30.03.2015 @ 11:25

​Race24 powered by Feltet.dk har lanceret nye klasser til 2015 udgaven, som gør det muligt for deltagerne at køre de 24 timer alene eller med fem holdkammerater.

Race24 har besluttet at udvide den ellers udsolgte soloklasse med yderligere 10 startpladser til 2015-udgaven. De tre første sæsoner af Race24 har løbet været kørt som et rent Le Mans-løb. Det vil sige, at der på alle deltagende hold har været tre deltagere ligesom i Le Mans, hvor dog kun en af deltagerne er på banen af gangen. For at gøre konkurrencen lige er holdene blevet inddelt i tre aldersklasse - GP1 under 120 år til sammen, GP2 mellem 120-150 år og GP3 over 150 år.

 

I 2015 udvides klasserne med en soloklasse for mænd og kvinder samt 6 mandsklasse for mænd, kvinder og mix. Solo-klassen har kun få ledige pladser tilbage.

 

Hvorfor 24 timers Solo?

Lige siden løbets start har arrangørerne altid fået en del henvendelser om muligheden for at køre solo. I Danmark er der rent faktisk kun et organiseret 24 timers solo-racercykelløb - det traditionsrige og meget velorganiseret Melfar 24.

 

"Grundet de mange henvendelser har vi besluttet at lave en mindre solo-klasse i 2015. Solo-klassen bliver afviklet efter samme principper og samme regler som Le Mans-klassen, som stadigvæk er den klasse, der tiltrækker flest deltagere. Dog vil der blive lavet et ”sær-depot” i pitten til solo rytterne," forklarer medarrangør Brian Nielsen til Motionsfeltet.dk.

Motionsfeltet.dk har også talt med et par ryttere, som har valgt at tage udfordringen op i solo-klassen i 2015. Kaare Bønnerup på snart 50 år deltog i både 2012 og 2013 har faktisk ønsket sig en solo klasse lige siden 2012, hvor løbet blev afviklet for første gang. 

”Jeg hørte, at i 2015 blev der en solo-klasse, og hvis jeg kunne få en plads, ville jeg med, og det lykkes. Og om der er et mål ved jeg ikke, men hvad pokker skulle man ellers lave denne weekend. Der er en super stemning blandt deltagere og publikum. Og servicen og forplejningen er helt i top. Og igen chancen for at prøve sig selv af kort tid, før man runder det skarpe hjørne,” forklarer Kaare Bønnerup.

 

Søren Billesbølle er også Race24 veteran og inkarneret 24-timers-rytter. ”24-timers-cykelløb er min store passion, og jeg foretrækker at køre dem som en enkeltstart. Desværre er der ikke så mange af dem i Europa, og af dem der er, er det kun få der har en soloklasse,” lyder det fra Søren, før han fortsætter:

”Race24 er et særdeles velorganiseret løb i nogle velfungerende rammer. En stor fordel ved løbet er, at vind og højdemeter bliver 'serveret' i små passende portioner igennem døgnet. Jeg kører Melfar24 i RAAM-klassen weekenden før Race24. Det bliver interessant at se, hvad kroppen siger til to løb af den type med en uges mellemrum."

 

Flemming Marfeldt kommer fra Bornholm og rejser til Ring Djursland sammen med hans bror og en anden cykelkammerat fra Bornholm. ”Min bror ringede samme dag som tilmeldingen åbnede og hørte, om vi skulle køre Race24 i år. Jeg vil lige sige, at jeg er mekaniker på Team Almeborg-Bornholm, så der skulle lige tjekkes, om det kunne passe ind i løbskalenderen, det kunne det godt”.

 

”Grunden til at det blev solo-klassen er nok, at vi i 2008 kørte Melfart 24-soloklassen, og at vi mennesker er udstyret med en selektiv hukommelse, for lige efter det race sagde jeg 'aldrig mere', og så tænker man alligevel dagen efter 'det ku' jeg godt gøre bedre'. Der er så også det med at have et mål at træne hen imod, det er en god motivation at have i de sure måneder over vinteren. Og sådan helt generelt er det for en i min alder med til holde mig i gang. Det er derfor perfekt, at I har rykket datoen for Race24, så det ikke ligger samme weekend som DM, så vi nu har mulighed for at være med."

                                          

Facts om Race24 2015

Løbet afholdes i weekenden den 13-14 juni 2015. På opfordring fra deltagerne har arrangørerne fremrykket starttidspunktet til 13:00. Tidligere var det 15:00 som Le Mans, men flere deltagere har givet udtryk for at den lange søndag formiddag og eftermiddag var en hård mental nød at knække.

 

Race24 har en solid og trofast sponsorkreds der gør det muligt at tilbyde deltagerne en særdeles god samlet servicepakke, som inkluderer.
 

Forplejning i restaurantkvalitet i den meget roste kantine på Ring Djursland.

- Velassorteret rytterdepot med kage, chokolade, frugt, brød, energidrik og meget mere.
- Mulighed for gratis massage under hele løbet.
- 24 timers gratis reparationsservice
- Gratis camp til dit hold med indlagt elektricitet
- Sublime bad og toilet forhold
- Store og mange lodtrækningspræmier
- Store podiepræmier
- En racerbane med ny asfalt

 

Læs mere om løbet på www.race24.dk Har du spørgsmål vedrørende løbet kan arrangørerne kontaktes på info@race24.dk

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x