Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Feltet.dk 03.05.2017 @ 08:00

John Myrup fra Team Motionsfeltet.dk har fået en udfordring. Vi har givet ham en startplads til Hærvejsløbet. Og det er en af de længere ture - ja faktisk 165 kilometer på mountainbike. 

"Ja hvorfor ikke...? Det skal da prøves. Den længste distance på mountainbike indtil i dag er 50 km i skovene ved Silkeborg," lyder det fra John Myrup. 

John Myrup er PREMIUM-medlem af Team Motionsfeltet.dk og har derfor adgang til en række motionscykelløb. En af dem er altså Hærvejsløbet. John Myrup var egentligt ikke tilmeldt den længeste distance, men arrangørerne bag cykelløbet, DGI, ville gerne give manden fra Skjern den fulde oplevelse.

"Vi synes, at han skal have lov til at køre hele distancen - og få hele udfordringen og turen med," forklarer Thomas Dohm fra Hærvejsløbet med et glimt i øjet. 

John Myrup er bosat i Skjern og har cyklet siden 2014, hvor han købte sin første mountainbike.

"Siden er en racer stødt til i garagen. I vintertiden ruller jeg på mountainbike, og i sommerperioden er det race på landevejen," forklarer John Myrup. 
 

Fysisk er Hr. Myrup en af de høje drenge - knap to meter høj - og vejer omkring de 94 kilo. "Der er god læ i mit baghjul, hvis du har brug for pace," griner John Myrup humoritisk. 

"For et lille års tid siden meldte jeg mig ind i Team Motionsfeltet.dk, som er et cykelfællesskab fordelt ud over hele landet. Fællesskabet gør, at jeg kan tilmelde mig forskellige motionsløb og have nogen at dele min passion for cykling med. Samtidig har vi mulighed for at få startnumre til udvalgte motionsløb. Jeg fik denne mulighed til Hærvejsløbet, og det glæder jeg mig virkelig til."


Bange eller nervøs? Næh...
Ved Hærvejsløbet er der fire distancer, som rytterne kan køre: 35, 60, 110 ... og så altså 165 kilometer. Sidtnævnte er altså udfordringen som venter John Myrup. 

"Distancen på 165 kilometer skræmmer mig som sådan ikke, det er mere, at vi selv skal finde vej og så tid i sadlen. Ruten er kun afmærket ved de singletracks, der er undervejs, resten af tiden skal jeg køre efter gps, og det har jeg ikke prøvet før," forklarer John Myrup.

"Så er der jo også lige tidsfaktoren. Jeg har ikke prøvet at sidde på min mountainbike så lang tid, hvordan vil min krop reagere? Jeg har erfaring fra landevejen med mange timer i sadlen, men det er jo markant anderledes på en mountainbike." 

Forberedelserne er gået i gang i Vestjylland. "Som forberedelse til min udflugt har jeg valgt at benytte mig af en watt-bike i det lokale fitnesscenter. Først fordi jeg sidder mere oprejst, og næst fordi jeg træner efter watt. Og ja - jeg er som så mange andre hoppet på watt-toget. Det har givet en markant anderledes træning end efter puls."
 

"Jeg startede tilbage i december 2016 med at køre små intervaller omkring min FTP ved kadence 70-85. Længde af intervaller er gradvist øget til 20 - 30 minutters varighed. I marts havde VO2-max prioritet og fra april skulle jeg gennem korte til lange intervaller igen - dog med kadence på over 90." 

Nu er det blevet bedre vejr, og det glæder John Myrup sig over. "Nu vil jeg ud på cyklen og få kørt nogle lange ture med gps. Vi ses måske derude??," lyder det spørgende fra Team Motionsfeltet.dk-rytteren. 

Hærsvejsløbet køres den 24. juni - se mere om løbet på: www.dgi.dk/haervejsloebet

Produktnyt: Ny Specialized Turbo Levo
Den nye elcykel fra Specialized, Turbo Levo, er blevet fuldstændigt redesignet, hvilket markerer en helt ny standard for E-MTB. Stellet ligner den nye mountabike Stumpjumper, hvilket har gjort den nye Levo både lettere og stivere, samt gjort cyklen sjovere og mere alsidig. 
Den værdifulde cykelbagage fra idrætsefterskolen i Ikast
Et år på ISI Idrætsefterskole blev den perfekt startrampe for Jesper Vinkels videre liv med både cykling og videregående studier.
Løbsberetning: Hærvejsløbet 2018
Gennem mit medlemsskab af Team Motionsfeltet.dk har jeg fået muligheden for, at køre 110 kilometer i Hærvejsløbet.
Cykling i vulkansk ørkenlandskab
Blot 100 km fra den afrikanske nordvestkyst ude i Atlanterhavet finder man De kanariske Øer. Fuerteventura, der er en af de i alt 7 øer, byder gennemsnitligt på 320 årlige solskinsdage, og det er derfor oplagt, at øen har udviklet sig til et mekka for sportsinteresserede og aktive gæster.
Produktnyt: Scott Ransom 2019
Scott introducerer nu den helt nye Ransom. En "all mountain/enduro bike", der er bygget til fart. Med sine 170mm vandring er det samtidig en både alsidig og utrolig let mountainbike.
Produktnyt: Louison Bobet - Kør med 'panache'
Nyt fransk tøjmærke kommer til Danmark. Det er mærket Louison Bobet. Fransk elegance på cyklen og i alle andre sammenhænge.
Hvem bliver nomineret til årets klub?
Hvem bliver nomineret til årets klub 2018? De fire nominerede i kategorien bliver afsløret i aften. 
Specialized indbyder dig til to dages test af spritnyt udstyr
En af de absolut største spillere på cykeludstyrsmarkedet er giganten Specialized, og de inviterer alle danskere til udstyrsfest i Kolding.
Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren
Seneste skud på stammen af cykelbøger udgivet i 2018 er “Lars Bak - Hjælperytteren”. Vi har læst bogen og kommer her med en anmeldelse af den.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat