20.05.2015 @ 15:48

Om en lille måned afvikles Race24 for fjerde gang, og Motionsfeltet.dk har snakket med en "Mr. Race 24", som har deltaget i alle de tre foregående udgaver af løbet. 

I løbet af foråret bringer Feltet.dk en artikelserie omkring Race24, som er et af de efterhånden flere motionsarrangementer som Feltet.dk støtter og sponsorerer.


Race24 powered by Feltet.dk er et cykelløb efter Le Mans koncept og regler. Løbet er blevet afholdt en gang årligt siden 2012, og er det eneste af sin slags i Norden. De foregående tre år har arrangementet tiltrukket mange cykleklubber, vennegrupper, kolleger og cykelentusiaster til 24 timers intens action på den sjove og udfordrende Ring Djursland. 

 

Kampen om podiepladserne

Løbets grundidé er bygget op omkring 24 timer Le Mans. For at øge jævnbyrdigheden er Le Mans-klassen (3 ryttere deles om at køre de 24 timer) inddelt i tre aldersgrupper. GP1 under 0-119 år, GP2 120-149 år og GP3 over 150 år. De tre foregående år har konkurrencen været benhård i alle tre klasser. Der har som regel været 4-7 hold i hver klasse der er gået målrettet efter podiepladserne, og der har været medvirkende til, at der har været en sjov og intens konkurrence stemning på anlægget igennem hele weekenden.

 

Løbet afvikles på en 1750 meter lang racerbane, hvor det er let for hjælpere, holdkammerater og ”sportsdirektører” at heppe og motivere rytterne til at yde deres bedste i forhold til både den fysiske kraftanstrengelse, men også hvad angår de taktiske dispositioner.

 

Løbet er af en sådan natur og længde, at det ikke kan vindes på taktik, men det kan til gengæld tabes på dårlig taktik.

"Vi kan med ro i sindet sige, at vinderholdene hvert eneste år har været de stærkeste i feltets tre klasser, også selvom omgangsforskellen mellem top fem i hver klasse er meget tæt," forklarer medløbsarrangør Brian Nielsen til Motionsfeltet.dk. 

 

Nye konkurrencer i 2015

I 2015 udgaven bliver der udvidet med soloklasser for herre og damer og en 6er klasse med seks ryttere. Det bliver spændende, at følge udviklingen i soloklassen, da konkurrencen her kan blive meget uforudsigelig. Race24 er et cykelløb, der bliver kørt med meget høj hastighed, da der altid er mange hurtige hold, der trækker langsommere ryttere med rundt i høj fart. Løbet vindes typisk med en gennemsnitfart på 38-39 km/t, og mange helt almindelige motionister kører ofte 35 km/t som hold.

 

De solo ryttere, der kan disponere kræfterne korrekt i forhold til det høje tempo i felterne, har en meget stor mulighed for at køre rigtig langt på de 24 timer. En samlet distance på 750-800 km er bestemt sandsynlig for en veltrænet solorytter, som ikke spilder tiden unødigt i depotet til andet end optankning.

 

Konkurrencen blandt vennerne og rivalerne

Langt størstedelen af deltagerne i Race24 har dog helt andre konkurrence mål for øje end podiepladserne. Det er i høj grad kampen mod en selv, som driver mange deltager til Ring Djursland, samt de små interne konkurrencer blandt venner og klubber. Motionsfeltet.dk har talt med Race24 veteran Kenneth Dahl s om hans bevæggrunde for at deltage for fjerde gang i 2015. 

 

”Konceptet er løbende blevet revideret, og man har lavet nye tiltag for at komme ud til et bredere publikum her i 2015. Men grundidéen er bevaret med de 24 timer på Ringen samværet på kryds og tværs og konkurrenceelementet," forklarer Kenneth Dahl til Motionsfeltet.dk. 
 

"Mange har spurgt mig, om det ikke er kedeligt at køre rundt og rundt hele tiden. Dertil har jeg kun kunnet sige nej, nej og atter nej. Efter en altid hæsblæsende start bliver der hurtig dannet små felter rundt omkring på Ringen. Men en ting er sikkert ”TOGET”, som jeg kalder det, kører alle 24 timer. ”TOGET” er et større felt, der bliver dannet, og som kører med en rigtig høj gennemsnits fart."                                      

 

”Det, der tiltaler mig ved at skulle køre det igen i år, er den super weekend, som man har med sine to holdkammerater. En taktik og timeplan, som skal holde. For man svigter ikke sit hold, selvom man skal op klokken 01.00 om natten og regnen pisker ned, og du har to timers cykling foran dig. Det at bo i basecamp sammen med alle de andre cykelentusiaster, og hvor der bare er liv alle 24 timer. Den opbakning, der er fra familien fra Kolding og Dianalund hvert år. Race 24 betegner vi som publikumsvenligt, da der sker noget hele tiden. Alt i alt er det et super arrangement med kanon forplejning både i kantinen og i pitten, og at der både plads til toppen og bredden," slutter Kenneth Dahl.

 

Læs mere om løbet på www.Race24.dk. Har du spørgsmål vedrørende løbet kan arrangørerne kontaktes på info@Race24.dk

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x