27.04.2022 @ 16:00

Et veludført sæt tøj fra de italienske giganter indenfor cykeltøj, hvor både design, kvalitet og udførsel er godkendt og vil passe til en lang række ryttere, som ønsker at kombinere diskret design med klassisk kvalitet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta
Producent: Giordana
Produkter:
Silverline Jersey - kr. 899,-
FR-C Pro bibshorts - kr. 1.149,-
 

(Jersey og shorts er testet i størrelse medium - testeren er 183 centimeter høj og vejer 75 kilo)

Introduktion

Giordana er et af de helt traditionelle, italienske cykel-brands, som har været med til at sætte sydeuropæerne på landkortet som den førende nation, når det kommer til produktion af cykeltøj.

 

Giordana har en lang historie i sporten - både som producent af teamtøj og leverandør til Pro Touren, men også med egen kollektion, som vi har testet her.

 

Test

 

Giordana Silverline Jersey
Silverline-kollektionen fra Giordana kollektion rangerer lige under de allermest avancerede serier fra italienerne. Silverline-serien er således lavet til at passe til en bred vifte af kropstyper på tværs af ambitioner og erfaring.

 

Umiddelbart er trøjen er ret klassisk størrelse - med en traditionel panelopbygning og i helt sort i vores testversion.

 

Men ved nærmere eftersyn er Silverline-trøjen en helt tidssvarende trøje i sit design og egenskaber.

 

Silverline-trøjen er en allround trøje med moderne elementer.

 

Moderne snit

Trøjen har et ret fedt og moderne design, synes jeg. Den er moderne klassisk i sit udtryk, med en pasform, som ikke er ultratæt, men alligevel performance-orienteret.

 
Det første jeg lægger mærke til i forhold til det æstetiske udtryk, er en lavt skåret krave, som giver et underspillet og diskret look. Funktionelt føles det også lækkert, at kraven stopper ved kravebenets kant og ikke går op og generer på halsen. Det er trods alt en sommertrøje, så hvis man har brug for beskyttelse på halsen, så har man alligevel en vest på.

 

Aero i ærmerne

Ærmerne er aero-inspirerede og stoffet er lavet i en ’vaffel’-konstruktion, hvor stoffet har massevis af perforeringer.

 

Det giver god ventilation, men dets største styrke er nok, at det er rigtigt medgørligt og strækbart, hvilket i mine øjne er ideelt til netop ærmer.
Hvis en trøje skal appellere til mange typer, så skal ærmerne være meget fleksible og det er disse.

 

Dermed sidder ærmerne tæt, men behageligt. Og der er ikke behov for en kraftig elastik i enden, som giver ’pølsearme’ og potentielt strammer. Trykket er jævnt og fint fordelt over hele ærmets længde. Og så går de til albuen, hvilket forstærker det moderne look og den aerodynamiske fornemmelse.

 

Ærmerne er aerodynamiske og moderne i sit udtryk med masser af længde.

 

Pasform til de fleste

Som nævnt har Giordana lavet Silverline-trøjen til at ramme en bred målgruppe, når det kommer til pasform. Det holder meget godt. Især fordi der er brugt lidt mere materiale end i de helt aerodynamisk orienterede versioner, hvor der typisk bruges mindre materiale og pasformen i højere grad opnås ved ultrahøj elasticitet.

 

Her er der tilpas med materiale til at trøjen føles ’tro mod sin størrelse’ ’man ikke skal strække stoffet helt vildt, når man tager den på.

 

Jeg oplever, at trøjen sidder godt hen over brystet og skuldre især, hvor den er tæt, men der samtidig er en anelse spillerum, så den ikke føles indelukket og giver fuld bevægelighed uden at det føles restriktivt.
 

Med andre ord: Trøjen sidder tæt men behageligt og helt uden restriktioner. Her har Giordana ramt noget helt rigtigt.

 

Lynlåsen på forsiden holder dog ikke helt niveau og jeg har oplevet, at den buler en del, hvilket er et irritationsmoment. Giordana har ellers forsøgt at modvirke det ved at lade taljen være længere bagpå og kortere foran, så trøjen kommer på plads, når man læner sig forover for at gribe i styret. Elastikken i taljen er således kraftig bagpå, men smal foran.

 

Men jeg synes ikke helt, at der er nok fasthed i den. Den bliver en anelse for løs i bunden efter min smag og så tror jeg faktisk, at det kunne have afhjulpet nogle af problemerne for lynlåsen, hvis den sad strammere, da forsiden så havde mindre mulighed for at kravle opad.

 

Det er ikke en show-stopper, og man kan argumentere for, at Giordana er tro mod pasformen på den her måde, men det har trukket lidt ned for mit vedkommende.

 

Trøjen har en pasform som vil passe de fleste uden af sidde klistret på.

 

Fine egenskaber

Stoffet på trøjen kalder Giordana for Breeze og det er lavet af et keramisk materiale, som skal give en forbedret åndbarhed.

 

Stoffet har en rigtig god tykkelse og fornemmelse, som en rigtig sommertrøje uden at det bliver for tyndt. Man kan ane de små mikro-perforeringer, som skal være med til at sikre åndbarheden.

Materialet er effektivt til at holde kroppen tør og det kan holde til ret meget fugt og sved før det må give fortabt. Det tørrer desuden op som man forventer det af en trøje af denne kaliber, når man sænker intensiteten. Dermed får man en trøje, som egner sig godt til de varme dage og som kan klare rigtig meget intensitet og stadig holde sin rytter tør og komfortabel.

 

Giordana FR-C PRO bibshorts

FR-C Pro-modellen er et par bibs fra øverste hylde - tydeliggjort ved at de bruges af de hold, som kører i Giordana-tøj på Pro Touren. Så vi har at gøre med et par topshorts, hvilket er tydeligt på materialekvaliteten, men det er til gengæld værd at bemærke, at prisen er særdeles favorabel, når man sammenligner med topmodellerne fra andre brands, hvor prisen let sniger sig op på det dobbelte af Giordana.

 

Shortsene har en moderne konstruktion med minimalt antal sømme, som giver maksimal bevægelsesfrihed og komfort.

 

FR-C Pro-bukserne bruges på Pro Touren.

 

No-nonsense kvalitet

 

Kvaliteten er rigtig lækker og tilpas kraftig til, at man føler en både blød og lækker kvalitet i hånden, men at der samtidig er de egenskaber, som man sætter pris på.

 

Det kraftige materiale har nemlig en anelse kompression, som er med til at støtte og give fornemmelsen af et par bibshorts, som bliver hvor de skal, når først de er trukket på.

 

Stoffets kvalitet skal have ros, for det er både tilpas kraftigt og blødt, så man er dækket ind, både hvad angår pasformen samt fornemmelse og komfort. Giordana leverer et lækkert lycra-materiale uden dikkedarer, præcis som de fleste ryttere foretrækker.

 

Afslutninger i benene

Buksebenene er afsluttet med en bred elastikkant, som fordeler trykket godt og er med til at sikre det gode fit, hvor bukserne ikke bevæger sig, selv om benene kører og op ned.

Der er plads til at have store lår og det er et must, når et par bukser skal passe til en bred målgruppe og matcher således trøjen godt. Jeg oplever en behagelig og effektiv afslutning i benene, som man ikke tænker på, når først man er i gang og det yderst positivt.

 

Bukserne er traditionelt udført med høj materialekvalitet.
 

Avanceret selesystem

Et par bibshorts har i sagens natur en overdel - selesystemet.

 

Det her er rigtig lækkert og giver fornemmelsen af noget jeg også kun har oplevet ved de absolutte topmodeller hos andre brands. På forsiden er selerne helt flade og uden sømme, så de sætter sig helt tæt til kroppen uden at forstyrre trøjens fit.

 

Selerne er reelt en helt flad elastik, som er virkelig kraftig. Det gør, at selerne giver masser af struktur til shortsene og det er med til at sikre den gode pasform, for der er masser af power i elastikken, som holder shortsene oppe og på plads. De kan desuden strække sig meget og derved igen være med til at blive plads til en bred målgruppe af kropstyper.

 

Bagpå er et bredt mesh-panel med til at give struktur og støtte, mens de håndterer sved effektivt.

 

I overgangen mellem selve shortsene og selerne på forsiden og ved hofterne, har Giordana benyttet et tyndt stykke stof med carbon-fibre. Det er med til at give en god overgang, hvor man er beskyttet og føler sig komfortabel, også selv om ens trøje er kortere foran, som det eksempelvis er tilfældet med Silverline-modellen. Det er også med til at give god støtte og struktur omkring talje og hofte. 

 

Selesystemet er toplækkert og i høj kvalitet.

 

Moderne indlæg

Indlægget i FR-C Pro-shortsene hedder Cirro S og er udviklet af Giordana hen over lang tid, så det efterhånden indeholder en række spændende metoder og teknologier.

Trådene i indlægget fyldes med Aloe Vera, før puden samles. Det skulle ifølge Giordana sikre, at der forbliver en smule Aloe Vera i puden, som giver en antibakteriel effekt, som kan give en effekt i forhold til at holde siddeområdet sundt.

 

Det øverste lag materiale er lavet i nylon-mikrofiber, som har en masse små luftkanaler, som skal forhindre udtørring af puden. Derfor anbefaler Giordana heller ikke, at man bruger chamois-creme, da det kan stoppe disse kanaler til.

 

Jeg synes rigtig godt om overfladematerialet i indlægget her, da det er blødt og lækkert, men samtidig ikke er for svampet, som typisk gør det sværere at holde rent og pænt. Efter over 10 vaske i løbet af testen fremstår indlægget stadig fuldstændig som nyt uden misfarvninger eller andet og det peger på et holdbart indlæg, som er let at vedligeholde.

 

Indlægget føles ikke så kraftigt ved inspektion - det er faktisk kun 14 millimeter på det tykkeste sted, hvilket er ret minimalistisk. Det skal bemærkes, at tykkelsen ingenlunde er et kvalitetsmål i de moderne indlæg og at mere materiale er ikke længere lig med mere komfort, da den moderne teknologi gør, at man kan stoppe rigtig meget densitet ind i materialet, som derfor ikke længere nødvendigvis behøver at fylde en masse.

 

Når indlægget ikke fylder alverden, så forbedrer det rytterens bevægelsesfrihed og netop bevægelsesfriheden er den store styrke her. Puden sætter sig tæt og behageligt og selv om man bevæger sig meget i sadlen og vender og drejer sig, så har jeg ikke oplevet nogen irritation eller shorts der flytter sig, så de skal rettes til. Det er et stort plus.

 

Indlægget favner egentligt ret bredt, for tiden er som sagt løbet lidt fra de store og kraftige indlæg. Der er en god densitet i puden og den sidder behagelig og føles anatomisk optimeret.

 

Det giver en fornemmelse, som man ofte efterspørges af seriøse motionister og opefter.


Konklusion
 

Giordana lever her et sæt sommertøj, som på en gang er klassisk og uden så mange dikkedarer, men samtidig har en masse af de tekniske features, som vi alle sammen sætter pris på.

 

Trøjen har en god, allround pasform, som vil passe de fleste, præcis som Giordana lover. Er man til det helt tætte fit, så skal vælge en anden, da man ellers vil føle, at der er for meget plads foran. Ude på cyklen får man en luftig sommertrøje, som er alsidig i sin funktion og har et semi-friskt look med den sænkede krave og de lange ærmer.

 

FC-R PRO-bukserne holder en høj kvalitet og giver en anatomisk pasform med en stor bevægelsesfrihed som sin største force. Og så er prisen rigtig stærk for et par short med denne materialekvalitet.
 

Alt i alt tilbyder Giordana høj kvalitet og et sæt, som vil behage rigtig mange ryttere - både funktionelt og designmæssigt.


Stillet til rådighed af: C. Reinhardt

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Talent om VM i Danmark: Var fandme en fed dag
21-årige Sofie Heby Pedersen missede lige akkurat en VM-medalje i Danmark, da verdensmesterskabet i marathondistancen blev kørt. 
Formand glæder sig over VM-medalje
Der var glæde i dag over et vellykket VM i mountainbike på dansk grund, som blev kronet med en dansk medalje.
Simon Andreassen vinder VM-medalje
Simon Andreassen vandt VM-medalje på hjemmebane i Haderslev og bekræftede endnu engang, at han er på vej tilbage.
Dansk stortalent misser akkurat VM-medalje på hjemmebane
Det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, var lige ved at hente en medalje, da mountainbikeverdensmesterskabet i marathondisciplinen blev kørt i Haderslev. 
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.
Test: Garmin Edge 1040 Solar
Garmin har netop sendt en ny topmodel af deres Edge cykel computer på gaden. Og med den nye Edge 1040 Solar rykker Garmin lige en klasse op i form af flere funktioner, nyt layout og længere batteri tid. Meget længere batteritid!
Dansker før VM på hjemmebane: Vil prøve at køre med om sejren
Simon Andreassen er på vej tilbage fra en drilsk skade i år og han mener, topformen er ved at være der, så hvorfor ikke gå efter at blive verdensmester på lørdag.
Dansk talent tager UCI-sejr
Sidste afdeling af Shimano Ligaen blev afviklet søndag og Sofie Heby Pedersen var helt suveræn.
Dansk stjerne tilbage øverst på podiet
24-årige Simon Andreassen har haft en svær sæson, hvor han har været ude med sygdom. Men efter sommerferien er danskeren kommet tilbage og i går kulminerede det med en UCI-sejr på hjemmebane.
Dyst imod Emil Axelgaard i cykelduellen
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Førstehåndsindtryk af Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023
Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Du skal blot konfigurere dit gear setup efter du har paret dit EPS (version 3 min) via Ant+ til Garmin. Du angiver antallet af klinger og tænder for klingerne - enten forvalgte 53-39, 52-36 eller 50-34, i modsat fald kan du også vælge det selv. På samme måde med kassetten: Vælg antal speed, og enten vælg mellem forvalgte kassetter, eller angiv selv tænder.Enkelte af klatrerne har afsluttet sæsonen, men heldigvis er der alligevel ganske mange, der har bevaret motivationen til at gå efter sæsonens sidste helt store mål, næste uges Il Lombardia. Lørdag får de chancen for at teste benene i Giro dell’Emilia, der heldigvis har genvundet sin prestige efter en nylig restrukturering af kalenderen, og som efter nogle sløje år atter kan fremvise en fabelagtig liste af stjerner, der er klar til at slås om sejren på den legendariske San Luca-stigning i Bologna - en ikonisk stigning, som enhver klatrer drømmer om at erobre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_giro_dellemilia_2022/ Jeg kan for så vidt godt acceptere at man kører uden radioer til et mesterskabsløb på en aflukket og velkontrolleret rute som rytterne kan have rekognoseret på forhånd. Der burde risici alt andet være noget mindre. Selvfølgelig under forudsætning at man er i stand til at kommunikere ordentligt med skiltene. Om jeg så tror det er væsentligt mere spændende uden radio tvivler jeg nok noget på. Axel Laurance kom bedst ud af det livsfarlige mylder af sving i Crikvenica, men med 9 bonussekunder styrkede Jonathan Milan sit greb om den samlede føring. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han skal forsvare den lørdag, hvor det gælder løbets kongeetape, og selvom løbets eneste rigtige bjerg, Ucka, har top med næsten 100 km til mål, er der lagt op til, at en vis dansk Tour-konge skal teste bjergbenene, inden der mod slutningen venter en puncheurfinale, som er stejlere, end det var udmeldt inden løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_cro_race_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x