighed. I marts havde VO2-max prioritet og fra april skulle jeg gennem korte til lange intervaller igen - dog med kadence på over 90." 

Nu er det blevet bedre vejr, og det glæder John Myrup sig over. "Nu vil jeg ud på cyklen og få kørt nogle lange ture med gps. Vi ses måske derude??," lyder det spørgende fra Team Motionsfeltet.dk-rytteren. 

Hærsvejsløbet køres den 24. juni - se mere om løbet på: www.dgi.dk/haervejsloebet

GOOD VIBES ONLY – CANYON//SRAM Zwift Academy 2018 – et overraskende godt sted at starte på en hometrainer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Test: Isadore Thermerino Jersey
Isadore er et hjertebarn tilhørende de tidligere professionelle cykelbrødre Martin og Peter Velits.
GOOD VIBES ONLY – LOUISON BOBET – Good looking and great feeling
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
CykelSportMessen - alle gode gange 11
Over 50 udstillere står klar, når Roskilde Kongrescenter åbner op for den 11. udgave af CykelSportMessen, og Feltet.dk og Motionsfeltet.dk er som så ofte før til stede på messen.
Test: Canyon Grail
Grail er Canyons nyeste skud på stammen, når det kommer til terræncykler. Kategorien, som tidligere var domineret af cross-disciplinen, er nu blevet kraftigt udvidet med den kategori, som populært hedder ’Gravel’.
Rydhave Slots Efterskole: Hvis du mener det alvorligt
Det er ikke kun for sjov, når Rydhave Slots Efterskole tilbyder cykelsport som en af disciplinerne på interesseområderne.
Produktnyt: Cannondale Habit 2019
Udviklingen af de forskellige segmenter af mountainbikes er i konstant udvikling. Også hos Cannondale som inviterede os til Tyrkland for at se nærmere på deres seneste kreation. Vi tog derfor en tur til Freibur for at se nærmere på, og ikke mindst prøvekøre, den nye Cannondale Habit 2019.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.
Test: Bibshorts og langærmet jersey fra Louison Bobet
Det franske brand Louison Bobet er nu tilgængeligt på det danske marked med produkter, som holder en høj produktkvalitet og hylder fortidens afdæmpede æstetik.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat