25.01.2024 @ 12:00

Feltet.dk har haft den nye topmodel fra Garmin og Tacx til test siden starten af januar. Her er vores første indtryk af den innovative hometrainer.

 

 

Når man modtager en papkasse lige til døren, og man er nødt til at spørge fragtmanden, om han ikke lige vil hjælpe med at bære den ind, så har man altså at gøre med en tung pakke. Den nye Tacx-hometrainer, som nu bliver produceret af Garmin, står angivet til 23,6 kg på Garmins hjemmeside. Tilføjer man de ekstra komponenter, der hører med, og smider den i en papkasse, er vi oppe på hele 30 kg. Heldigt, at den kan blive leveret lige til døren, for jeg bor i lejlighed og har ikke engang en bil til at hente hometraineren ellers.

 

Det var dog den eneste udfordring, jeg reelt stødte på med at få denne hometrainer sat op og i gang. Tacx NEO 3M er nærmest en plug-and-play løsning, der efter man har fået den løftet ud af kassen - hvilket er gjort en del nemmere med et håndtag på traineren - reelt bare kan sætte sin cykel på med det samme og komme i gang med træningen. Traineren kommer endda med en præinstalleret kassette, hvilket betød, at jeg var kørende på under 15 minutter.

 

Med eller uden strømforsyning

For at blive i den tråd om at traineren bare virker ud af boksen, kan det tilføjes, at du ikke behøver at sætte ekstern strøm til den. Faktisk så skal man bare pedalere et par omgange, og så tænder traineren op og kan køre. Jeg skal ikke kunne sige, hvordan det fungerer, men selv uden en konstant ekstern strømkilde kan hometraineren transmittere dine watt og kadence til enten en cykelcomputer eller en virtuel træningsplatform. Samtidig er hometraineren kalibreringsfri, så hvis du stoler på nøjagtigheden af wattmåleren i maskinen, så spiller det også fra start. Mere om nøjagtigheden af watt og andre data i den fulde anmeldelse om et par uger.

 

 

 

Hvordan føles den at køre på?

Rigtig meget af en køreoplevelse afhænger selvfølgelig af den cykel, du sidder på. Hvis man søger den helt optimale indendørs oplevelse, er der jo altid mulighed for at gå det ekstra skridt op og købe en fuld hometrainer-cykel, som f.eks. Tacx NEO Bike Plus. Det er ikke tilfældet her, men ud over at jeg har en god fornemmelse for min cykel, har jeg også været så heldig at have fået lavet et bikefit for et par år siden, så det med cyklen tilsidesætter vi lige for en stund. Selve oplevelsen af traineren kommer ned til f.eks. svinghjulet, simulationen og dit gearskifte.

 

Umiddelbart er følelsen af NEO 3M rigtig, rigtig god. Garmin har virkelig arbejdet på en optimal inerti, hvilket gør, at du under kørslen ikke oplever store udsving i følelsen og simuleringen af vejen. Selv bruger jeg primært platformen Zwift, som NEO 3M synkroniserer perfekt (og hurtigt) op med. På dette punkt er der mange ting at prøve af, som f.eks. lange opkørsler med forskellige stigningsprocenter, forskellige underlag, ERG-mode og vigtigt for mig, om traineren giver en god oplevelse med racing på Zwift.

 

En støjsvag trainer

Noget af det første, jeg opdagede, var hvor støjsvag en trainer det var. Som tidligere nævnt bor jeg i lejlighed, hvor jeg heldigvis har været sparet for naboklager, selvom min sædvanlige hometrainer har det med at gøre opmærksom på sig selv. Tacx NEO 3M, hvor M’et i navnet sandsynligvis henviser til magnetmotoren, minimerer ifølge Garmins hjemmeside for vibrationer, hvilket gør den ”udsædvanlig støjsvag”. Det må jeg give dem, det er den virkelig. Jeg oplevede en smule irriterende støj i starten, men opdagede, at det reelt nok bare var, fordi jeg lige burde få indekseret gearskiftet til den nye kassette (nej, jeg har ikke elektronisk gearskifte). Efter en indeksering og en tiltrængt voksbehandling af min kæde, kunne man virkelig høre forskellen.

 

De nye køreoplevelsesfunktioner

I forhold til de nye funktioner i traineren, som skulle give en mere realistisk køreoplevelse, er jeg nok nødt til at prøve dem af i alle scenarier og på forskellige platforme. Det har dog ikke afholdt mig fra, selvfølgelig, at prøve de helt nye indbyggede motion plates i aktion. Det er godt nok en speciel oplevelse at rokke frem og tilbage, mens man sidder indendørs på sin cykel, men i særdeleshed også på den fede måde. Man falder hvert fald ikke i søvn, mens man trasker gennem en lang lige ørkenlandevej i Zwift. Det skulle give en mere realistisk cykelfornemmelse, og det kan jeg godt se. Samtidig skal jeg nok lige overkomme og vænne mig til, at cyklen nu også bevæger sig på min hometrainer.

 

 

Det første indtryk

All in all vil jeg sige, at jeg har fået et godt indtryk af Tacx NEO 3M hometraineren. Jeg har egentlig haft lyst til at cykle på den hver dag for at prøve forskellige ting af hele tiden. Det er i og for sig en god indikator på, om hometraineren gør noget godt for min træning. Det betyder meget, at traineren er nem at stille op og bruge, især fordi jeg kommer til at pakke den sammen ret ofte. Så er det bare fedt, hvor nemt og rart det er at køre på traineren, hvilket kun forbedrer min oplevelse. Jeg ser meget frem til at teste de mange nye funktioner af over det næste stykke tid, hvor vi snart her på Feltet.dk udkommer med en fuld video-anmeldelse, samt artikel og giver en endelig vurdering og karakter på denne hometrainer.

 

Tacx NEO 3M sælges på garmin.com til 15.499 kroner.

 

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet