19.07.2014 @ 15:44

Det hårdeste af årets TV 2 på Tour-løb bliver uden tvivl det, som bliver afholdt den 24 juli klokken 11.30 i Hvide Sande.

Godt nok er ruten kun 75 km lang, hvilket er omtrent fem km kortere end de andre ni TV 2 på Tour-løb, men det forløber til gengæld på et meget varieret underlag; Hvide Sande er nemlig et mountainbike-løb.

”Vi kalder det for marathon-løb, når de er så lange,” fortæller Mads Bødker, MTB-landstræner hos Dansk Cykle Union.

”Dem er der en 10-12 stykker af i Danmark om året, og de er noget helt andet end både de normale XC-ruter til mountainbike og almindelige gadecykelløb - og det gælder især TV 2 på Tour-løbet i Hvide Sande. Der er ikke forhindringer og hop på ruten, så en trænet motionist kan sagtens få sin debut på den relativt flade tur, men samtidig skal man regne med en langt mere krævende omgang, end hvis det var 75 km på landevej - og så plejer der jo også at være en del blæst på de kanter.”

”De fleste skal nok ikke regne med en gennemsnitshastighed over 20 km/t, måske 28 for eliteryttere, hvilket jo vil sige, at det bliver til et 4-5-6 timersløb for feltet, og det selvom Hvide Sande-strækningen er relativ hurtig for et MTB-løb,” siger Mads Bødker.

”Til gengæld lægger man faktisk ikke mærke til, hvor hårdt løbet er på samme måde, når man kører mountainbike, for der er simpelthen så meget, man konstant bliver nødt til at fokusere på. I en lang strækning lige ud ad landevejen på et asfaltløb, har du alt for god tid til at tænke på, hvor ondt det gør i benene. På en MTB koncentrerer du dig om de næste fem meter hele tiden.”

Så det på YouTube
Strækningen i Hvide Sande løber på Vestkyststien ved Ringkøbing Fjord og byder på et meget varieret underlag og nogle lette stigninger. Og så er den helt utrolig smuk med det brusende Vesterhav på den ene side det meste af vejen og det unikke, vestjyske klitlandskab på den anden.

Det er Bent Skov fra Danmarks Cykle Union, der har tegnet ruten op. ”Det kom sig af, at det er svært at arrangere et almindeligt gadeløb i Hvide Sande. Der er mange steder, hvor trafikken er afhængige af en enkelt vej, som man derfor ikke kan afspærre, så vi besluttede os for at køre noget mountainbike i stedet,” fortæller Bent Skov, og fortsætter:

”Inspirationen kom dog også af, må jeg indrømme, at jeg lige havde set nogle YouTube-videoer nede fra Belgien, hvor de kørte mountainbike ude på sandet ved stranden, og så tænkte jeg: ’det der gør vi sgu også ved Vesterhavet’. Men da jeg selv prøvede at køre på sandet ved Hvide Sande, kom jeg ret hurtigt på bedre tanker; det er simpelthen for løst, så ruten er på en fast sti - men den går så imellem klitterne,” fortæller Bent Skov.

Henover sommeren opfører TV 2 i samarbejde med DCU 10 cykelløb for voksne i 10 danske byer. Hvert løb er på ca. 80 km og opsat ligesom et licensløb; dvs. med Race Marshalls fra BMW, afspærrede ruter, professionel tidstagning fra SportsTiming og - ikke mindst - delvis tv-dækning i programmet TV 2 på Tour, der bliver sendt hver dag under Tour de France - lige før Tour-optakten. 

Se mere og tilmeld dig løbet her paatour.tv2.dk/tilmelding 

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet