12.03.2024 @ 12:30

På lørdag starter klassikersæsonen, når årets første monument Milano- Sanremo skydes i gang.

Forinden har mange managers været i fuld sving i flere uger - og der bliver ikke tid til at slappe af før medio oktober, når sidste pointgivende løb køres i Kina.

 

Tour Down Under

Allerede nu kan flere dygtige managers glæde sig over en godkendt sæson. En af dem må være Mads Ohsten, der med sit hold ”Bøf”, scorede en førsteplads i 2024’s Tour Down Under, hvor der var 88 deltagende hold.

 

Øverste podieplads indbragte Mads 1.245 kroner og en guldpokal, det var hans første af det ædleste metal. Anden- og tredjepladsen gik til henholdsvis ”Skumling” (Per Planeta) og ”Ariostea” (Martin Enggaard). 

 

Isaac del Toro er trådt ind på den store scene / Foto: Sirotti

 

Alle tre herrer havde valgt Jhonatan Narvaez og Isaac del Toro plus Simon Yates som kaptajn til deres hold. Især de to sydamerikanere var et rigtigt fornuftigt valg. Dem havde den pensionerede overlærer så ikke lige sat på sit hold. Han havde satset på den nykårede australske mester, Luke Plapp, og brølstærke nordmand, Torsten Træen. De scorede hver for sig og til sammen hele nul points. Derudover et par andre håbløse udtagelser. Så kan man ikke regne med at blive bedre placeret end 85 - nummer fire fra bunden...

 

Det var dog en klar forbedring i forhold til sidste års Tour Down Under, der blev slutresultatet nummer 83 ud af 83 deltagende hold.

 

Paris-Nice og Tirreno- Adriatico

Noget bedre er det så gået i de to seneste etapeløb, Paris-Nice og Tirreno- Adriatico, som begge blev afsluttet i den forgangne weekend.

 

I førstnævnte blev det til en placering som nummer 54 ud af 177 og i det italienske syv-dages løb placeret som 87 ud af 145 registrerede hold. Godkendt når man ikke er bedre vant.

 

Rigtig godt gik det for Olesen Kaarsted, som blev både nummer et og to i den italienske udgave med henholdsvis ”Perugia” og ”Torino” og således indkørte 3.133 kroner plus et par pokaler. Samme Olesen Kaarsted kan noget, når det kommer til mindre etape-løb i starten af sæsonen - han (hun?) vandt således også 2023 udgaven af Tour Down Under sidste år.

 

Tredjepladsen i årets Tirreno-Adriatico gik til Pax/Klaris, hvor ”Pax” er navnet på holdet og Klaris navnet (måske) på ejeren. Den pensionerede overlærer har det lidt anstrengt med managers, der skjuler sig bag halv- eller helanonyme ejer-signaturer.

 

Vingegaard baskede konkurrenterne med vingerne / Foto: Sirotti

 

Franske Paris- Nice blev vundet af Stefan Slothuus med holdet ”Remcos legestue” efter en meget spændende afslutning. Der kvitteredes med pokal og penge - i alt 2.166 kroner.

 

Andenpladsen gik til Kristian Jensen, der med ”Rolf tager sin egen tid” indkasserede 1.117 kroner og en pokal mere til en i forvejen overlæsset præmiehylde.

 

Sidste trin på sejrsskamlen gik til Martin Olesen og hans ”Cedric Pioline”. Martin har det også fint med pokaler: tre af guld og tre af bronze er det blevet til i tidens løb. 

 

Tillykke til alle de dygtige præmietagere!

 

Er sæsonspillet afgjort? Det vil jeg mene!

Et helt fjerde spil er også allerede nu så godt som afgjort, selvom det først reelt slutter langt henne i oktober måned - nemlig Sæsonspil 2024 (uden kaptajn).

 

1.159 hold stillede til start 24. februar, da spillet blev skudt i gang samtidig med Omloop Het Nieuwsblad.

 

Men bare to uger senere synes alt at være faldet på plads: 1.158 hold er totalt distanceret af Niels Jørn Jensen, der med sit ”Das U” totalt har smadret det bagudkørte felt  - næsten 700 points ned til nærmeste forfølger i det opgivende felt. Det kan kun blive en suveræn førsteplads, når kalenderen siger 20. oktober. 

 

Den pensionerede overlærer kan næsten ikke være i sig selv og har allerede nu lovet Sypigen 14 dages badeferie på Bali med alt betalt, når det for alvor bliver efterår, og sejren skal fejres. Sypigen maner dog til besindighed og gør opmærksom på den gamle historie om skindet, der blev solgt, før bjørnen var skudt.

 

Sæsonen er kommet godt i gang / Foto: Sirotti

 

Hvorom alt er, så kan der kun krydses fingre og håbe på, at Ayuso, Jorgenson, Skjelmose, Pithie og andre ungersvende holder kæden stram de næste fem-seks måneder og fortsætter med at køre point ind i en lind strøm. Holdet er sat en gang for alle, der kan hverken gøres til eller fra, men måske hjælper det at bede til de højere magter. 

 

Helt anderledes forholder det sig, når det handler om "Sæsonspil 2024 (med kaptajn)". Her skal der nærmest nørdes fra dag til dag - mere end 160 løb skal man tage vare på. I indeværende år er der 401 hold tilmeldt denne kategori - en svag stigning i forhold til de to foregående sæsoner. 

 

Også her har pensionisten et aktivt hold, men i skrivende stund med et noget mere beskedent resultat end hos de kaptajnløse - nemlig nummer 300. Det skulle meget gerne blive bedre i løbet af det næste halve år. Nu har han nemlig om ikke andet fået en ordentlig portion selvtillid.

 

Klassikerspillet starter lørdag

Det kan den pensionerede overlærer så forsøge at omsætte til noget mere håndgribeligt, inden det bliver lørdag klokken 12.00, når 175 ryttere ruller ud fra Piazza Sempione i Milanos centrum. Det første løb ud af 13, inden der sluttes af med Liege-Bastogne-Liege, den 21. april.

 

Vinder Asgreen igen en stor klassiker eller satser du på Mads P? Foto: Sirotti

 

Kort og intenst og nok den mest spændende og fascinerende del af cykelkalenderen, hvis man ser bort fra de tre grand tours.

Så skal Flandern Rundt, Paris-Roubaix og de andre halv- eller helklassikere have lidt ekstra kolorit foran skærmen, så find 15 ryttere til dit hold og få det tilmeldt - og betalt - inden det bliver for sent.

 

I skrivende stund er der allerede 112 tilmeldte managerhold. Der er som sædvanlig præmier, penge og prestige at vinde, hvis man har været dygtig nok - og lidt heldig på de nordfranske brosten og flamske hellinger.

 

God tur til alle kampklare managers!

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL KLASSIKERSÆSONEN

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet