16.03.2015 @ 14:14

Nyt er det ikke, at der Kristi Himmelfartsdag køres motionscykelløb i Skanderborg. Den 14. maj er det nemlig 33. gang løbet skydes i gang, og en forhåbentlig stor flok glade, friske og forventningsfulde motionsryttere sendes ud i bakkerne omkring Skanderborg. Men...

Nyt er det derimod, at "CyclingParts Race-Danmarks Højeste Motionscykelløb" i år har startet samarbejde op med Stjerne Tour de Grindsted og Grejsdalsløbet i Vejle. Sammen har de tre motionsklassikere søsat ”Den Jyske Udfordring” med Sporti som bindeled.

Du kan her vælge mellem ”Den Barske” udgave, som byder på 585 kilometer og mere end 5800 højdemeter, eller ”Den Hårde” version på 400 kilometer og mere end 3900 højdemeter. Det indebærer, at du over de 12 dage de tre løb afvikles, deltager i alle tre. Udover separate tider også kan få én samlet tid og placering. Det er utvivlsomt en udfordring, der vil kunne give anledning til en del væddemål i klubben eller på jobbet. Du kan naturligvis læse meget mere om dette tiltag på løbenes respektive hjemmesider samt på sporti.dk, der som tidtager holder styr på den del.
 

"Samarbejdet med løbene i Vejle og Grindsted er helt nyt og i sin meget spæde start, men der er enighed om, at det er noget, der kan og skal videreudvikles, så i Skanderborg forventer vi os meget af dette i de kommende år," forklarer Jesper Nordland til Motionsfeltet.dk

Mere nyt

Nyt til CyclingParts Race-Danmarks Højeste Motionscykelløb i Skanderborg er også, at et andet samarbejde forventes etableret.

"Der er bestilt BMW-Marshallls til løbet, og alt tyder på, at vi for hjælp af 4-6 motorcykler. Vi har også i år ”reserveret” de første starter på 140 km distancen til deltagere, der kører +32 km/t i gennemsnit, og i første omgang er det tanken, at det er disse grupper, der vil blive ledsaget af motorcykler. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke tilsidesætter anden trafik, og at det stadig er færdselsloven, der køres efter. En efterfølgende evaluering vil så afgøre, hvorvidt det er noget der skal udvides også til andre distancer," forklarer Jesper Nordland. 
 

I lighed med tidligere år, er det de kendte distancer på henholdsvis 25, 65, 100, 140 og 185 km, der tilbydes, og som altid foregår det i det østjyske søhøjland. Som ordet næsten fortæller, er det et dejligt kuperet landskab og en fantastisk natur, der uanset distance vil byde på oplevelser for alle sanserne og cykelmæssige udfordringer for enhver. Der vil naturligvis være depoter undervejs, hvor vådt og tørt kan indtages og provianteres.

Med andre ord, vil der være al mulig grund til, at tage en tur på cyklen enten selv, med familien, kollegerne, venner/veninder fra klubben eller måske med naboerne hjemme fra vejen.
 

CyclingParts Race-Danmarks Højeste Motionscykelløb satte i et forrygende godt cykelvejr deltagerrekord i 2014, og i forventning om et tilsvarende godt vejr den 14. maj i år, håber løbsararngørerne meget, at du vil være med til at slå den rekord.
 

Læs mere om løbet og tilmelding på www.dkhojeste.dk.

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet