27.04.2022 @ 16:00

Et veludført sæt tøj fra de italienske giganter indenfor cykeltøj, hvor både design, kvalitet og udførsel er godkendt og vil passe til en lang række ryttere, som ønsker at kombinere diskret design med klassisk kvalitet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta
Producent: Giordana
Produkter:
Silverline Jersey - kr. 899,-
FR-C Pro bibshorts - kr. 1.149,-
 

(Jersey og shorts er testet i størrelse medium - testeren er 183 centimeter høj og vejer 75 kilo)

Introduktion

Giordana er et af de helt traditionelle, italienske cykel-brands, som har været med til at sætte sydeuropæerne på landkortet som den førende nation, når det kommer til produktion af cykeltøj.

 

Giordana har en lang historie i sporten - både som producent af teamtøj og leverandør til Pro Touren, men også med egen kollektion, som vi har testet her.

 

Test

 

Giordana Silverline Jersey
Silverline-kollektionen fra Giordana kollektion rangerer lige under de allermest avancerede serier fra italienerne. Silverline-serien er således lavet til at passe til en bred vifte af kropstyper på tværs af ambitioner og erfaring.

 

Umiddelbart er trøjen er ret klassisk størrelse - med en traditionel panelopbygning og i helt sort i vores testversion.

 

Men ved nærmere eftersyn er Silverline-trøjen en helt tidssvarende trøje i sit design og egenskaber.

 

Silverline-trøjen er en allround trøje med moderne elementer.

 

Moderne snit

Trøjen har et ret fedt og moderne design, synes jeg. Den er moderne klassisk i sit udtryk, med en pasform, som ikke er ultratæt, men alligevel performance-orienteret.

 
Det første jeg lægger mærke til i forhold til det æstetiske udtryk, er en lavt skåret krave, som giver et underspillet og diskret look. Funktionelt føles det også lækkert, at kraven stopper ved kravebenets kant og ikke går op og generer på halsen. Det er trods alt en sommertrøje, så hvis man har brug for beskyttelse på halsen, så har man alligevel en vest på.

 

Aero i ærmerne

Ærmerne er aero-inspirerede og stoffet er lavet i en ’vaffel’-konstruktion, hvor stoffet har massevis af perforeringer.

 

Det giver god ventilation, men dets største styrke er nok, at det er rigtigt medgørligt og strækbart, hvilket i mine øjne er ideelt til netop ærmer.
Hvis en trøje skal appellere til mange typer, så skal ærmerne være meget fleksible og det er disse.

 

Dermed sidder ærmerne tæt, men behageligt. Og der er ikke behov for en kraftig elastik i enden, som giver ’pølsearme’ og potentielt strammer. Trykket er jævnt og fint fordelt over hele ærmets længde. Og så går de til albuen, hvilket forstærker det moderne look og den aerodynamiske fornemmelse.

 

Ærmerne er aerodynamiske og moderne i sit udtryk med masser af længde.

 

Pasform til de fleste

Som nævnt har Giordana lavet Silverline-trøjen til at ramme en bred målgruppe, når det kommer til pasform. Det holder meget godt. Især fordi der er brugt lidt mere materiale end i de helt aerodynamisk orienterede versioner, hvor der typisk bruges mindre materiale og pasformen i højere grad opnås ved ultrahøj elasticitet.

 

Her er der tilpas med materiale til at trøjen føles ’tro mod sin størrelse’ ’man ikke skal strække stoffet helt vildt, når man tager den på.

 

Jeg oplever, at trøjen sidder godt hen over brystet og skuldre især, hvor den er tæt, men der samtidig er en anelse spillerum, så den ikke føles indelukket og giver fuld bevægelighed uden at det føles restriktivt.
 

Med andre ord: Trøjen sidder tæt men behageligt og helt uden restriktioner. Her har Giordana ramt noget helt rigtigt.

 

Lynlåsen på forsiden holder dog ikke helt niveau og jeg har oplevet, at den buler en del, hvilket er et irritationsmoment. Giordana har ellers forsøgt at modvirke det ved at lade taljen være længere bagpå og kortere foran, så trøjen kommer på plads, når man læner sig forover for at gribe i styret. Elastikken i taljen er således kraftig bagpå, men smal foran.

 

Men jeg synes ikke helt, at der er nok fasthed i den. Den bliver en anelse for løs i bunden efter min smag og så tror jeg faktisk, at det kunne have afhjulpet nogle af problemerne for lynlåsen, hvis den sad strammere, da forsiden så havde mindre mulighed for at kravle opad.

 

Det er ikke en show-stopper, og man kan argumentere for, at Giordana er tro mod pasformen på den her måde, men det har trukket lidt ned for mit vedkommende.

 

Trøjen har en pasform som vil passe de fleste uden af sidde klistret på.

 

Fine egenskaber

Stoffet på trøjen kalder Giordana for Breeze og det er lavet af et keramisk materiale, som skal give en forbedret åndbarhed.

 

Stoffet har en rigtig god tykkelse og fornemmelse, som en rigtig sommertrøje uden at det bliver for tyndt. Man kan ane de små mikro-perforeringer, som skal være med til at sikre åndbarheden.

Materialet er effektivt til at holde kroppen tør og det kan holde til ret meget fugt og sved før det må give fortabt. Det tørrer desuden op som man forventer det af en trøje af denne kaliber, når man sænker intensiteten. Dermed får man en trøje, som egner sig godt til de varme dage og som kan klare rigtig meget intensitet og stadig holde sin rytter tør og komfortabel.

 

Giordana FR-C PRO bibshorts

FR-C Pro-modellen er et par bibs fra øverste hylde - tydeliggjort ved at de bruges af de hold, som kører i Giordana-tøj på Pro Touren. Så vi har at gøre med et par topshorts, hvilket er tydeligt på materialekvaliteten, men det er til gengæld værd at bemærke, at prisen er særdeles favorabel, når man sammenligner med topmodellerne fra andre brands, hvor prisen let sniger sig op på det dobbelte af Giordana.

 

Shortsene har en moderne konstruktion med minimalt antal sømme, som giver maksimal bevægelsesfrihed og komfort.

 

FR-C Pro-bukserne bruges på Pro Touren.

 

No-nonsense kvalitet

 

Kvaliteten er rigtig lækker og tilpas kraftig til, at man føler en både blød og lækker kvalitet i hånden, men at der samtidig er de egenskaber, som man sætter pris på.

 

Det kraftige materiale har nemlig en anelse kompression, som er med til at støtte og give fornemmelsen af et par bibshorts, som bliver hvor de skal, når først de er trukket på.

 

Stoffets kvalitet skal have ros, for det er både tilpas kraftigt og blødt, så man er dækket ind, både hvad angår pasformen samt fornemmelse og komfort. Giordana leverer et lækkert lycra-materiale uden dikkedarer, præcis som de fleste ryttere foretrækker.

 

Afslutninger i benene

Buksebenene er afsluttet med en bred elastikkant, som fordeler trykket godt og er med til at sikre det gode fit, hvor bukserne ikke bevæger sig, selv om benene kører og op ned.

Der er plads til at have store lår og det er et must, når et par bukser skal passe til en bred målgruppe og matcher således trøjen godt. Jeg oplever en behagelig og effektiv afslutning i benene, som man ikke tænker på, når først man er i gang og det yderst positivt.

 

Bukserne er traditionelt udført med høj materialekvalitet.
 

Avanceret selesystem

Et par bibshorts har i sagens natur en overdel - selesystemet.

 

Det her er rigtig lækkert og giver fornemmelsen af noget jeg også kun har oplevet ved de absolutte topmodeller hos andre brands. På forsiden er selerne helt flade og uden sømme, så de sætter sig helt tæt til kroppen uden at forstyrre trøjens fit.

 

Selerne er reelt en helt flad elastik, som er virkelig kraftig. Det gør, at selerne giver masser af struktur til shortsene og det er med til at sikre den gode pasform, for der er masser af power i elastikken, som holder shortsene oppe og på plads. De kan desuden strække sig meget og derved igen være med til at blive plads til en bred målgruppe af kropstyper.

 

Bagpå er et bredt mesh-panel med til at give struktur og støtte, mens de håndterer sved effektivt.

 

I overgangen mellem selve shortsene og selerne på forsiden og ved hofterne, har Giordana benyttet et tyndt stykke stof med carbon-fibre. Det er med til at give en god overgang, hvor man er beskyttet og føler sig komfortabel, også selv om ens trøje er kortere foran, som det eksempelvis er tilfældet med Silverline-modellen. Det er også med til at give god støtte og struktur omkring talje og hofte. 

 

Selesystemet er toplækkert og i høj kvalitet.

 

Moderne indlæg

Indlægget i FR-C Pro-shortsene hedder Cirro S og er udviklet af Giordana hen over lang tid, så det efterhånden indeholder en række spændende metoder og teknologier.

Trådene i indlægget fyldes med Aloe Vera, før puden samles. Det skulle ifølge Giordana sikre, at der forbliver en smule Aloe Vera i puden, som giver en antibakteriel effekt, som kan give en effekt i forhold til at holde siddeområdet sundt.

 

Det øverste lag materiale er lavet i nylon-mikrofiber, som har en masse små luftkanaler, som skal forhindre udtørring af puden. Derfor anbefaler Giordana heller ikke, at man bruger chamois-creme, da det kan stoppe disse kanaler til.

 

Jeg synes rigtig godt om overfladematerialet i indlægget her, da det er blødt og lækkert, men samtidig ikke er for svampet, som typisk gør det sværere at holde rent og pænt. Efter over 10 vaske i løbet af testen fremstår indlægget stadig fuldstændig som nyt uden misfarvninger eller andet og det peger på et holdbart indlæg, som er let at vedligeholde.

 

Indlægget føles ikke så kraftigt ved inspektion - det er faktisk kun 14 millimeter på det tykkeste sted, hvilket er ret minimalistisk. Det skal bemærkes, at tykkelsen ingenlunde er et kvalitetsmål i de moderne indlæg og at mere materiale er ikke længere lig med mere komfort, da den moderne teknologi gør, at man kan stoppe rigtig meget densitet ind i materialet, som derfor ikke længere nødvendigvis behøver at fylde en masse.

 

Når indlægget ikke fylder alverden, så forbedrer det rytterens bevægelsesfrihed og netop bevægelsesfriheden er den store styrke her. Puden sætter sig tæt og behageligt og selv om man bevæger sig meget i sadlen og vender og drejer sig, så har jeg ikke oplevet nogen irritation eller shorts der flytter sig, så de skal rettes til. Det er et stort plus.

 

Indlægget favner egentligt ret bredt, for tiden er som sagt løbet lidt fra de store og kraftige indlæg. Der er en god densitet i puden og den sidder behagelig og føles anatomisk optimeret.

 

Det giver en fornemmelse, som man ofte efterspørges af seriøse motionister og opefter.


Konklusion
 

Giordana lever her et sæt sommertøj, som på en gang er klassisk og uden så mange dikkedarer, men samtidig har en masse af de tekniske features, som vi alle sammen sætter pris på.

 

Trøjen har en god, allround pasform, som vil passe de fleste, præcis som Giordana lover. Er man til det helt tætte fit, så skal vælge en anden, da man ellers vil føle, at der er for meget plads foran. Ude på cyklen får man en luftig sommertrøje, som er alsidig i sin funktion og har et semi-friskt look med den sænkede krave og de lange ærmer.

 

FC-R PRO-bukserne holder en høj kvalitet og giver en anatomisk pasform med en stor bevægelsesfrihed som sin største force. Og så er prisen rigtig stærk for et par short med denne materialekvalitet.
 

Alt i alt tilbyder Giordana høj kvalitet og et sæt, som vil behage rigtig mange ryttere - både funktionelt og designmæssigt.


Stillet til rådighed af: C. Reinhardt

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet