25.01.2024 @ 12:00

Feltet.dk har haft den nye topmodel fra Garmin og Tacx til test siden starten af januar. Her er vores første indtryk af den innovative hometrainer.

 

 

Når man modtager en papkasse lige til døren, og man er nødt til at spørge fragtmanden, om han ikke lige vil hjælpe med at bære den ind, så har man altså at gøre med en tung pakke. Den nye Tacx-hometrainer, som nu bliver produceret af Garmin, står angivet til 23,6 kg på Garmins hjemmeside. Tilføjer man de ekstra komponenter, der hører med, og smider den i en papkasse, er vi oppe på hele 30 kg. Heldigt, at den kan blive leveret lige til døren, for jeg bor i lejlighed og har ikke engang en bil til at hente hometraineren ellers.

 

Det var dog den eneste udfordring, jeg reelt stødte på med at få denne hometrainer sat op og i gang. Tacx NEO 3M er nærmest en plug-and-play løsning, der efter man har fået den løftet ud af kassen - hvilket er gjort en del nemmere med et håndtag på traineren - reelt bare kan sætte sin cykel på med det samme og komme i gang med træningen. Traineren kommer endda med en præinstalleret kassette, hvilket betød, at jeg var kørende på under 15 minutter.

 

Med eller uden strømforsyning

For at blive i den tråd om at traineren bare virker ud af boksen, kan det tilføjes, at du ikke behøver at sætte ekstern strøm til den. Faktisk så skal man bare pedalere et par omgange, og så tænder traineren op og kan køre. Jeg skal ikke kunne sige, hvordan det fungerer, men selv uden en konstant ekstern strømkilde kan hometraineren transmittere dine watt og kadence til enten en cykelcomputer eller en virtuel træningsplatform. Samtidig er hometraineren kalibreringsfri, så hvis du stoler på nøjagtigheden af wattmåleren i maskinen, så spiller det også fra start. Mere om nøjagtigheden af watt og andre data i den fulde anmeldelse om et par uger.

 

 

 

Hvordan føles den at køre på?

Rigtig meget af en køreoplevelse afhænger selvfølgelig af den cykel, du sidder på. Hvis man søger den helt optimale indendørs oplevelse, er der jo altid mulighed for at gå det ekstra skridt op og købe en fuld hometrainer-cykel, som f.eks. Tacx NEO Bike Plus. Det er ikke tilfældet her, men ud over at jeg har en god fornemmelse for min cykel, har jeg også været så heldig at have fået lavet et bikefit for et par år siden, så det med cyklen tilsidesætter vi lige for en stund. Selve oplevelsen af traineren kommer ned til f.eks. svinghjulet, simulationen og dit gearskifte.

 

Umiddelbart er følelsen af NEO 3M rigtig, rigtig god. Garmin har virkelig arbejdet på en optimal inerti, hvilket gør, at du under kørslen ikke oplever store udsving i følelsen og simuleringen af vejen. Selv bruger jeg primært platformen Zwift, som NEO 3M synkroniserer perfekt (og hurtigt) op med. På dette punkt er der mange ting at prøve af, som f.eks. lange opkørsler med forskellige stigningsprocenter, forskellige underlag, ERG-mode og vigtigt for mig, om traineren giver en god oplevelse med racing på Zwift.

 

En støjsvag trainer

Noget af det første, jeg opdagede, var hvor støjsvag en trainer det var. Som tidligere nævnt bor jeg i lejlighed, hvor jeg heldigvis har været sparet for naboklager, selvom min sædvanlige hometrainer har det med at gøre opmærksom på sig selv. Tacx NEO 3M, hvor M’et i navnet sandsynligvis henviser til magnetmotoren, minimerer ifølge Garmins hjemmeside for vibrationer, hvilket gør den ”udsædvanlig støjsvag”. Det må jeg give dem, det er den virkelig. Jeg oplevede en smule irriterende støj i starten, men opdagede, at det reelt nok bare var, fordi jeg lige burde få indekseret gearskiftet til den nye kassette (nej, jeg har ikke elektronisk gearskifte). Efter en indeksering og en tiltrængt voksbehandling af min kæde, kunne man virkelig høre forskellen.

 

De nye køreoplevelsesfunktioner

I forhold til de nye funktioner i traineren, som skulle give en mere realistisk køreoplevelse, er jeg nok nødt til at prøve dem af i alle scenarier og på forskellige platforme. Det har dog ikke afholdt mig fra, selvfølgelig, at prøve de helt nye indbyggede motion plates i aktion. Det er godt nok en speciel oplevelse at rokke frem og tilbage, mens man sidder indendørs på sin cykel, men i særdeleshed også på den fede måde. Man falder hvert fald ikke i søvn, mens man trasker gennem en lang lige ørkenlandevej i Zwift. Det skulle give en mere realistisk cykelfornemmelse, og det kan jeg godt se. Samtidig skal jeg nok lige overkomme og vænne mig til, at cyklen nu også bevæger sig på min hometrainer.

 

 

Det første indtryk

All in all vil jeg sige, at jeg har fået et godt indtryk af Tacx NEO 3M hometraineren. Jeg har egentlig haft lyst til at cykle på den hver dag for at prøve forskellige ting af hele tiden. Det er i og for sig en god indikator på, om hometraineren gør noget godt for min træning. Det betyder meget, at traineren er nem at stille op og bruge, især fordi jeg kommer til at pakke den sammen ret ofte. Så er det bare fedt, hvor nemt og rart det er at køre på traineren, hvilket kun forbedrer min oplevelse. Jeg ser meget frem til at teste de mange nye funktioner af over det næste stykke tid, hvor vi snart her på Feltet.dk udkommer med en fuld video-anmeldelse, samt artikel og giver en endelig vurdering og karakter på denne hometrainer.

 

Tacx NEO 3M sælges på garmin.com til 15.499 kroner.

 

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet