13.04.2021 @ 07:00

Et vanvittigt lækkert hjulsæt, som excellerer med lav vægt og masser af stivhed.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Cadex
Produkt: 42 Disc Tubeless hjulsæt
Farver: Sort / sort
Størrelse: 700 cc
Vægt: 1327 gram

Vejledende udsalgspris: 19.998,- kroner

Forhjul: 8.999,-  kroner

Baghjul: 10.999,- kroner

Vind et Cadex 42 Disc hjulsæt


Introduktion

Cadex-brandet er ejet af Giant, som lancerer high-end komponenter under dette navn.


Hvor Giants egne hjul typisk rammer ind i markedets midterste segment, så er Cadex produkter til øverste hylde, som er lavet til at konkurrere med de ypperste brands.

 

Cadex 42 Disc hjulsættet tilbyder således masser af teknologi og løsninger, som man kun ser på de dyreste hjul og er således lavet som et high-end-hjul til ryttere, der stiller store krav til sit udstyr.

 

Foruden kvalitets-carbon og lav vægt, så tilbyder hjulsættet et hookless fælgkantdesign, Cadex egne nav, samt carbon-eger som er spændt op på en anderledes måde for at sikre rytteren maksimal stivhed.

 

 

Test

Fælgdesignet er langt hen ad vejen som forventet:


42 millimeters dybde giver gode aerodynamiske egenskaber, men ligger stadig i allround-kategorien, så hjulene kan bruges i alt terræn. I min optik er det en nærmest perfekt højde til danske forhold og så får man stadig et hjulsæt, som man snildt kan tage med sydpå i bjergene.

 

Den ydre fælgbredde er 23 millimeter, mens fælgen indvendigt er 19,4 millimeter. Disse dimensioner egner sig bedst til dæk med en bredde på 25-28 millimeter. Helt i tråd med tidens trend.

 

Fælgdesignets mest prominente feature er dog, at hjulet er lavet uden den indvendige kant, som man ofte ser, der skal tage fat i dækkets kant og holde det sammen med fælgen.


Det har Cadex droppet, således at det er dæktrykket der skubber ud mod fælgen og holder dækket på plads. En måde som mange mener, er den bedste i et tubeless-setup.

 

Ifølge Cadex giver det desuden en aerodynamisk fordel og en bedre holdbarhed, da konstruktionen bliver stærkere.

 

 

Carbon-eger og special opspænding

Hjulsættet er fremstillet med eger i carbon, hvilket understreger high-end-ambitionerne.


Det giver en åbenlys fordel i forhold til vægt, men egerne er også lavet delvist flade for at optimere på aerodynamikken. Det er lækre features, som er med til at bringe hjulsættet op i hierarkiet, men det er ikke det mest spændende ved egerne.

 

For Cadex benytter sig af en noget anderledes måde at spænde hjulene op på.

 

Systemet kaldes ’Dynamic Balanced Lacing’ og gør, at hjulene ikke er spændt helt optimalt op, når hjulene blot står eller hænger i servicebænken hos mekanikeren. Den optimale spænding opnås først, når rytteren træder kraft ind i hjulene igennem cyklen.

 

Det skal ifølge Cadex øge stivheden og hjulenes effektivitet.

 

Eget nav

Hjulene er strikket op på Cadex eget nav, hvilket måske er lidt utraditionelt. Ofte benytter de ypperste hjul sig af nav fra en af markedets anerkendte producenter, men Cadex bruger altså sit eget nav. Det er endda lavet på stållejere, hvilket også adskiller sig fra de yndede keramiske lejere. Dog påstår Cadex, at forskellen fra eget nav til eksempelvis de keramiske fra Ceramic Speed - som generelt anses som markedets gyldne standard - er lille.

 

 

Ypperlig performance

Ude på landevejen kommer teknologien virkelig til sin ret. Hjulsættet har nemlig alt det, som man forventer at et topklasse-hjul.

 

Først og fremmest så er det bare en kæmpe fornøjelse at træde et hjulsæt, der kun vejer cirka 1300 gram. Det er en imponerende vægt for at hjulsæt med en aerodynamisk profil og det giver enorm køreglæde.

 

Hjulene føles således rigtig ’letbenede’ og de er lynhurtige at træde op i fart efter et sving eller når der skal accelereres på flad vej. På bakker er de for alvor i sit rette element, hvor den lave vægt kombineret med stivheden er helt perfekt balanceret.

 

Selvom de cirka 1327 gram er meget let, så er de fordelt på en 42 millimeter høj fælg, hvilken giver masser af stivhed oveni pakken. Hjulsættet føles klippestabilt og er rigidt i sin opbygning og fornemmelse, hvilken er præcist hvad man ønsker fra et performance-hjulsæt.

 

Det resulterer i primært to ting:
Hjulene føles solide, når man træder dem an, så man hele tiden føler sig sikker og stabil på cyklen. Det samme gælder, når man kører hjulene hårdt igennem sving og kurver, hvor man ønsker så meget stabilitet som muligt.

 

Cadex-hjulsættet kan uden tvivl måle sig med alle de mere kendte high-end brands på markedet, når det kommer til stivhed og fart. Man skal virkelig være en kæmpe kraftkarl, hvis man skal tvinge nogen som helst lateral flex ud af dette sæt.

 

En fælghøjde på 42 millimeter kan være en anelse sidevindsfølsom, men hjulene føles lette at navigere under alle forhold og jeg har ikke bemærket nogen som helst problemer her.

 

Selvom ydeevnen er i fokus, så er der ingen problemer med komforten i hjulene. De tager fint imod ujævnheder fra vejen og absorberer huller og andre forhindringer uden at stivheden gør det uudholdeligt.

 

Hjulets komponenter spiller fint sammen og navet er letløbende og svarer i min optik helt til resten af pakken rent kvalitetsmæssigt. Vi har kun testet hjulene i et par uger, så det er selvfølgelig på ingen måde nok til at vurdere kvalitet og holdbarhed over tid, men det umiddelbare indtryk er rigtig godt.

 

Som en bonusinfo kan det nævnes, at bagnavet larmer ret meget i friløb. Noget som rigtig mange ryttere elsker - jeg synes også personligt, at lyden af et bagnav er sød musik, når man ikke træder i pedalerne.

 


Konklusion
Cadex 42 Disc Tubeless er et helt igennem fantastisk allround-hjulsæt. Faktisk et af de bedste jeg har kørt på.

 

Hjulene er stive og reagerer kontant og velvilligt på de kræfter, som man sender i deres retning. Man mærker især den høje stivhed på små bakker og i varieret terræn, hvor der ofte skal accelereres.

 

Den forholdsvis høje profil til trods, så vejer sættet tæt på 1300 gram, hvilket er intet mindre en imponerende.

 

Cadex kan let måle sig med de helt store mærker, men prisen matcher også disse, så man skal være klar med den store pengepung, hvis man vil være så godt kørende.

 

Til gengæld får man også et ret ultimativt hjulsæt med nyeste tubeless-teknologi.

 

Sådan har vi testet: Hjulene er testet på de danske landeveje i foråret.


Stillet til rådighed af: Giant Danmark

 


TESTRAPPORT

 

Brand: Cadex

Model: Cadex 42 Disc Tubeless

 

Hvor dyb og bred er fælgen?

Hjulene er 42 millimeter høje og har en udvendig bredde på 23 millimeter og en indvendig bredde på 19,4 millimeter.

 

Hvilke dækstørrelser kan bruges på hjulet?

Hjulsættet er optimeret til at fungere bedst med dæk fra 25-28 millimeter.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Aero-egere i carbon, sat op med ’Dynamic Balanced Lacing’, hvor egerne ikke står med fuld spænding, når cyklen står stille, men som først opnår sin rette spænding, når rytteren sender kræfter ned i hjulet. Fælgen er hookless, så dækket får en større kontaktflade og holdes på plads via lufttrykket. Cadex-nav med lav rullemodstand.

 

Bedøm produktets konstruktion

Alt på hjulene kan betegnes som high-end og konstruktionen er imponerende både teknisk og i sin udførsel.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten er høj på alle komponenterne og må forventes at have stor holdbarhed.

Bedøm materialekvalitet, kvalitet af særlige detaljer og overordnet udførsel og vurder hvordan det vil spille ind på produktets holdbarhed og levetid

 

Hvad er hjulene lavet til og hvem henvender de sig til?

Hjulene er lavet til den seriøse rytter, som vil have et hjulsæt, der kan gøre sig i alle terræner med masser af stivhed, aerodynamik og ikke mindst lav vægt.

 

De henvender sig primært til væddeløberen eller motionisten med hang til luksus og pengepungen i orden.

 

Bedøm hvordan producenten er lykkedes med at ramme formål og målgruppe

Cadex har lavet et hjulsæt som rammer målgruppen helt perfekt. Hjulene kan det hele og performer på højeste niveau.

 

Hvordan er prisen i forhold til lignende hjulsæt?

Prisen er tilsvarende for et lignende hjulsæt fra andre mærker og med samme teknologi. Vi er i high-end segmentet prismæssigt også.
 

Hvad vejer hjulsættet?

Hjulsættet vejer 1327 gram uden quikc-releases og fælgbånd.

 

Køreegenskaber

Er hjulene komfortable?

 

Ja, hjulene tilbyder masser af komfort på de fleste underlag. Det ruller uden at tage imod alle ujævnheder i vejen og klarer også huller og kanter fint.

 

Beskriv hjulenes køregenskaber

De er stive og hurtige - reagerer rigtig godt på input fra rytteren og accelerer hurtigt og præcist. I fart er de stabile og rolige.

 

Bedøm hjulenes stivhed og kraftoverførsel

Der er masser af stivhed trods den lave vægt og man får fornemmelsen af, at ingen kræfter går tabt.

 

Beskriv styring - er de livlige, neutrale eller dovne?

Hjulene er mest af alt stabile og præcise, både når der skal drejes skarpt og accelereres og i lange, bløde sving, hvor stabiliteten er vigtig.

 

Konklusion

Nød du at køre på hjulsættet?

 

Ja - jeg byttede gerne mine egne hjul for et sæt af disse.

 

Om testeren:

Alder: 37

Højde: 183

Vægt: 74 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 

Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Vind et Cadex 42 Disc hjulsæt

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet