13.02.2024 @ 16:00

POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta

Producent: POC
Produkt: Propel
Farver: Purple Quartz Translucent
Linse: Violet Silver Mirror CAT 3
Vægt: gram (vejet)

Pris: Euro 249,-


Introduktion

POC behøver næppe noget længere introduktion.
Det svenske brand har på cykelmarkedet især gjort sig bemærket med iøjnefaldende hjelme og briller.

En synlighed som ikke er blevet mindre med samarbejdet med World Tour-holdet EF Education-EasyPost, som er kendt for sin frembrusende og vovede stil.

Holdets ryttere ses ofte med briller i de markante POC-designs, som nærmest er blevet en signatur.

 

Vi har testet Propel-modellen, som er den første cykelbrille, hvor POC har haft fokus på aerodynamik.

 

POC's Clarity-linse er i høj kvalitet - både optisk og kvalitetsmæssigt. 
 

Test
 

POC’s radikale designfilosofi slår igennem med et brag på Propel-modellen.
Modellen er nærmest en anelse ’spacy’ med en stor og bred linse, som følger ansigtets kontur og som fremstår meget markant på grund af fraværet af brillestel i selve ansigtet.

 

Det er således en ’ægte hurtigbrille’, som er iøjnefaldende og som skiller sig ud. Cykelmoden er jo som alt anden mode særdeles subjektiv, og det specielle design vil utvivlsomt tiltale nogle, mens andre vil finde det for markant.

 

Øje for aerodynamik
Aerodynamiske forbedring i solbriller? Ja, hvis du spørger POC.
Propel-modellen er gået igennem en CFD-proces under udviklingen, hvor man benytter en computermodel til at forudsige luftens interaktion med et objekt. Det er samme teknologi, som mange brands benytter, når de skal designe en ny cykel.

 

Resultatet er et par cykelbriller, som er formet til at sidde tæt til ansigtet så luften kan finde vej rundt. Desuden har Propel-modellen en nærmest spids kant som afslutning på linsen i begge sider. Denne kant hjælper med at styre luftstrømmen hen over ørene så der er mindre turbulens i luftens vej videre hen over skuldrene.

Kanten for enden af glasset, er lavet med aerodynamik for øje.

 

Clarity by POC

POc benytter en linseteknologi kaldet Clarity. Som man kender det fra andre teknologier til sport, så kan Clarity hjælpe øjet med at kontrollere farvebølgelængden og også forstærke kontraster, så man som rytter har det bedst mulige udgangspunkt for at observere vejen og dens udfordringer.

 

Linsen er som sagt bredere end man ofte ser, og det er for at sikre et uforstyrret synsfelt og sørge for at der perifære syn ikke er kompromitteret, så man har størst mulighed for at opsnappe og identificere potentielle farer hurtigt.

 

Multijusterbart stel
Selve stellet træder en del i baggrunden på Propel-brillen, simpelthen fordi at linsen er så dominerende.
Stellet løber diskret på undersiden af linsen, hvor det er gemt bag glasset og så er det mest markante ved stellet ellers de to kantede sider, som er lavet til at lede luften bort.

Brillestængerne fylder heller ikke meget. Det er dog lykkes POC at lave et design, hvor længden på armene kan justeres, så man for alvor kan fintune pasformen efter ens hovedform- og størrelse.

 

Brillestængerne kan justeres i fire længder, blot ved at trække blidt i dem. Dermed kan man finde den helt rigtige pasform, som sørger for at brillerne sidder i den helt rigtige afstand til ansigtet og at bukningen på brillestængerne falder korrekt om ørerne.
 

Desuden kommer Propel-brillerne med tre forskellige broer til næsen i forskellige størrelse, så man kan justere sig frem til det mest komfortable fit.

Brillestængerne kan indstilles i fire længder. Der følger desuden tre næsebroer med, så mulighederne for indstilling er gode.


God linsekvalitet - stellet kunne være bedre
Et par gode cykelbriller beror først og fremmest på en linse af høj kvalitet. POC’s Clarity teknologi lever helt sikker op til svenskernes ry for kvalitet. Linsen er robust og lækkert udført.

 

Designet giver ganske som ønsket er bredt synsfelt og uanset position på cyklen, så er der ingen blinde vinkler, hvor stellet kommer i vejen for udsynet.

 

Den optiske kvalitet virker gennemført og god, så øjet kan slappe af, og man får de bedste forudsætninger for at absorbere synsindtrykkene og dermed være sikker på vejen.

 

Jeg synes til gengæld, at stellet virker en anelse for billigt i forhold. De slanke brillestænger fremstår lidt for vakkelvorne i min optik, selvom de fungerer fint i praksis.
Måske er det en nødvendighed i forhold til konstruktionen, hvor de skal kunne trækkes frem og tilbage i systemet med fire indstillingsmuligheder, som i øvrigt fungerer upåklageligt.

 

Det er også værd at nævne, at man får en ekstra, klar linse med, som egner sig til de overskyede dage eller til kørsel i mørke.

Der medfølger en klar linse til dårligt vejr. Det er med til at retfærsiggøre noget af den høje pris.
 

Design
Designet skiller sig helt sikkert ud og den lilla model, som vi har testet, kræver lidt mod og frækhed at køre med. Den brede og dominerende linse giver et markant look, som er letgenkendeligt.

Man kan med det blotte øje godt fornemme, hvor og hvordan POC har ønsket at forbedre aerodynamikken, selv om man i sagens natur ikke kan mærke forskellen ude på landevejen. Dertil er den eventuelle gevinst for lille. Men det gør, at man får en ultrastrømlinet brille, som fremstår hurtig og minimalistisk.


POC's designs har ry for at være radikale. Propel-brillerne er ingen undtagelse.

Konklusion

POC Propel er en stilistisk, markant brille, som passer perfekt ind i POC’s stilunivers. Det vil med garanti ophidse fans af mærket og desuden tænde ild i de cykelryttere hvor ’hurtigbrillerne’ spiller en stor rolle i forsøget på at være lirens.

 

Brillerne sidder godt og sikkert og POC skal have ros for at integrere masser af muligheder for at justere på pasformen i et produkt som ellers ofte er ’one size fits all’.
Næsebroen skiftes så let som ingenting og justeringen af brillestængerne er også utrolig let og ubesværet.

 

Ude på landevejen får man en linse i høj kvalitet, både hvad angår optiske egenskaber og materialekvalitet og noget af prisen kan retfærdiggøres med den ekstra linse, som der følger med. Noget som man skal betale i dyre domme for hos flere konkurrenter.

 

Selve stellet lader lidt tilbage at ønske i forhold til kvalitetsindtryk - især når man ser på prisskiltet.

 

Stillet til rådighed af: POC
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet