13.04.2022 @ 08:30

Kunne man tage en bid af Comosøen samt dens bredder og anbringe et sted i Danmark, har man et godt billede af Hotel Vejlefjord. Det firestjernede spahotel tårner sig op på skråningerne over fjordens blå bølger og minder om et belle epoque-palæ fra 1800-tallets Sydeuropa. Det perfekte sted at blive forkælet og et oplagt sted for en cykelweekend.

Selv om Hotel Vejlefjord oser af luksus og tilbyder gourmet- og wellnessophold, tiltrækker hotellet i lige så høj grad det aktive publikum. Da vi ankommer en lørdag formiddag, er talrige racercykler og mountainbikes allerede linet op foran hotellet, og gæster slentrer afslappet rundt på terrassen iført træningstøj. Og som mange af de øvrige gæster er også vi kommet for at kombinere det aktive med det behagelige, så vi hopper i sadlerne på vores landevejsracere.

 

Udsigten mod syd og med Fredericia i baggrunden fejler ikke noget. Foto Konny Christiansen
 

Kingdom of Cycling

Cykelmæssigt kan området ved Hotel Vejlefjord virkelig noget. Terrænet omkring Vejle markedsføres under navnet Kingdom of Cycling, og med sit istidslandskab, de mange stejle bakker og flotte panoramaudsigter er navnet ikke overdrevet. Det er i disse omgivelser, Danmarks største motionscykelløb, Grejsdalsløbet, afvikles, og det var her, Giro d’Italia-feltet kom forbi, da verdens næststørste etapeløb i maj 2012 gæstede Danmark.

 

Et opslag på climbs.dk afslører da også et overflødighedshorn af udfordrende bakker tæt på hotellet. Man kan fx muntre sig med Skovbakken og Hundsrøv, der begge stiger med 10 % over 350 meter, eller man kan forsøge sig med den 550 meter lange Askebjergstigning, der topper med 15 % på det stejleste stykke. Længere væk ligger kendte klassikere som Munkebjerg og Kiddesvej, så der er nok at gå i gang med.

 

Hotellet har en fortid som sanatorium. Foto Konny Christiansen
 

Sved på panden

Askebjerg er ond. Under hele opkørslen kan man se toppen, der synes uendelig langt væk, men belønningen, når man kommer op, er det hele værd. Her i 65 meters højde er udsigten formidabel, da man har overblik over hele Vejle Fjord fra øst til vest. I det fjerne rager Vejles højhuse op, og i modsatte retning ses Kattegat.

 

Vi har lavet en rundtur, hvor vi både kommer tæt på vandet, gennem skovstrækninger og forbi udsigtspunkter, så efter Askebjerg fortsætter vi mod den lille by Belle, som fuldt ud lever op til sit navn.

 

Her krydser vejen en grøn dalsænkning, hvor der både ligger kunstgalleri og dambrug, og hvor Rohden Å kringler sig gennem landskabet, inden den munder ud i fjorden. Vi drejer mod nord, kører parallelt med åen og passerer herregården Ørumgård. Efter yderligere nogle kilometer tårner dagens anden udfordring - Purhøj ved Horsens - sig op.

 

Den 360 meter lange bakke, som flere steder stiger med mere end 20 %, hører til blandt Danmarks stejleste. Også her belønnes man med en panoramisk udsigt, når man først har kæmpet sig til toppen.

 

Det bliver til et par afstikkere mere i terrænet mellem Vejle og Horsens, men efterhånden, som kilometerne og højdemeterne tikker ind på computeren, får vi dækket vores behov for cykling. Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Stouby, der ligger mellem Vejle og Juelsminde. Her ligger Hotel Vejlefjord.

 

Den klassiske hovedbygning har noget majestætisk over sig. Foto Konny Christiansen
 

Majestætisk

Man skal lede lidt, for hotellet ligger godt gemt af vejen, men når man først har fundet den stejle nedkørsel gennem skoven, åbnes pludselig op for en stor plads med masser af lys og luft. Her ligger hotellet, der oprindelig blev opført som sanatorium, og hovedbygningen, der har mere end 100 år på bagen, leder tankerne hen på de majestætiske palæer ved Geneve- og Comosøen.

 

Hotellet er omgivet af skov, og en smuk slugt, hvori man har anlagt en park, der leder ned mod vandet. Små broer fører hen over slugten, og i alle retninger går der stier ind i den tætte bøgeskov.

 

Morgenbuffet i restauranten. Foto Vejlefjord
 

Årets spa

Hotel Vejlefjord blev for få år siden kåret som ”Årets spa” og placerede sig dermed foran så eksklusive steder som Skodsborg Kurhotel og D’Angleterre. Efter cykelturen bevæger vi os iført badekåbe og slippers ned til hotellets store wellnessafdeling, der er indrettet i en ny, moderne tilbygning.

 

Massageafdelingen tilbyder alt fra chokoladescrub og stenmassage til mudderwrap, men vi tjekker de forskellige bade ud og ender til sidst i den udendørs pool. Dampen står op i den kølige luft, på alle sider er vi omgivet af skovens træer, og mod syd er der kig til vandet. Perfekt afslapning oven på de mange højdemeter.

 

Wellnessafdelingen inkluderer også et udendørs skovbad, hvor man er helt i kontakt med naturen. Foto Vejlefjord

 

Gourmet     

Aftenen slutter i restauranten, hvorfra der er uhindret udsigt over fjorden. På modsatte side af vandet blinker lysene i Fredericia, og igen har vi fornemmelsen af at befinde sig ved en af de italienske eller schweiziske søer.

 

Middagen indledes med hellefisk anrettet i cremet græskarsuppe. Derefter følger oksemørbrad med selleri, porre og løg - ledsaget af et glas chilensk shiraz - og det hele rundes af med en brombærparfait i chokoladecreme. Hver enkelt ret er velsmagende og raffineret anrettet, og køkkenet holder en høj standard hele vejen. Det er dog ikke altid nok, når det meste af eftermiddagen er tilbragt i sadlen, og antallet af forbrændte kalorier har været stort - men også her overrasker køkkenet positivt. Der er nemlig rigeligt på tallerkenen, og vi går mætte fra bordet.

 

Uanset om det er træningen, gastronomien eller livsnydelsen, der er i fokus, får man hele pakken på Hotel Vejlefjord.

Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Livestream Touren uden afbrydelser til halv pris
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Asgreen og co. får ny hjelm til enkeltstarten
Kasper Asgreen og co. kommer til at starte dagens enkeltstart med en helt ny hjelm fra Specialized.
Vindmålinger og data fra lufthavnen - sådan vil EF Education vinde enkeltstarten
EF Education-Easypost-direktøren Jonathan Vaughters løftede lidt af sløret for, hvordan de tackler dagens enkeltstart, da Cannondale holdte Tour-fest i København.
Managers på Tour: Hvad er den bedste optakt til Tour de France?
Eksperter har i flere år diskuteret, hvad der er den mest fornuftige forberedelse til Tour de France: Critérium du Dauphiné eller Tour de Suisse. I år har der endda været yderligere to muligheder: Tour of Slovenia og La Route d’Occitanie. Alle løb, hvor håbefulde klassementsryttere har kunnet teste formen forud for årets absolutte højdepunkt.
Sæt dit Tour-managerhold - Præmier for over 100.000 kroner
Sæt dit Tour de France-managerhold og vind nogle af de mange flotte præmier! Dyst imod vennerne og familien!
Made in Denmark: CeramicSpeed fejrer det danske brands ophav
CeramicSpeed og fire professionelle hold teamer op under Tour de France for at fejre det danske brands ophav. 
Produktnyt: Trek Madone SLR 2023
Trek har udviklet en lettere, hurtigere og mere aerodynamisk Madone SLR og udfordrer grænserne med deres innovative design.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Tour de France-manager: Hvem har 9 rigtige?
Det havde Nicolai Hurup sidste år, da managerspillet i forbindelse med Tour de France blev gjort op efter 21 etaper. Eller rettere - han havde faktisk kun 6 helt rigtige. Plus et par halvkiksede og en enkelt fuser. Men alt i alt var det nok til en forholdsvis komfortabel sejr med godt 200 points ned til nummer to.
Cannondale i vovet Tour-design
Cannondale er klar til at vælte cykelverdenen endnu en gang, når både kvinder og mænd kører årets Tour i et vovet design fra ikoniske Palace Skateboards og Rapha for at fejre at kvindernes Tour er tilbage.
Bliv klar til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Mads P: Cykel med lygter i dagtimerne
Bliv set, når du er ude at cykle - kør med cykellygter fra Bontrager. 
2ned - Danmarks nye cykelunivers
En løs samtale mellem to cykelentusiastiske venner, udviklede sig til en fuldtids ambition om at skabe et samlende dansk cykelunivers med et mangfoldigt fokus, som hjælper dig, uanset om du mangler cykeltøj, inspiration eller et frit cykelfællesskab. Ambitionen kalder vennerne i dag 2ned.
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
Guide: Sådan kommer du bedst frem til Tour de France
De tre Tour de France-etaper bliver uden tvivl det største event i Danmark i hele 2022, og rigtig mange danskere vil gerne være en del af cykelfesten. Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man planlægger sin tur til Touren i ekstra god tid og booker en parkeringsplads på forhånd, så man ved, hvornår man skal hjemmefra for at nå frem til den perfekte Tour-udkigspost i tide.
Cykelfan udgiver sang til den danske Tour-start
Sten Lindegaard har netop udgivet singlen ”Tour de France i Danmark - får alle op at stå”, og du kan høre den her!
Tronskifte: Fini presset af stortalent til målstregen
Sebastian Fini vandt i dag det danske mesterskab i XCO-disciplinen foran stortalent.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Ikke en Tour - uden at vinde et multisportsur
I samarbejde med Polar udlodder Feltet.dk hele tre Grit X Pro Titan luksusmultisportsur. Urene har en værdi af 4.499 kroner!
Overblik: DM-program og starttider til enkeltstarterne
I Aalborg er alle sejl sat for at skabe en fantastisk kulisse for det nye tiltag: DM-ugen, som samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund, hvilket dækker over flere end 50 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medalje sæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23.-26. juni.
Anmeldelse: Pro Cycling Manager 2022
2022-udgaven af Pro Cycling Manager har ramt hylderne, og traditionen tro anmelder Feltet.dk den nyeste udgave af branchens førende cykelsimulator.
Politiet før Touren: Vi har aldrig prøvet noget af samme format før
Feltet.dk bringer denne artikel i samarbejde med Politiforbundet. Artiklen har været bragt i Politiets fagblad: "DANSK POLITI" forud for Tour de France kommer til Danmark og giver et godt indblik i politiets arbejde før og under begivenheden.
De 7 populæreste Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Hvad med vore egne stjerner? Er vi 100% sikre på, at en del af disse ikke også er dopede? NEJ det er vi IKKE. Det er et valg. TDF og andre tv-transmitterede cykelløb er underholdning. A: Hvis jeg tror, at ingen snyder, er det god underholdning som jeg ser. B: Hvis jeg tror at vinderne - eller alle - snyder og ikke bliver afsløret eller kan afsløres, er det dårlig underholdning, som jeg ikke ser. Jeg vælger A med forventning om, at evt snyd bliver afsløret. At snyde planlagt i en konkurrence er æreløst. Og bliver snyderiet afsløret bør konkurrencepræstationen selvfølgelig markeres som "opnået via snyd". Der er ingen tvivl om at Bjarne Riis' sejr i TDF 1996 blev opnået via snyd. Der kan være tvivl om, hvor mange af de andre 197 startende ryttere, der også snød - og om de snød mere eller mindre end Riis - men man kan altså ikke akkrediteres for en sejr, hvor man beviseligt har snydt sig til den. At Riis og andre (se Brasch' indlæg) er erklæret som vindere, på diverse lister er ikke noget argument. Hvis man vælger at tro at snyd i dag ikke er accepteret i elitecykelsport er det absurd at en redaktør for "feltet.dk" akkrediterer Bjarne Riis for sejr i 96 og det er mindst ligeså slemt at se tv2's intro med billeder af både Riis og Armstrong. Beklager jeg (gen)startede dette snydeemne. Jeg glæder mig til resten af touren. Han fører med 8 - 9 sekunder til JV og PR Ingen katastrofe klap lige hesten.Få timer efter den store triumf i Københavns gader stopper fejringen brat for Quick-Step. Coronasmitte har nemlig ramt holdet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/efter_stor_triumf_coronasmitte_rammer_quick-step_alpha_vinyl/Yves Lampaert og Quick-Step blev de store vindere, da dårligt vejr forvandlede den med spænding imødesete enkeltstart til et sandt lotteri, men det lykkedes alligevel Tadej Pogacar at sende et klart signal om, hvem der skal slås i årets Tour. Det belgiske storhold får endda chancen for at tage to sejre i træk, når den danske Tour-fest fortsætter med den stort opslåede storebæltsetape, der desværre ser ud til at blive en ganske klassisk sprinteretape, da vinden ikke kunne have stået meget værre for dem, der måtte ønske sig et mindeværdigt sidevindsslag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_de_france_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Livestream Touren uden afbrydelser til halv pris
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Asgreen og co. får ny hjelm til enkeltstarten
Kasper Asgreen og co. kommer til at starte dagens enkeltstart med en helt ny hjelm fra Specialized.
Vindmålinger og data fra lufthavnen - sådan vil EF Education vinde enkeltstarten
EF Education-Easypost-direktøren Jonathan Vaughters løftede lidt af sløret for, hvordan de tackler dagens enkeltstart, da Cannondale holdte Tour-fest i København.
Managers på Tour: Hvad er den bedste optakt til Tour de France?
Eksperter har i flere år diskuteret, hvad der er den mest fornuftige forberedelse til Tour de France: Critérium du Dauphiné eller Tour de Suisse. I år har der endda været yderligere to muligheder: Tour of Slovenia og La Route d’Occitanie. Alle løb, hvor håbefulde klassementsryttere har kunnet teste formen forud for årets absolutte højdepunkt.
Sæt dit Tour-managerhold - Præmier for over 100.000 kroner
Sæt dit Tour de France-managerhold og vind nogle af de mange flotte præmier! Dyst imod vennerne og familien!
Made in Denmark: CeramicSpeed fejrer det danske brands ophav
CeramicSpeed og fire professionelle hold teamer op under Tour de France for at fejre det danske brands ophav. 
Produktnyt: Trek Madone SLR 2023
Trek har udviklet en lettere, hurtigere og mere aerodynamisk Madone SLR og udfordrer grænserne med deres innovative design.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x