27.04.2022 @ 16:00

Et veludført sæt tøj fra de italienske giganter indenfor cykeltøj, hvor både design, kvalitet og udførsel er godkendt og vil passe til en lang række ryttere, som ønsker at kombinere diskret design med klassisk kvalitet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta
Producent: Giordana
Produkter:
Silverline Jersey - kr. 899,-
FR-C Pro bibshorts - kr. 1.149,-
 

(Jersey og shorts er testet i størrelse medium - testeren er 183 centimeter høj og vejer 75 kilo)

Introduktion

Giordana er et af de helt traditionelle, italienske cykel-brands, som har været med til at sætte sydeuropæerne på landkortet som den førende nation, når det kommer til produktion af cykeltøj.

 

Giordana har en lang historie i sporten - både som producent af teamtøj og leverandør til Pro Touren, men også med egen kollektion, som vi har testet her.

 

Test

 

Giordana Silverline Jersey
Silverline-kollektionen fra Giordana kollektion rangerer lige under de allermest avancerede serier fra italienerne. Silverline-serien er således lavet til at passe til en bred vifte af kropstyper på tværs af ambitioner og erfaring.

 

Umiddelbart er trøjen er ret klassisk størrelse - med en traditionel panelopbygning og i helt sort i vores testversion.

 

Men ved nærmere eftersyn er Silverline-trøjen en helt tidssvarende trøje i sit design og egenskaber.

 

Silverline-trøjen er en allround trøje med moderne elementer.

 

Moderne snit

Trøjen har et ret fedt og moderne design, synes jeg. Den er moderne klassisk i sit udtryk, med en pasform, som ikke er ultratæt, men alligevel performance-orienteret.

 
Det første jeg lægger mærke til i forhold til det æstetiske udtryk, er en lavt skåret krave, som giver et underspillet og diskret look. Funktionelt føles det også lækkert, at kraven stopper ved kravebenets kant og ikke går op og generer på halsen. Det er trods alt en sommertrøje, så hvis man har brug for beskyttelse på halsen, så har man alligevel en vest på.

 

Aero i ærmerne

Ærmerne er aero-inspirerede og stoffet er lavet i en ’vaffel’-konstruktion, hvor stoffet har massevis af perforeringer.

 

Det giver god ventilation, men dets største styrke er nok, at det er rigtigt medgørligt og strækbart, hvilket i mine øjne er ideelt til netop ærmer.
Hvis en trøje skal appellere til mange typer, så skal ærmerne være meget fleksible og det er disse.

 

Dermed sidder ærmerne tæt, men behageligt. Og der er ikke behov for en kraftig elastik i enden, som giver ’pølsearme’ og potentielt strammer. Trykket er jævnt og fint fordelt over hele ærmets længde. Og så går de til albuen, hvilket forstærker det moderne look og den aerodynamiske fornemmelse.

 

Ærmerne er aerodynamiske og moderne i sit udtryk med masser af længde.

 

Pasform til de fleste

Som nævnt har Giordana lavet Silverline-trøjen til at ramme en bred målgruppe, når det kommer til pasform. Det holder meget godt. Især fordi der er brugt lidt mere materiale end i de helt aerodynamisk orienterede versioner, hvor der typisk bruges mindre materiale og pasformen i højere grad opnås ved ultrahøj elasticitet.

 

Her er der tilpas med materiale til at trøjen føles ’tro mod sin størrelse’ ’man ikke skal strække stoffet helt vildt, når man tager den på.

 

Jeg oplever, at trøjen sidder godt hen over brystet og skuldre især, hvor den er tæt, men der samtidig er en anelse spillerum, så den ikke føles indelukket og giver fuld bevægelighed uden at det føles restriktivt.
 

Med andre ord: Trøjen sidder tæt men behageligt og helt uden restriktioner. Her har Giordana ramt noget helt rigtigt.

 

Lynlåsen på forsiden holder dog ikke helt niveau og jeg har oplevet, at den buler en del, hvilket er et irritationsmoment. Giordana har ellers forsøgt at modvirke det ved at lade taljen være længere bagpå og kortere foran, så trøjen kommer på plads, når man læner sig forover for at gribe i styret. Elastikken i taljen er således kraftig bagpå, men smal foran.

 

Men jeg synes ikke helt, at der er nok fasthed i den. Den bliver en anelse for løs i bunden efter min smag og så tror jeg faktisk, at det kunne have afhjulpet nogle af problemerne for lynlåsen, hvis den sad strammere, da forsiden så havde mindre mulighed for at kravle opad.

 

Det er ikke en show-stopper, og man kan argumentere for, at Giordana er tro mod pasformen på den her måde, men det har trukket lidt ned for mit vedkommende.

 

Trøjen har en pasform som vil passe de fleste uden af sidde klistret på.

 

Fine egenskaber

Stoffet på trøjen kalder Giordana for Breeze og det er lavet af et keramisk materiale, som skal give en forbedret åndbarhed.

 

Stoffet har en rigtig god tykkelse og fornemmelse, som en rigtig sommertrøje uden at det bliver for tyndt. Man kan ane de små mikro-perforeringer, som skal være med til at sikre åndbarheden.

Materialet er effektivt til at holde kroppen tør og det kan holde til ret meget fugt og sved før det må give fortabt. Det tørrer desuden op som man forventer det af en trøje af denne kaliber, når man sænker intensiteten. Dermed får man en trøje, som egner sig godt til de varme dage og som kan klare rigtig meget intensitet og stadig holde sin rytter tør og komfortabel.

 

Giordana FR-C PRO bibshorts

FR-C Pro-modellen er et par bibs fra øverste hylde - tydeliggjort ved at de bruges af de hold, som kører i Giordana-tøj på Pro Touren. Så vi har at gøre med et par topshorts, hvilket er tydeligt på materialekvaliteten, men det er til gengæld værd at bemærke, at prisen er særdeles favorabel, når man sammenligner med topmodellerne fra andre brands, hvor prisen let sniger sig op på det dobbelte af Giordana.

 

Shortsene har en moderne konstruktion med minimalt antal sømme, som giver maksimal bevægelsesfrihed og komfort.

 

FR-C Pro-bukserne bruges på Pro Touren.

 

No-nonsense kvalitet

 

Kvaliteten er rigtig lækker og tilpas kraftig til, at man føler en både blød og lækker kvalitet i hånden, men at der samtidig er de egenskaber, som man sætter pris på.

 

Det kraftige materiale har nemlig en anelse kompression, som er med til at støtte og give fornemmelsen af et par bibshorts, som bliver hvor de skal, når først de er trukket på.

 

Stoffets kvalitet skal have ros, for det er både tilpas kraftigt og blødt, så man er dækket ind, både hvad angår pasformen samt fornemmelse og komfort. Giordana leverer et lækkert lycra-materiale uden dikkedarer, præcis som de fleste ryttere foretrækker.

 

Afslutninger i benene

Buksebenene er afsluttet med en bred elastikkant, som fordeler trykket godt og er med til at sikre det gode fit, hvor bukserne ikke bevæger sig, selv om benene kører og op ned.

Der er plads til at have store lår og det er et must, når et par bukser skal passe til en bred målgruppe og matcher således trøjen godt. Jeg oplever en behagelig og effektiv afslutning i benene, som man ikke tænker på, når først man er i gang og det yderst positivt.

 

Bukserne er traditionelt udført med høj materialekvalitet.
 

Avanceret selesystem

Et par bibshorts har i sagens natur en overdel - selesystemet.

 

Det her er rigtig lækkert og giver fornemmelsen af noget jeg også kun har oplevet ved de absolutte topmodeller hos andre brands. På forsiden er selerne helt flade og uden sømme, så de sætter sig helt tæt til kroppen uden at forstyrre trøjens fit.

 

Selerne er reelt en helt flad elastik, som er virkelig kraftig. Det gør, at selerne giver masser af struktur til shortsene og det er med til at sikre den gode pasform, for der er masser af power i elastikken, som holder shortsene oppe og på plads. De kan desuden strække sig meget og derved igen være med til at blive plads til en bred målgruppe af kropstyper.

 

Bagpå er et bredt mesh-panel med til at give struktur og støtte, mens de håndterer sved effektivt.

 

I overgangen mellem selve shortsene og selerne på forsiden og ved hofterne, har Giordana benyttet et tyndt stykke stof med carbon-fibre. Det er med til at give en god overgang, hvor man er beskyttet og føler sig komfortabel, også selv om ens trøje er kortere foran, som det eksempelvis er tilfældet med Silverline-modellen. Det er også med til at give god støtte og struktur omkring talje og hofte. 

 

Selesystemet er toplækkert og i høj kvalitet.

 

Moderne indlæg

Indlægget i FR-C Pro-shortsene hedder Cirro S og er udviklet af Giordana hen over lang tid, så det efterhånden indeholder en række spændende metoder og teknologier.

Trådene i indlægget fyldes med Aloe Vera, før puden samles. Det skulle ifølge Giordana sikre, at der forbliver en smule Aloe Vera i puden, som giver en antibakteriel effekt, som kan give en effekt i forhold til at holde siddeområdet sundt.

 

Det øverste lag materiale er lavet i nylon-mikrofiber, som har en masse små luftkanaler, som skal forhindre udtørring af puden. Derfor anbefaler Giordana heller ikke, at man bruger chamois-creme, da det kan stoppe disse kanaler til.

 

Jeg synes rigtig godt om overfladematerialet i indlægget her, da det er blødt og lækkert, men samtidig ikke er for svampet, som typisk gør det sværere at holde rent og pænt. Efter over 10 vaske i løbet af testen fremstår indlægget stadig fuldstændig som nyt uden misfarvninger eller andet og det peger på et holdbart indlæg, som er let at vedligeholde.

 

Indlægget føles ikke så kraftigt ved inspektion - det er faktisk kun 14 millimeter på det tykkeste sted, hvilket er ret minimalistisk. Det skal bemærkes, at tykkelsen ingenlunde er et kvalitetsmål i de moderne indlæg og at mere materiale er ikke længere lig med mere komfort, da den moderne teknologi gør, at man kan stoppe rigtig meget densitet ind i materialet, som derfor ikke længere nødvendigvis behøver at fylde en masse.

 

Når indlægget ikke fylder alverden, så forbedrer det rytterens bevægelsesfrihed og netop bevægelsesfriheden er den store styrke her. Puden sætter sig tæt og behageligt og selv om man bevæger sig meget i sadlen og vender og drejer sig, så har jeg ikke oplevet nogen irritation eller shorts der flytter sig, så de skal rettes til. Det er et stort plus.

 

Indlægget favner egentligt ret bredt, for tiden er som sagt løbet lidt fra de store og kraftige indlæg. Der er en god densitet i puden og den sidder behagelig og føles anatomisk optimeret.

 

Det giver en fornemmelse, som man ofte efterspørges af seriøse motionister og opefter.


Konklusion
 

Giordana lever her et sæt sommertøj, som på en gang er klassisk og uden så mange dikkedarer, men samtidig har en masse af de tekniske features, som vi alle sammen sætter pris på.

 

Trøjen har en god, allround pasform, som vil passe de fleste, præcis som Giordana lover. Er man til det helt tætte fit, så skal vælge en anden, da man ellers vil føle, at der er for meget plads foran. Ude på cyklen får man en luftig sommertrøje, som er alsidig i sin funktion og har et semi-friskt look med den sænkede krave og de lange ærmer.

 

FC-R PRO-bukserne holder en høj kvalitet og giver en anatomisk pasform med en stor bevægelsesfrihed som sin største force. Og så er prisen rigtig stærk for et par short med denne materialekvalitet.
 

Alt i alt tilbyder Giordana høj kvalitet og et sæt, som vil behage rigtig mange ryttere - både funktionelt og designmæssigt.


Stillet til rådighed af: C. Reinhardt

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x