03.08.2023 @ 12:07

Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.

Efter to års intensivt fokus på udvikling med 442 supercomputerkørsler, 312 vindtunnelanalyser og 155 timers banetest med verdens bedste baneryttere, er Canyon klar til at præsentere Speedmax CFR Track.

 

 

Resultatet er et enestående samarbejde mellem ingeniører i verdensklasse, de hurtigste professionelle i banesporten, og den hurtigste cykel, som det tyske mærke nogensinde har produceret, fastslår Canyon.

 

Canyons hurtigste cykel nogensinde 

Når hvert sekund tæller, tæller hvert watt også. Speedmax er kendt for store succeser i triatlon og har vundet fem verdensmesterskaber inden for denne sport. Men Speedmax CFR Track er langt fra blot en ombygget triatloncykel - hver en centimeter er omhyggeligt formet og perfektioneret til velodromen.

 

 

"Med Canyon Speedmax CFR Track vidste vi, at vi havde en mulighed for at skabe noget helt exceptionelt," siger Daniel Heyder, Team Manager i Product Management Road-afdelingen hos Canyon.

 

"Speedmax, der er gennemprøvet på højeste niveau i triatlon, fungerede som det perfekte fundament, men vi gik tilbage til tegnebrættet og samarbejdede intensivt med vores aerodynamikpartnere, Swiss Side, for at sikre, at alle aspekter af denne cykel var formet til suveræn aerodynamisk effektivitet ved de usædvanligt høje hastigheder og unikke forhold på velodromen." 

 

 

Hver rørprofil og hvert kryds på Speedmax CFR Track er blevet finjusteret til at skære gennem luften med uovertruffen effektivitet, hvilket giver banerytterne den ultimative fordel i deres jagt på fart og sejr.

 

Skelsættende milepæl for Danmarks Cykle Union

Fra Danmarks Cykle Unions side er man stolte over at kunne annoncere dette samarbejde som for alvor skydes i gang i dag ved VM i Glasgow 2023.

 

”Jeg må sige, at jeg virkelig er glad for det samarbejde, som vi har indledt med Canyon. Ja, faktisk i en grad, så jeg vil kalde det en ny og skelsættende milepæl i banelandsholdets efterhånden lange historie," fastslår Elitechef Morten Bennekou.

 

 

"Vi har undervejs haft en meget positiv dialog med folkene bag Canyon, og den dialog har så udmøntet sig i det samarbejde, som vi her præsenterer. Jeg er meget imponeret over den professionalisme, den faglighed og den loyalitet, som Canyon tager med ind i samarbejdet, og jeg tør også godt sige, at den fint matcher vores måde at arbejde og være på."

 

"Og da cyklerne også præsterer på et meget højt niveau, er det med stor fortrøstning, at jeg ser ind i fremtiden i forhold til vores chancer for at bevare vores position i den absolutte elite i de discipliner, som vi satser på i banecykling," fortæller han.

 

Udvikling drevet af professionelle ryttere

I en disciplin som banecykling, hvor cykeldesignet i vid udstrækning er modnet til et niveau, der grænser til perfektion, kommer der et tidspunkt, hvor stræben efter det næste niveau af ekspertise kræver en komplet nytænkning.

 

Så hvor traditionel visdom dikterer, at designprocessen starter med ingeniørteamet, var det med Speedmax CFR Track de professionelle ryttere, der drev udviklingen fra dag ét.

 

 

Processen startede med sportens højdepunkt - den ottedobbelte VM-guldmedaljevinder Chloe Dygert, hvis input formede det oprindelige design. Prototyperne blev derefter testet og evalueret af det danske banelandshold, hvis mange måneders feedback direkte blev ført tilbage til cyklens omhyggelige udvikling. 

 

"Velodromen kræver perfektion, og vores samarbejde med professionelle baneryttere var afgørende for at opnå det," forklarer Lukas Schuchnigg, Development Lead, Speedmax CFR Track og tilføjer:

 

 

"Med Speedmax CFR Track startede vi direkte med de bedste. Vi spurgte dem: 'Hvilken slags cykel har du brug for til at vinde løb?' Og deres ekspertise og feedback hjalp med at forme Speedmax CFR Track til den enestående maskine, som den er i dag."

 

LÆS OGSÅ: Danmark startede VM med at vinde kvalifikationen suverænt i holdforfølgelsesløb.

 

Alle discipliner er dækket 

Normalt ændrer rytterne ikke på deres cykler, men kravene er anderledes i discipliner i banecykling, som kræver specifikke opsætninger.

 

Takket være sin uovertrufne alsidighed er Canyon Speedmax CFR Track klar til at konkurrere på toppen af enhver banecyklingdisciplin, hvilket eliminerer behovet for besværlige cykelskift.

 

 

I sin standardkonfiguration er cyklen optimeret til solokonkurrencer og har Canyons eget disc-hjulsæt designet i samarbejde med Swiss Side for uovertruffen aerodynamik og med de enorme stivhedsniveauer, der kræves for at håndtere de utrolige kræfter, der genereres på velodromen.

 

 

Cyklens unikke cockpit, der er resultatet af et intenst samarbejde med Canyons netværk af professionelle testryttere, placerer rytteren i en super aerodynamisk, fuldt indstillet kørestilling, der giver effektivitet til næste niveau. Til løb i felter, som f.eks. pointløb, kan rytterne blot skifte til "Bunch Handlebar Kit", hvor Canyon også har designet et hurtigt egerforhjul. 

 

De fineste komponenter 

I den ubarmhjertige jagt på fart er Canyon Speedmax CFR Track også udstyret med de bedste af de bedste komponenter, der findes i dag.

 

En førsteklasses SRM Origin Track-effektmåler har spider-integrerede sensorer til nøjagtige wattmålinger uden behov for re-kalibrering.

 

 

Kappstein Pro Line Elite-kædebåndets sensationelle stivhed maksimerer kraftoverførslen og sparer millisekunder på banen. Continental Grand Prix 5000 TT TR-dæk kombinerer minimal rullemodstand med maksimal lethed og enestående greb.

 

Pakken fuldendes af Canyons eget fuldt justerbare Pro Extension-cockpitsystem i kulfiber, som kombinerer utrolig aerodynamik, komfort og kontrol i en pakke i verdensklasse. 

 

Cyklerne vejer 8,24 kg. 

 

Speedmax CFR Track kan købes på Canyon.com til den lette sum af 156.999 kroner.

 

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet