10.06.2015 @ 09:55

Fra Australien over Sydafrika til USA og Canada. Rytterne kommer fra alle verdenshjørner, når der fra den 3.-6. septemer 2015 afholdes amatørverdensmesterskaberne i landevejscykling i Aalborg og Hobro.

Med tre måneder til afholdelsen af Amatør-VM i landevejscykling i Aalborg og Hobro, er tilmeldingerne fra de kvalificerede ryttere begyndt at tikke ind fra hele verden. Mere end 300 ryttere med 24 forskellige nationaliteter har allerede meldt deres ankomst. Og klar til at tage imod dem, det er man i Aalborg og Hobro.

”Arbejdsgrupperne i Aalborg og Hobro gør et fantastisk stykke arbejde for at få dette kæmpe arrangement stablet på benene og afviklet på flotteste vis. Jeg er fuld af fortrøstning og glæder mig helt enormt,"  fortæller bestyrelsesformand i Danmarks Cykle Union Niels Sørensen. 

Niels Søresen kan sammen med resten af cykelverdenen se frem til enkeltstarten i Hobro torsdag den 3. september, et Team Relay-løb fredag aften i Aalborg bymidte og landevejsløbet med start og mål i Aalborg søndag den 6. september.

Amatør-VM skal imponere
Arrangørerne forventer, at op mod 1500 danske og udenlandske ryttere med 40 forskellige nationaliteter vil være til start til september.
Om det internationale felt og dets betydning for Aalborg, Hobro og omegn, siger Lars Enevold Pedersen, direktør for Visit Nordjylland, som selv er en glad amatørlandevejsrytter:

”Vi går op i at bruge landskabet som kulisse, både i golfturneringen Made in Denmark og i et landvejsløb som dette. Det imponerer dem, der kommer udenlands fra til begivenhederne, og de kan jo se, at eksempelvis cykling er en del af vores kultur.”

I juni måned køres der kvalifikationsløb til amatørverdensmesterkskaberne i Aalborg og Hobro i  Brasilien, England, Slovenien, Italien og Østrig. Tidligere på året er der blevet konkurreret om pladserne til VM-finalen via kvalifiaktionsløb i Helsingør og i lande som Australien, Dubai, Sydafrika, Canada og Frankrig.

Amatør-VM afholdes i et samarbejde mellem Danmarks Cykle Union, Sport Event Danmark, Aalborg Kommune, Mariagerfjord kommune samt Aalborg Cykle-Ring og Hobro Cykle Klub.  
 

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet