19.11.2022 @ 06:50

Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.

 "Vi boede hele løbet på et megaklamt truckerhotel på firemandsstuer med nogle lortesenge, hvor fjedrene stak op gennem madrassen. Der kom truckere døgnet rundt, fordi luderne boede på samme etage som os."

 

Sådan mindes Mads Pedersen starten af sin professionelle karriere, og det var nok meget godt, at han i sin tid valgte cyklingen frem for retorikken eller diplomatiet. Sproget er ufiltreret og direkte, men til gengæld er Mads Pedersens udsagn også ærlige. Han pakker ikke noget ind.


Mads Pedersen vil hellere tage en konflikt up front, end han vil please, og det er stærkt underholdende at læse om de episoder, hvor grænserne skal markeres. En af de ryttere, som bliver konfronteret, er Yves Lampaert, der på et tidspunkt udtrykte sig ufordelagtigt om Mads under et interview:

 

"Hvad Fanden er det for noget pis at sige i pressen. Næste gang du eller Quick-Step ikke vil køre, skal jeg så begynde at tude? spurgte jeg. Jamen han havde jo beklaget, undskyldte han sig. Det kan godt være, men hvis du nogensinde siger sådan noget igen, så skal jeg fandme sørge for, at det ikke bliver sjovt for dig at køre cykelløb, sagde jeg."


Fra actionpacked drama til stemningsfulde passager
Som nævnt har Mads Pedersen sammen med Per Bausager skrevet Mads P - Væddeløber og Verdensmester, og bogen er bygget kronologisk op, så man følger hovedpersonens udvikling fra talentfuld drengerytter til international stjerne. Men ind imellem de kronologiske kapitler har der indsneget sig enkelte tematiske afsnit - fx om udstyr, om venskaber i feltet og om forholdene på Trek-Segafredo - og det giver en god variation og fungerer fint.


Mens Mads Pedersens stemme - som jeg fortæller og med indre synsvinkel - høres i størstedelen af bogen, er det Per Bausager, der via indledning og epilog omkranser fortællingen. Og når bogen giver plads til Bausagers pen, erstattes de dramatiske og actionmættede løbsbeskrivelser af passager, der nærmest har et lyrisk præg:


"Der er ikke meget, der kan måle sig med en tidlig morgentræning på landet i maj måned i Danmark. Når morgensolen skinner, vinden er stille, og alt ånder fred. Man ser en hare og et dyr på en mark her og der. Når de hører cykeldækkenes sang, tager de flugten. De skal ikke have noget klinket over for det ukendte. Kattene, der altid ligger og trykker sig i grøfter eller rabatter ved bondegårdene, har hørt dækkenes rullen mod asfalten, længe inden man ser dem. Men katte flygter ikke."

 

KØB BOGEN HER MED 20% RABAT

 

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Insiderviden
Som læser føres man ind i World Tour-universet af to forfattere, der kender det hele indefra. Begge øser af deres viden, når taktik, opløb, træningsmetoder og indbyrdes hierarki på holdene beskrives, og via hovedpersonens ærlige og ofte rå tone kommer man for alvor bag kulisserne.


Selv om jeg har læst mange rytterbiografier, har jeg sjældent været så optaget og underholdt af en cykelbog som denne. Og det skyldes ikke bare de dramatiske optrin, de fængende løbsreferater og de rå beskrivelser af konkurrenterne. Det skyldes i lige så høj grad, at man kommer tættere på psykologien hos en sportsudøver, der er kompromisløs i sin tilgang til målsætning, træning, opofrelse, materiel samt vilje til at vinde.


Er bogen skrevet for tidligt? Det spørgsmål trænger sig på, da Mads Pedersen stadig er en ung mand, hvis karriere langt fra er slut, og havde forlaget trukket udgivelsen bare nogle få uger mere, kunne Mads’ tre etapesejre i Vueltaen have været med. I takt med at man bliver ældre, opbygger man - forhåbentlig - også mere livsvisdom og en større evne til at reflektere, så hvis der om ti år skrives endnu en Mads Pedersen-biografi, vil den givetvis tage sig anderledes ud.


Men trods hovedpersonens unge alder er det alligevel lykkedes at tegne et godt, nuanceret og indholdsrigt portræt, både af hovedpersonen og af det professionelle cykelunivers, og det må tilskrives Per Bausager. I rollen som medskribent har han stillet skarpt på de væsentlige emner, han har stillet de intelligente spørgsmål, og han har haft den modne mands overvejelser med i baghovedet under hele skriveprocessen. Men samtidig har Per Bausager ladet ordene komme ufiltreret fra Mads Pedersens egen mund, og det giver bogen en uspoleret friskhed og ærlighed.

 

KØB BOGEN HER MED 20% RABAT

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x