10.03.2017 @ 18:28

Når hele Danmarks Cykelfest til sommer indtager det ganske land bliver det med en ny titelsponsor og et nyt navn.

Den første søndag i juni 2017 går startskuddet igen til Danmarks mest unikke motionscykelløb, når VM-ruten i Rudersdal igen danner ramme om Cykelstafetten Spar Nord. Efterfølgende afvikles Cykelstafetten Spar Nord i Kolding den 12. august og i Triatland Rebild den 3. september.

 

Mere firmafest og folkefest end traditionelt cykelløb

Deltagerne skal igen dyste i en holdstafet, som vi kender det fra DHL-Stafetten. Derfor indbyder cykelløbet til, at kollegaer, naboer og venner kan stille op og dyste mod hinanden. Og mens holdkammeraten er på cyklen, bliver der rig mulighed for at hygge med andre deltagere og tilskuere i målområderne, som omdannes til en folkefest med underholdning til både deltagere og tilskuere.

 

"For os har det været vigtigt, at skabe en helt unik cykelevent - en event hvor folkefesten og det gode cykelløb går hånd i hånd - en event, hvor alle kan være med. Vores deltagere skal have en komplet oplevelse. Når de cykler ude på ruterne vil de opleve en uhørt grad af sikkerhed og nærmest få vejene for dem selv - og når de er i skiftezonen og målområdet vil de opleve festen," siger initiativtageren Ole Reersted Egeblad.

 

Cykelstafetten får vokseværk takket være Spar Nord

Efter succesen på den klassiske VM-rute i Rudersdal i 2016 udvider arrangørerne i år med to nye arrangementer i henholdsvis Kolding og i Rebild.

 

”Partnerskabet med Spar Nord giver os muligheden for at  gøre Cykelstafetten landsdækkende. Det er en uhyre stærk partner og et meget solidt brand. Spar Nord er ligesom Cykelstafetten landsdækkende med et stærkt lokalt fundament og engagement, og det er præcis det, Cykelstafetten Spar Nord står for," forklarer arrangør Ole Egeblad videre. 

 

For Spar Nord var Cykelstafetten et oplagt valg, forklarer Elisabeth Rosenbeck Viksnins, som er kommunikationschef for Spar Nord Fonden.

 

“Cykelstafetten Spar Nord er et spændende koncept, som Spar Nord kan udnytte lokalt såvel som på landsplan. Allerede under vores indledende dialog med arrangørerne blev vi begejstret over konceptets rummelighed, hvor alle danske cykelmotionister kan folde sig ud under sikre forhold og uanset, hvor stærkt de kører. Med donationen fra Spar Nord Fonden er vejen banet for omfattende lokal involvering og aktivering fra Spar Nord i København, i Kolding og i Rebild-området - til forhåbentlig stor glæde for både cykelentusiaster og alle andre borgere i og omkring de tre områder." 

Spar Nord Fondens vision er at være katalysator for menneskelig udvikling og være den økonomiske medspiller, når ildsjæles initiativer og aktiviteter skal blive til virkelighed. I 2017 donerer Spar Nord Fonden 40 millioner kroner til kultur, idræt, forskning og velgørende formål - både lokalt og nationalt.


Sikkerheden er i fokus

Afviklingen af Cykelstafetten i Rudersdal i 2016 forløb uden uheld. Igen i år har sikkerheden højeste prioritet.

 

"I 2017 vil vi igen have et samarbejde med Rigspolitiets Idrætsforening, som stiller op med Race Marshals på motorcykler fra MC Task Force samt et stort antal uddannede trafik-officials. Det garanterer, at vi kan regulere trafikken ud fra hensynet til vores deltagere og sikre afviklingen, så sikkerheden er i top for deltagerne, og borgerne oplever et minimum af gener,” fortæller medarrangør Henrik Andersen.

 

Fakta om Cykelstafetten Spar Nord

- Alle kan være med - man skal blot kunne cykle 14 km

- Der cykles i 4 timer + omgangen færdig

- Der køres i hold á 3 personer (M/K/mix)

- Deltagerne skal minimum køre én omgang hver

- Aldersgrænse 16 år

- Tour de France-vinderen Carlos Sastre samt Jens Voigt og Ivan Basso deltager


Cykelstafetten Spar Nord afvikles følgende steder i Danmark

- Rudersdal (VM-Ruten fra 2011) søndag den 4. juni

- Kolding lørdag den 12. august

- Triatland Rebild den 2.-3. september

 

Læs mere om cykelløbene og tilmeld dig på: www.cykelstafetten.com. Du kan også gæste Copenhagen Bike Show i denne weekend, hvor Cykelstafetten har en stand. 

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet