10.06.2016 @ 19:30

I den kommende weekend køres to store danske cykelløb: Fyen Rundt og GP Horsens Posten. Mange taler om løbene på eliteplan, men den tidligere ejer af det professionelle cykelhold Team CULT Energy vil også gerne tale om motionisterne, fordi deres opbakning er meget vigtig, understreger han. 

Det er andet år i træk, at de to UCI-løb, Fyen Rundt og GP Horsens Posten, køres i samme weekend. Om lørdagen køres Fyen Rundt. Den danske klassiker er blevet kørt siden 1894, hvilket placerer løbet som verdens tredjeældste cykelløb. Søndag flytter cykelkaravanen så til Horsens, hvor den anden udgave af GP Horsens Posten skal afvikles. Begge løb arrangeres altså på eliteplan, og sendes direkte på TV3 Sport.

I øjeblikket kæmper løbene for at vokse og udvikle sig, så arrangementerne på sigt kan blive endnu større og tiltrække WorldTour-hold. Den tidligere manager og ejer hos Team CULT Energy, Michael Skelde, har indvilliget i at give en hånd med til løbene.

”Det er to gode cykelløb, hvor der er TV-dækning på begge løb i år, storskærm i målområderne, og det har været dyrt. Desuden arrangeres der motionsløb i forbindelse med begge løb,” forklarer Michael Skelde til Feltet.dk.

Motionisterne kan hjælpe talenterne
Netop motionsløbene er vigtige på flere parametere, mener Michael Skelde, der i dag arbejder med at drive et større erhvervsnetværk for motionister i samarbejde med den tidligere professionelle cykelrytter, Claus Michael Møller.

”Det er faktisk vigtigt, at motionisterne bakker op om disse løb, da de er med til at løfte dansk cykelsport. Det er ikke kun disse to arrangementer, men også de andre danske UCI-løb og større arrangementer i dansk cykelsport. Arrangementerne er med til at løfte hele dansk elitecykling, da der kommer flere tilskuere, indtægter og større sponsoropbakning,” forklarer Michael Skelde.

”Vores hensigt er, at disse løb er med til at skabe nogle bedre levevilkår for kontinentalholdene og elitecykling i Danmark.”

Dermed har løbene også mulighed for at vokse, da sponsorerne også kan se, der er interesse for cykelsporten. Motionisterne er med til at give en hjælpende hånd med motionsindtægter, og så kan arrangementerne udvikle sig.  

”Det er også vigtigt for dansk kontinentalcykling. Disse løb giver også noget til de danske talenter og kontientalhold, så de kan vokse, hvilket betyder bedre vilkår for talenterne og deres udvikling.”

Kontinentalholdene talentudvikler
Man mærker tydeligt, at talentudviklingen stadig fylder meget i Michael Skelde bevisthed, da snakken falder på dette emne. Skelde kommer også hurtigt med flere argumenter for, at motionisterne skal bakke op.

”Det ser ud til, DCU får svært ved at støtte talenterne på samme måde, som de har gjort før," lyder det med henvisning til DCUs dårlige økonomi.

"Jeg mener nu også, at meget af talentudviklingen har ligget på de danske kontinentalhold, og det kunne godt tyde på, at det kommer til endnu mere fremadrettet. Derfor er det også vigtigt, at vi får folk til disse arrangementer, som har valgt at kombinere motionscykelløb, storskærm og elitecykling med mere.”

”Mogens (Kristensen, der arrangerer tre UCI-løb i foråret, red.) var den første til at tage det store skridt med tre sammenhængende UCI-løb og storskærm med mere, men han har klaget lidt over, at det var hårdt økonomisk, men såvidt jeg ved, så har Mogens heller ikke forsøgt at arrangere motionsløb i forbindelse med sine løb.”

”Det handler om at få lavet en overlevelsesstrategi på, hvordan vi kan blive ved med at promovere elitesporten, få folk ud at se det og være en del af det. Nogle stykker, som jeg var ude at cykle med i dag, de havde slet ikke set det fra den synsvinkel, at det her faktisk er vigtigt for overlevelsen for disse teams og fremtiden for dem. Det er med til at give talenterne bedre forhold. Det vil folk i bund og grund gerne bakke op om.”

”Jeg synes, at det er fantastisk, der er så mange mennesker, som cykler i dag. Men jeg ser også et problem i, der er så mange uorganiserede motionscykelklubber rundt omkring, som ikke arrangerer noget, for det giver ikke noget til børn og unge fremadrettet. Det er jo cykelklubberne, som skal arrangere det, og det kan godt være, de har sovet i timen.”

Michael Skelde glæder sig over, at der i 2016 er TV-dækning på cykelløbene på Fyn og i Horsens. Det er dyrt, men det er også med til at sikre, at løbene også er der i 2017. Aftalen er nemlig på plads, lyder det.

"Jeg ser motionisterne som vigtige for at give opbakning - ikke så meget økonomisk, men det vil betyde uendelig meget i forhold til flotte tv-billeder fra begge løb. Så man får en fornemmelse af, at arrangementerne har været en cykelfest, hvor alle har muligheden for at se den næste række af danske topryttere," fastslår Skelde.

Motionisterne får bedre vilkår til DM
Om blot 14 dage, så afvikles DM ugen i Vordingborg. Her får motionisterne i 2016 endnu bedre vilkår, da det traditionsrige motionscykelløb - Postmaster-løbet - nu arrangeres om søndagen modsat de tidligere år, hvor det har ligget om lørdagen.

Det betyder, at motionisterne kan køre cykelløb på den officielle DM-rute om formiddagen, mens det officielle DM mesterskab i linjeløb for herrerne køres om eftermiddagen. Det giver motionisterne mulighed for at kombinere motionscykling med professionelt cykelløb, hvor de store danske stjerner: Chris Anker Sørensen, Matti Breschel, Michael Mørkøv, Magnus Cort med flere skal kæmpe om den ærefulde titel.

”Jeg kan sagtens følge Michael Skelde, og jeg er enig med ham. Vi har også forsøgt at tænke anderledes," lyder det fra DM-arrangør Jens Ranneries, da Feltet.dk tatte med ham fredag eftermiddag. 

De seneste år har motionisterne kørt forud for damernes løb om lørdagen, men DM-arrangørerne er i år kommet med en ny ide.

"Vi har taget fat i DCUs bestyrelse, fordi vi gerne vil have motionisterne til at køre forud for herrernes løb. Der var ingen af motionisterne, som blev for at se dameløbet alligevel. Derfor har vi lavet om på det og håber nu, at flere motionister vil komme til motionsløbet og kombinere det med DM-linjeløbet," tilføjer Jens Ranneries og håber på, at det får motionisterne til at komme ud af busken. 

Postmaster-løbet er et motionsløb med samlet start, der køres fire omgange på DM-ruten. De to første med moderat fart, hvilket vil sige cirka 25 km/t bag master, hvorefter løbet gives frit de sidste to omgange. Der vil være tidtagning med chip, og der vil være politihjemmeværn ved alle vejkryds, ligesom feltet ledsages af racemarshalls.

 

Efter Postmaster-løbet kan den danske elites kamp om Dannebrogstrøjen følges på nært hold. Du har også mulighed for at opgradere og blive VIP en, to eller alle tre dage til DM, hvor Postmaster-løbet er inkluderet inklusive mad og drikkevarer ad libitum i løbets specielle VIP-område. 

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x