27.02.2017 @ 10:18

Verdens største motionscykelløb, Vätternrundan, med start og mål i Motala er en spændende oplevelse for både deltagere og besøgende, men løbet er ofte blev kædet sammen om, at det "blot" er et 300 kilometer lang motionscykelløb, men det er meget meget mere end det. 

300 km rundt om søen Vättern stiller sine krav til de mange deltagere fra hele verden i juni hvert år for, hvad der bedst kan beskrives som en cykel fest. Sammen med det kortere løb Halvvättern (150 km), Tjejvättern (100 km), MTB Vättern og Mini Vättern har løbene ca 40 000 deltagere årligt.

 

Den første udgave af Vätternrundan blev gennemført i 1966, og siden da har løbet vokset til at blive et must for cyklister i hele verden. Efterspørgslen for at få et startnummer har altid været stor og løbet er i de seneste år blevet fuldt booket hurtigt, også i 2017. Det er et krævende løb,  og kræver sine forberedelser. 300 km på cykel rundt om søen Vättern er noget at være stolt af. Vätternrundan er en del af det svenske Classic og Wace (World Association of Cycling Events).

 

Halvvättern er en stor nok udfordring for mange

Halvvättern er lige så udfordrende som det er smukt udholdenhed løb, hvor de hårde stigninger på Omberg erstattes med snoede skovstier og bølgende rapsmarker på vej til målstregen i Motala. Starten af Halvvättern 2017 er 11. juni og der er stadig mulighed for  at tilmelde sig løbet.

 

Tjejvättern, et motionsløb for piger

Nogle cykler selv, mens andre vælger at følges ad på den100 kilometer lange udfordring præget af fællesskab og glæde. Starten af Tjejvättern 2017 køres den 10. juni til og det er stadig muligt at tilmelde sig løbet.
Feltet.dks eget motionshold, Team Motionsfeltet.dk, har fået tildelt en række starter til løbet, og vi stiller også til start i Tjejvättern. 
 

Sidste år blev mountainbike race MTB Vättern relanceret

2016 relancerede MTB Vättern, efter ti års pause. Det var et kombineret motion og konkurrence cykelløb, nu er det kun et motionsløb. Der er to distancer - 45 km og 25 km. Både lange og korte distance er relativt let at gennemføre og alle fra 11 år kan deltage. Som deltager, kan du, ud over en fantastisk udsigt langs Göta kanalen og søen, forvente en stor variation undervejs - hurtige asfalt passager spækket med skovveje, bakker og mere teknisk cykling på stier. Interessen for MTB Vättern 2017 var stor og ruterne blev udsolgt knap to uger efter billetsalget startede i januar.

 

Mini Vättern cykelløb for fremtidens motions cyklister

Alle børn mellem 6-10 år kan deltage og køre på Vättern promenade indtil Motalaviken. De yngste (6-7 år) cykler en kortere tur på 1,3 km, mens de lidt ældre børn (8-10 år) cykler til en længere rute på 2,7 km. I målområdet venter medalje, saft og boller!


Se mere om Vätternrundan 

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet