23.04.2015 @ 11:28

Har du som borger købt en cykel i udlandet, herunder via internetforhandlere hjemmehørende i udlandet, skal du sikre dig, at dit forsikringsselskab vil forsikre cyklen, da cyklen ikke har et dansk stelnummer indhugget.

I går bragte Motionsfeltet.dk artiklen om de fem bedste forsikringer til den dyre cykel. Et af de store udfordringer kan være, at den cykel, som forbrugeren har købt ikke har et dansk stelnummer, og så er vigtigt, at du, som forbruger, er opmærksom.

Fordi hvis dit forsikringsselskab stiller som en betingelse, at cyklen bliver mærket med et dansk stelnummer, kan du henvende dig på din lokale politistation, som kan give dig et såkaldt ”politistelnummer”, som du kan få mærket din cykel med. Herefter kan du få cyklen mærket med det udleverede stelnummer hos f.eks. en lokal cykelhandler i overensstemmelse med forsikringsselskabets krav til mærkningen.

Stelnummer til full-carboncykler mv.
Hvis du har købt en cykel, hvori der ikke kan indhugges et stelnummer (eksempelvis en full-carboncykel), skal du ligeledes rådføre dig med dit forsikringsselskab, om hvilken metode forsikringsselskabet vil godkende som mærkning. En full-carboncykel kan typisk mærkes ved at påklistre en label med det danske stelnummer under et lag klarlak.

Forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring og Pension, har meddelt Rigspolitiet, at de vil indstille til forsikringsselskaberne, at den ovenfor beskrevne mærkningsform accepteres som en tilstrækkelig mærkning af en privatimporteret cykel.


Hvis du er i tvivl er det altid en god ide at rådføre dig med dit forsikringsselskab. Under alle omstændigheder vil Motionsfeltet.dk på det kraftigste anbefale, at man sørger får at have et dansk stelnummer på cyklen. Hvis cyklen bliver stjålet, kan man risikere at forsikringelskabet ikke erstatter tabet.

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet