17.08.2020 @ 16:50

Måske sommerens hotteste sæt i vores optik, hvor funktion og æstetik går op i en højere enhed samtidig med, at miljøet tilgodeses. Chapeau til isolés!
 

Introduktion

Danske isolés fortsætter sin færd ud i den store cykelverden. Her med et par opdaterede bibshorts samt en helt ny ’High Summer’-trøje, som er lavet til de varmeste dage på rammen.

 

Snittet er moderne og stadig til den præstationsfokuserede rytter, mens designet forbliver inspireret af de nordiske dyder og underspillede farvekombinationer.

 

isolés er desuden optagede af bæredygtig produktion og modsat mange andre, så bliver det ikke kun ved snakken og ambitionen. Således er trøjens materialer for eksempel lavet af genbrugte plasticflasker og dens tre stofkvaliteter er af henholdsvis 86 %, 85 % og 100 % genbrugte materialer.

 

Jules Jersey HS

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

Producent: isolés
Produkt: Jules Jersey HS
Farver: Hvid / Navy
Størrelse: Medium

Vejledende udsalgspris: 899,95 kroner

 

 

Test

Ved trøjen her er det vigtigt at lægge mærke til efternavnet; ’HS’.


HS står nemlig for High Summer og indikerer dermed tydeligt, at trøjen er lavet til de varmeste dage i sadlen.

 

Konstruktion og materialer

Derfor bruger isolés udelukkende ultralette materialer, som samtidig er gearet til at flytte masser af fugt væk fra kroppen og som giver en god ventilation.

 

Hovedparten af trøjen er udført i et let perforeret materiale, som er dejligt tyndt og let. Allerede med trøjen i hænderne skriger den på at komme ud at køre en tur i den bagende sol og man bemærker med det samme letheden i materialerne.

 

De solbeskinnede landeveje kalder endnu højere, når man ser, at isolés har brugt et endnu lettere stof på undersiden af ærmerne samt i nakken for at tilføje ekstra køling og åndbarhed på steder, hvor der ellers kan ophobe sig masser af varme. 

 

Trøjen her er ydermere hvid, hvilket er med til at reflektere solens stråler  og derved undgå varmeophobing. Stoffet beskytter rytteren med en solfaktor 50, så alt i alt er det tydeligt, at isolés har gjort alt hvad de kan for at skabe en trøje, der kan performe i sommervarmen.

 

Pasform

Der er ingen tvivl om, at isolés henter inspiration fra vædeløb og konkurrenceorienteret cykling i sin æstetik og baggrund, så ikke overraskende er trøjen her lavet med disse dyder for øje. Mon ikke medejer Jakob Fuglsang også giver sit besyv med her, når kollektionerne skabes?

 

Trøjen er således tætsiddende over hele linjen og understreger med sine albuelange ærmer ambitionen om at være tidssvarende både i udtryk og funktionalitet.

 

Man kan således foranlediges til at tro, at trøjen kun er for de få – de trimmede konkurrenceryttere – men her kan isolés noget helt særligt, som vi før har bemærket i test af brandets produkter.

 

Trøjen er nemlig helt tætsiddende og ’optimeret’, men materialerne og konstruktionen gør, at man får en virkelig behagelig fornemmelse. Alt sidder tæt hvor det skal, men alligevel så der er plads til at trække vejret og sådan at man ikke behøver at være licens-tynd for at få glæde af det.

 

Jeg er især imponeret af, hvor behageligt trøjen sidder hen over brystet og skuldrene, hvor den sidder helt tæt uden at stramme og giver alt det bevægerum, man har brug for.

 

Og så er ærmerne helt geniale i min optik. De er lange og tætsiddende, hvilket jeg synes, fanger tidens trend fuldstændig. Og så er afslutningen lavet med en bred elastikkant, som holder ærmerne på plads og derved er med til at bibeholde udtrykket såvel som funktionaliteten. Den brede elastik fordeler trykket helt perfekt.

 

 

Ude på cyklen

Jeg har haft lejlighed til at teste trøjen på sin hjemmebane i sidste uge: I høj solskin og temperaturer tæt på de 30 grader.

 

Fungerer det så? Ja i den grad. Trøjen leverer masser af ventilation og så bidrager dens lette udtryk til følelsen af, at man let kommer af med varmen.

 

Mest bemærkelsesværdigt for mig har dog været, hvor godt trøjen formår at fjerne sved fra kroppen. Trøjen holder mig simpelthen mere tør på de varmeste dage end andre trøjer, jeg har kørt med i sommervarmen.

 

Det er en rigtig vigtig kvalitet og også noget som taler for, at den vil være en ideel partner i bjergene i sommermånederne, hvor man ikke har vindkølingen, når man klatrer.

 

Trøjen bibeholder sin gode pasform ude på cyklen og selv om den fjerner masser af fugt fra kroppen, så bliver den ikke våd eller tung.

 

 

Design

En anden ting, som jeg vil knytte en kommentar til, er designet. Selv om den slags altid er subjektivt, så må jeg sige, at jeg synes, at isolés leverer det mest gennemførte og æstetisk behagende program denne sommer.

 

Designet er underspillet, men markant og letgenkendeligt. Og med sine afdæmpede farver, så fremstår det nærmest ny-klassisk i min optik.

 

Men det er ikke kun mig, som har bemærket dette, for trøjen her har fået rigtig mange positive bemærkninger med på vejen, når jeg har været ude i den, så det lader til, at jeg ikke er den eneste med ovenstående synspunkt.

 

Den tiltrækker sig i hvert fald mere positiv opmærksomhed end jeg er vant til, når jeg tropper op i lycra.

Paul Bib Shorts Black ECO – Extra Long

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

Producent: isolés
Produkt: Paul Bib Shorts Black ECO – Extra Long
Farver: Sort
Størrelse: Medium

Vejledende udsalgspris: 999,95 kroner

 

 

Test

Paul bibshortsene er isolés’ bud på et par shorts som skal opfylde alle krav fra den kræsne rytter.

 

Denne version er tilført lidt ekstra længde i buksebenene. De er nemlig fem centimeter længere end normalt – inspireret af Jakob Fuglsang som foretrækker sine bukser netop sådan.

 

Noget han i øvrigt deler med flere af sine kollegaer i det professionelle felt.

 

Materialer

Det første man bemærker er, at materialerne er dejligt kraftige og bløde i hænderne.

 

Stoffet er tykt og modstandsdygtigt og det strækker godt i alle retninger uden at stoffet af den grund bliver tyndt. Lycra-blandingen er vildt lækker.

 

Det mærkes især, når man trækker bukserne på, for stoffet er blødt og lækkert mod huden sidder virkelig behageligt. Der er gods i materialerne og det har nærmest lidt luksuspræg over sig.

 

 

Pasform

Lidt ligesom trøjen, så er bukserne tætsiddende, men uden at det går over gevind og kun passer til konkurrenceryttere.

 

Bukserne sidder behageligt tæt og tryk og elasticitet fordeler sig godt omkring lårene og rundt om hoftepartiet.

 

Bukserne skiller sig lidt ud, idet at stykket ved maven og lænden går ret langt op.

 

Man bemærker det lige, når man trækker bukserne på første gang og skal lige vænne sig til det, Men ude på cyklen føles det som om, at det giver noget ekstra støtte og mindre bevægelse og forskydning i shortsenes pasform, når man bevæger sig op og ned i sadlen.

 

Bukserne her skiller sig som sagt ud ved lidt ekstra længde i benene. Det forstærker det moderne udtryk, men er selvfølgelig primært lavet af funktionelle grunde, til dem som enten har brug for lidt ekstra længde eller foretrækker at shortsene sidder lidt lavere på låret.

 

Jeg hører selv til i den sidste kategori. Når jeg trækker shortsene på stående, så sidder de en centimeters penge over knæet, men i sadlen kravler alle shorts jo en anelse op under bevægelse, så man får en ret harmonisk længde og pasform. Det kan varmt anbefales.

 

 

Komfort

Indlægget har hele seks tykkelser fordelt over sit areal.

 

Det mærker man naturligvis ikke i praksis, men indlægget er rigtig fint og leverer fin støtte, samtidig med, at det er ret minimalistisk.

 

Det spiller godt sammen med shortsene og er det af den slags indlæg, som man helt glemmer, er der. Det betyder, at det gør sit arbejde helt som det skal.

 

Eller er der rigtig god komfort hele vejen rundt. Stoffet er lækkert og forbliver blødt og lækkert selv i rigtig varmt vejr. Pasformen er tæt med udtalt godt balanceret, så man får en blød og elegant fordeling af stretch.

 

Konklusion

Først og fremmest en stor tommel op til isolés for at have en holdning til bæredygtig produktion og for at handle på det. Det er imponerende, hvor meget af produkterne der er lavet i genanvendelige materialer.

 

isolés leverer her et virkeligt lækkert sommersæt, hvor produkterne på hver sin måde giver masser af komfort og ydeevne.

 

Fælles for både over- og underdel er de gode materialer og den virkelig lækre pasform, som passer til langt de fleste, som gerne vil kombinere komfort, stil og ydeevne.

 

Trøjen er udtalt let og lækker med sine perforerede kvaliteter og ude op cyklen ånder den godt, mens den er helt exceptionel god til at holde sin rytter tør.

 

Shortsene har sin helt store styrke i de lækre og bløde materialer i rigtig god kvalitet.
De sidder godt og finder en god balance imellem at sidde tæt og samtidig behageligt.

 

Det ekstra stykke omkring mave-lænderegionen giver lidt ekstra stabilitet, som fungerer godt.

 

Og så er sættet fedt at se på. Det er moderne i sit udtryk med de lange ærmer og tilsvarende bukser og underspillet i sit farvevalg.

 

Der er faktisk intet negativt at sige om sættet her. Chapeau!

 

Sådan har vi testet: Tøjet er testet på landevejen i den varmeste uge i 2020.

 

Stillet til rådighed af: isolés

TESTRAPPORT

Brand: isolés

Model: Jules Jersey HS / Paul Bib Shorts Black ECO – Extra Long

 

Hvad er produkterne lavet til?

HS-trøjen er lavet til de varmeste sommerdage i sadlen, mens bibshorts’ene er lavet til ’almindeligt’ brug på nær om vinteren.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Trøjen benytter to perforerede materialekvaliteter for at opnå den rette lethed og afkøling.


Shortsene har fem centimeter ekstra længde i benene og benytter et nyudviklet indlæg med seks densiteter fordelt over puden.

 

Begge produkter er desuden i høj grad fremstillet af genbrugsmaterialer for at tilgodese miljøet.

 

Bedøm produktets konstruktion

Trøjen er meget veludført i sin lette kvalitet, som så er ekstra let i nakken og under armene, hvor varmen ophober sig. Gennemtænkt.


Shortsene er veludførte med holdbart stof samt flade sømme for at undgå ubehag.

 

Bedøm ydeevnen

Trøjen er virkelig let og luftig og så er den eminent til at fjerne fugt fra rytterens overkrop. Den excellerer – som den skal – på en rigtig varm sommerdag.

 

Shortsene er behagelige og sidder godt – selv efter lang tid i sadlen.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten er helt i top – lige fra materialer og udførsel.


Trøjen er blød, let og lækker, men shortsene fremstår med lidt mere tykkelse, da de slides anderledes.

 

Bedøm pasform

Pasformen er performance-orienteret og tætsiddende, men isolés er gode til at finde balancen, så man får en fittet trøje, der strækker vældigt godt og sidder behageligt. Derved appellerer den lidt bredere.
 

Bedøm størrelse

Matcher ’rigtige’ størrelser godt.

 

Bedøm vægt

Trøjen er udtalt let i sit udtryk.

 

Bedøm komfort

Både trøje og shorts scorer virkeligt højt på komforten.


Selv efter flere timer i bagende sol, forbliver pasformen og funktionaliteten intakt.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Man får high-end hele vejen rundt for en lavere pris end de fleste af konkurrenterne ofte tager.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Design, trøjens lethed og funktion samt shortsenes lækre, kraftige kvalitet.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Der er ikke noget specifikt at sætte en finger på.

 

Konklusion

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, det ser godt ud og performer ligeså.

 

Om testeren:

Alder: 37
Højde: 183 cm
Vægt: 75 kg

Jeg har cyklet i: 11 år 
Så ofte cykler jeg: 2-3 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet