13.04.2022 @ 08:30

Kunne man tage en bid af Comosøen samt dens bredder og anbringe et sted i Danmark, har man et godt billede af Hotel Vejlefjord. Det firestjernede spahotel tårner sig op på skråningerne over fjordens blå bølger og minder om et belle epoque-palæ fra 1800-tallets Sydeuropa. Det perfekte sted at blive forkælet og et oplagt sted for en cykelweekend.

Selv om Hotel Vejlefjord oser af luksus og tilbyder gourmet- og wellnessophold, tiltrækker hotellet i lige så høj grad det aktive publikum. Da vi ankommer en lørdag formiddag, er talrige racercykler og mountainbikes allerede linet op foran hotellet, og gæster slentrer afslappet rundt på terrassen iført træningstøj. Og som mange af de øvrige gæster er også vi kommet for at kombinere det aktive med det behagelige, så vi hopper i sadlerne på vores landevejsracere.

 

Udsigten mod syd og med Fredericia i baggrunden fejler ikke noget. Foto Konny Christiansen
 

Kingdom of Cycling

Cykelmæssigt kan området ved Hotel Vejlefjord virkelig noget. Terrænet omkring Vejle markedsføres under navnet Kingdom of Cycling, og med sit istidslandskab, de mange stejle bakker og flotte panoramaudsigter er navnet ikke overdrevet. Det er i disse omgivelser, Danmarks største motionscykelløb, Grejsdalsløbet, afvikles, og det var her, Giro d’Italia-feltet kom forbi, da verdens næststørste etapeløb i maj 2012 gæstede Danmark.

 

Et opslag på climbs.dk afslører da også et overflødighedshorn af udfordrende bakker tæt på hotellet. Man kan fx muntre sig med Skovbakken og Hundsrøv, der begge stiger med 10 % over 350 meter, eller man kan forsøge sig med den 550 meter lange Askebjergstigning, der topper med 15 % på det stejleste stykke. Længere væk ligger kendte klassikere som Munkebjerg og Kiddesvej, så der er nok at gå i gang med.

 

Hotellet har en fortid som sanatorium. Foto Konny Christiansen
 

Sved på panden

Askebjerg er ond. Under hele opkørslen kan man se toppen, der synes uendelig langt væk, men belønningen, når man kommer op, er det hele værd. Her i 65 meters højde er udsigten formidabel, da man har overblik over hele Vejle Fjord fra øst til vest. I det fjerne rager Vejles højhuse op, og i modsatte retning ses Kattegat.

 

Vi har lavet en rundtur, hvor vi både kommer tæt på vandet, gennem skovstrækninger og forbi udsigtspunkter, så efter Askebjerg fortsætter vi mod den lille by Belle, som fuldt ud lever op til sit navn.

 

Her krydser vejen en grøn dalsænkning, hvor der både ligger kunstgalleri og dambrug, og hvor Rohden Å kringler sig gennem landskabet, inden den munder ud i fjorden. Vi drejer mod nord, kører parallelt med åen og passerer herregården Ørumgård. Efter yderligere nogle kilometer tårner dagens anden udfordring - Purhøj ved Horsens - sig op.

 

Den 360 meter lange bakke, som flere steder stiger med mere end 20 %, hører til blandt Danmarks stejleste. Også her belønnes man med en panoramisk udsigt, når man først har kæmpet sig til toppen.

 

Det bliver til et par afstikkere mere i terrænet mellem Vejle og Horsens, men efterhånden, som kilometerne og højdemeterne tikker ind på computeren, får vi dækket vores behov for cykling. Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Stouby, der ligger mellem Vejle og Juelsminde. Her ligger Hotel Vejlefjord.

 

Den klassiske hovedbygning har noget majestætisk over sig. Foto Konny Christiansen
 

Majestætisk

Man skal lede lidt, for hotellet ligger godt gemt af vejen, men når man først har fundet den stejle nedkørsel gennem skoven, åbnes pludselig op for en stor plads med masser af lys og luft. Her ligger hotellet, der oprindelig blev opført som sanatorium, og hovedbygningen, der har mere end 100 år på bagen, leder tankerne hen på de majestætiske palæer ved Geneve- og Comosøen.

 

Hotellet er omgivet af skov, og en smuk slugt, hvori man har anlagt en park, der leder ned mod vandet. Små broer fører hen over slugten, og i alle retninger går der stier ind i den tætte bøgeskov.

 

Morgenbuffet i restauranten. Foto Vejlefjord
 

Årets spa

Hotel Vejlefjord blev for få år siden kåret som ”Årets spa” og placerede sig dermed foran så eksklusive steder som Skodsborg Kurhotel og D’Angleterre. Efter cykelturen bevæger vi os iført badekåbe og slippers ned til hotellets store wellnessafdeling, der er indrettet i en ny, moderne tilbygning.

 

Massageafdelingen tilbyder alt fra chokoladescrub og stenmassage til mudderwrap, men vi tjekker de forskellige bade ud og ender til sidst i den udendørs pool. Dampen står op i den kølige luft, på alle sider er vi omgivet af skovens træer, og mod syd er der kig til vandet. Perfekt afslapning oven på de mange højdemeter.

 

Wellnessafdelingen inkluderer også et udendørs skovbad, hvor man er helt i kontakt med naturen. Foto Vejlefjord

 

Gourmet     

Aftenen slutter i restauranten, hvorfra der er uhindret udsigt over fjorden. På modsatte side af vandet blinker lysene i Fredericia, og igen har vi fornemmelsen af at befinde sig ved en af de italienske eller schweiziske søer.

 

Middagen indledes med hellefisk anrettet i cremet græskarsuppe. Derefter følger oksemørbrad med selleri, porre og løg - ledsaget af et glas chilensk shiraz - og det hele rundes af med en brombærparfait i chokoladecreme. Hver enkelt ret er velsmagende og raffineret anrettet, og køkkenet holder en høj standard hele vejen. Det er dog ikke altid nok, når det meste af eftermiddagen er tilbragt i sadlen, og antallet af forbrændte kalorier har været stort - men også her overrasker køkkenet positivt. Der er nemlig rigeligt på tallerkenen, og vi går mætte fra bordet.

 

Uanset om det er træningen, gastronomien eller livsnydelsen, der er i fokus, får man hele pakken på Hotel Vejlefjord.

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x