27.03.2017 @ 14:39

"Vores mål med Grejsdalsløbet er at afvikle et godt og sikkert motionscykelløb hvert år, som er en god oplevelse for alle nye og tilbagevendende deltagere - og samtidig forny os hvert år," sådan lyder målsætningen fra Jacob Jalving fra Vejle Cykel Motion forud for årets Grejsdalsløb.

Ruter for alle

Siden første løb i 1989 har løbet udviklet sig til at have opnået et maksimum med 4.500 deltagere fordelt over fem ruter. De seje deltagere tager ruterne fra 85 km til ”kongeetapen” på 220 kilometer (med cirka 2.500 højdemeter) og for familierne er der en hyggelige rute på 35 kilometer. Så der er plads til cykelmotionister på alle niveauer.
 

Begrænset deltagerantal

Grejsdalsløbet afvikles søndag, den 14. maj 2017 (Bededagsweekenden). Tilmeldingerne er godt i gang til dette års løb, og Grejsdalsløbet forventer udsolgt igen i år med 4.500 deltagere.

"Vi ønsker ikke at hæve deltagerloftet, da vi mener, alle skal have en god oplevelse på vejene i og omkring Vejle, hvor man føler, at der er plads på vejene," forklarer Jacob Jalving.
 

”Forårsklassiker”

Mange motionister ser i dag Grejsdalsløbet som en ”forårsklassiker”, hvor de skal prøve sig selv og ikke mindst deres udstyr af i det flotte og kuperede terræn omkring Vejle.

"Vi har nogle stigninger, der kan få selv den stærkeste rytter ud af sadlen. Husk at få en bakkeoversigt til at sætte om styret, så du kan tælle ned til mål. Vi er igen i år en del af 'Den Jyske Udfordring', en serie af spændende Jyske motionsløb i løbet af maj med samlet klassement," tilføjer arrangøren. 
 

Et rent løb

For at kunne fortsætte med at afholde så stort et løb har Grejsdalsløbet de seneste par år arbejdet på at gøre løbet renere med indførelse af dropzoner for affald på ruterne og introduceret en film om Grejsdalsløbet som et rent løb."I år vil vi ikke udlevere en plasticpose med tryksager sammen med løbsnummeret, da det i mange tilfælde havner i skraldespandene, men der vil stadig være en energigel at stikke i baglommen. Vi fortsætter også med at ombytte punkterede slanger, der afleveres i depoter, til en ny så længe lager haves." 
 

Årets løb

Igen i år har Grejsdalsløbet også Race Marshalls på motorcykler. Live streaming fra stigningen på Chr. Winthers vej vil arrangørerne også gentage.

"De største ændringer i år vil være i Expo/cafe-området, som vi håber vil være en tiltrækkende oase for deltagere og tilskuere, hvor man kan sidde og spise sit velfortjente varme måltid. Vi ser frem til endnu et godt Grejsdalsløb i Vejle, hvor benene kan blive testet i bakkerne. Formen og vejret har vi ikke kontrol over. Vi lover til gengæld, at bakkerne står klar til at blive besteget. I depoterne har vi glade og friske hjælpere klar til at supportere deltagerne." 
 

Følg Grejsdalsløbet

Der kommer løbende nyheder på Grejsdalsløbets hjemmeside www.grejsdalsloebet.dk og ikke mindst på løbets FB-side. Hvis du gerne vil have nyhederne hurtigt, vil arrangørerne anbefale, at man ”liker” deres FB-side, så man hurtigt bliver ajourført med nyheder fra Grejsdalsløbet. Del også gerne billeder på Instagram under hashtagget #Grejsdalsløbet.

 

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet