22.04.2015 @ 14:17

Hvis der er ét land, hvor behovet for en cykelforsikring er stort, så er det i Danmark. I 2013 blev der stjålet over 61.000 cykler, hvilket svarer til en cykel stjålet hvert syvende minut!

Tallene stammer fra en rapport udarbejdet af Yougov for forsikringsselskabet Alm. Brand, som kan fortælle, at vi i Danmark sidder på en kedeligt førsteplads i EU, når det gælder cykeltyverier per indbygger.

 

Rapporten understreger vigtigheden af, at du forsikrer cyklen mod tyveri eller andre uheldige episoder. Mange forsikringsselskaber tilbyder cykelforsikringer som en del af deres indboforsikring, men i de fleste tilfælde dækker disse kun cykler til en værdi på op til 17.000 kroner.

 

Indboforsikringen dækker cykler ved tyveri eller brand, men forsikringen dækker ikke skader i forbindelse med færdselsuheld, styrt eller sammenstød. For at forsikre en dyrere cykel mod sådanne skader, er det nødvendigt at tilkøbe en udvidet cykeldækning.

 

Top 5: Forsikringer til den dyre cykel

Cykelkasko, udvidet cykeldækning eller Cykel Super? Forsikringer til dyre racercykler eller mountainbikes varierer lige så meget i dækning, som de gør i navne. De har dog enkelte fællesnævnere; stort set alle de udvidede cykelforsikringer dækker tyveri, styrt, påkørsel og sammenstød. Desuden dækker forsikringen hos enkelte selskaber ved licensløb. I samarbejde med samligningsitet Mikonomi.dk bringer vi her en top-5 liste over bedste de forsikringer til dyre cykler:

 

1. Max Levig/ Tryg forsikring

Max Levig er en specialenhed i Tryg, der tager sig af de særlige typer forsikringer. Max Levigs cykelforsikring løber med en klar førsteplads, da der her er tale om en “all risks” forsikring, der dækker ved motionsløb, cykelløb og licensløb. Forsikringen tilbydes udelukkende til helkunder hos Tryg. Forsikringen dækker cyklens totale værdi, og der er ingen øvre grænse for, hvad cyklen må koste.

 

2. Topdanmark

Topdanmarks udvidede cykeldækning kan købes som tilvalg til indboforsikringen. Forsikringen dækker skader i forbindelse med eksempelvis styrt, påkørsel eller hærværk. Desuden dækker forsikringen også ved cykelløb.Forsikringer dækker op til 68.670 kr. pr. skade. Herudover er cykeldele, som ikke er monterede, dækket med op til 11.455 kroner.

 

3. Alm. Brand

Indboforsikringen dækker hos Alm. Brand cykler med en værdi på op til 17.776 kroner. Hertil er det muligt at købe en tillægsforsikring, hvis du vil forsikre en dyr cykel. Tillægsforsikringen dækker cykler op til 59.249 kr. Det er ikke umuligt at forsikre cykler af større værdi end denne, men i så fald er det nødvendigt at kontakte Alm. Brands salgssupport for at høre nærmere om priser og dækning.

 

4. IF forsikring

Indboforsikringen hos IF dækker cykler i husstanden op til 11.061 kroner. Til den dyre racercykel eller mountainbike kan forsikringen udvides med en Cykel Super, som udvider dækningen med yderligere 30.000 kr. pr. cykel. Denne dækning dækker dog max. 60.000 kr. pr skadesbegivenhed. Cykel Super dækker også i forbindelse med cykelløb.

 

5. Aros Forsikring
Hos Aros forsikring kan du købe cykelkasko som tilvalg til din indboforsikring, og denne dækker en værdi på op til 56.125 kr. pr. cykel. Forsikringen dækker maksimalt 112.254 kr. pr. cykel pr. år. Forsikringen dækker ved sammenstød, styrt og færdselsuheld ,og den dækker naturligvis også ved tyveri. Du skal dog være opmærksom på, at denne cykelkasko ikke dækker skader fra hel-og halvprofessionelle cykelløb.
 

3 ting du skal huske, når du vil forsikre din cykel

Der er en række ting, som du skal være opmærksom på, når du skal forsikre din dyre cykel. Her er 3 faktorer, som har direkte indvirkning retten på til at erstatning hvis uheldet er ude:

 

For at cyklen kan forsikres, skal der anskaffes en forsikringsgodkendt lås. Hvis ikke din lås er forsikringsgodkendt, kan det vanskeliggøre dit krav om erstatning. Kontakt derfor dit forsikringsselskab for nærmere info.

 

Enkelte forsikringsselskaber kræver, at cyklen er gemt bag lås og slå enten derhjemme eller i kælderen, når den ikke benyttes.Vær opmærksom på, at cyklen stadig skal være aflåst med en godkendt lås hvis cyklen befinder sig i en fælles cykelkælder.

 

Har du købt eller importeret en cykel fra udlandet, skal du have et dansk stelnummer før cyklen kan forsikres. Du kan henvende dig til den lokale politistation for at få et dansk stelnummer.

Hvad er dine erfaringer med cykelforsikringer?

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Søren Kragh Andersen er færdig i dette års Flandern Rundt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kragh_er_udgaaet/Baskerlandet Rundt er måske det mest sprinterfjendtlige af WorldTourens etapeløb, men løbet byder altid på mindst én mulighed for hurtige folk, der kan klatre. Det gør det således også i år, hvor løbet åbnes med sin letteste etape, for selvom der undervejs skal klatres 2500 højdemeter på de kuperede baskiske veje, betyder en let afslutning, at løbets hurtigste formentlig skal slås om den første førertrøje i en stigende afslutning, der ikke er helt let. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_itzulia_baaque_country_2023/Theodor August Clemmensen sluttede nummer to i klassementet i Junioren Etappenfahrt.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dansk_teenage-talent_leverer_podieplacering_samlet_i_triple-sejr_i_tyskland/Mens de tunge drenge er i gang med sæsonens højdepunkter på de toppede brosten i Nordeuropa, er det lette kavaleri rejst til Baskerlandet for at bestige de mange stejle stigninger i Itzulia Basque Country, hvor Jonas Vingegaard jagter sit sidste store mål i foråret. Samtidig fortsætter klassikersæsonen med sprinternes verdensmesterskab i onsdagens Scheldeprijs, inden det søndag gælder den helt store brostensfinale i mytiske Paris-Roubaix, og fra tirsdag til fredag varmes der op til den franske klassiker i det tidligere Circuit Cycliste Sarthe, der i dag kendes som Region Pays de la Loire Tour. Du kan følge alle løbene på Feltet.dk og undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_vingegaard_paa_foerstedagen_i_baskerlandet/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x