13.04.2022 @ 08:30

Kunne man tage en bid af Comosøen samt dens bredder og anbringe et sted i Danmark, har man et godt billede af Hotel Vejlefjord. Det firestjernede spahotel tårner sig op på skråningerne over fjordens blå bølger og minder om et belle epoque-palæ fra 1800-tallets Sydeuropa. Det perfekte sted at blive forkælet og et oplagt sted for en cykelweekend.

Selv om Hotel Vejlefjord oser af luksus og tilbyder gourmet- og wellnessophold, tiltrækker hotellet i lige så høj grad det aktive publikum. Da vi ankommer en lørdag formiddag, er talrige racercykler og mountainbikes allerede linet op foran hotellet, og gæster slentrer afslappet rundt på terrassen iført træningstøj. Og som mange af de øvrige gæster er også vi kommet for at kombinere det aktive med det behagelige, så vi hopper i sadlerne på vores landevejsracere.

 

Udsigten mod syd og med Fredericia i baggrunden fejler ikke noget. Foto Konny Christiansen
 

Kingdom of Cycling

Cykelmæssigt kan området ved Hotel Vejlefjord virkelig noget. Terrænet omkring Vejle markedsføres under navnet Kingdom of Cycling, og med sit istidslandskab, de mange stejle bakker og flotte panoramaudsigter er navnet ikke overdrevet. Det er i disse omgivelser, Danmarks største motionscykelløb, Grejsdalsløbet, afvikles, og det var her, Giro d’Italia-feltet kom forbi, da verdens næststørste etapeløb i maj 2012 gæstede Danmark.

 

Et opslag på climbs.dk afslører da også et overflødighedshorn af udfordrende bakker tæt på hotellet. Man kan fx muntre sig med Skovbakken og Hundsrøv, der begge stiger med 10 % over 350 meter, eller man kan forsøge sig med den 550 meter lange Askebjergstigning, der topper med 15 % på det stejleste stykke. Længere væk ligger kendte klassikere som Munkebjerg og Kiddesvej, så der er nok at gå i gang med.

 

Hotellet har en fortid som sanatorium. Foto Konny Christiansen
 

Sved på panden

Askebjerg er ond. Under hele opkørslen kan man se toppen, der synes uendelig langt væk, men belønningen, når man kommer op, er det hele værd. Her i 65 meters højde er udsigten formidabel, da man har overblik over hele Vejle Fjord fra øst til vest. I det fjerne rager Vejles højhuse op, og i modsatte retning ses Kattegat.

 

Vi har lavet en rundtur, hvor vi både kommer tæt på vandet, gennem skovstrækninger og forbi udsigtspunkter, så efter Askebjerg fortsætter vi mod den lille by Belle, som fuldt ud lever op til sit navn.

 

Her krydser vejen en grøn dalsænkning, hvor der både ligger kunstgalleri og dambrug, og hvor Rohden Å kringler sig gennem landskabet, inden den munder ud i fjorden. Vi drejer mod nord, kører parallelt med åen og passerer herregården Ørumgård. Efter yderligere nogle kilometer tårner dagens anden udfordring - Purhøj ved Horsens - sig op.

 

Den 360 meter lange bakke, som flere steder stiger med mere end 20 %, hører til blandt Danmarks stejleste. Også her belønnes man med en panoramisk udsigt, når man først har kæmpet sig til toppen.

 

Det bliver til et par afstikkere mere i terrænet mellem Vejle og Horsens, men efterhånden, som kilometerne og højdemeterne tikker ind på computeren, får vi dækket vores behov for cykling. Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Stouby, der ligger mellem Vejle og Juelsminde. Her ligger Hotel Vejlefjord.

 

Den klassiske hovedbygning har noget majestætisk over sig. Foto Konny Christiansen
 

Majestætisk

Man skal lede lidt, for hotellet ligger godt gemt af vejen, men når man først har fundet den stejle nedkørsel gennem skoven, åbnes pludselig op for en stor plads med masser af lys og luft. Her ligger hotellet, der oprindelig blev opført som sanatorium, og hovedbygningen, der har mere end 100 år på bagen, leder tankerne hen på de majestætiske palæer ved Geneve- og Comosøen.

 

Hotellet er omgivet af skov, og en smuk slugt, hvori man har anlagt en park, der leder ned mod vandet. Små broer fører hen over slugten, og i alle retninger går der stier ind i den tætte bøgeskov.

 

Morgenbuffet i restauranten. Foto Vejlefjord
 

Årets spa

Hotel Vejlefjord blev for få år siden kåret som ”Årets spa” og placerede sig dermed foran så eksklusive steder som Skodsborg Kurhotel og D’Angleterre. Efter cykelturen bevæger vi os iført badekåbe og slippers ned til hotellets store wellnessafdeling, der er indrettet i en ny, moderne tilbygning.

 

Massageafdelingen tilbyder alt fra chokoladescrub og stenmassage til mudderwrap, men vi tjekker de forskellige bade ud og ender til sidst i den udendørs pool. Dampen står op i den kølige luft, på alle sider er vi omgivet af skovens træer, og mod syd er der kig til vandet. Perfekt afslapning oven på de mange højdemeter.

 

Wellnessafdelingen inkluderer også et udendørs skovbad, hvor man er helt i kontakt med naturen. Foto Vejlefjord

 

Gourmet     

Aftenen slutter i restauranten, hvorfra der er uhindret udsigt over fjorden. På modsatte side af vandet blinker lysene i Fredericia, og igen har vi fornemmelsen af at befinde sig ved en af de italienske eller schweiziske søer.

 

Middagen indledes med hellefisk anrettet i cremet græskarsuppe. Derefter følger oksemørbrad med selleri, porre og løg - ledsaget af et glas chilensk shiraz - og det hele rundes af med en brombærparfait i chokoladecreme. Hver enkelt ret er velsmagende og raffineret anrettet, og køkkenet holder en høj standard hele vejen. Det er dog ikke altid nok, når det meste af eftermiddagen er tilbragt i sadlen, og antallet af forbrændte kalorier har været stort - men også her overrasker køkkenet positivt. Der er nemlig rigeligt på tallerkenen, og vi går mætte fra bordet.

 

Uanset om det er træningen, gastronomien eller livsnydelsen, der er i fokus, får man hele pakken på Hotel Vejlefjord.

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet