22.04.2015 @ 14:17

Hvis der er ét land, hvor behovet for en cykelforsikring er stort, så er det i Danmark. I 2013 blev der stjålet over 61.000 cykler, hvilket svarer til en cykel stjålet hvert syvende minut!

Tallene stammer fra en rapport udarbejdet af Yougov for forsikringsselskabet Alm. Brand, som kan fortælle, at vi i Danmark sidder på en kedeligt førsteplads i EU, når det gælder cykeltyverier per indbygger.

 

Rapporten understreger vigtigheden af, at du forsikrer cyklen mod tyveri eller andre uheldige episoder. Mange forsikringsselskaber tilbyder cykelforsikringer som en del af deres indboforsikring, men i de fleste tilfælde dækker disse kun cykler til en værdi på op til 17.000 kroner.

 

Indboforsikringen dækker cykler ved tyveri eller brand, men forsikringen dækker ikke skader i forbindelse med færdselsuheld, styrt eller sammenstød. For at forsikre en dyrere cykel mod sådanne skader, er det nødvendigt at tilkøbe en udvidet cykeldækning.

 

Top 5: Forsikringer til den dyre cykel

Cykelkasko, udvidet cykeldækning eller Cykel Super? Forsikringer til dyre racercykler eller mountainbikes varierer lige så meget i dækning, som de gør i navne. De har dog enkelte fællesnævnere; stort set alle de udvidede cykelforsikringer dækker tyveri, styrt, påkørsel og sammenstød. Desuden dækker forsikringen hos enkelte selskaber ved licensløb. I samarbejde med samligningsitet Mikonomi.dk bringer vi her en top-5 liste over bedste de forsikringer til dyre cykler:

 

1. Max Levig/ Tryg forsikring

Max Levig er en specialenhed i Tryg, der tager sig af de særlige typer forsikringer. Max Levigs cykelforsikring løber med en klar førsteplads, da der her er tale om en “all risks” forsikring, der dækker ved motionsløb, cykelløb og licensløb. Forsikringen tilbydes udelukkende til helkunder hos Tryg. Forsikringen dækker cyklens totale værdi, og der er ingen øvre grænse for, hvad cyklen må koste.

 

2. Topdanmark

Topdanmarks udvidede cykeldækning kan købes som tilvalg til indboforsikringen. Forsikringen dækker skader i forbindelse med eksempelvis styrt, påkørsel eller hærværk. Desuden dækker forsikringen også ved cykelløb.Forsikringer dækker op til 68.670 kr. pr. skade. Herudover er cykeldele, som ikke er monterede, dækket med op til 11.455 kroner.

 

3. Alm. Brand

Indboforsikringen dækker hos Alm. Brand cykler med en værdi på op til 17.776 kroner. Hertil er det muligt at købe en tillægsforsikring, hvis du vil forsikre en dyr cykel. Tillægsforsikringen dækker cykler op til 59.249 kr. Det er ikke umuligt at forsikre cykler af større værdi end denne, men i så fald er det nødvendigt at kontakte Alm. Brands salgssupport for at høre nærmere om priser og dækning.

 

4. IF forsikring

Indboforsikringen hos IF dækker cykler i husstanden op til 11.061 kroner. Til den dyre racercykel eller mountainbike kan forsikringen udvides med en Cykel Super, som udvider dækningen med yderligere 30.000 kr. pr. cykel. Denne dækning dækker dog max. 60.000 kr. pr skadesbegivenhed. Cykel Super dækker også i forbindelse med cykelløb.

 

5. Aros Forsikring
Hos Aros forsikring kan du købe cykelkasko som tilvalg til din indboforsikring, og denne dækker en værdi på op til 56.125 kr. pr. cykel. Forsikringen dækker maksimalt 112.254 kr. pr. cykel pr. år. Forsikringen dækker ved sammenstød, styrt og færdselsuheld ,og den dækker naturligvis også ved tyveri. Du skal dog være opmærksom på, at denne cykelkasko ikke dækker skader fra hel-og halvprofessionelle cykelløb.
 

3 ting du skal huske, når du vil forsikre din cykel

Der er en række ting, som du skal være opmærksom på, når du skal forsikre din dyre cykel. Her er 3 faktorer, som har direkte indvirkning retten på til at erstatning hvis uheldet er ude:

 

For at cyklen kan forsikres, skal der anskaffes en forsikringsgodkendt lås. Hvis ikke din lås er forsikringsgodkendt, kan det vanskeliggøre dit krav om erstatning. Kontakt derfor dit forsikringsselskab for nærmere info.

 

Enkelte forsikringsselskaber kræver, at cyklen er gemt bag lås og slå enten derhjemme eller i kælderen, når den ikke benyttes.Vær opmærksom på, at cyklen stadig skal være aflåst med en godkendt lås hvis cyklen befinder sig i en fælles cykelkælder.

 

Har du købt eller importeret en cykel fra udlandet, skal du have et dansk stelnummer før cyklen kan forsikres. Du kan henvende dig til den lokale politistation for at få et dansk stelnummer.

Hvad er dine erfaringer med cykelforsikringer?

Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

To danskere er en del af Uno-X Mobilitys Tour de France-bruttotrup. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/to_danskere_indgaar_se_uno-xs_tour_de_france-bruttotrup/UCI-ranglisterne for denne uge er udkommet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_oeger_-_tronskifte_hos_kvinderne/Det sidste WorldTour-etapeløb før Giro d´Italia, Romandiet Rundt, indledes denne tirsdag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/starttider_prolog_til_romandiet_rundt_2024/> Personligt ville jeg svede alt for meget hvis jeg kørte med samme påklædning som dig - og jeg ville bare blive våd indefra i stedet. Så der er nok bare nogle personlige præferencer der spiller ind - mere end at lag-på-lag er et markedsføringsstunt. Det forstår jeg så ikke helt. Jeg kører med et minimalt antal lag, og så siger du at du ville svede voldsomt med det tøj - samtidig med at du mener at lag-på-lag er praktisk? En af grundene til, at lag-på-lag-princippet ikke er noget, jeg praktiserer meget (hvis nogen overhovedet praktiserer det?), er, at jeg meget nødig skifter tøj undervejs. Jo, altså, hvis jeg var på en seks timer lang tur i Alperne med indlagte spisepauser mv., så er det da sandsynligt, at et lille tøjskifte kunne komme på tale. Men på standardture i Danmark er det 99 ud af 100 gange et spørgsmål om at have tjekket vejrudsigten først og så klædt sig på ud fra sin erfaring. Hvis lag-på-lag skulle give mening, så skal man da have mindst tre lag på - og der må jeg bare sige, at det har jeg tæt på aldrig. (Med mindre man regner overdelen på bibs med.) Lige hvad "våd indefra" angår, så har jeg svært ved at se problemet. Det er da kun under alpine forhold eller på ture med længere stop, at det kan blive ubehageligt. Vådhed i form af sved opstår jo når kroppen er varmet op, og personligt oplever jeg kun meget sjældent, at min krop bliver gennedkølet under hjemlige træningsture. P.S.: Jeg anerkender fuldt ud, at pendlerture er en særlig disciplin, hvad beklædning angår.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet