10.06.2016 @ 19:30

I den kommende weekend køres to store danske cykelløb: Fyen Rundt og GP Horsens Posten. Mange taler om løbene på eliteplan, men den tidligere ejer af det professionelle cykelhold Team CULT Energy vil også gerne tale om motionisterne, fordi deres opbakning er meget vigtig, understreger han. 

Det er andet år i træk, at de to UCI-løb, Fyen Rundt og GP Horsens Posten, køres i samme weekend. Om lørdagen køres Fyen Rundt. Den danske klassiker er blevet kørt siden 1894, hvilket placerer løbet som verdens tredjeældste cykelløb. Søndag flytter cykelkaravanen så til Horsens, hvor den anden udgave af GP Horsens Posten skal afvikles. Begge løb arrangeres altså på eliteplan, og sendes direkte på TV3 Sport.

I øjeblikket kæmper løbene for at vokse og udvikle sig, så arrangementerne på sigt kan blive endnu større og tiltrække WorldTour-hold. Den tidligere manager og ejer hos Team CULT Energy, Michael Skelde, har indvilliget i at give en hånd med til løbene.

”Det er to gode cykelløb, hvor der er TV-dækning på begge løb i år, storskærm i målområderne, og det har været dyrt. Desuden arrangeres der motionsløb i forbindelse med begge løb,” forklarer Michael Skelde til Feltet.dk.

Motionisterne kan hjælpe talenterne
Netop motionsløbene er vigtige på flere parametere, mener Michael Skelde, der i dag arbejder med at drive et større erhvervsnetværk for motionister i samarbejde med den tidligere professionelle cykelrytter, Claus Michael Møller.

”Det er faktisk vigtigt, at motionisterne bakker op om disse løb, da de er med til at løfte dansk cykelsport. Det er ikke kun disse to arrangementer, men også de andre danske UCI-løb og større arrangementer i dansk cykelsport. Arrangementerne er med til at løfte hele dansk elitecykling, da der kommer flere tilskuere, indtægter og større sponsoropbakning,” forklarer Michael Skelde.

”Vores hensigt er, at disse løb er med til at skabe nogle bedre levevilkår for kontinentalholdene og elitecykling i Danmark.”

Dermed har løbene også mulighed for at vokse, da sponsorerne også kan se, der er interesse for cykelsporten. Motionisterne er med til at give en hjælpende hånd med motionsindtægter, og så kan arrangementerne udvikle sig.  

”Det er også vigtigt for dansk kontinentalcykling. Disse løb giver også noget til de danske talenter og kontientalhold, så de kan vokse, hvilket betyder bedre vilkår for talenterne og deres udvikling.”

Kontinentalholdene talentudvikler
Man mærker tydeligt, at talentudviklingen stadig fylder meget i Michael Skelde bevisthed, da snakken falder på dette emne. Skelde kommer også hurtigt med flere argumenter for, at motionisterne skal bakke op.

”Det ser ud til, DCU får svært ved at støtte talenterne på samme måde, som de har gjort før," lyder det med henvisning til DCUs dårlige økonomi.

"Jeg mener nu også, at meget af talentudviklingen har ligget på de danske kontinentalhold, og det kunne godt tyde på, at det kommer til endnu mere fremadrettet. Derfor er det også vigtigt, at vi får folk til disse arrangementer, som har valgt at kombinere motionscykelløb, storskærm og elitecykling med mere.”

”Mogens (Kristensen, der arrangerer tre UCI-løb i foråret, red.) var den første til at tage det store skridt med tre sammenhængende UCI-løb og storskærm med mere, men han har klaget lidt over, at det var hårdt økonomisk, men såvidt jeg ved, så har Mogens heller ikke forsøgt at arrangere motionsløb i forbindelse med sine løb.”

”Det handler om at få lavet en overlevelsesstrategi på, hvordan vi kan blive ved med at promovere elitesporten, få folk ud at se det og være en del af det. Nogle stykker, som jeg var ude at cykle med i dag, de havde slet ikke set det fra den synsvinkel, at det her faktisk er vigtigt for overlevelsen for disse teams og fremtiden for dem. Det er med til at give talenterne bedre forhold. Det vil folk i bund og grund gerne bakke op om.”

”Jeg synes, at det er fantastisk, der er så mange mennesker, som cykler i dag. Men jeg ser også et problem i, der er så mange uorganiserede motionscykelklubber rundt omkring, som ikke arrangerer noget, for det giver ikke noget til børn og unge fremadrettet. Det er jo cykelklubberne, som skal arrangere det, og det kan godt være, de har sovet i timen.”

Michael Skelde glæder sig over, at der i 2016 er TV-dækning på cykelløbene på Fyn og i Horsens. Det er dyrt, men det er også med til at sikre, at løbene også er der i 2017. Aftalen er nemlig på plads, lyder det.

"Jeg ser motionisterne som vigtige for at give opbakning - ikke så meget økonomisk, men det vil betyde uendelig meget i forhold til flotte tv-billeder fra begge løb. Så man får en fornemmelse af, at arrangementerne har været en cykelfest, hvor alle har muligheden for at se den næste række af danske topryttere," fastslår Skelde.

Motionisterne får bedre vilkår til DM
Om blot 14 dage, så afvikles DM ugen i Vordingborg. Her får motionisterne i 2016 endnu bedre vilkår, da det traditionsrige motionscykelløb - Postmaster-løbet - nu arrangeres om søndagen modsat de tidligere år, hvor det har ligget om lørdagen.

Det betyder, at motionisterne kan køre cykelløb på den officielle DM-rute om formiddagen, mens det officielle DM mesterskab i linjeløb for herrerne køres om eftermiddagen. Det giver motionisterne mulighed for at kombinere motionscykling med professionelt cykelløb, hvor de store danske stjerner: Chris Anker Sørensen, Matti Breschel, Michael Mørkøv, Magnus Cort med flere skal kæmpe om den ærefulde titel.

”Jeg kan sagtens følge Michael Skelde, og jeg er enig med ham. Vi har også forsøgt at tænke anderledes," lyder det fra DM-arrangør Jens Ranneries, da Feltet.dk tatte med ham fredag eftermiddag. 

De seneste år har motionisterne kørt forud for damernes løb om lørdagen, men DM-arrangørerne er i år kommet med en ny ide.

"Vi har taget fat i DCUs bestyrelse, fordi vi gerne vil have motionisterne til at køre forud for herrernes løb. Der var ingen af motionisterne, som blev for at se dameløbet alligevel. Derfor har vi lavet om på det og håber nu, at flere motionister vil komme til motionsløbet og kombinere det med DM-linjeløbet," tilføjer Jens Ranneries og håber på, at det får motionisterne til at komme ud af busken. 

Postmaster-løbet er et motionsløb med samlet start, der køres fire omgange på DM-ruten. De to første med moderat fart, hvilket vil sige cirka 25 km/t bag master, hvorefter løbet gives frit de sidste to omgange. Der vil være tidtagning med chip, og der vil være politihjemmeværn ved alle vejkryds, ligesom feltet ledsages af racemarshalls.

 

Efter Postmaster-løbet kan den danske elites kamp om Dannebrogstrøjen følges på nært hold. Du har også mulighed for at opgradere og blive VIP en, to eller alle tre dage til DM, hvor Postmaster-løbet er inkluderet inklusive mad og drikkevarer ad libitum i løbets specielle VIP-område. 

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet