13.04.2022 @ 08:30

Kunne man tage en bid af Comosøen samt dens bredder og anbringe et sted i Danmark, har man et godt billede af Hotel Vejlefjord. Det firestjernede spahotel tårner sig op på skråningerne over fjordens blå bølger og minder om et belle epoque-palæ fra 1800-tallets Sydeuropa. Det perfekte sted at blive forkælet og et oplagt sted for en cykelweekend.

Selv om Hotel Vejlefjord oser af luksus og tilbyder gourmet- og wellnessophold, tiltrækker hotellet i lige så høj grad det aktive publikum. Da vi ankommer en lørdag formiddag, er talrige racercykler og mountainbikes allerede linet op foran hotellet, og gæster slentrer afslappet rundt på terrassen iført træningstøj. Og som mange af de øvrige gæster er også vi kommet for at kombinere det aktive med det behagelige, så vi hopper i sadlerne på vores landevejsracere.

 

Udsigten mod syd og med Fredericia i baggrunden fejler ikke noget. Foto Konny Christiansen
 

Kingdom of Cycling

Cykelmæssigt kan området ved Hotel Vejlefjord virkelig noget. Terrænet omkring Vejle markedsføres under navnet Kingdom of Cycling, og med sit istidslandskab, de mange stejle bakker og flotte panoramaudsigter er navnet ikke overdrevet. Det er i disse omgivelser, Danmarks største motionscykelløb, Grejsdalsløbet, afvikles, og det var her, Giro d’Italia-feltet kom forbi, da verdens næststørste etapeløb i maj 2012 gæstede Danmark.

 

Et opslag på climbs.dk afslører da også et overflødighedshorn af udfordrende bakker tæt på hotellet. Man kan fx muntre sig med Skovbakken og Hundsrøv, der begge stiger med 10 % over 350 meter, eller man kan forsøge sig med den 550 meter lange Askebjergstigning, der topper med 15 % på det stejleste stykke. Længere væk ligger kendte klassikere som Munkebjerg og Kiddesvej, så der er nok at gå i gang med.

 

Hotellet har en fortid som sanatorium. Foto Konny Christiansen
 

Sved på panden

Askebjerg er ond. Under hele opkørslen kan man se toppen, der synes uendelig langt væk, men belønningen, når man kommer op, er det hele værd. Her i 65 meters højde er udsigten formidabel, da man har overblik over hele Vejle Fjord fra øst til vest. I det fjerne rager Vejles højhuse op, og i modsatte retning ses Kattegat.

 

Vi har lavet en rundtur, hvor vi både kommer tæt på vandet, gennem skovstrækninger og forbi udsigtspunkter, så efter Askebjerg fortsætter vi mod den lille by Belle, som fuldt ud lever op til sit navn.

 

Her krydser vejen en grøn dalsænkning, hvor der både ligger kunstgalleri og dambrug, og hvor Rohden Å kringler sig gennem landskabet, inden den munder ud i fjorden. Vi drejer mod nord, kører parallelt med åen og passerer herregården Ørumgård. Efter yderligere nogle kilometer tårner dagens anden udfordring - Purhøj ved Horsens - sig op.

 

Den 360 meter lange bakke, som flere steder stiger med mere end 20 %, hører til blandt Danmarks stejleste. Også her belønnes man med en panoramisk udsigt, når man først har kæmpet sig til toppen.

 

Det bliver til et par afstikkere mere i terrænet mellem Vejle og Horsens, men efterhånden, som kilometerne og højdemeterne tikker ind på computeren, får vi dækket vores behov for cykling. Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Stouby, der ligger mellem Vejle og Juelsminde. Her ligger Hotel Vejlefjord.

 

Den klassiske hovedbygning har noget majestætisk over sig. Foto Konny Christiansen
 

Majestætisk

Man skal lede lidt, for hotellet ligger godt gemt af vejen, men når man først har fundet den stejle nedkørsel gennem skoven, åbnes pludselig op for en stor plads med masser af lys og luft. Her ligger hotellet, der oprindelig blev opført som sanatorium, og hovedbygningen, der har mere end 100 år på bagen, leder tankerne hen på de majestætiske palæer ved Geneve- og Comosøen.

 

Hotellet er omgivet af skov, og en smuk slugt, hvori man har anlagt en park, der leder ned mod vandet. Små broer fører hen over slugten, og i alle retninger går der stier ind i den tætte bøgeskov.

 

Morgenbuffet i restauranten. Foto Vejlefjord
 

Årets spa

Hotel Vejlefjord blev for få år siden kåret som ”Årets spa” og placerede sig dermed foran så eksklusive steder som Skodsborg Kurhotel og D’Angleterre. Efter cykelturen bevæger vi os iført badekåbe og slippers ned til hotellets store wellnessafdeling, der er indrettet i en ny, moderne tilbygning.

 

Massageafdelingen tilbyder alt fra chokoladescrub og stenmassage til mudderwrap, men vi tjekker de forskellige bade ud og ender til sidst i den udendørs pool. Dampen står op i den kølige luft, på alle sider er vi omgivet af skovens træer, og mod syd er der kig til vandet. Perfekt afslapning oven på de mange højdemeter.

 

Wellnessafdelingen inkluderer også et udendørs skovbad, hvor man er helt i kontakt med naturen. Foto Vejlefjord

 

Gourmet     

Aftenen slutter i restauranten, hvorfra der er uhindret udsigt over fjorden. På modsatte side af vandet blinker lysene i Fredericia, og igen har vi fornemmelsen af at befinde sig ved en af de italienske eller schweiziske søer.

 

Middagen indledes med hellefisk anrettet i cremet græskarsuppe. Derefter følger oksemørbrad med selleri, porre og løg - ledsaget af et glas chilensk shiraz - og det hele rundes af med en brombærparfait i chokoladecreme. Hver enkelt ret er velsmagende og raffineret anrettet, og køkkenet holder en høj standard hele vejen. Det er dog ikke altid nok, når det meste af eftermiddagen er tilbragt i sadlen, og antallet af forbrændte kalorier har været stort - men også her overrasker køkkenet positivt. Der er nemlig rigeligt på tallerkenen, og vi går mætte fra bordet.

 

Uanset om det er træningen, gastronomien eller livsnydelsen, der er i fokus, får man hele pakken på Hotel Vejlefjord.

Grand Tour-etape slutter i Slovenien ifølge medie
Skal man tro det slovenske medie Siol, får Slovenien en etapeafslutning i næste års Giro d’Italia. 
Stor VM-oversigt: Få alt det bedste fra danskernes magi i Ballerup
En stor uge ved VM i banecykling i Ballerup er slut, og der har været danske succesoplevelser på stribe. Feltet.dk har her samlet alle reaktionerne fra danskerne hele ugen.
Vingegaard-beslutning revses af Bruyneel: Ikke en grund
Jonas Vingegaards beslutning om at afslutte sin sæson tidligt undrer Johan Bruyneel.
Følg Lombardiet Rundt på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Lombardiet på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp imod Tadej Pogacar og co. 
Verdensstjerne har besluttet sig om fremtiden
38-årige Nino Schurter har taget en beslutning, om han vil fortsætte eller stoppe karrieren.
Officielt: Her afholdes EM i Gravel
Det er lige blevet annonceret at Finland bliver værtsnation for Europamesterskaberne i Gravel i 2027. 
Nyt cykelmagasin på gaden
Motionsfeltet.dk har sendt et nyt efterårsmagasin på gade. 160 sider med masser lækkert stof til motionisten eller pendleren.
Mørkøv vil have fingrene i Vingegaard: Jeg håber selvfølgelig utrolig meget
Den kommende landstræner i landevejscykling, Michael Mørkøv, vil have Jonas Vingegaard med til diverse mesterskaber.
Læserbrev: Pokal eller kiste?
Den teknologiske udvikling har gjort cykelsporten langt farligere, argumenterer Jan Louis Svenningsen i dette læserbrev. Han kræver derfor handling for at øge sikkerheden. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Danmark får ny landstræner
DCU har skiftet landstræner.
Simon Andreassen bliver verdensmester
Simon Andreassen vinder VM i mountainbike på marathondistancen.
Konkurrence: Vind en letvægts-børnecykel fra woom
Vind en børnecykel med Motionsfeltet.dk. 
Vild træningstur: Evenepoel er klar til VM
Remco Evenepoel ligger ikke på den lade side her halvanden uge før VM.
”Det var så grotesk” – store sikkerhedsproblemer til dansk licensløb
Sikkerheden var ikke i orden til licensløbet i Lejre i weekenden, melder flere sportsdirektører.
Som en gazelle på savannen – testkørsel af Gazelle Eclipse T11
Feltet har prøvekørt en elcykel fra hollandske Gazelle. En ”neutral” indstilling til elcykler fra testerens side blev vendt til decideret begejstring.
Test: Envy Light sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt med fine features og med en holdning til miljøet.
Dansker snupper anden medalje ved MTB-VM
Tobias Lillelund har vundet sin anden medalje ved mountainbike VM i Andorra. 
Ny bog: Cykelsportens historie
Bogen "Cykelsportens historie" udkommer den 13. september 2024. 
Asgreen afslører sjov Roglic-historie
Kasper Asgreen har en sjov fortid med stjernen Primoz Roglic, som igen blusede op på gårdagens etape af Vuelta a España.
Kæmpe dansk triumf ved VM: Guld og bronze!
Det danske multitalent, Albert Withen Philipsen, har genvundet sin VM-titel i mountainbike. 
Test: Garmin EDGE 1050
Den nye Garmin EDGE 1050 har hævet barren for, hvad en cykelcomputer kan. En blanding af eksisterende og nye funktioner pakket ind i den sædvanlige Garmin kvalitet - den bliver et sikker hit.
Test: Reform Seymour sadel
Reform Seymour sadlen er et godt bud på at optimere både komfort og effektivitet i trådet med sin individuelle tilpasning til siddelejet.
Produktnyt: BMC URS gravelcykler
BMC lancerer en ny kollektion af gravelcykler optimeret til at give ubegrænset adgang til al slags grus- og terrænkørsel med mottoet: Ride. Unrestrcited.  
VUELTA-SPILLET STARTER KL. 17.30 - TILMELD DIG NU!
Deltag i årets Vuelta a España managerspil, som starter lørdag den 17. august 2024 klokken 16.30 med en 12 km enkeltstart. Spillet slutter søndag den 8. september 2024.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

uanset hvor mange gange man skriver det samme sluder bliver det ikke rigtigt af den grund men det er din mening og fred være med det og med hensyn til historiebøgerne kommer der ikke til at gå 50 år før de udkommer den dag han stopper står alt i dem dagen efter Jeg interesserer mig egentlig ikke voldsom meget for banecykling. Når jeg kommenterede på det under OL, var det fordi der var så voldsomt meget fokus på de på det tidspunkt få tilbageværende guldhåb. Man skal derfor ikke tage flg som udtryk for at jeg har megen føling med det, men alligevel vil jeg udtrykke tvivl om DK nu er verdens bedste banecyklingsnation, for andre nationer har dels brændt krudtet af under OL, og stiller måske ikke helt med de samme supernavne som ved foregående VM'er og OL i særdeleshed. Så det er ligesom år 0, hvor mange halvnye ryttere har deres første erfaringer med et VM. Dels så spiller hemmebanefordelen altid en rolle, selv om der måske ikke har været voldsom stor bevågenhed i befolkningen, så er der alligevel lidt at hente på den konto. Cykelbaner er som bekendt også forskellige, og der har danskerne kendt banen bedre. Men flotte resultater er det da.37-årige Wout Poels blev i Lombardiet Rundt mindet om, at han formentlig ikke har mange år tilbage af sin karriere. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/poels_saa_pogacars_dominans_og_overvejede_at_stoppe_karrieren/Eli Iserbyt får alligevel lov til at køre cross Exact Cross Heerderstrand på lørdag, selvom han egentlig var blevet suspenderet for en batalje med Ryan Kamp. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/trods_suspendering_belgisk_stjerne_faar_alligevel_lov_at_koere/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Grand Tour-etape slutter i Slovenien ifølge medie
Skal man tro det slovenske medie Siol, får Slovenien en etapeafslutning i næste års Giro d’Italia. 
Stor VM-oversigt: Få alt det bedste fra danskernes magi i Ballerup
En stor uge ved VM i banecykling i Ballerup er slut, og der har været danske succesoplevelser på stribe. Feltet.dk har her samlet alle reaktionerne fra danskerne hele ugen.
Vingegaard-beslutning revses af Bruyneel: Ikke en grund
Jonas Vingegaards beslutning om at afslutte sin sæson tidligt undrer Johan Bruyneel.
Følg Lombardiet Rundt på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Lombardiet på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp imod Tadej Pogacar og co. 
Verdensstjerne har besluttet sig om fremtiden
38-årige Nino Schurter har taget en beslutning, om han vil fortsætte eller stoppe karrieren.
Officielt: Her afholdes EM i Gravel
Det er lige blevet annonceret at Finland bliver værtsnation for Europamesterskaberne i Gravel i 2027. 
Nyt cykelmagasin på gaden
Motionsfeltet.dk har sendt et nyt efterårsmagasin på gade. 160 sider med masser lækkert stof til motionisten eller pendleren.
Mørkøv vil have fingrene i Vingegaard: Jeg håber selvfølgelig utrolig meget
Den kommende landstræner i landevejscykling, Michael Mørkøv, vil have Jonas Vingegaard med til diverse mesterskaber.
Læserbrev: Pokal eller kiste?
Den teknologiske udvikling har gjort cykelsporten langt farligere, argumenterer Jan Louis Svenningsen i dette læserbrev. Han kræver derfor handling for at øge sikkerheden. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet