13.11.2022 @ 17:00

Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Pro Team-kollektionen fra Rapha har en række produkter, som bærer efternavnet ’Training’. De er lavet til hverdagsbrug og utallige træningskilometer, med en pasform, som er en anelse mere behagelig end decideret racewear og et prispunkt, som er lidt billigere.

 

Vi har testet de nye langbenede tights og en matchende langærmet trøje.

 

Fakta
Producent: Rapha
Produkt: Pro Team Training Tights with Pad
Farver: Sort (fås også i navy)

Størrelse: Medium (tester er 183 centimeter / 75 kilo)
Pris: Kr. 1750,-

 

 

Test

 

Bukserne her er reelt en langbenet version af et par bibshorts, hvilket er ret genialt i min optik.

 

Det danske vejr i ydersæsonerne byder på endeløse dage, hvor det er en anelse for koldt til bare ben, men også for lunt til deciderede vintertights. Det efterlader så muligheden for at køre med løse ben, men det er en løsning, som jeg aldrig er blevet helt venner med, da jeg sjældent kan få det til at sidde helt rigtigt og behageligt i det stykke, hvor shorts og løse ben overlapper.

 

Derfor udfylder bukserne her helt sikkert et hul for mit vedkommende. De er lange og beskytter derved hele benet mod kold luft og faldende temperaturer. Omvendt har de samme tykkelse og foring som et par bibshorts, så de ikke bliver alt for varme, når temperaturen ikke sniger sig ned på vintergrader. Og så slipper man for at bakse med løse ben, som skarver i lysken og driller i området ved elastikken i bukserne.

 

Stoffet er let og lækkert. Det strækker godt og sætter sig behageligt om både ben, bagdel og hofteregion. Materialet er dejligt let og det er dejligt blødt mod huden.
Der er masser af stræk i stoffet og endda en smule kompression hen over benet. Om det hjælper på ens performance, skal jeg lade være usagt, men det bidrager helt sikkert til en tæt, men behagelig pasform, så bukserne sidder klinet til benene uden at flytte på sig, når man træder adskillige timer til træning. 

 

Selesystemet er helt nyt fra Rapha og føles en smule mere minimalistisk og tætsiddende, hvilket er et plus. Shortsene har nærmest et forlænget panel, som dækker lænden og som fortsætter i ét stykke op imellem skulderbladene, hvor det deler sig i to hen over hver skulder og bliver til seler. Ryggen er lavet i mesh, så man kan ånde optimalt.
Fronten af selerne er helt tynd og flad, så de passer under hvilket som helst trøje uden at genere eller være synlige.

 

Afslutningen på benene er en semi-bred elastikkant, som slutter godt til uden at stramme unødigt. Det er min oplevelse, at den holder den nederste del af bukserne godt på plads og samtidig holder den kolde luft ude.

 

 

Ude på cyklen er bukserne blandt de allermest komfortable bukser med lange ben, som jeg har prøvet. De passer perfekt til mellemsæsonen og jeg er lykkelig for at slippe for de løse ben og de komfortudfordringer, som de kan give.

 

Bukserne er overordnet set et virkeligt lækkert produkt. Materialerne er i top og har den helt rette tykkelse til efterårsdagene, hvor det endnu er for varmt til vinterbukserne med isolering.
Jeg vil nærmest sige, at sådan et par langbenede bibs er lige så vigtige som et par gode short i Danmark, da vi har mindst lige så mange dage, hvor man har behov for lange ben.

 

Fakta

Producent: Rapha
Produkt: Pro Team Training Jersey Long Sleeve
Farver: Rød (fås i 9 farver)
Størrelse: Medium (Tester er 183 centimeter / 75 kilo)
Pris: Kr. 995,-

 

 

Test

 

Pro Team-kollektionen er lavet med kravene fra konkurrence-rytterne i baghovedet.
Produkterne er derfor lette, tætsiddende og er alle bygget op om performance-elementer, som skal være med til at bibringe både komfort og fart.

 

Den langærmede Pro Team Training Jersey er kollektionens mest prisvenlige version af en trøje, som er lavet til den daglige træning for den seriøse rytter. Den findes også i en kortærmet version, som er blevet enormt populær hen over de sidste par sæsoner.

 

Trøjen er lavet i et fint og tyndt materiale, som gør den til en let størrelse, som er god i ydersæsonerne på egen hånd og så fungerer den desuden rigtigt fint som et godt mellemlag, da den ikke fylder meget. Den kan både bruges om vinteren under en jakke eller et vind- og vandtæt lag

 

Materialerne er generelt tynde og lette, men fronten er faktisk lavet helt uden perforeringer, så den er lidt mere modstandsdygtig overfor vinden. Omvendt er ryggen lavet med et stof i gittermønster, så sveden bedre kan fordampe og overskydende varme bedre kan finde vej ud.

 

Produkterne fra Raphas Pro Team Trainiing-kollektion har en kæmpe styrke i mine øjne: Deres pasform. Den er nemlig lavet til at sidde godt til, men tætheden er tonet en anelse ned i forhold til decideret racewear. Det giver et tæt fit, men med en stor grad af komfort. Det er min opfattelse, at det er netop denne fornemmelse de fleste cykelryttere søger.


Trøjen sidder således behageligt tæt uden at anstrenge sig. Både stoffets elastiske kvaliteter og en fin konstruktion sørger for, at den sætter sig let omkring overkroppen og armene uden at der strammer nogen steder.  Som tidligere nævnt: Præcis som cykeltøj skal sidde. Tæt uden at stramme nogen steder.

 

Trøjen er virkelig lækker i ydersæsonerne - forår og efterår - og så passer den rigtig let under en jakke, så man får et ekstra, varmt lag om vinteren. Den er en anelse til den tynde side, hvis man skal bruge den alene i denne tid, men man kan sagtens opgradere dens funktionalitet med et par løse ærmer under og en varm vest over, når efteråret er mildt som nu. Alternativt som et mellemlag under en tynd jakke, som kan tage vind og vand.

 

Alt i alt en virkelig lækker jersey, som har kæmpe anvendelsesmuligheder i vores klima.

 

Konklusion

Pro Team Training-produkterne fortsætter med at imponere med god pasform, lækre produkter og god anvendelighed.

 

Trøjen er perfekt til ydersæsonerne, om end den nok bliver for kold som enkeltstående produkt, når vinteren trænger sig på.

 

Bukserne er helt geniale som en overgang mellem sommer og vinter og jeg er personligt glad for at slippe for de løse ben. Det giver så meget bedre komfort!

 

 



Stillet til rådighed af: Rapha

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet