19.11.2022 @ 06:50

Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.

 "Vi boede hele løbet på et megaklamt truckerhotel på firemandsstuer med nogle lortesenge, hvor fjedrene stak op gennem madrassen. Der kom truckere døgnet rundt, fordi luderne boede på samme etage som os."

 

Sådan mindes Mads Pedersen starten af sin professionelle karriere, og det var nok meget godt, at han i sin tid valgte cyklingen frem for retorikken eller diplomatiet. Sproget er ufiltreret og direkte, men til gengæld er Mads Pedersens udsagn også ærlige. Han pakker ikke noget ind.


Mads Pedersen vil hellere tage en konflikt up front, end han vil please, og det er stærkt underholdende at læse om de episoder, hvor grænserne skal markeres. En af de ryttere, som bliver konfronteret, er Yves Lampaert, der på et tidspunkt udtrykte sig ufordelagtigt om Mads under et interview:

 

"Hvad Fanden er det for noget pis at sige i pressen. Næste gang du eller Quick-Step ikke vil køre, skal jeg så begynde at tude? spurgte jeg. Jamen han havde jo beklaget, undskyldte han sig. Det kan godt være, men hvis du nogensinde siger sådan noget igen, så skal jeg fandme sørge for, at det ikke bliver sjovt for dig at køre cykelløb, sagde jeg."


Fra actionpacked drama til stemningsfulde passager
Som nævnt har Mads Pedersen sammen med Per Bausager skrevet Mads P - Væddeløber og Verdensmester, og bogen er bygget kronologisk op, så man følger hovedpersonens udvikling fra talentfuld drengerytter til international stjerne. Men ind imellem de kronologiske kapitler har der indsneget sig enkelte tematiske afsnit - fx om udstyr, om venskaber i feltet og om forholdene på Trek-Segafredo - og det giver en god variation og fungerer fint.


Mens Mads Pedersens stemme - som jeg fortæller og med indre synsvinkel - høres i størstedelen af bogen, er det Per Bausager, der via indledning og epilog omkranser fortællingen. Og når bogen giver plads til Bausagers pen, erstattes de dramatiske og actionmættede løbsbeskrivelser af passager, der nærmest har et lyrisk præg:


"Der er ikke meget, der kan måle sig med en tidlig morgentræning på landet i maj måned i Danmark. Når morgensolen skinner, vinden er stille, og alt ånder fred. Man ser en hare og et dyr på en mark her og der. Når de hører cykeldækkenes sang, tager de flugten. De skal ikke have noget klinket over for det ukendte. Kattene, der altid ligger og trykker sig i grøfter eller rabatter ved bondegårdene, har hørt dækkenes rullen mod asfalten, længe inden man ser dem. Men katte flygter ikke."

 

KØB BOGEN HER MED 20% RABAT

 

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Insiderviden
Som læser føres man ind i World Tour-universet af to forfattere, der kender det hele indefra. Begge øser af deres viden, når taktik, opløb, træningsmetoder og indbyrdes hierarki på holdene beskrives, og via hovedpersonens ærlige og ofte rå tone kommer man for alvor bag kulisserne.


Selv om jeg har læst mange rytterbiografier, har jeg sjældent været så optaget og underholdt af en cykelbog som denne. Og det skyldes ikke bare de dramatiske optrin, de fængende løbsreferater og de rå beskrivelser af konkurrenterne. Det skyldes i lige så høj grad, at man kommer tættere på psykologien hos en sportsudøver, der er kompromisløs i sin tilgang til målsætning, træning, opofrelse, materiel samt vilje til at vinde.


Er bogen skrevet for tidligt? Det spørgsmål trænger sig på, da Mads Pedersen stadig er en ung mand, hvis karriere langt fra er slut, og havde forlaget trukket udgivelsen bare nogle få uger mere, kunne Mads’ tre etapesejre i Vueltaen have været med. I takt med at man bliver ældre, opbygger man - forhåbentlig - også mere livsvisdom og en større evne til at reflektere, så hvis der om ti år skrives endnu en Mads Pedersen-biografi, vil den givetvis tage sig anderledes ud.


Men trods hovedpersonens unge alder er det alligevel lykkedes at tegne et godt, nuanceret og indholdsrigt portræt, både af hovedpersonen og af det professionelle cykelunivers, og det må tilskrives Per Bausager. I rollen som medskribent har han stillet skarpt på de væsentlige emner, han har stillet de intelligente spørgsmål, og han har haft den modne mands overvejelser med i baghovedet under hele skriveprocessen. Men samtidig har Per Bausager ladet ordene komme ufiltreret fra Mads Pedersens egen mund, og det giver bogen en uspoleret friskhed og ærlighed.

 

KØB BOGEN HER MED 20% RABAT

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Produktfokus: Magnus Cort kører kun på SystemSix
Vi har set nærmere på Magnus Corts vindermaskine - Cannondales SystemSix.
Test: Stages SB20 indoor bike
Vintersæsonen er i gang og rigtig mange ryttere rykker lige nu deres træning - eller i hvert fald noget af den - indenfor. Vi er også rykket delvist indenfor og har i den forbindelse kørt lidt på den stationære, indendørscykel fra Stages kaldet SB20. Har du endnu ikke læst vores optakt til testen og cyklens baggrund, så kan du læse den her.
Test: Northwave Rebel 3
Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem. Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.  
Test: Bontrager Circuit Road Shoe
Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.  
Test: Giordana G-Shield cykeltøj
G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj, som er suverænt til danske forhold - til en pris, som er mere end konkurrencedygtig. 
Ny bog: Uden for kategori - Dagbog fra Tour de France 2022
Cykelsportsekspert Brian Nygaard fulgte Tour de France gennem en brandvarm sommer og i sin meget personlige dagbog endte han med at skrive sig helt ind på løbets sjæl og på de skæbner, der inkarnerer de vigtigste øjeblikke, fulde af lidelse og forløsning. Det blev en sommer, vi aldrig glemmer.
Ny bog fra Bastian Emil - Forudbestil nu og få rabat!
Før tv og radio transmitterede direkte fra helikoptere og motorcykler, blev de store løb præsenteret gennem reportager i de europæiske dagblade. Denne tradition vækker Bastian Emil Goldschmidt til live i 32 reportager fra et mindeværdigt år på landevejene.
Nye bøger i webshoppen - få rabat
Der udkommer mange bøger i øjeblikket. Vi har netop fyldt webshoppen med bøger og giver dig her et overblik over de nyeste.  
Produktnyt: Mavic sender nyt MTB-hjul på markedet
Mavic har lanceret et nyt MTB-hjul, Crossmax SL Ultimate, som blandt andet Sebastian Fini kører med.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Optakt: Test af Stages SB20 indoor bike
Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.
Produktnyt: Flowgun One - Nyeste massageteknologi fra Flowlife
Flowlifes næste innovation til massage og restitution er Flowgun One - avanceret teknologi med et gummi belagt aluminiumshus for perfekt massage og kontrol. Dette giver en dybdegående behandling og en helt ny massagefornemmelse.
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Nu udkommer Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer i næste uge og Feltet.dk har udsender fra starten af næste uge.
Bankede hele manager-feltet: Hvem er den anonyme Vuelta-vinder?
Den beskedne nu-ikke-længere-helt-så-anonyme etter fortæller: "Der skal lidt rygvind til."

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x