11.12.2014 @ 20:20

Taxachauffører og motionister cykler for at støtte en god sag i form af Julemærkefonden.

Taxachauffører har ofte et meget stillesiddende job, og derfor har flere af chaufførerne også vægtproblemer, men i 2010 deltog Michael Tang Pedersen og tog fat om problemet. Han var med i Tour de Taxa, som i dag er vokset til over 200 antal medlemmer i de årlige løb.  

”Tour de Taxa blev startet op i 2010, og vi cykler for velgørenhed,” forklarer taxachauffør Michael Tang Pedersen til Feltet.dk.

Tour de Taxa har alene i 2014 samlet 403.278 kroner ind til Julemærkefonden, som projektet har støttet fra dag ét.

”Vores branche er som mange stillesiddende, den bærer præg af overvægt, derfor er vi nu på femte år i gang med at arrangere motion med velgørenhed som formål, og det gode ved projektet er også, at vi i den forbindelse taber os.”

Alle deltagere har to formål ved at være med i Tour de Taxa. Det ene er, at overskuddet går til Julemærkefonden, mens den anden gode er, at deltagerne får styrket selvtilliden via præstationen på cyklen.

”Det hårde arbejde, man har ved sponsorarbejde, kan give en masse kreativ tankegang. Vi har nemlig et stort ønske hvert år om, at give så stort et beløb til Julemærkefonden som muligt,” fastslår initiativtageren.

Mallorca næste år
Tour de Taxa er blevet videreudviklet siden 2010, og nu er det ikke kun taxachauffør, som kører på holdet, men også ”almindelige” danskere, som gerne vil være med til at støtte en god sag. De seneste sæsoner har Tour de Taxa cyklet til Paris, hvilket de også gør fra den 17. juli til den 24. juli i 2015. Michael Tang Pedersen afslører dog, at de også har nye initiativer i ærmet i 2015.

”Vi vil gerne udvide vores palet af tilbud, og derfor arrangerer Bike Camp på Mallorca. Vi forlanger ikke atleter, men vores trænere har årelange erfaringer med Mallorca, derfor er det ikke en tur for de overvægtige,” påpeger Michael Tang Petersen dog.

Tour de Taxa startede i Århus, men har nu også lokalafdelinger i Himmerland, København og Sydsjælland & Øer. Udover turen til Paris og Mallorca, så arrangerer Tour de Taxa også ture til Milano-Rom og til de franske Alper i Provence. Der er stadig ledige pladser til turen til Paris på Sydsjælland samt Bike Camp Mallorca. Ønsker du at komme med til Paris, så kontakt Michael Seerup på mail: seerupmichael@hotmail.com og Mallorca: Michael Tang på mail: michael@tourdetaxa.com.
 

Kunne du være interesseret i at høre mere om Tour de Taxa, så kan du læse mere på tourdetaxa.com eller kontakte initiativtageren Michael Tang Petersen på michael@tourdetaxa.com.

Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.
Dansk talent bliver europamester
Den danske succes ved EM i mountainbike fortsætter.
Fyen Rundt 2024: Cykelfest i Middelfart
Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.
Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet