10.10.2023 @ 16:30

Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.

Pronghorns Road-X lanceres nu i den nye farve Candy Red / Metallic Black. Ovenfor ses modellen i den såkaldte GRVL-version konfigureret til kørsel på grusveje.


Pronghorns nye landevejsracer Road-X er nemlig samtidig også en gravelcykel. Med geometri og design fra landevejen og plads til graveldæk i gaflerne dækker cyklen de fleste underlag i Pronghorns dejlige danske cykelland.

 

Cyklen leveres af Pronghorn i konfigurationer til henholdsvis landevej og gravel, hvor rammen er monteret med enten landevejs- eller gravelgrupper og -hjulsæt. 

 

Road-X er dermed to cykler i én - og med tilkøb af et ekstra Crossover-hjulsæt kan rytteren dække alle underlag uden kompromisser - Plug & Play. 

 

 

Teknisk set sikrer et high modulus carbon-mix fra Toray og innovative teknologier fuldblods raceegenskaber uden kompromisser - uanset underlag.

 

Med et aero-inspireret design og en endurance-orienteret geometri rammer cyklen perfekt ind i efterårs- og vintersæsonen - og for dem, der både vil køre landevej og gravel.

 

”Pronghorns Road-X er en dedikeret fuldblods landevejs- og gravelracer, der performer virkelig godt på både grus og asfalt,” forklarer Kenneth Holm Lildholdt, som er direktør og medejer af Phonghorn.

 

Pronghorns Road-X er en dedikeret fuldblods landevejs- og gravelracer med fokus på både topfart, accelerationer og gennemsnitsfart over distancen. Geometrien er sportslig og med en anelse højere kronrør end Pronghorns velkendte Aero- og SL-landevejsrammer. Som noget helt særligt har Road-X plads til op til 42 mm graveldæk i gaflerne.

 

 

Road-X er en cykel, der er, hvad rytteren gør den til - afhængigt af, om man vælger den i en udgave med landevejs- eller gravelkomponenter - “all-surface in one bike".

 

Design- og teknologimæssigt er Road-X helt på højde med alle Pronghorns øvrige kendte modeller; Aero, SL, Carbon Gravel osv. Men hvor disse modeller er specialister inden for deres felter, er Road-X generalisten, der kan klare det hele.

 

 

Pronghorns nye all-surface landevejsracer er samtidig også en gravelcykel. Geometri og design fra landevejen. Plads til graveldæk i gaflerne.

 

Kør 100% crossover med et ekstra hjulsæt
Med et såkaldt Crossover-hjulsæt kan man realisere det fulde all-road potentiale hos den nye Road-X. Vælg en konfiguration af cyklen med enten landevejs- eller gravelkomponenter og tilkøb et crossover-hjulsæt bundle. Crossover-hjulsæt leveres 100% køreklare med dæk og bremseskiver.

 

Rent praktisk fungerer Crossover-hjulsæt ved, at hvis du har valgt en Road-X med f.eks. gravelgruppe og gravelhjulsæt, så vil dit ekstra hjulsæt være monteret med landevejsdæk - og omvendt.

 

Pronghorn Road-X kan leveres med alle de kendte elektroniske geargrupper fra SRAM og Shimano og med enten carbon- eller aluminiumshjul og cockpit. Og nu altså i tre flotte farver.

 

Priser starter fra 28.990,- og cyklen kan købes direkte i Pronghorns egne showrooms eller i deres webshop på www.pronghorn.dk

 

Foto: Road-X i action på grusvejene ved Vigsø i Cold Hawaii i forbindelse med cykelløbet Dirty Jutland i foråret 2023.

 

Danske sportscykler - direkte og tilpasset.

Pronghorn er dansk cykelproducent, der siden 2007 har udviklet og designet sportscykler i både carbon og alu. Pronghorn sælger kun direkte via egne showrooms og egen webshop. 

 

Fordi alle cykler samles i Danmark på bestilling, tilbyder virksomheden gratis tilpasning af styr og frempindsposition. Desuden tilbydes et bredt sortiment af såkaldte “upgrades” til hver cykel. Her kan kunderne tilkøbe bedre hjulsæt, lejer, cockpits og fx tilvælge tubeless set-up.

 

Pronghorn har i dag hovedkvarter i Skanderborg, men flytter til nyt, større domicil ved Horsens omkring årsskiftet. Udover hovedkvarteret har Pronghorn et flot showroom i Allerød, der dækker hovedstadsområdet og samt et mindre i Middelfart.

 

TECH SPECS: RAMME ROAD-X
- Rammevægt kun 1040 gr. (Str. S)

 • - Krankboks: BB86
 • - Carbon-kvalitet: Toray T-700 + 800 unidirectional
 • - Through axels: 12mm through axle F100mm R142mm
 • - Størrelse: S - XXL
 • - Kronrør: 1 1/8”-1 1/2”;
 • - Sadelpind Ø: Integreret Pronghorn Aero medfølger
 • - Bremser: Flat mount disc brake.
 • - Forskifter: Braze-on.
 • - Maksimal dækbredde: Godkendt til 40 mm - med 3 mm. frigang til ramme. (OBS. den faktiske dækbredde kan variere afhængig af producent og fælgtype). 


DESIGN SPECS ROAD-X:
- Aero afrundede rørprofiler for øget stivhed og aerodynamik

 • - High Modulus Toray carbon fibre
 • - 45º carbon unidirectional carbon lay-up
 • - Høj vægt-til-stivhed-ratio
 • - EPS air-bag vacuum teknologi for øget styrke
 • - Ramme zoneopdelt med fokus på hhv. stødabsorption og kraftoverførsel
 • - Øget diameter og stivhed i kronrør og krankboks
 • - Assymetriske bagstræbere øger kraftoverførslen i kædesiden
 • - Klassisk design og elegant udtryk.
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet