12.03.2024 @ 12:30

På lørdag starter klassikersæsonen, når årets første monument Milano- Sanremo skydes i gang.

Forinden har mange managers været i fuld sving i flere uger - og der bliver ikke tid til at slappe af før medio oktober, når sidste pointgivende løb køres i Kina.

 

Tour Down Under

Allerede nu kan flere dygtige managers glæde sig over en godkendt sæson. En af dem må være Mads Ohsten, der med sit hold ”Bøf”, scorede en førsteplads i 2024’s Tour Down Under, hvor der var 88 deltagende hold.

 

Øverste podieplads indbragte Mads 1.245 kroner og en guldpokal, det var hans første af det ædleste metal. Anden- og tredjepladsen gik til henholdsvis ”Skumling” (Per Planeta) og ”Ariostea” (Martin Enggaard). 

 

Isaac del Toro er trådt ind på den store scene / Foto: Sirotti

 

Alle tre herrer havde valgt Jhonatan Narvaez og Isaac del Toro plus Simon Yates som kaptajn til deres hold. Især de to sydamerikanere var et rigtigt fornuftigt valg. Dem havde den pensionerede overlærer så ikke lige sat på sit hold. Han havde satset på den nykårede australske mester, Luke Plapp, og brølstærke nordmand, Torsten Træen. De scorede hver for sig og til sammen hele nul points. Derudover et par andre håbløse udtagelser. Så kan man ikke regne med at blive bedre placeret end 85 - nummer fire fra bunden...

 

Det var dog en klar forbedring i forhold til sidste års Tour Down Under, der blev slutresultatet nummer 83 ud af 83 deltagende hold.

 

Paris-Nice og Tirreno- Adriatico

Noget bedre er det så gået i de to seneste etapeløb, Paris-Nice og Tirreno- Adriatico, som begge blev afsluttet i den forgangne weekend.

 

I førstnævnte blev det til en placering som nummer 54 ud af 177 og i det italienske syv-dages løb placeret som 87 ud af 145 registrerede hold. Godkendt når man ikke er bedre vant.

 

Rigtig godt gik det for Olesen Kaarsted, som blev både nummer et og to i den italienske udgave med henholdsvis ”Perugia” og ”Torino” og således indkørte 3.133 kroner plus et par pokaler. Samme Olesen Kaarsted kan noget, når det kommer til mindre etape-løb i starten af sæsonen - han (hun?) vandt således også 2023 udgaven af Tour Down Under sidste år.

 

Tredjepladsen i årets Tirreno-Adriatico gik til Pax/Klaris, hvor ”Pax” er navnet på holdet og Klaris navnet (måske) på ejeren. Den pensionerede overlærer har det lidt anstrengt med managers, der skjuler sig bag halv- eller helanonyme ejer-signaturer.

 

Vingegaard baskede konkurrenterne med vingerne / Foto: Sirotti

 

Franske Paris- Nice blev vundet af Stefan Slothuus med holdet ”Remcos legestue” efter en meget spændende afslutning. Der kvitteredes med pokal og penge - i alt 2.166 kroner.

 

Andenpladsen gik til Kristian Jensen, der med ”Rolf tager sin egen tid” indkasserede 1.117 kroner og en pokal mere til en i forvejen overlæsset præmiehylde.

 

Sidste trin på sejrsskamlen gik til Martin Olesen og hans ”Cedric Pioline”. Martin har det også fint med pokaler: tre af guld og tre af bronze er det blevet til i tidens løb. 

 

Tillykke til alle de dygtige præmietagere!

 

Er sæsonspillet afgjort? Det vil jeg mene!

Et helt fjerde spil er også allerede nu så godt som afgjort, selvom det først reelt slutter langt henne i oktober måned - nemlig Sæsonspil 2024 (uden kaptajn).

 

1.159 hold stillede til start 24. februar, da spillet blev skudt i gang samtidig med Omloop Het Nieuwsblad.

 

Men bare to uger senere synes alt at være faldet på plads: 1.158 hold er totalt distanceret af Niels Jørn Jensen, der med sit ”Das U” totalt har smadret det bagudkørte felt  - næsten 700 points ned til nærmeste forfølger i det opgivende felt. Det kan kun blive en suveræn førsteplads, når kalenderen siger 20. oktober. 

 

Den pensionerede overlærer kan næsten ikke være i sig selv og har allerede nu lovet Sypigen 14 dages badeferie på Bali med alt betalt, når det for alvor bliver efterår, og sejren skal fejres. Sypigen maner dog til besindighed og gør opmærksom på den gamle historie om skindet, der blev solgt, før bjørnen var skudt.

 

Sæsonen er kommet godt i gang / Foto: Sirotti

 

Hvorom alt er, så kan der kun krydses fingre og håbe på, at Ayuso, Jorgenson, Skjelmose, Pithie og andre ungersvende holder kæden stram de næste fem-seks måneder og fortsætter med at køre point ind i en lind strøm. Holdet er sat en gang for alle, der kan hverken gøres til eller fra, men måske hjælper det at bede til de højere magter. 

 

Helt anderledes forholder det sig, når det handler om "Sæsonspil 2024 (med kaptajn)". Her skal der nærmest nørdes fra dag til dag - mere end 160 løb skal man tage vare på. I indeværende år er der 401 hold tilmeldt denne kategori - en svag stigning i forhold til de to foregående sæsoner. 

 

Også her har pensionisten et aktivt hold, men i skrivende stund med et noget mere beskedent resultat end hos de kaptajnløse - nemlig nummer 300. Det skulle meget gerne blive bedre i løbet af det næste halve år. Nu har han nemlig om ikke andet fået en ordentlig portion selvtillid.

 

Klassikerspillet starter lørdag

Det kan den pensionerede overlærer så forsøge at omsætte til noget mere håndgribeligt, inden det bliver lørdag klokken 12.00, når 175 ryttere ruller ud fra Piazza Sempione i Milanos centrum. Det første løb ud af 13, inden der sluttes af med Liege-Bastogne-Liege, den 21. april.

 

Vinder Asgreen igen en stor klassiker eller satser du på Mads P? Foto: Sirotti

 

Kort og intenst og nok den mest spændende og fascinerende del af cykelkalenderen, hvis man ser bort fra de tre grand tours.

Så skal Flandern Rundt, Paris-Roubaix og de andre halv- eller helklassikere have lidt ekstra kolorit foran skærmen, så find 15 ryttere til dit hold og få det tilmeldt - og betalt - inden det bliver for sent.

 

I skrivende stund er der allerede 112 tilmeldte managerhold. Der er som sædvanlig præmier, penge og prestige at vinde, hvis man har været dygtig nok - og lidt heldig på de nordfranske brosten og flamske hellinger.

 

God tur til alle kampklare managers!

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL KLASSIKERSÆSONEN

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet