04.08.2014 @ 12:53

Den 8. august afvikles for sjette gang en motionsudgave af Kongeetapen i Post Danmark Rundt. Til årets udgave er indført en række nyheder, og deltagerantallet ser ud til at blive rekordstort.

I 2004 var nu berømte Kiddesvej i Vejle for første gang en del af Post Danmark Rundt. Hvert år siden har bakken med stigningsprocenter op til 19, spillet en afgørende rolle i Danmarks største cykelløb og i øvrigt lagt sten og asfalt til en folkefest blandt enorme mængder af cykelfans. Store profiler som Ivan Basso, Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang og Matti Breschel har vundet Post Danmark Rundt etaper med afslutning efter Kiddesvej i Vejle. Fra 2009 gav Danmarks Cykle Union alle danskere mulighed for at prøve krafter med Post Danmark Rundts Kongeetape og dermed Kiddesvej. Hvert år siden har nemlig været kørt et motionsløb på samme rute og med samme setup som der køres med i Post Danmark Rundt.


Startbyen varierer år for år, men målet er hvert år efter Kiddesvej, der i øvrigt er 350 meter lang og har en gennemsnitsstigning på 12,9 procent. Traditionelt møder rigtig mange tilskuere op, og hepper de mange motionister op af de høje stigningsprocenter.


Deltagertallet er lige nu allerede omkring 700, mens maksimum deltagerantal er 1000. “Jeg tror helt sikkert vi får deltagerrekord i årets løb. Vi er meget længere fremme med antal deltagere fremme her et par uger før løbet end vi har været de tidligere år, og jeg mærker en klart stigende interesse”, lyder det fra Danmarks Cykle Unions udviklingskonsulent Bent Skov.


Årets udgave køres den 8. august over 163 km med start i Skanderborg, hvorfra det det lidt nordpå gennem Galten, og allerede fra bakkerne ved Sorring Loddenhøj og Gjern, er bolden givet op. Der fortsættes gennem Silkeborg og videre sydpå af klassiske Post Danmark Rundt veje. Masser af småveje og gode stigninger skal forceres på vejen fra Silkeborg gennem Sejs, Laven, Ry, Gammel Rye og Yding Skovhøj. Efter Ejer Baunehøj og Sattrup køres der ad lidt større veje gennem Lund og Uldum, inden det igen går løs mod Vejle ad kringlede småveje gennem Ulkær, Grejsdalen, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup. 
 

Som nyhed er i årets Kongeetape indført erindringsmedalje til alle deltagere, guld - sølv - bronzetider på diplom, efter aldersklasse samt en kongespurt fra bunden af Kiddesvej til målstregen. Her vil der være præmie til den hurtigste i hver aldersklasse. Vinderne bliver kaldt på podiet og vil modtage sin præmie der. 

Læs meget mere og tilmeld dig løbet på www.kongeetapen.dk.

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x