19.07.2014 @ 15:44

Det hårdeste af årets TV 2 på Tour-løb bliver uden tvivl det, som bliver afholdt den 24 juli klokken 11.30 i Hvide Sande.

Godt nok er ruten kun 75 km lang, hvilket er omtrent fem km kortere end de andre ni TV 2 på Tour-løb, men det forløber til gengæld på et meget varieret underlag; Hvide Sande er nemlig et mountainbike-løb.

”Vi kalder det for marathon-løb, når de er så lange,” fortæller Mads Bødker, MTB-landstræner hos Dansk Cykle Union.

”Dem er der en 10-12 stykker af i Danmark om året, og de er noget helt andet end både de normale XC-ruter til mountainbike og almindelige gadecykelløb - og det gælder især TV 2 på Tour-løbet i Hvide Sande. Der er ikke forhindringer og hop på ruten, så en trænet motionist kan sagtens få sin debut på den relativt flade tur, men samtidig skal man regne med en langt mere krævende omgang, end hvis det var 75 km på landevej - og så plejer der jo også at være en del blæst på de kanter.”

”De fleste skal nok ikke regne med en gennemsnitshastighed over 20 km/t, måske 28 for eliteryttere, hvilket jo vil sige, at det bliver til et 4-5-6 timersløb for feltet, og det selvom Hvide Sande-strækningen er relativ hurtig for et MTB-løb,” siger Mads Bødker.

”Til gengæld lægger man faktisk ikke mærke til, hvor hårdt løbet er på samme måde, når man kører mountainbike, for der er simpelthen så meget, man konstant bliver nødt til at fokusere på. I en lang strækning lige ud ad landevejen på et asfaltløb, har du alt for god tid til at tænke på, hvor ondt det gør i benene. På en MTB koncentrerer du dig om de næste fem meter hele tiden.”

Så det på YouTube
Strækningen i Hvide Sande løber på Vestkyststien ved Ringkøbing Fjord og byder på et meget varieret underlag og nogle lette stigninger. Og så er den helt utrolig smuk med det brusende Vesterhav på den ene side det meste af vejen og det unikke, vestjyske klitlandskab på den anden.

Det er Bent Skov fra Danmarks Cykle Union, der har tegnet ruten op. ”Det kom sig af, at det er svært at arrangere et almindeligt gadeløb i Hvide Sande. Der er mange steder, hvor trafikken er afhængige af en enkelt vej, som man derfor ikke kan afspærre, så vi besluttede os for at køre noget mountainbike i stedet,” fortæller Bent Skov, og fortsætter:

”Inspirationen kom dog også af, må jeg indrømme, at jeg lige havde set nogle YouTube-videoer nede fra Belgien, hvor de kørte mountainbike ude på sandet ved stranden, og så tænkte jeg: ’det der gør vi sgu også ved Vesterhavet’. Men da jeg selv prøvede at køre på sandet ved Hvide Sande, kom jeg ret hurtigt på bedre tanker; det er simpelthen for løst, så ruten er på en fast sti - men den går så imellem klitterne,” fortæller Bent Skov.

Henover sommeren opfører TV 2 i samarbejde med DCU 10 cykelløb for voksne i 10 danske byer. Hvert løb er på ca. 80 km og opsat ligesom et licensløb; dvs. med Race Marshalls fra BMW, afspærrede ruter, professionel tidstagning fra SportsTiming og - ikke mindst - delvis tv-dækning i programmet TV 2 på Tour, der bliver sendt hver dag under Tour de France - lige før Tour-optakten. 

Se mere og tilmeld dig løbet her paatour.tv2.dk/tilmelding 

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x