04.08.2014 @ 12:53

Den 8. august afvikles for sjette gang en motionsudgave af Kongeetapen i Post Danmark Rundt. Til årets udgave er indført en række nyheder, og deltagerantallet ser ud til at blive rekordstort.

I 2004 var nu berømte Kiddesvej i Vejle for første gang en del af Post Danmark Rundt. Hvert år siden har bakken med stigningsprocenter op til 19, spillet en afgørende rolle i Danmarks største cykelløb og i øvrigt lagt sten og asfalt til en folkefest blandt enorme mængder af cykelfans. Store profiler som Ivan Basso, Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang og Matti Breschel har vundet Post Danmark Rundt etaper med afslutning efter Kiddesvej i Vejle. Fra 2009 gav Danmarks Cykle Union alle danskere mulighed for at prøve krafter med Post Danmark Rundts Kongeetape og dermed Kiddesvej. Hvert år siden har nemlig været kørt et motionsløb på samme rute og med samme setup som der køres med i Post Danmark Rundt.


Startbyen varierer år for år, men målet er hvert år efter Kiddesvej, der i øvrigt er 350 meter lang og har en gennemsnitsstigning på 12,9 procent. Traditionelt møder rigtig mange tilskuere op, og hepper de mange motionister op af de høje stigningsprocenter.


Deltagertallet er lige nu allerede omkring 700, mens maksimum deltagerantal er 1000. “Jeg tror helt sikkert vi får deltagerrekord i årets løb. Vi er meget længere fremme med antal deltagere fremme her et par uger før løbet end vi har været de tidligere år, og jeg mærker en klart stigende interesse”, lyder det fra Danmarks Cykle Unions udviklingskonsulent Bent Skov.


Årets udgave køres den 8. august over 163 km med start i Skanderborg, hvorfra det det lidt nordpå gennem Galten, og allerede fra bakkerne ved Sorring Loddenhøj og Gjern, er bolden givet op. Der fortsættes gennem Silkeborg og videre sydpå af klassiske Post Danmark Rundt veje. Masser af småveje og gode stigninger skal forceres på vejen fra Silkeborg gennem Sejs, Laven, Ry, Gammel Rye og Yding Skovhøj. Efter Ejer Baunehøj og Sattrup køres der ad lidt større veje gennem Lund og Uldum, inden det igen går løs mod Vejle ad kringlede småveje gennem Ulkær, Grejsdalen, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup. 
 

Som nyhed er i årets Kongeetape indført erindringsmedalje til alle deltagere, guld - sølv - bronzetider på diplom, efter aldersklasse samt en kongespurt fra bunden af Kiddesvej til målstregen. Her vil der være præmie til den hurtigste i hver aldersklasse. Vinderne bliver kaldt på podiet og vil modtage sin præmie der. 

Læs meget mere og tilmeld dig løbet på www.kongeetapen.dk.

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet