10.10.2023 @ 16:30

Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.

Pronghorns Road-X lanceres nu i den nye farve Candy Red / Metallic Black. Ovenfor ses modellen i den såkaldte GRVL-version konfigureret til kørsel på grusveje.


Pronghorns nye landevejsracer Road-X er nemlig samtidig også en gravelcykel. Med geometri og design fra landevejen og plads til graveldæk i gaflerne dækker cyklen de fleste underlag i Pronghorns dejlige danske cykelland.

 

Cyklen leveres af Pronghorn i konfigurationer til henholdsvis landevej og gravel, hvor rammen er monteret med enten landevejs- eller gravelgrupper og -hjulsæt. 

 

Road-X er dermed to cykler i én - og med tilkøb af et ekstra Crossover-hjulsæt kan rytteren dække alle underlag uden kompromisser - Plug & Play. 

 

 

Teknisk set sikrer et high modulus carbon-mix fra Toray og innovative teknologier fuldblods raceegenskaber uden kompromisser - uanset underlag.

 

Med et aero-inspireret design og en endurance-orienteret geometri rammer cyklen perfekt ind i efterårs- og vintersæsonen - og for dem, der både vil køre landevej og gravel.

 

”Pronghorns Road-X er en dedikeret fuldblods landevejs- og gravelracer, der performer virkelig godt på både grus og asfalt,” forklarer Kenneth Holm Lildholdt, som er direktør og medejer af Phonghorn.

 

Pronghorns Road-X er en dedikeret fuldblods landevejs- og gravelracer med fokus på både topfart, accelerationer og gennemsnitsfart over distancen. Geometrien er sportslig og med en anelse højere kronrør end Pronghorns velkendte Aero- og SL-landevejsrammer. Som noget helt særligt har Road-X plads til op til 42 mm graveldæk i gaflerne.

 

 

Road-X er en cykel, der er, hvad rytteren gør den til - afhængigt af, om man vælger den i en udgave med landevejs- eller gravelkomponenter - “all-surface in one bike".

 

Design- og teknologimæssigt er Road-X helt på højde med alle Pronghorns øvrige kendte modeller; Aero, SL, Carbon Gravel osv. Men hvor disse modeller er specialister inden for deres felter, er Road-X generalisten, der kan klare det hele.

 

 

Pronghorns nye all-surface landevejsracer er samtidig også en gravelcykel. Geometri og design fra landevejen. Plads til graveldæk i gaflerne.

 

Kør 100% crossover med et ekstra hjulsæt
Med et såkaldt Crossover-hjulsæt kan man realisere det fulde all-road potentiale hos den nye Road-X. Vælg en konfiguration af cyklen med enten landevejs- eller gravelkomponenter og tilkøb et crossover-hjulsæt bundle. Crossover-hjulsæt leveres 100% køreklare med dæk og bremseskiver.

 

Rent praktisk fungerer Crossover-hjulsæt ved, at hvis du har valgt en Road-X med f.eks. gravelgruppe og gravelhjulsæt, så vil dit ekstra hjulsæt være monteret med landevejsdæk - og omvendt.

 

Pronghorn Road-X kan leveres med alle de kendte elektroniske geargrupper fra SRAM og Shimano og med enten carbon- eller aluminiumshjul og cockpit. Og nu altså i tre flotte farver.

 

Priser starter fra 28.990,- og cyklen kan købes direkte i Pronghorns egne showrooms eller i deres webshop på www.pronghorn.dk

 

Foto: Road-X i action på grusvejene ved Vigsø i Cold Hawaii i forbindelse med cykelløbet Dirty Jutland i foråret 2023.

 

Danske sportscykler - direkte og tilpasset.

Pronghorn er dansk cykelproducent, der siden 2007 har udviklet og designet sportscykler i både carbon og alu. Pronghorn sælger kun direkte via egne showrooms og egen webshop. 

 

Fordi alle cykler samles i Danmark på bestilling, tilbyder virksomheden gratis tilpasning af styr og frempindsposition. Desuden tilbydes et bredt sortiment af såkaldte “upgrades” til hver cykel. Her kan kunderne tilkøbe bedre hjulsæt, lejer, cockpits og fx tilvælge tubeless set-up.

 

Pronghorn har i dag hovedkvarter i Skanderborg, men flytter til nyt, større domicil ved Horsens omkring årsskiftet. Udover hovedkvarteret har Pronghorn et flot showroom i Allerød, der dækker hovedstadsområdet og samt et mindre i Middelfart.

 

TECH SPECS: RAMME ROAD-X
- Rammevægt kun 1040 gr. (Str. S)

 • - Krankboks: BB86
 • - Carbon-kvalitet: Toray T-700 + 800 unidirectional
 • - Through axels: 12mm through axle F100mm R142mm
 • - Størrelse: S - XXL
 • - Kronrør: 1 1/8”-1 1/2”;
 • - Sadelpind Ø: Integreret Pronghorn Aero medfølger
 • - Bremser: Flat mount disc brake.
 • - Forskifter: Braze-on.
 • - Maksimal dækbredde: Godkendt til 40 mm - med 3 mm. frigang til ramme. (OBS. den faktiske dækbredde kan variere afhængig af producent og fælgtype). 


DESIGN SPECS ROAD-X:
- Aero afrundede rørprofiler for øget stivhed og aerodynamik

 • - High Modulus Toray carbon fibre
 • - 45º carbon unidirectional carbon lay-up
 • - Høj vægt-til-stivhed-ratio
 • - EPS air-bag vacuum teknologi for øget styrke
 • - Ramme zoneopdelt med fokus på hhv. stødabsorption og kraftoverførsel
 • - Øget diameter og stivhed i kronrør og krankboks
 • - Assymetriske bagstræbere øger kraftoverførslen i kædesiden
 • - Klassisk design og elegant udtryk.
Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x