22.04.2015 @ 14:17

Hvis der er ét land, hvor behovet for en cykelforsikring er stort, så er det i Danmark. I 2013 blev der stjålet over 61.000 cykler, hvilket svarer til en cykel stjålet hvert syvende minut!

Tallene stammer fra en rapport udarbejdet af Yougov for forsikringsselskabet Alm. Brand, som kan fortælle, at vi i Danmark sidder på en kedeligt førsteplads i EU, når det gælder cykeltyverier per indbygger.

 

Rapporten understreger vigtigheden af, at du forsikrer cyklen mod tyveri eller andre uheldige episoder. Mange forsikringsselskaber tilbyder cykelforsikringer som en del af deres indboforsikring, men i de fleste tilfælde dækker disse kun cykler til en værdi på op til 17.000 kroner.

 

Indboforsikringen dækker cykler ved tyveri eller brand, men forsikringen dækker ikke skader i forbindelse med færdselsuheld, styrt eller sammenstød. For at forsikre en dyrere cykel mod sådanne skader, er det nødvendigt at tilkøbe en udvidet cykeldækning.

 

Top 5: Forsikringer til den dyre cykel

Cykelkasko, udvidet cykeldækning eller Cykel Super? Forsikringer til dyre racercykler eller mountainbikes varierer lige så meget i dækning, som de gør i navne. De har dog enkelte fællesnævnere; stort set alle de udvidede cykelforsikringer dækker tyveri, styrt, påkørsel og sammenstød. Desuden dækker forsikringen hos enkelte selskaber ved licensløb. I samarbejde med samligningsitet Mikonomi.dk bringer vi her en top-5 liste over bedste de forsikringer til dyre cykler:

 

1. Max Levig/ Tryg forsikring

Max Levig er en specialenhed i Tryg, der tager sig af de særlige typer forsikringer. Max Levigs cykelforsikring løber med en klar førsteplads, da der her er tale om en “all risks” forsikring, der dækker ved motionsløb, cykelløb og licensløb. Forsikringen tilbydes udelukkende til helkunder hos Tryg. Forsikringen dækker cyklens totale værdi, og der er ingen øvre grænse for, hvad cyklen må koste.

 

2. Topdanmark

Topdanmarks udvidede cykeldækning kan købes som tilvalg til indboforsikringen. Forsikringen dækker skader i forbindelse med eksempelvis styrt, påkørsel eller hærværk. Desuden dækker forsikringen også ved cykelløb.Forsikringer dækker op til 68.670 kr. pr. skade. Herudover er cykeldele, som ikke er monterede, dækket med op til 11.455 kroner.

 

3. Alm. Brand

Indboforsikringen dækker hos Alm. Brand cykler med en værdi på op til 17.776 kroner. Hertil er det muligt at købe en tillægsforsikring, hvis du vil forsikre en dyr cykel. Tillægsforsikringen dækker cykler op til 59.249 kr. Det er ikke umuligt at forsikre cykler af større værdi end denne, men i så fald er det nødvendigt at kontakte Alm. Brands salgssupport for at høre nærmere om priser og dækning.

 

4. IF forsikring

Indboforsikringen hos IF dækker cykler i husstanden op til 11.061 kroner. Til den dyre racercykel eller mountainbike kan forsikringen udvides med en Cykel Super, som udvider dækningen med yderligere 30.000 kr. pr. cykel. Denne dækning dækker dog max. 60.000 kr. pr skadesbegivenhed. Cykel Super dækker også i forbindelse med cykelløb.

 

5. Aros Forsikring
Hos Aros forsikring kan du købe cykelkasko som tilvalg til din indboforsikring, og denne dækker en værdi på op til 56.125 kr. pr. cykel. Forsikringen dækker maksimalt 112.254 kr. pr. cykel pr. år. Forsikringen dækker ved sammenstød, styrt og færdselsuheld ,og den dækker naturligvis også ved tyveri. Du skal dog være opmærksom på, at denne cykelkasko ikke dækker skader fra hel-og halvprofessionelle cykelløb.
 

3 ting du skal huske, når du vil forsikre din cykel

Der er en række ting, som du skal være opmærksom på, når du skal forsikre din dyre cykel. Her er 3 faktorer, som har direkte indvirkning retten på til at erstatning hvis uheldet er ude:

 

For at cyklen kan forsikres, skal der anskaffes en forsikringsgodkendt lås. Hvis ikke din lås er forsikringsgodkendt, kan det vanskeliggøre dit krav om erstatning. Kontakt derfor dit forsikringsselskab for nærmere info.

 

Enkelte forsikringsselskaber kræver, at cyklen er gemt bag lås og slå enten derhjemme eller i kælderen, når den ikke benyttes.Vær opmærksom på, at cyklen stadig skal være aflåst med en godkendt lås hvis cyklen befinder sig i en fælles cykelkælder.

 

Har du købt eller importeret en cykel fra udlandet, skal du have et dansk stelnummer før cyklen kan forsikres. Du kan henvende dig til den lokale politistation for at få et dansk stelnummer.

Hvad er dine erfaringer med cykelforsikringer?

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet