13.02.2024 @ 16:00

POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta

Producent: POC
Produkt: Propel
Farver: Purple Quartz Translucent
Linse: Violet Silver Mirror CAT 3
Vægt: gram (vejet)

Pris: Euro 249,-


Introduktion

POC behøver næppe noget længere introduktion.
Det svenske brand har på cykelmarkedet især gjort sig bemærket med iøjnefaldende hjelme og briller.

En synlighed som ikke er blevet mindre med samarbejdet med World Tour-holdet EF Education-EasyPost, som er kendt for sin frembrusende og vovede stil.

Holdets ryttere ses ofte med briller i de markante POC-designs, som nærmest er blevet en signatur.

 

Vi har testet Propel-modellen, som er den første cykelbrille, hvor POC har haft fokus på aerodynamik.

 

POC's Clarity-linse er i høj kvalitet - både optisk og kvalitetsmæssigt. 
 

Test
 

POC’s radikale designfilosofi slår igennem med et brag på Propel-modellen.
Modellen er nærmest en anelse ’spacy’ med en stor og bred linse, som følger ansigtets kontur og som fremstår meget markant på grund af fraværet af brillestel i selve ansigtet.

 

Det er således en ’ægte hurtigbrille’, som er iøjnefaldende og som skiller sig ud. Cykelmoden er jo som alt anden mode særdeles subjektiv, og det specielle design vil utvivlsomt tiltale nogle, mens andre vil finde det for markant.

 

Øje for aerodynamik
Aerodynamiske forbedring i solbriller? Ja, hvis du spørger POC.
Propel-modellen er gået igennem en CFD-proces under udviklingen, hvor man benytter en computermodel til at forudsige luftens interaktion med et objekt. Det er samme teknologi, som mange brands benytter, når de skal designe en ny cykel.

 

Resultatet er et par cykelbriller, som er formet til at sidde tæt til ansigtet så luften kan finde vej rundt. Desuden har Propel-modellen en nærmest spids kant som afslutning på linsen i begge sider. Denne kant hjælper med at styre luftstrømmen hen over ørene så der er mindre turbulens i luftens vej videre hen over skuldrene.

Kanten for enden af glasset, er lavet med aerodynamik for øje.

 

Clarity by POC

POc benytter en linseteknologi kaldet Clarity. Som man kender det fra andre teknologier til sport, så kan Clarity hjælpe øjet med at kontrollere farvebølgelængden og også forstærke kontraster, så man som rytter har det bedst mulige udgangspunkt for at observere vejen og dens udfordringer.

 

Linsen er som sagt bredere end man ofte ser, og det er for at sikre et uforstyrret synsfelt og sørge for at der perifære syn ikke er kompromitteret, så man har størst mulighed for at opsnappe og identificere potentielle farer hurtigt.

 

Multijusterbart stel
Selve stellet træder en del i baggrunden på Propel-brillen, simpelthen fordi at linsen er så dominerende.
Stellet løber diskret på undersiden af linsen, hvor det er gemt bag glasset og så er det mest markante ved stellet ellers de to kantede sider, som er lavet til at lede luften bort.

Brillestængerne fylder heller ikke meget. Det er dog lykkes POC at lave et design, hvor længden på armene kan justeres, så man for alvor kan fintune pasformen efter ens hovedform- og størrelse.

 

Brillestængerne kan justeres i fire længder, blot ved at trække blidt i dem. Dermed kan man finde den helt rigtige pasform, som sørger for at brillerne sidder i den helt rigtige afstand til ansigtet og at bukningen på brillestængerne falder korrekt om ørerne.
 

Desuden kommer Propel-brillerne med tre forskellige broer til næsen i forskellige størrelse, så man kan justere sig frem til det mest komfortable fit.

Brillestængerne kan indstilles i fire længder. Der følger desuden tre næsebroer med, så mulighederne for indstilling er gode.


God linsekvalitet - stellet kunne være bedre
Et par gode cykelbriller beror først og fremmest på en linse af høj kvalitet. POC’s Clarity teknologi lever helt sikker op til svenskernes ry for kvalitet. Linsen er robust og lækkert udført.

 

Designet giver ganske som ønsket er bredt synsfelt og uanset position på cyklen, så er der ingen blinde vinkler, hvor stellet kommer i vejen for udsynet.

 

Den optiske kvalitet virker gennemført og god, så øjet kan slappe af, og man får de bedste forudsætninger for at absorbere synsindtrykkene og dermed være sikker på vejen.

 

Jeg synes til gengæld, at stellet virker en anelse for billigt i forhold. De slanke brillestænger fremstår lidt for vakkelvorne i min optik, selvom de fungerer fint i praksis.
Måske er det en nødvendighed i forhold til konstruktionen, hvor de skal kunne trækkes frem og tilbage i systemet med fire indstillingsmuligheder, som i øvrigt fungerer upåklageligt.

 

Det er også værd at nævne, at man får en ekstra, klar linse med, som egner sig til de overskyede dage eller til kørsel i mørke.

Der medfølger en klar linse til dårligt vejr. Det er med til at retfærsiggøre noget af den høje pris.
 

Design
Designet skiller sig helt sikkert ud og den lilla model, som vi har testet, kræver lidt mod og frækhed at køre med. Den brede og dominerende linse giver et markant look, som er letgenkendeligt.

Man kan med det blotte øje godt fornemme, hvor og hvordan POC har ønsket at forbedre aerodynamikken, selv om man i sagens natur ikke kan mærke forskellen ude på landevejen. Dertil er den eventuelle gevinst for lille. Men det gør, at man får en ultrastrømlinet brille, som fremstår hurtig og minimalistisk.


POC's designs har ry for at være radikale. Propel-brillerne er ingen undtagelse.

Konklusion

POC Propel er en stilistisk, markant brille, som passer perfekt ind i POC’s stilunivers. Det vil med garanti ophidse fans af mærket og desuden tænde ild i de cykelryttere hvor ’hurtigbrillerne’ spiller en stor rolle i forsøget på at være lirens.

 

Brillerne sidder godt og sikkert og POC skal have ros for at integrere masser af muligheder for at justere på pasformen i et produkt som ellers ofte er ’one size fits all’.
Næsebroen skiftes så let som ingenting og justeringen af brillestængerne er også utrolig let og ubesværet.

 

Ude på landevejen får man en linse i høj kvalitet, både hvad angår optiske egenskaber og materialekvalitet og noget af prisen kan retfærdiggøres med den ekstra linse, som der følger med. Noget som man skal betale i dyre domme for hos flere konkurrenter.

 

Selve stellet lader lidt tilbage at ønske i forhold til kvalitetsindtryk - især når man ser på prisskiltet.

 

Stillet til rådighed af: POC
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet