03.08.2023 @ 12:07

Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.

Efter to års intensivt fokus på udvikling med 442 supercomputerkørsler, 312 vindtunnelanalyser og 155 timers banetest med verdens bedste baneryttere, er Canyon klar til at præsentere Speedmax CFR Track.

 

 

Resultatet er et enestående samarbejde mellem ingeniører i verdensklasse, de hurtigste professionelle i banesporten, og den hurtigste cykel, som det tyske mærke nogensinde har produceret, fastslår Canyon.

 

Canyons hurtigste cykel nogensinde 

Når hvert sekund tæller, tæller hvert watt også. Speedmax er kendt for store succeser i triatlon og har vundet fem verdensmesterskaber inden for denne sport. Men Speedmax CFR Track er langt fra blot en ombygget triatloncykel - hver en centimeter er omhyggeligt formet og perfektioneret til velodromen.

 

 

"Med Canyon Speedmax CFR Track vidste vi, at vi havde en mulighed for at skabe noget helt exceptionelt," siger Daniel Heyder, Team Manager i Product Management Road-afdelingen hos Canyon.

 

"Speedmax, der er gennemprøvet på højeste niveau i triatlon, fungerede som det perfekte fundament, men vi gik tilbage til tegnebrættet og samarbejdede intensivt med vores aerodynamikpartnere, Swiss Side, for at sikre, at alle aspekter af denne cykel var formet til suveræn aerodynamisk effektivitet ved de usædvanligt høje hastigheder og unikke forhold på velodromen." 

 

 

Hver rørprofil og hvert kryds på Speedmax CFR Track er blevet finjusteret til at skære gennem luften med uovertruffen effektivitet, hvilket giver banerytterne den ultimative fordel i deres jagt på fart og sejr.

 

Skelsættende milepæl for Danmarks Cykle Union

Fra Danmarks Cykle Unions side er man stolte over at kunne annoncere dette samarbejde som for alvor skydes i gang i dag ved VM i Glasgow 2023.

 

”Jeg må sige, at jeg virkelig er glad for det samarbejde, som vi har indledt med Canyon. Ja, faktisk i en grad, så jeg vil kalde det en ny og skelsættende milepæl i banelandsholdets efterhånden lange historie," fastslår Elitechef Morten Bennekou.

 

 

"Vi har undervejs haft en meget positiv dialog med folkene bag Canyon, og den dialog har så udmøntet sig i det samarbejde, som vi her præsenterer. Jeg er meget imponeret over den professionalisme, den faglighed og den loyalitet, som Canyon tager med ind i samarbejdet, og jeg tør også godt sige, at den fint matcher vores måde at arbejde og være på."

 

"Og da cyklerne også præsterer på et meget højt niveau, er det med stor fortrøstning, at jeg ser ind i fremtiden i forhold til vores chancer for at bevare vores position i den absolutte elite i de discipliner, som vi satser på i banecykling," fortæller han.

 

Udvikling drevet af professionelle ryttere

I en disciplin som banecykling, hvor cykeldesignet i vid udstrækning er modnet til et niveau, der grænser til perfektion, kommer der et tidspunkt, hvor stræben efter det næste niveau af ekspertise kræver en komplet nytænkning.

 

Så hvor traditionel visdom dikterer, at designprocessen starter med ingeniørteamet, var det med Speedmax CFR Track de professionelle ryttere, der drev udviklingen fra dag ét.

 

 

Processen startede med sportens højdepunkt - den ottedobbelte VM-guldmedaljevinder Chloe Dygert, hvis input formede det oprindelige design. Prototyperne blev derefter testet og evalueret af det danske banelandshold, hvis mange måneders feedback direkte blev ført tilbage til cyklens omhyggelige udvikling. 

 

"Velodromen kræver perfektion, og vores samarbejde med professionelle baneryttere var afgørende for at opnå det," forklarer Lukas Schuchnigg, Development Lead, Speedmax CFR Track og tilføjer:

 

 

"Med Speedmax CFR Track startede vi direkte med de bedste. Vi spurgte dem: 'Hvilken slags cykel har du brug for til at vinde løb?' Og deres ekspertise og feedback hjalp med at forme Speedmax CFR Track til den enestående maskine, som den er i dag."

 

LÆS OGSÅ: Danmark startede VM med at vinde kvalifikationen suverænt i holdforfølgelsesløb.

 

Alle discipliner er dækket 

Normalt ændrer rytterne ikke på deres cykler, men kravene er anderledes i discipliner i banecykling, som kræver specifikke opsætninger.

 

Takket være sin uovertrufne alsidighed er Canyon Speedmax CFR Track klar til at konkurrere på toppen af enhver banecyklingdisciplin, hvilket eliminerer behovet for besværlige cykelskift.

 

 

I sin standardkonfiguration er cyklen optimeret til solokonkurrencer og har Canyons eget disc-hjulsæt designet i samarbejde med Swiss Side for uovertruffen aerodynamik og med de enorme stivhedsniveauer, der kræves for at håndtere de utrolige kræfter, der genereres på velodromen.

 

 

Cyklens unikke cockpit, der er resultatet af et intenst samarbejde med Canyons netværk af professionelle testryttere, placerer rytteren i en super aerodynamisk, fuldt indstillet kørestilling, der giver effektivitet til næste niveau. Til løb i felter, som f.eks. pointløb, kan rytterne blot skifte til "Bunch Handlebar Kit", hvor Canyon også har designet et hurtigt egerforhjul. 

 

De fineste komponenter 

I den ubarmhjertige jagt på fart er Canyon Speedmax CFR Track også udstyret med de bedste af de bedste komponenter, der findes i dag.

 

En førsteklasses SRM Origin Track-effektmåler har spider-integrerede sensorer til nøjagtige wattmålinger uden behov for re-kalibrering.

 

 

Kappstein Pro Line Elite-kædebåndets sensationelle stivhed maksimerer kraftoverførslen og sparer millisekunder på banen. Continental Grand Prix 5000 TT TR-dæk kombinerer minimal rullemodstand med maksimal lethed og enestående greb.

 

Pakken fuldendes af Canyons eget fuldt justerbare Pro Extension-cockpitsystem i kulfiber, som kombinerer utrolig aerodynamik, komfort og kontrol i en pakke i verdensklasse. 

 

Cyklerne vejer 8,24 kg. 

 

Speedmax CFR Track kan købes på Canyon.com til den lette sum af 156.999 kroner.

 

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x